Forum » Pomoč in nasveti » Napaka diska ali matične plošče?
Napaka diska ali matične plošče?
zorangutan ::
Pozdravljeni,
pokvaril se mi je laptop (2,5 let), tako da ni bilo mogoče zagnati windowsov. Naredil sem backup iz image-datoteke od diska in sistem se je spet zagnal, samo je delal zelo počasi. Naredil sem test diska, ki je pokazal na veliko slabih sektorjev.
Na servisu pa so rekli, da je disk v redu in da je crknila matična plošča. Ali je to možno? Kako je lahko disk v redu, če je chkdsk od windowsov pokazal nešteto slabih sektorjev, tudi po formatiranju? Kako preveriš, če je matična plošča v redu?
pokvaril se mi je laptop (2,5 let), tako da ni bilo mogoče zagnati windowsov. Naredil sem backup iz image-datoteke od diska in sistem se je spet zagnal, samo je delal zelo počasi. Naredil sem test diska, ki je pokazal na veliko slabih sektorjev.
Na servisu pa so rekli, da je disk v redu in da je crknila matična plošča. Ali je to možno? Kako je lahko disk v redu, če je chkdsk od windowsov pokazal nešteto slabih sektorjev, tudi po formatiranju? Kako preveriš, če je matična plošča v redu?
MIHAc27 ::
V bistvu je ravno matično najtežje preverit.
Lahko bi šel kontroler za ide/sata.
Če je zadeva v garanciji naj na servisu menjajo, če hočejo. Če pa ni, raje preveri disk še v enem drugem računalniku. Če tudi tam kaže slabe sektorje potem tudi so.
Aja, pa 99% sem prepričan, da je disk zanič.
Lahko bi šel kontroler za ide/sata.
Če je zadeva v garanciji naj na servisu menjajo, če hočejo. Če pa ni, raje preveri disk še v enem drugem računalniku. Če tudi tam kaže slabe sektorje potem tudi so.
Aja, pa 99% sem prepričan, da je disk zanič.
solatko ::
Če se sistem zažene, potem ni govora o pokvarjeni plošči. Jaz bi na tvojem mestu zamenjal disk in servis.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD garancijaOddelek: Pomoč in nasveti | 4331 (3746) | Xserces |
» | Zatikanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5663 (4489) | BorutK-73 |
» | HDD z bad sektorji ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1891 (1721) | bluefish |
» | Reklamacija diska maxtor 80GB in zajebancija s strani prodajalcaOddelek: Pomoč in nasveti | 4410 (18) | SepoX |
» | Težava z diskom!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1066 (876) | Jackass |