Forum » Pomoč in nasveti » Illustrator in problem s prelivi
Illustrator in problem s prelivi
mprox ::
Lep pozdrav.
Imam dokaj nenavaden problem s prelivi v Illustratorju. Narejen imam namreč logotip, ki na vseh domačih računalnikih izgleda tako kot bi moral (brez prekinjenih prelivov, vse lepo in prav). Ko pa logotip pošljem naročniku mi ta pravi, da preliv ni gladek ter, da se opazijo vmesne črte. V bistvu se gre za "color banding". Vse lepo in prav, če bi tudi jaz lahko to videl, vendar je pri meni vse OK. Stranka pa tudi pravi, da je poskusil na 3 računalnikih in je povsod isto. Gre se za preliv iz temno v bolj svetlo modro. CMYK barvna paleta in 300dpi.
Verjetno bi zadevo rešil z pretvorbo v RGB, ker težava izgine pri pretvorbi v JPG format, ampak tega ravno ne bi rad storil.
V čem bi torej lahko bila težava, da samo jaz ne vidim color bandinga?
Prosim za pomoč.
Hvala.
lp
Imam dokaj nenavaden problem s prelivi v Illustratorju. Narejen imam namreč logotip, ki na vseh domačih računalnikih izgleda tako kot bi moral (brez prekinjenih prelivov, vse lepo in prav). Ko pa logotip pošljem naročniku mi ta pravi, da preliv ni gladek ter, da se opazijo vmesne črte. V bistvu se gre za "color banding". Vse lepo in prav, če bi tudi jaz lahko to videl, vendar je pri meni vse OK. Stranka pa tudi pravi, da je poskusil na 3 računalnikih in je povsod isto. Gre se za preliv iz temno v bolj svetlo modro. CMYK barvna paleta in 300dpi.
Verjetno bi zadevo rešil z pretvorbo v RGB, ker težava izgine pri pretvorbi v JPG format, ampak tega ravno ne bi rad storil.
V čem bi torej lahko bila težava, da samo jaz ne vidim color bandinga?
Prosim za pomoč.
Hvala.
lp
opeter ::
Slab ekran (TN), slabo nastavljene barve (možno, da je to pri stranki) ...
sicer pa se pogosto dogaja to z barvnim prelivom.
Ena od možnosti je, da poskusiš zadevo spraviti v nek rasterski fajl (JPG, PNG, TIF) večje ločljivosti (RGB, 300 dpi).
Tako lahko vidiš, če je težava pri prikazu v Illustratorju.
Možno tudi, da so barve že izven CMYK spektra (ne vem sicer, kaj uporabljaš,nek generični CMYK profil ali pa kakšen Euroscale, morda Fogro/27 ali Fogro/37 ...)
Kak pa izgleda v PDF obliki? Ali pa natisnjeno na papirju?
sicer pa se pogosto dogaja to z barvnim prelivom.
Ena od možnosti je, da poskusiš zadevo spraviti v nek rasterski fajl (JPG, PNG, TIF) večje ločljivosti (RGB, 300 dpi).
Tako lahko vidiš, če je težava pri prikazu v Illustratorju.
Možno tudi, da so barve že izven CMYK spektra (ne vem sicer, kaj uporabljaš,nek generični CMYK profil ali pa kakšen Euroscale, morda Fogro/27 ali Fogro/37 ...)
Kak pa izgleda v PDF obliki? Ali pa natisnjeno na papirju?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
mprox ::
Saj sprva sem tudi jaz mislil, da je verjetno to problem v monitorju, vendar ne vem več. Jaz imam IPS matriko, poskusil sem na TN matriki tudi (ni razlike), ne vem pa kakšen monitor ima stranka, vendar dvomim, da je tako velika razlika. Ali pač?
V rasterskem, png fajlu je OK...vendar v ločljivosti 72 dpi, 300 nisem poskusil.
Imel sem nastavljen SWOP CMYK profil, zdaj sem nastavil na Fogra 39. Mogoče bo tukaj razlika?
Saj pravim....sprva sem pošiljal PDF fajle in niso bili vredu, pa sem mislil da bo razlika, če pošljem AI fajl, pa je baje ista težava. Tiskat še nismo poskusili.
Hvala!
V rasterskem, png fajlu je OK...vendar v ločljivosti 72 dpi, 300 nisem poskusil.
Imel sem nastavljen SWOP CMYK profil, zdaj sem nastavil na Fogra 39. Mogoče bo tukaj razlika?
Saj pravim....sprva sem pošiljal PDF fajle in niso bili vredu, pa sem mislil da bo razlika, če pošljem AI fajl, pa je baje ista težava. Tiskat še nismo poskusili.
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako nastaviti velikost slike v pdf formatu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1813 (1496) | opeter |
» | Izdelava letakovOddelek: Pomoč in nasveti | 3301 (2780) | opeter |
» | OblikovanjeOddelek: Programska oprema | 2674 (2397) | opeter |
» | Photoshop - tiskarna!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3972 (3673) | lonz |
» | Grafična priprava za tiskOddelek: Pomoč in nasveti | 4402 (3975) | Matev |