Forum » Elektrotehnika in elektronika » Ali se da TSOP4838 dobiti v Sloveniji?
Ali se da TSOP4838 dobiti v Sloveniji?

radiokills ::
Za RP iščem ir-reciever. Kolega mi je priporočal tegale.
Ker v elektroniki nisem preveč doma, me zanima če se da to dobiti kje v Ljubljani (da pridem v trgovino, plačam in odpeljem). Lahko je točno ta element, lahko je tudi kakšen ekvivalent. Kolikor razumem (pa me ne vlečt za jezik, kot pravim, sem popoln neznalec v teh zadevah), je pri tem elementu dodatno zvezati samo še kondenzator med gnd in +. Ni mi do kakšnega obsežnega lotanja :).
Malo sem gledal po trgovinah, ki so obljavljenje v 'Uporabne povezave', pa zaradi neizkušenosti ne znam niti poštenega search querija sestavit. Koliko pa povprečno traja, da pride iz farnella roba?
Ker v elektroniki nisem preveč doma, me zanima če se da to dobiti kje v Ljubljani (da pridem v trgovino, plačam in odpeljem). Lahko je točno ta element, lahko je tudi kakšen ekvivalent. Kolikor razumem (pa me ne vlečt za jezik, kot pravim, sem popoln neznalec v teh zadevah), je pri tem elementu dodatno zvezati samo še kondenzator med gnd in +. Ni mi do kakšnega obsežnega lotanja :).
Malo sem gledal po trgovinah, ki so obljavljenje v 'Uporabne povezave', pa zaradi neizkušenosti ne znam niti poštenega search querija sestavit. Koliko pa povprečno traja, da pride iz farnella roba?

MadMax ::
SFH506-38, ali kup drugih, poguglaj za IR receiver.
Če mora biti za 38kHz moraš na to pač biti pozoren (skoraj vsak tip obstaja še v verzijah npr 30, 36, 40, ...), čeprav načeloma namesto 38 dela tudi s 36 ali 40, le občutljivost zna biti dosti slabša.
Nenazadnje se lahko oglasiš pri kakem RTV serviserju, gotovo ima kaj "na zalogi" za odvoz (smeti), pa pobereš iz DVDja, VCRja, TVja...
Sicer pa poskusi v IC na vodovodni, HTE na roški, Delko v BTCju, JUST na brnčičevi, ....
Imajo pa različen razpored priključkov, kar pri znani oznaki ni problem, pri izgraditvi iz "smeti" pa se tudi hitro najde v vezju kaj je kaj.
Če mora biti za 38kHz moraš na to pač biti pozoren (skoraj vsak tip obstaja še v verzijah npr 30, 36, 40, ...), čeprav načeloma namesto 38 dela tudi s 36 ali 40, le občutljivost zna biti dosti slabša.
Nenazadnje se lahko oglasiš pri kakem RTV serviserju, gotovo ima kaj "na zalogi" za odvoz (smeti), pa pobereš iz DVDja, VCRja, TVja...
Sicer pa poskusi v IC na vodovodni, HTE na roški, Delko v BTCju, JUST na brnčičevi, ....
Imajo pa različen razpored priključkov, kar pri znani oznaki ni problem, pri izgraditvi iz "smeti" pa se tudi hitro najde v vezju kaj je kaj.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()

radiokills ::
Tnx, bom šel pogledat v IC, mi je na poti. Na netu sicer ne zasledim, a probat ni greh. V primeru, da ne najdem, morda kdo ve koliko cajta rabi pošiljka iz farnella? Mater sem neučakan.

MadMax ::
Če je na zalogi in naročiš dovolj zgodaj dobiš direkt iz farnela (UK) lahko že drugi dan.
V IC ti lahko tudi farnelovo robo zrihtajo, le malce dlje lahko traja...
V IC ti lahko tudi farnelovo robo zrihtajo, le malce dlje lahko traja...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje kupiti el. elemente?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2706 (1439) | Modri dirkač |
» | Kondenzatorji, upori, stikala...Oddelek: Pomoč in nasveti | 845 (785) | LuGi |
» | Iščem LM4701T (JM37AD)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1318 (1067) | Willy White |
» | MOSFETOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2502 (2065) | S.Dreamliner |
» | Kako nabavit mikrokontrolerje AtmelOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3660 (3010) | Brane2 |