Forum » Loža » Kaj se dogaja z našo državo in kaj bomo storili?
Kaj se dogaja z našo državo in kaj bomo storili?
Temo vidijo: vsi
WhiteAngel ::
Po včerajšnji novici o Hildinem pobegu in današnji glede drugega znižanja plač na FRI-ju, kjer sem zaposlen (30. plačni razred, sem mladi raziskovalec še dobro leto) me je spreletel grenak občutek, kje želim ustvarjati po doktoratu:
1) IT industrija v Sloveniji je skromna, zato mojega znanja iz vzporednih podatkovnih struktur neposredno ne potrebuje. Lahko bi odprl svojo firmo in začel podjetniško pot, vendar bi bile stranke po večini iz tujine.
2) Lahko grem na kakšen post-doc ali iščem zaposlitev v tujini (na Danskem imam nekaj kontaktov).
3) Lahko uberem vmesno varianto: Zaposlitev iščem v Celovcu, Beljaku ali Gradcu, preselim se na severno Gorenjsko ali Štajersko.
4) Lahko se zaposlim kot code-monkey v eni izmed obstoječih firm in delam za (vedno nižjo?) povprečno plačo v Sloveniji.
Kot Slovenec imam namreč moralno dolžnost, da naši državi povrnem skozi davke vsa leta študija, ki me je financirala. Prav tako imam tu korenine, (zaenkrat še) zaposleno ženo za nedoločen čas in otroke v vrtcu.
Srž problema je pa naslednji. Glede na svojo marljivost v času študija, nato nekaj let v industriji in sedaj spet v času raziskovanja nekaterih stvari ne morem razumeti. Nekaj misli: kako lahko pravni sistem kljub visoko plačanim sodnikom, tožilcem, odvetnikom in podobno ne deluje (Hilda je bila kaplja čez, govorim tudi reku "There is no justice in following unjust laws." iz Swartzovega manifesta), kako imamo lahko v državnem zboru dobro plačane ljudi s ponarejenimi spričevali (beri: kar veliko bolje od mene. Ali si ta denar zaslužijo?) in kako se denar vseh davkoplačevalcev tako enostavno razdaja privat firmam in osebam (npr. kot nagrade v državnih podjetjih, Grepu iz ljubljanskega proračuna ali pa izbrancem na razpisih).
Ali res ne moremo izvoliti poštene oblasti, ki bi postavila našo deželo na zdrave temelje? Glede na rek, da si ljudstvo usodo piše sam, ali to pomeni, da je večina Slovencev Balkancev - goljufa, saj menijo, da jim nihče nič ne more, ima ponarejena spričevala, daje in sprejema kuverte pod mizo? Iskreno rad bi šel pred parlament s plakatom "dovolj dokapitalizacij bank", "tožilci in sodniki naj odgovarjajo za svoja dejanja", "nižje davke" in podobno. Z vstajniki ala anti-janša zombiji, nekimi alter umetniki in partizani se res do sedaj nisem mogel poenotiti. Dvomim, da je bilo tisto 95 % nas državljanov (po zgledu "We are the 99 %" na Wallstreetski vstaji). Če pa je bilo ... potem pa res samo jaz tako razmišljam?! Prosim, če mi potrdite, da vem, kaj je slovenskih 99 %.
Za konec: Najlažje je reči: "Pojdi ven ustvarjat iz te vukoje*ine." Ampak, če bi šel ven, bi se počutil, kot da bi stisnil rep med noge. Kot da bi tisti "ta slabi" zmagali v rodni deželi. Pa nisem jaz pussy, da mi bodo neke Hilde in šivilje pamet solile!
1) IT industrija v Sloveniji je skromna, zato mojega znanja iz vzporednih podatkovnih struktur neposredno ne potrebuje. Lahko bi odprl svojo firmo in začel podjetniško pot, vendar bi bile stranke po večini iz tujine.
2) Lahko grem na kakšen post-doc ali iščem zaposlitev v tujini (na Danskem imam nekaj kontaktov).
3) Lahko uberem vmesno varianto: Zaposlitev iščem v Celovcu, Beljaku ali Gradcu, preselim se na severno Gorenjsko ali Štajersko.
4) Lahko se zaposlim kot code-monkey v eni izmed obstoječih firm in delam za (vedno nižjo?) povprečno plačo v Sloveniji.
Kot Slovenec imam namreč moralno dolžnost, da naši državi povrnem skozi davke vsa leta študija, ki me je financirala. Prav tako imam tu korenine, (zaenkrat še) zaposleno ženo za nedoločen čas in otroke v vrtcu.
Srž problema je pa naslednji. Glede na svojo marljivost v času študija, nato nekaj let v industriji in sedaj spet v času raziskovanja nekaterih stvari ne morem razumeti. Nekaj misli: kako lahko pravni sistem kljub visoko plačanim sodnikom, tožilcem, odvetnikom in podobno ne deluje (Hilda je bila kaplja čez, govorim tudi reku "There is no justice in following unjust laws." iz Swartzovega manifesta), kako imamo lahko v državnem zboru dobro plačane ljudi s ponarejenimi spričevali (beri: kar veliko bolje od mene. Ali si ta denar zaslužijo?) in kako se denar vseh davkoplačevalcev tako enostavno razdaja privat firmam in osebam (npr. kot nagrade v državnih podjetjih, Grepu iz ljubljanskega proračuna ali pa izbrancem na razpisih).
Ali res ne moremo izvoliti poštene oblasti, ki bi postavila našo deželo na zdrave temelje? Glede na rek, da si ljudstvo usodo piše sam, ali to pomeni, da je večina Slovencev Balkancev - goljufa, saj menijo, da jim nihče nič ne more, ima ponarejena spričevala, daje in sprejema kuverte pod mizo? Iskreno rad bi šel pred parlament s plakatom "dovolj dokapitalizacij bank", "tožilci in sodniki naj odgovarjajo za svoja dejanja", "nižje davke" in podobno. Z vstajniki ala anti-janša zombiji, nekimi alter umetniki in partizani se res do sedaj nisem mogel poenotiti. Dvomim, da je bilo tisto 95 % nas državljanov (po zgledu "We are the 99 %" na Wallstreetski vstaji). Če pa je bilo ... potem pa res samo jaz tako razmišljam?! Prosim, če mi potrdite, da vem, kaj je slovenskih 99 %.
Za konec: Najlažje je reči: "Pojdi ven ustvarjat iz te vukoje*ine." Ampak, če bi šel ven, bi se počutil, kot da bi stisnil rep med noge. Kot da bi tisti "ta slabi" zmagali v rodni deželi. Pa nisem jaz pussy, da mi bodo neke Hilde in šivilje pamet solile!
-valvoline- ::
Dokler redno cuzaš davkoplačevalski denar si itak na konju. Jaz pa bi takoj privatiziral kompletno VŠ pa da vidimo pr kakšnih plačah se bo potem pristalo. Hilda je ena,vas pa je 170.000 v JS + 100.000 pr državnih monopolistov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
BALAST ::
Maš srečo, da imaš sploh službo! Meni se ta sreča nasmihne le vsakih 5-6 mesecev.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
-valvoline- ::
On se sprašuje kaj bi z polnim trebuščkom in varnim stolčkom,kaj pa naj reče npr polovica Štajerske na minimalcu ki je tik pred odpuščanjem ali že brez službe?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Do septembra bom moral prodati še avto, ker nimam za bencin. Že tako pleh danes ni nič vreden...
Eureka ::
Tako ja, dejmo najslabše pogledat in biti vsi veseli, ker nismo tam :) Ovce, ni drugega za rečt... Sori, ampak jaz osebno če ne bi našel pošteno plačanega dela rajši ne delam popolnoma nič, celo rajši grem "oropat" banko in na stroške države v zapor ležat ... Se ne hecam, negleda kako nekaterim morda to bizarno zveni ...
Sem študent pred diplomo, pa sem totalno brez volje do vsega, ko vidim stanje sploh v naši državi, ki samo jemlje da pa bore malo. Se spomnim več let nazaj, ko sem komaj čakal, da bi službo dobil itd, blažena nevednost, potem pa je prišlo spoznanje ...
Sem študent pred diplomo, pa sem totalno brez volje do vsega, ko vidim stanje sploh v naši državi, ki samo jemlje da pa bore malo. Se spomnim več let nazaj, ko sem komaj čakal, da bi službo dobil itd, blažena nevednost, potem pa je prišlo spoznanje ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eureka ()
tony1 ::
Avtorju teme: Dobrodošel v realnem svetu. V povprečni SLO firmi smo tole dali čez že pred nekaj leti, in letos je šlo samo na slabše. At least I still have a job
pegasus ::
WhiteAngel je izjavil:
1) IT industrija v Sloveniji je skromna, zato mojega znanja iz vzporednih podatkovnih struktur neposredno ne potrebuje.Well, oglasi se pri nas. Zaenkrat še imamo za jest, verjamem, da nam lahko ponudiš svoje znanje, tolk da bomo skupaj imeli še za kako žurko.
rfmw ::
Bravo avtorju, lepo spisane misli. Verjemi, da nas je veliko takih, ki razmišljamo popolnoma enako. Ne vem, v zgodovini smo bili vedno podložniki gospodarjem (Dunaj, potem Beograd), izgleda da se sami na svojem ne znajdemo. Naši vrli državni voditelji (rdeči, beli, črni ali katerekoli barve) pa samo izkoriščajo položaj za zase, itak jih ovce ne bodo kastrirale v nobenem primeru. Jaz bi najprej odstranil najbolj gnilo vejo - sodstvo, potem pa dalje...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
jype ::
WhiteAngel> Po včerajšnji novici o Hildinem pobegu
Na tvojem mestu bi pobegnil iz države zaradi idiotov, ki komentirajo tvoje "cuzanje državnega denarja" in tvoj "kolhozniški stolček".
Na tvojem mestu bi pobegnil iz države zaradi idiotov, ki komentirajo tvoje "cuzanje državnega denarja" in tvoj "kolhozniški stolček".
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SaXsIm ()
Jaz bi najprej odstranil najbolj gnilo vejo - sodstvo, potem pa dalje...
Od kje pa tebi ta podatek, sodstvo, dela tako kot piše v zakonu!
GGGGG ::
Go for it. Očitno ti je že pegasus ponudil eno kost. Lahko pa sam odpreš firmo in začneš izvažati svoje znanje v tujino. Očitno si pameten in priden, kar je precej dobra kombinacija za uspeh.
Karaya 52 ::
Zanimivo, da se je OP odlocil odpreti temo ob znizanju place. Ja, tako to pride. Studij se pribliza koncu, potrebno je ubrati svojo pot, v slovenski greznici pa ni nic drugega kot blato. Dobro jutro. Nekateri so v tem dreku ze nekaj casa. Ko bo vec ljudi prislo do tega spoznanja, se bo mogoce kaj spremenilo. Ker sem stavil, da se v Sloveniji ne bo dovolj spremenilo, ti priporocam tujino. Ni lahko, ti pa vsaj ne bo potrebno gledati komunisticnega revivala in visjih davkov. Pusti v blatu tiste, ki zelijo ziveti v blatu. V Sloveniji so zal v vecini, upam samo, da nisi toliko naiven in verjames, da jim lahko pomagas. Ne mores jim. Otresi prah s sandal in pojdi drugam iskat svojo sreco.
Slej kot prej dobijo z batino po glavi. Fuflajo high-end liberal agende, potem ko ni vec nicesar na mizo za postaviti, pa prvic uporabijo besedo davek. Nekateri celo rednecki postanejo. Ja, tako to gre. Temu pravijo katarza.
@pegasus: Hvala. Se še ne oglasim takoj. Imam še veliko za postoriti. Ampak drugo leto pa mogoče že
@-valvoline-: Ne vem, o čem govoriš? Če bi točno prebral, sem delal "nekaj let v industriji". Nato sem šel na podiplomski študij, ker se želim ukvarjati tudi z raziskovanjem (je še kakšen drug način orjati ledino na področju znanja?), kjer sem bil izbran za MR-ja, ker sem bil dovolj dober. Če bi bil povprečen, bi moral študij plačati sam in še živeti zraven. Za tiste "ku se sprašujejo al bodo jutr mel kej za jest in dnarja za položnice" mi je žal. Težko pomagam v času, ki ga imam na voljo. Jim javni uslužbenci lahko pomagamo, tako da si prepolovimo plače? Si prepričan, da je to prava pot? Uravnotežiti državni proračun že, ampak zniževati plače vzporedno ob 300+ mio dokapitaliziciji NLB-ja in nesmiselnim projektom, ki sem jih zgoraj omenil? Si res prepričan, da je to prav? Mmg. ko sva že ravno pri svizcih, Štrukljeva dvoličnost in polpismenost sindikalistov se mi gnusita. Nisem v sindikatu, ampak še vedno pa spadam pod "javnega uslužbenca", ker drugače ne morem biti zaposlen na faksu.
@-valvoline-: Ne vem, o čem govoriš? Če bi točno prebral, sem delal "nekaj let v industriji". Nato sem šel na podiplomski študij, ker se želim ukvarjati tudi z raziskovanjem (je še kakšen drug način orjati ledino na področju znanja?), kjer sem bil izbran za MR-ja, ker sem bil dovolj dober. Če bi bil povprečen, bi moral študij plačati sam in še živeti zraven. Za tiste "ku se sprašujejo al bodo jutr mel kej za jest in dnarja za položnice" mi je žal. Težko pomagam v času, ki ga imam na voljo. Jim javni uslužbenci lahko pomagamo, tako da si prepolovimo plače? Si prepričan, da je to prava pot? Uravnotežiti državni proračun že, ampak zniževati plače vzporedno ob 300+ mio dokapitaliziciji NLB-ja in nesmiselnim projektom, ki sem jih zgoraj omenil? Si res prepričan, da je to prav? Mmg. ko sva že ravno pri svizcih, Štrukljeva dvoličnost in polpismenost sindikalistov se mi gnusita. Nisem v sindikatu, ampak še vedno pa spadam pod "javnega uslužbenca", ker drugače ne morem biti zaposlen na faksu.
Invictus ::
Vsi ki tukaj jamrajo da nimajo za kos kruha, veselo vidijo cele dneve po kafičih.
Ko grem kdaj dopoldne v Ljubljano, je vse polno. Vedno.
Drugače je pa treba delat. Kjerkoli. In ne jamrat tukaj kako javni uslužbenci kradejo. Tudi vi bi izkoriščali sisem, sam žal niste del njega.
@OP če imaš jajca, pa odpri firmo. Saj veš kaj pravijo Američani ...
Put you money where your mouth is.
Tudi v tujini se ne cedita med in mleko. Je treba kaj pokazat ... Predvsem pa najti stranke.
Ko grem kdaj dopoldne v Ljubljano, je vse polno. Vedno.
Drugače je pa treba delat. Kjerkoli. In ne jamrat tukaj kako javni uslužbenci kradejo. Tudi vi bi izkoriščali sisem, sam žal niste del njega.
@OP če imaš jajca, pa odpri firmo. Saj veš kaj pravijo Američani ...
Put you money where your mouth is.
Tudi v tujini se ne cedita med in mleko. Je treba kaj pokazat ... Predvsem pa najti stranke.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Ja, vsem je zal. Nekaterim tako zelo, da se niso sposobni pogledati v ogledalo in problem "drzijo pod kontrolo" s fokusiranjem na Vegradove delavce, ko je vsem jasno, pa si priznajo ali ne, da so za*ukali celo generacijo. Leta so imeli dobro placane sluzbe, zato da so izobrazili danasnjo mnozico breposlnih. In "vsi" bi radi banke v drzavni lasti, da place ostanejo taksne kot so, privilegiji nedotaknjeni in na koncu leta je ta vsota visja od realno moznega. Nekoga bodo v tej enacbi pokrajsali.
Roadkill ::
Ta thread je klasika. OP sprašuje kaj je z našo državo narobe in kako kaj popravit, vi mu pa pravite "STFU, že tako imaš več kot mi".
Katastrofa. Mi vsi smo razlog za tole sranje. Najležje je rečt "Bodi tiho, ali pa se odseli."
Katastrofa. Mi vsi smo razlog za tole sranje. Najležje je rečt "Bodi tiho, ali pa se odseli."
Ü
Ne, nismo vsi razlog za to sranje in nismo vsi odgovorni za vse. Razen ce pravis, da si tudi ti kriv, ker zjutraj nisem vode na wcju spustil?
Bravo avtorju, lepo spisane misli. Verjemi, da nas je veliko takih, ki razmišljamo popolnoma enako. Ne vem, v zgodovini smo bili vedno podložniki gospodarjem (Dunaj, potem Beograd), izgleda da se sami na svojem ne znajdemo. Naši vrli državni voditelji (rdeči, beli, črni ali katerekoli barve) pa samo izkoriščajo položaj za zase, itak jih ovce ne bodo kastrirale v nobenem primeru. Jaz bi najprej odstranil najbolj gnilo vejo - sodstvo, potem pa dalje...
V bistvu je čisto enostavno. Voditelji izkoriščajo strategijo "deli in vladaj". Stvar zaenkrat še špila. Kako naprej? Mogoče bi bilo treba izučiti naše ovce, da so državljani demokratične države. To pomeni, da vsi vodimo to državo, vlada jo vodi le najbolj neposredno. Za začetek bi morale ovce vedeti, da lahko ne samo zavržejo že sprejet zakon na referendumu, ampak predlagajo in tudi sprejmejo nov zakon na referendumu, če ga vlada ne želi (ali pa se motim, kakšen pravnik v bližini?)
GGGGG ::
WhiteAngel, vse lepo in prav, ampak tale demokracija deluje v vse smeri. Ni demokracija samo tisto, kar tebi paše. Trenutno te "ovce" očitno nočejo sprememb oz. večini stanje ustreza. Ko bo večina spremenila mnenje lahko pričakuješ spremembe. Do takrat pa pač delaš kot je najboljše zate, znotraj danih okvirov.
Alencica ::
Ta thread je klasika. OP sprašuje kaj je z našo državo narobe in kako kaj popravit, vi mu pa pravite "STFU, že tako imaš več kot mi".
V bistvu to.
Nagrade, družbeni status, finačne in materialne ugodnosti so premosorazmerne z močjo manifestacije oboževanja neke politične opcije. Temu koktelju dodaš še nedelujočo pravno državo in imaš krasno podlago za bes, agresijo, depresijo, sovraštvo in drugo paleto negativnih čustev - kar dobesedno ustvarja duševne bolnike. In tako naprej ...
Žalostno je, ker poznamo diagnozo države ampak je nihče ne zdravi.
Zdaj pregledujem zgodovino protireformacije. Takrat so v naših krajih pobili polovico poštenih ljudi, druga polovica pa je pobegnila. Kar je ostalo, je bila smrdljiva drhal. In mi smo vnuki svojih dedov.- Thomas Jefferson, škotski kralj, 1809
Marat ::
Zdaj pregledujem zgodovino protireformacije. Takrat so v naših krajih pobili polovico poštenih ljudi, druga polovica pa je pobegnila. Kar je ostalo, je bila smrdljiva drhal. In mi smo vnuki svojih dedov.- Thomas Jefferson, škotski kralj, 1809
A lahko prilepiš link v angleščini, ker ne najdem tega (pa me ful zanima). Edin ne gre mi skupi tisti Jefferson in škotski kralj... ?
Okapi ::
Se vidi, da mladina slabo pozna klasiko (pa še guglat ne zna). To je citat iz Cankarjevih Hlapcev.
O.
O.
Marat ::
WhiteAngel je izjavil:
Ja, sam a se lahko državljani (večina, ki nas je razočaranih nad sedanjim stanjem politike) zmenimo, pa volimo čisto nekaj novega, stranke in politike ki še niso bili v parlamentu in so (vsaj zaenkrat še) čisti? A se lahko zmenimo, pa skupaj napišemo novo ustavo? Bolj se mi zdi, da nas bodo pred naslednjimi volitvami spet dobili na stare finte partizani-domobranci ter proti-za osamosvojitvi. In folk se bo spet odločal med Janšo in Jankovićem.
Jaz prej vidim rešitev v tem, da mladi v čim večjem številu začasno zapustimo državo - Nietzsche je rekel: kar pada, je treba še pahniti. In ko bomo res na dnu, bo folk vidu da je še kaj drugega kot Jajo in Zoki.
Se vidi, da mladina slabo pozna klasiko (pa še guglat ne zna). To je citat iz Cankarjevih Hlapcev.
O.
Js sm šel guglat besedilo v angleščini - ni čudno da pol nisem nič našel. A ti si takoj vedel da je iz Hlapcev, al se zdej mal pametnega delaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Marat ()
globalna80 ::
Bodimo optimistični. Če nič drugega se nam obeta zanimivo desetletje.
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein
Albert Einstein
MIHAc27 ::
Jaz se sprašujem isto kot OP. Sej mi ne gre slabo, imam vsaj službo, družino zaenkrat še lahko peljem tudi na dopust.
Ampak ko bereš te sodne bedastoče, ko preprodajalce spustijo zaradi nepopolnih dokazov, ali ko Hildica dobi par mesecev priporčka (pa še to je že zunaj) medtem ko o varnostniku, ki je ukradel miljonček in ga bedak vrnil.. ne bomo slišali nikoli več, ker bo leta preživel v zaporu.
Res ne vem, kako da se ne najde 'junak', ki bi tako zalego za večno popsravil. Če bi jih dovolj, bi se hitro naredil red v politiki in visokem gospodarstvu.
Ne, raje se najde nekdo, ki poči Krambergerja.
Ampak ko bereš te sodne bedastoče, ko preprodajalce spustijo zaradi nepopolnih dokazov, ali ko Hildica dobi par mesecev priporčka (pa še to je že zunaj) medtem ko o varnostniku, ki je ukradel miljonček in ga bedak vrnil.. ne bomo slišali nikoli več, ker bo leta preživel v zaporu.
Res ne vem, kako da se ne najde 'junak', ki bi tako zalego za večno popsravil. Če bi jih dovolj, bi se hitro naredil red v politiki in visokem gospodarstvu.
Ne, raje se najde nekdo, ki poči Krambergerja.
Invictus ::
Mal počakajte ko bo Hilda tožila državo za duševne bolečine za 1.000.000 EUR ...
Sicer pa ne vem kaj je narobe z našim sodnim sistemov. Hilda je priznala krivdo. Zakaj še ni obsojena in v zaporu? Ali pa samo malo preveč gledam ameriške filme? Ko je nekdo obsojen takoj ko prizna krivdo.
Sicer pa ne vem kaj je narobe z našim sodnim sistemov. Hilda je priznala krivdo. Zakaj še ni obsojena in v zaporu? Ali pa samo malo preveč gledam ameriške filme? Ko je nekdo obsojen takoj ko prizna krivdo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
jukoz ::
Vstaja!
Samo žal smo tega ponija že pojahali. Hvala Lubej!
No sej, najlepši komentar za tole temo.
En zgoraj omenja Janša - Jankovič spor in ga že mamo.
Kaj pa je narobe z vstajami in kaj je narobe z Lubejem al pa komurkoli drugim. Kaj, se ne strinjaš z njihovimi zahtevami? Al verjameš JJ da so bile cilj vstaj zrušit vlado? Takoj padete na te neumnosti o JJ in anti JJ. Dej, če se ne strinjaš, povej svoje. Maš spletnih strani in forumov kolkor češ pa pišite in širite svoje ideje.
A, jih nimate. Ja super. Pol pa kar sanjajte naprej o svojem golfu in vikendu v savudriji in boh ne dej da se kdaj zbunite proti šefu, oblasti, duhovniku...
Bil sem na vseh vstajah, pa nisem bil samo proti JJju, tudi proti Zokiju, pa proti Mastenu, pa proti Damjanu in vsem ostalim kretenom po nadzornih svetih ki so mirno gledal kako se krade in crkuje vse in povsod. In bil sem ZA! to DA VSAKDO ODGOVARJA ZA SVOJA DEJANJA.
Za kaj ste se pa ostali zavzemal? Za svojo rit. Zavzemite se zanjo še naprej, nehte srat in jokat povsod, pa srečno!
Kamran ::
Zdravo,
Mariborčani so zaenkrat pokazali kako je treba - vzeli so megafone in šli butati po vratih mestnih svetnikov. Drugo je, če se nekje protestira (na odprtem), oni pa še naprej kavico srkajo in igrajo FarmVille. Če je pa edino kar te loči od pobesnele množice ena vrtna ograja in ena lesena vhodna vrata (hiša, vila),... to je pa druga zgodba. Pa tudi če prepovedo referendume, je oborožena vstaja še zmeraj možna kot zadnji cilj. Če je folk oborožen, potem ima ljudstvo lahko vsaj eno prednost pred morebiti premočno državo, vendar pamet je pa druga. Če imaš množico ljudi, ki se jih uspava z raznimi "Moj dragi zmore", Vid&Pero show, Slovenija ima talent ipd. okultno-satanističnimi šovi, potem pamet že odpade.
Točno to hočejo - tisti, ki imajo zmožnost, da odidejo, potem pa ostale, torej bolehne, finančno nesposobne, morebiti nacionaliste strejo in vržejo v razne rove in fojbe. Najlažje je spakirati kufre in oditi. Verjemi pa, da krize bodo še v prihodnosti, potem boš pa kaj, spet šel v drugo državo, potem v tretjo, itn. dokler ne boš pristal v Songdo-based mestih z Orwellovsko tehnologijo nadzora.
Tudi pa, če bi se pojavila alternativa, bi VSI podmladki začeli brskati po posameznikovi diplomi, magisteriju in če ne bi nečesa našli, bi si pa to izmislili. Mediji bi to naveliko (spet) propagirali in bi bil politično mrtev še preden bi stopil na sceno. Da bi naredili to kar so Krambergerju, je malo verjetno, čeprav novica, da je novega "rešitelja" zbil pijani voznik, verjetno ne bi bila toliko sumljiva, se ti ne zdi ?
Glede Hilde (teorije):
a) Je že v Keniji, kjer naj bi imela tam sestro (Vir: Lady revija)
b) So jo začasno skrili (poltični botri), ker je s svojimi malverzacijami sponzorirala (prostovoljno(ne)) politične stranke. Če bi šla v zapor, bi lahko zapela kot kanarček.
c) Je mogoče že začela kaj izsiljevati kot b) in so jo umaknili. Čez nekaj časa se bo pa nekje našlo njeno truplo. Lahko da bo pristno, lahko pa da bo zaigran umor/samomor, medtem ko bo ona res kje v Keniji/Argentini.
d) Nazaj bi jo lahko dobili (če je res že kje izven Slo.) preko otrok (kaj konkretno ne bom razlagal, da ne bom že "napredoval v nov naziv").
Kaj narediti z državo ? Tukaj se je takrat nekaj pisalo. Lahko bi dopolnili in ko bi se nabralo cel kup ukrepov, jih razdeliti glede na skupine in rangirati glede na pomembnost določenega področja (gospodarstvo, zdravstvo, R&R, pravni sistem,...) in tako sestavite nek svoj dokument. Vsak ukrep, če imate znanje, lahko tudi opredelite z več vidikov (informacijski, pravni, HRM, organizacijski, itn.) Potem se pa lahko z vstajniki igrate ljudski udar, vmes pa ustanovite svojo stranko.
WhiteAngel je izjavil:
V bistvu je čisto enostavno. Voditelji izkoriščajo strategijo "deli in vladaj". Stvar zaenkrat še špila. Kako naprej? Mogoče bi bilo treba izučiti naše ovce, da so državljani demokratične države. To pomeni, da vsi vodimo to državo, vlada jo vodi le najbolj neposredno. Za začetek bi morale ovce vedeti, da lahko ne samo zavržejo že sprejet zakon na referendumu, ampak predlagajo in tudi sprejmejo nov zakon na referendumu, če ga vlada ne želi (ali pa se motim, kakšen pravnik v bližini?)
Mariborčani so zaenkrat pokazali kako je treba - vzeli so megafone in šli butati po vratih mestnih svetnikov. Drugo je, če se nekje protestira (na odprtem), oni pa še naprej kavico srkajo in igrajo FarmVille. Če je pa edino kar te loči od pobesnele množice ena vrtna ograja in ena lesena vhodna vrata (hiša, vila),... to je pa druga zgodba. Pa tudi če prepovedo referendume, je oborožena vstaja še zmeraj možna kot zadnji cilj. Če je folk oborožen, potem ima ljudstvo lahko vsaj eno prednost pred morebiti premočno državo, vendar pamet je pa druga. Če imaš množico ljudi, ki se jih uspava z raznimi "Moj dragi zmore", Vid&Pero show, Slovenija ima talent ipd. okultno-satanističnimi šovi, potem pamet že odpade.
Jaz prej vidim rešitev v tem, da mladi v čim večjem številu začasno zapustimo državo - Nietzsche je rekel: kar pada, je treba še pahniti. In ko bomo res na dnu, bo folk vidu da je še kaj drugega kot Jajo in Zoki.
Točno to hočejo - tisti, ki imajo zmožnost, da odidejo, potem pa ostale, torej bolehne, finančno nesposobne, morebiti nacionaliste strejo in vržejo v razne rove in fojbe. Najlažje je spakirati kufre in oditi. Verjemi pa, da krize bodo še v prihodnosti, potem boš pa kaj, spet šel v drugo državo, potem v tretjo, itn. dokler ne boš pristal v Songdo-based mestih z Orwellovsko tehnologijo nadzora.
Tudi pa, če bi se pojavila alternativa, bi VSI podmladki začeli brskati po posameznikovi diplomi, magisteriju in če ne bi nečesa našli, bi si pa to izmislili. Mediji bi to naveliko (spet) propagirali in bi bil politično mrtev še preden bi stopil na sceno. Da bi naredili to kar so Krambergerju, je malo verjetno, čeprav novica, da je novega "rešitelja" zbil pijani voznik, verjetno ne bi bila toliko sumljiva, se ti ne zdi ?
Glede Hilde (teorije):
a) Je že v Keniji, kjer naj bi imela tam sestro (Vir: Lady revija)
b) So jo začasno skrili (poltični botri), ker je s svojimi malverzacijami sponzorirala (prostovoljno(ne)) politične stranke. Če bi šla v zapor, bi lahko zapela kot kanarček.
c) Je mogoče že začela kaj izsiljevati kot b) in so jo umaknili. Čez nekaj časa se bo pa nekje našlo njeno truplo. Lahko da bo pristno, lahko pa da bo zaigran umor/samomor, medtem ko bo ona res kje v Keniji/Argentini.
d) Nazaj bi jo lahko dobili (če je res že kje izven Slo.) preko otrok (kaj konkretno ne bom razlagal, da ne bom že "napredoval v nov naziv").
Kaj narediti z državo ? Tukaj se je takrat nekaj pisalo. Lahko bi dopolnili in ko bi se nabralo cel kup ukrepov, jih razdeliti glede na skupine in rangirati glede na pomembnost določenega področja (gospodarstvo, zdravstvo, R&R, pravni sistem,...) in tako sestavite nek svoj dokument. Vsak ukrep, če imate znanje, lahko tudi opredelite z več vidikov (informacijski, pravni, HRM, organizacijski, itn.) Potem se pa lahko z vstajniki igrate ljudski udar, vmes pa ustanovite svojo stranko.
Matako ::
Bil sem na vseh vstajah, pa nisem bil samo proti JJju, tudi proti Zokiju, pa proti Mastenu, pa proti Damjanu in vsem ostalim kretenom po nadzornih svetih ki so mirno gledal kako se krade in crkuje vse in povsod. In bil sem ZA! to DA VSAKDO ODGOVARJA ZA SVOJA DEJANJA.
Za kaj ste se pa ostali zavzemal? Za svojo rit. Zavzemite se zanjo še naprej, nehte srat in jokat povsod, pa srečno!
Tudi jaz sem bil na vseh Vstajah - bil sem proti Jajotu, in malo tudi iz ... antropoloških razlogov. Ni mi žal. V bistvu mi je žal, da jih ni več, stvar bi se morala nadaljevati. Pa ne v tisti koncertni pussy obliki, ki sta jo forsiral Lubej in Žulj (alias Kričač) - za ta dva lika pač osebno vem, da sta stvar načrtno sabotirala medtem ko sta folku predvajala predstavo v stilu WWF wrestlinga (kao, da se zares tepejo z vlado). Dokler bodo Vstajo vodili (sedaj) pro-vladni podtaknjenci stvar pač ne bo delovala. Kot da bi narko-kartel vodil kumuno!
Ne, dokazi ostanejo v moji tikvi, priklopljeni na moja ušesa.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
opeter ::
Če imaš možnost dobiti delo v tujini oz. imaš kakšen zveze tam zunaj, lahko poskusiš. Samo moraš vedet, da v primeru, da postaneš tam zunaj brezposeln ali pa boš kaj zafural, te v tujini ne bodo futrali s socialno v nedogled. Pa še nagnali te bodo iz države. Socialne primere imajo že dovolj vsepovsod.
Res pa je, da ima vsaka država drugače porihtane te zadeve in se lahko močno razlikujejo.
Sicer pa, zakaj bi morali karkoli storiti? Počakaš, da se zadeve sesede vase in se začne znova oz. se pobere. Če ne, pač pride nekdo drug in ... perpetuum mobile.
Res pa je, da ima vsaka država drugače porihtane te zadeve in se lahko močno razlikujejo.
Sicer pa, zakaj bi morali karkoli storiti? Počakaš, da se zadeve sesede vase in se začne znova oz. se pobere. Če ne, pač pride nekdo drug in ... perpetuum mobile.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
jype ::
opeter> Če imaš možnost dobiti delo v tujini oz. imaš kakšen zveze tam zunaj, lahko poskusiš. Samo moraš vedet, da v primeru, da postaneš tam zunaj brezposeln ali pa boš kaj zafural, te v tujini ne bodo futrali s socialno v nedogled. Pa še nagnali te bodo iz države. Socialne primere imajo že dovolj vsepovsod.
To ni res. Večina razvitih držav tega ne počne.
opeter> Sicer pa, zakaj bi morali karkoli storiti?
Kakor si boš postlal...
opeter> Sicer pa, zakaj bi morali karkoli storiti?
Kakor si boš postlal...
klemenSLO ::
dogodki okoli Hilde kažejo pravi obraz/stanje naše pravne države. Tu pa se cela zgodba začne ali pa konča. Me ma da bi šou na sodišče pa kšnga iz hlač stresu. To bi moral biti povod za prosteste. Vsi pred sodišča. Nabit par sodnikov in telih državnih tožilcev. Zato pa smo tam kjer smo. Nobenemu se ne dokaže nič. Če se mi dokaže je sodba ovržena zaradi .. procesnih napak... itd. Vse traja nerazumljivo dolgo... Ja za kaj pa bi bil pošten pol? Samo zaradi sebe. Da boš lažje spal. Na koncu verjamem da se ti vse vrne. Vendar je problem v tem ker dejanja katera storiš ne vplivajo samo nate ampak na usode mnogih drugih.
Kje je meja dragi Slovenci?
Kje je meja dragi Slovenci?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
medenko ::
Invictus: s.p. imaš odprt v 2 dneh...samo kaj ti država preveč pobere.
Davek na to, davek na ono....zaslužiš recimo čistega 2000€ na mesec, pa puf še davek na to, pa ti ostane na koncu recimo max 1000€....a za 2000€ čistega se pretegneš kot akrobatka na drogu.
Davek na to, davek na ono....zaslužiš recimo čistega 2000€ na mesec, pa puf še davek na to, pa ti ostane na koncu recimo max 1000€....a za 2000€ čistega se pretegneš kot akrobatka na drogu.
c00L3r ::
Zanimivo, kako se pri Hildi pojavi "procesna napaka", da lahko pobegne. Zanimivo tudi, da se še ni nobena vlada lotila reševanja NLB. Na vodilnih položajih so še vedno isti ljudje, kot so izdajali kredite svojim prijateljem. Še več, celo naš novi finančni minister prihaja iz najslabše slovenske banke. Če je to dobra referenca, potem pa res ne vem...
Slaba Banka = izmikanje odgovornosti. Potem bo Nova Nova LB spet veselo delila denar naokrog.
Lahko šparamo še in še, ampak dokler se ne naredi red v državi, bo elita še naprej kradla. Ne upirat svoje jeze proti ljudem zaposlenim v JU. Niso oni pripeljali do tega stanja in njihove plače niso problem, kot nam veselo trobijo politiki. Težava je v tem, da je treba vse zategnit, za banke pa se MORA vedno najt nekaj 100 milijonov ali celo milijarda evrov.
Slaba Banka = izmikanje odgovornosti. Potem bo Nova Nova LB spet veselo delila denar naokrog.
Lahko šparamo še in še, ampak dokler se ne naredi red v državi, bo elita še naprej kradla. Ne upirat svoje jeze proti ljudem zaposlenim v JU. Niso oni pripeljali do tega stanja in njihove plače niso problem, kot nam veselo trobijo politiki. Težava je v tem, da je treba vse zategnit, za banke pa se MORA vedno najt nekaj 100 milijonov ali celo milijarda evrov.
Torej si lahko kot tujec recimo v Nemčiji brez težav 10-20 let na socialni ... recimo, da si (uradno) delal le nekaj mesecev, morda kakšno leto? Ali pa še to ne?
Izselil si se recimo z upanjem, da bi si tam našel delo, ampak si ostal brez ficka, dela pa od nikoder (nihče te noče zaposlit), kaj boš potem? Greš pod most?
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Zanimivo, kako se pri Hildi pojavi "procesna napaka", da lahko pobegne.V resnici ni šlo za nobeno procesno napako, to so sfantazirali novinarji. Tekom postopka se je tožilec odločil, da nima dovolj dokazov za prvotno očitano dejanje in se je odločil za neko drugo, za katerega je zagrožena nižja zaporna kazen, ker je zagrožena nižja zaporna kazen, pa je predviden tudi krajši pripor. In so jo pač morali izpustiti.
O.
PaX_MaN ::
kixs ::
Slovenci ne razumemo kako deluje drzava. Vsi bi radi, da drzava da to in ono, ne vem pa, ce vedo, da vsi to placamo posredno. Ce je tega prevec, potem pridemo do situacije kot je zadnjih nekaj let. Denarja pocasi zmanjka, ljudje bi pa radi vseeno to, na kar so navajeni (zadnji primer pogajanj vlade s sindikati - nic nimam proti, da sindikati zahtevajo se pa se... vlada naj da le toliko kolikor lahko da, ne da bi se zadolzevala!). Gospodarstvo mora placevati cimvec davkov, s tem postaja manj konkurencno in posledicno je vec brezposelnih, ki jim mora spet drzava nekako pomagat... in imamo zacaran krog, ki vlece samo se nizje. Kur'c, vsak gleda samo svoj vrticek in ga cisto malo briga za druge (ki ga celo hranijo).
Pri nas je pa ta problem se toliko bolj ociten, ker je korupcija sistemska in noben noce nic spremenit, ker bi s tem odzagal svojo vejo na kateri sedi. Seveda volilci smo pa tisti, ki lahko kaj naredimo, ampak ne bomo... vsaj vecina ne bo in potem bomo v tej zagamani recesiji se 10 let, na 5 let podlage!! In, da ne pozabim, kredite bomo morali vracati, kar pomeni, da tudi na dolgi rok, smo danes skoraj ze vse zafurali.
Potem pa imas folk, ki hoce imeti drzavne banke, hoce imeti cimvec podjetij v drzavni lasti... j3bemu, a dokapitaliziramo pa lahko vsi davkoplacevalci, pa drzavne pomoci podjetjem, ki imajo zdrava jedra... ne me j3bat zdrava jedra... ce imajo, bi se lahko sama resila. Tako pa spet delamo po recepu Mure... daj denar... nazaj ga ne bos dobil nikoli!
PS:
J3bes folk, ki pravi, da je bila Pahorjeva vlada najboljsa!?!
Pri nas je pa ta problem se toliko bolj ociten, ker je korupcija sistemska in noben noce nic spremenit, ker bi s tem odzagal svojo vejo na kateri sedi. Seveda volilci smo pa tisti, ki lahko kaj naredimo, ampak ne bomo... vsaj vecina ne bo in potem bomo v tej zagamani recesiji se 10 let, na 5 let podlage!! In, da ne pozabim, kredite bomo morali vracati, kar pomeni, da tudi na dolgi rok, smo danes skoraj ze vse zafurali.
Potem pa imas folk, ki hoce imeti drzavne banke, hoce imeti cimvec podjetij v drzavni lasti... j3bemu, a dokapitaliziramo pa lahko vsi davkoplacevalci, pa drzavne pomoci podjetjem, ki imajo zdrava jedra... ne me j3bat zdrava jedra... ce imajo, bi se lahko sama resila. Tako pa spet delamo po recepu Mure... daj denar... nazaj ga ne bos dobil nikoli!
PS:
J3bes folk, ki pravi, da je bila Pahorjeva vlada najboljsa!?!
Kamran ::
Lahko, če se bo potem tako "mirno" kot se je na Islandiji gradilo, podobno šlo pri nas. Če pa izbruhne vsesplošno pobijanje, bo pa Borči takoj na gumbek izrednih razmer pritiskal kot na pinball.
Saj je tudi še možna teorija (glede Hilde), da bi radi preko "nenamernih napak" nekateri vzpodbudili socialne nemire. Potem pa "kao ab ordo".
Vsi bi radi, da drzava da to in ono, ne vem pa, ce vedo, da vsi to placamo posredno. Ce je tega prevec, potem pridemo do situacije kot je zadnjih nekaj let. Denarja pocasi zmanjka, ljudje bi pa radi vseeno to, na kar so navajeni (zadnji primer pogajanj vlade s sindikati - nic nimam proti, da sindikati zahtevajo se pa se... vlada naj da le toliko kolikor lahko da, ne da bi se zadolzevala!).
Problem je, ker nimamo svojega monetarnega sistema. Nekaj zlatih rezerv imamo še, nazaj na tolar, vezati prej omenjeno na to, pa revizija zadolževanj, kot je že nekdo predlagal. Sicer so pa s temi zadnjimi pogajanji spet dosegli "neko uravnilovko" - vsi bodo varčevali, ne da bi individualno pogledali kje bi lahko več, kje manj in predvsem pri sebi začeli. Na "zavodu" in izven njega je cel kup mladih, ki bi šli komot za 2,5x manjšo plačo od politikov delati namesto njih. Pa imajo pristne diplome, so bili v vrtcu (niso špricali), itn. Štrukelj je takrat zatrjeval, da naj prvo pri sebi zmanjšajo, pa cerkev obdavčijo... sedaj je pa očitno popolnoma zatajil. Sicer lahko da se bo kaj izmed predlaganega uresničilo, čeprav dvomim.
Ni šanš, da bodo Cerkev (RKC) in druge različne verske skupnosti kdajkoli obdavčili. Vsaj v tej državi ne ...
Zgodovina sprememb…
Hayabusa ::
PaX_MaN ::
Ni šanš, da bodo Cerkev (RKC) in druge različne verske skupnosti kdajkoli obdavčili. Vsaj v tej državi ne ...
^Trolololo^
Hayabusa ::
http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobran...
Podobnost z mafijo (solarno poslovanje == pare na sunce) je zgolj naključna.
http://www.bogastvo-cerkve.org/
Dohodki Cerkve so bili vedno skrivnostni. Veliko se namreč posluje z gotovino, denar iz nabirk, plačil za krste, obhajila, birme, poroke, pogrebe, maše in podobno prav tako ni nikjer prikazan, saj Cerkev iz tega ne plačuje davkov. S spletno aplikacijo za spremljanje izdatkov javnih institucij Supervizor so v KLDC ugotovili vsaj to, koliko javnega denarja dobijo različni deli katoliške sfere.
Podobnost z mafijo (solarno poslovanje == pare na sunce) je zgolj naključna.
http://www.bogastvo-cerkve.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 44714 (37955) | Jupito |
» | Islandski vzor za pot iz krizeOddelek: Loža | 8281 (6994) | Tear_DR0P |
⊘ | Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 13821 (13164) | Gandalfar |