Forum » Pomoč in nasveti » problem z bootom
problem z bootom
Jure5 ::
živjo mam problem z laptopom olidata tehom 4800
računalink mi noče bootat windowsow iz cdja da jih bi namestil, v biosu sem naštimal naj mi boota primarno iz cd-dvd roma shranim grem vn iz biosa se pokaže temn zaslon z utripajočo črtico in pol gre normalno v windowse. a lahko kdo pomaga? če rabite še kaj podatkov samo povejte.
računalink mi noče bootat windowsow iz cdja da jih bi namestil, v biosu sem naštimal naj mi boota primarno iz cd-dvd roma shranim grem vn iz biosa se pokaže temn zaslon z utripajočo črtico in pol gre normalno v windowse. a lahko kdo pomaga? če rabite še kaj podatkov samo povejte.
Yacked2 ::
a si nasnev kot bootable CD, DVD, probej še z USBjam
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
eric_cartman ::
Jst si bom še sposodu temo. Od sestre sm dobiu laptop za zrihtat Lenovo in mislim, da je C200 (sedaj sem v službi, tako da ne vem točno -skratka nek starejši laptop).
Dobila ga je na dražbi pri odpisu na firmi.. Problem je ta, da gor pač ni nobenga OS-a. Probou sm s klučkom bootat Windowse.. Pa seveda noče.. (na drugih računalnikih boota normalno).. Potem sem sprobal še CD od Windows Xp.. Spet ista zgodba.. V Bios-u imam vse naštimano v boot meniju.. (na drugih kompih dela)
Tudi ko izberem CD/DVD ROM v boot options mi napiše there was no valid OS found. In to je to..
Zdej pa ne vem a je fuč CD ROM v kompu al je v čem drugem problem...Mate vi mogoče kakšen nasvet, ali se da še kej narest??
Hvala,
Lp!
Dobila ga je na dražbi pri odpisu na firmi.. Problem je ta, da gor pač ni nobenga OS-a. Probou sm s klučkom bootat Windowse.. Pa seveda noče.. (na drugih računalnikih boota normalno).. Potem sem sprobal še CD od Windows Xp.. Spet ista zgodba.. V Bios-u imam vse naštimano v boot meniju.. (na drugih kompih dela)
Tudi ko izberem CD/DVD ROM v boot options mi napiše there was no valid OS found. In to je to..
Zdej pa ne vem a je fuč CD ROM v kompu al je v čem drugem problem...Mate vi mogoče kakšen nasvet, ali se da še kej narest??
Hvala,
Lp!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Malo za duso malo za res :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2447 (1197) | T-Mac |
» | HP 4720s - Ne zazna novega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3366 (2829) | N0t0ri0us |
» | Kako namestiti Windows čez LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 2796 (2652) | Blinder |
» | iz linuxa v windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2169 (1817) | barbm |
» | kako naložiti Win XP Prof SLO na prenosnika HP Compaq nx6125Oddelek: Pomoč in nasveti | 4223 (4114) | mrTwelveTrees |