» »

Tri tedne po zaprtju Bitfloora stranke še vedno brez denarja

Tri tedne po zaprtju Bitfloora stranke še vedno brez denarja

Ars Technica - Bitcoin še vedno skrbi za zanimive novice in hkrati tudi precej pestro razpoloženje vseh, ki so kakorkoli povezani z njim. Po vrtoglavi rasti in spektakularnem poku balona še vedno drži dobršen del vrednosti in niha za več kot 10 odstotkov dnevno, kar je idealno za trgovce, ki lahko na dnevnih nihajih služijo lepe denarje. Cesar počasi začenja razmišljati, kako bi ga obdavčil, in pionirji na tem področju bodo Kanadčani. So pa tudi manj lepe zgodbe, recimo zaprtje računa ene izmed bitcoinskih borz Bitfloor.

Slednja je 17. aprila zaprla svoje duri, saj so ji blokirali transakcijski račun. To ni bila majhna borza, saj je bila za Mt.Goxom, BTC-E in Bitstampom četrta najbolj prometna. To je zbodlo Američane, zato so hitro poskrbeli, da je račun Bitfloora zaprt, borza pa do nadaljnjega ne obratuje. Hkrati je to tudi borza, ki je lani zaslovela zaradi tatvine, saj so ji hekerji odnesli 25.000 bitcoinov, kar bi po današnjih tečajih presegalo dva milijona dolarjev.

Zakaj se zopet vračamo k Bitflooru? Ker so minili že skoraj trije tedni od zaprtja borze in zagotovila, da bodo imetniki dolarjev na njenih računih dobili svoj denar nazaj. Za zdaj ga še niso. Bitfloorov odvetnik za zamudo krivi zaplete z banko, jezne stranke pa se med tem preštevajo. Točnega zneska Bitfloor ni objavil, so pa na Redditu stranke same preštele že do 314.000 dolarjev, številka pa vsako uro zraste.

Uporabniki se jezijo, ker so izbrali to borzo prav zato, ker naj bi jim njena lokacija v ZDA omogočila večjo pravno varnost. Mt.Gox je japonski, Bitstamp pa slovenski z računoma v Sloveniji in Veliki Britaniji. Uporabniki so nekaj ur pred koncem trgovanja 17. aprila izvedeli za težave z bančnim računom in otežena izplačila, zato so planili menjati dolarje v bitcoine, ki jih je enostavno mogoče dvigniti oziroma prenakazati. Vsem to ni uspelo in ti so upravičeno jezni na Bitfloor. Zlasti zato, ker za izplačilo dolarjev borze zahtevajo dokazilo o istovetnosti, ki so ga mnogi poslali več dni pred 17. aprilom, a vseeno niso prišli do izplačila. Kaj točno se dogaja, Bitfloor noče povedati, je pa njihov tiskovni predstavnik zatrdil, da se pravne službe dogovarjajo z banko, sicer pa se obeta tožba.

4 komentarji

HardFu ::

Bitcoin is a joke.
http://codeable.io

PaX_MaN ::

Tos mislu rečt banke (oziroma belo hišo, tko k pr visa/paypal sagi pr wikiliksu) verjetn.

gendale ::

PaX_MaN je izjavil:

Tos mislu rečt banke (oziroma belo hišo, tko k pr visa/paypal sagi pr wikiliksu) verjetn.

Edino da izgube banke krijemo vsi davkoplačevalci posredno, tuki pa vlagatelji neposredno.
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Kamran ::

Zdravo,

Če bi imeli zlatnike in srebrnike (instead) in se ne bi pajdašili s tem, bi bila zgodba precej drugačna, vendar pa po drugi strani očitno ni bila (še) dosežena kritična masa uporabnikov tega sistema. V nasprotnem primeru ne bi šlo zaprtje borze tako gladko, čeprav odvisno tudi kako bi branili svojo valuto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodjo BTC-e bo Grčija izročila Rusiji in ne Franciji ali ZDA

Oddelek: Novice / Kriptovalute
3510301 (8505) WhiteAngel
»

Bitcoin znova na zgodovinskem vrhu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
1187155108 (108096) technolog
»

Mt.Gox prenehal izplačevati dolarje

Oddelek: Novice / Kriptovalute
155445 (3018) M.B.
»

Ameriška DHS blokirala račun Mt.Gox pri Dwolli

Oddelek: Novice / Kriptovalute
277779 (5997) #000000
»

Bitcoin - kako vanj investirati?

Oddelek: Loža
92926 (2383) M.B.

Več podobnih tem