Forum » Strojna oprema » Problem pri zagonu računalnika
Problem pri zagonu računalnika
Monsterinho ::
Računalnik je deloval povsem normalno, na kar se lepega dne sploh ni več hotel zagnati. Pač pri pritisku na gumb za zagon je le na hitro (za kako sekundo) zalaufal ter nato crknil. Sem probal še na drugem napajalniku pa je zadeva ista, skratka se ne zalaufa. Zanima me kaj bi bilo lahko narobe?
Hkrati pa sem sprobal še sledeče, vzel sem nek drug računalnik (sumim da je na tistem šla matična) ter samo dodal disk iz tistega računalnika, vendar se spet pojavi problem. Ko prižgem računalnik se lepo odlaufa BIOs, nato se pokaže tisti ekran kjer imaš opcije Safe Mode, Start Windows normally itd., kliknem Normally, kjer se potem pokaže ikona windows, da se zaganja in v tistem trenutku se vse skupaj resetira in to se potem kar ponavlja... Sem pa ravno s tem računalnikom tudi imel v preteklosti težave v povezavi z trdim diskom, tako da možno da je tukaj matična OK, pa nekaj zaje*ava trdi disk...
Hkrati pa sem sprobal še sledeče, vzel sem nek drug računalnik (sumim da je na tistem šla matična) ter samo dodal disk iz tistega računalnika, vendar se spet pojavi problem. Ko prižgem računalnik se lepo odlaufa BIOs, nato se pokaže tisti ekran kjer imaš opcije Safe Mode, Start Windows normally itd., kliknem Normally, kjer se potem pokaže ikona windows, da se zaganja in v tistem trenutku se vse skupaj resetira in to se potem kar ponavlja... Sem pa ravno s tem računalnikom tudi imel v preteklosti težave v povezavi z trdim diskom, tako da možno da je tukaj matična OK, pa nekaj zaje*ava trdi disk...
Aston_11 ::
Windowsi na drugem računalniku redko delajo brez ponovne namestitve. Takoj ko je HW drugi, te odjebejo, redko pa ti pustijo priti do namizja, pa še tam se vse sesuva. Ni to linux. Tebi disk dela. Zafrkava nekaj drugega, matična verjetno.
Leks ::
Ali imaš onemogočen reset ob napaki? Lahko da dobiš BSOD (teževa z gonilniki grafiek ipd) in se ti resetira, ne utegneš pa videti bluescreen-a.
solatko ::
Windows čisto v redu dela na drugem računalniku, morda nekajkrat restarta, da poštima gonilnike, potem pa deluje brez težav.
Pri temu je problem, ker ima sesut boot sektor.
Vtakni DVD s sistemom, poženi z DVD enote in daj ob ponujeni instalaciji na repair. Če bo disk enak kot sistem, se bo zagonski sektor popravil in zadeva bo delovala.
Lahko pa je problem v RAM-ih ali matični plošči. Kdaj si nazadnje sčistil (spihal) računalnik? Prah je velikokrat vzrok, da računalnik, ne dela v redu.
Pri temu je problem, ker ima sesut boot sektor.
Vtakni DVD s sistemom, poženi z DVD enote in daj ob ponujeni instalaciji na repair. Če bo disk enak kot sistem, se bo zagonski sektor popravil in zadeva bo delovala.
Lahko pa je problem v RAM-ih ali matični plošči. Kdaj si nazadnje sčistil (spihal) računalnik? Prah je velikokrat vzrok, da računalnik, ne dela v redu.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5569 (4575) | gruntfürmich |
» | inštalacija windows xp s trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3129 (2269) | ngc2392 |
» | Win 7 - kaj je narobeOddelek: Pomoč in nasveti | 2279 (1736) | Grizzly |
» | Kaj priporočate (nakup računalnika)?Oddelek: Kaj kupiti | 2740 (2104) | Galaxy |
» | računalnik se zažene potem pa tema-pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1436 (1175) | Meizu |