Forum » Pomoč in nasveti » Black screen pri novi grafični kartici
Black screen pri novi grafični kartici
telen ::
Zamenjal sem grafično kartico iz gtx 275 na gtx 650 ti, sedaj pa imam problem. Namreč takoj ko namestim driverje za gtx 650 ti postane zaslon črn. Preizkusil sem tako na Windows 8 kot tudi na Windows 7. Razlika je samo v tem da pri win 8 že med namestitvijo driverjev postane zaslon črn, pri win 7 pa se driverji uspešno namestijo tako da moram potem ponovno zagnati računalnik. Ko se računalnik ponovno zažene se vidi bios, nalaganje windowsev potem pa ko bi se moral prikazati desktop pa postane ekran črn. Poizkusim sem že nadgraditi bios, preizkusil več verzij driverjev, poizkusiti namestiti driverje iz safe moda, ... Zanimivo je to da z windows driverji sicer deluje. Zmanjkalo mi je idej, zato sprašujem vas za nasvet.
Moj sistem:
matična: asus p5q pro
procesor: intel core 2 duo e8500
grafična: gigabyte gtx 650 ti
Moj sistem:
matična: asus p5q pro
procesor: intel core 2 duo e8500
grafična: gigabyte gtx 650 ti
- spremenil: telen ()
solatko ::
Če ne naložiš gonilnikov, ti bosta w7 ali w8 sama našla, kar rabiš. Pri veliko karticah so problem gonilniki. Poglej FAQ na nvidiini strani, morda boš moral dat gor kak starejši gonilnik.
Delo krepa človeka
_Denny_ ::
Driverji imajo bug in stvar misli, da imaš 2 monitorja. Po bootu probaj odklopiti monitor (iz grafične), počakaj 30s in ga ponovno vklopi; driverji bi ga morali zaznati in prikazala se ti bo slika. Če ne, probaj kaj od tega:
- izbriši trenutne driverje in jih ponovno inštaliraj s Custom Mode (zdaj si verjetno z Express); ne pozabi označiti "Perform a Clean install" (vir)
- na pamet prestavi iz imaginarnega screena 2 na screen 1 (Win tipka + P, vir)
Če ne bo nič od zgornjega delovalo pa priporočam vračilo v trgovino in zamenjavo za AMD grafično (recimo doplačaš ~15EUR pa vzameš 7850), ki teh problemov nima.
- izbriši trenutne driverje in jih ponovno inštaliraj s Custom Mode (zdaj si verjetno z Express); ne pozabi označiti "Perform a Clean install" (vir)
- na pamet prestavi iz imaginarnega screena 2 na screen 1 (Win tipka + P, vir)
Če ne bo nič od zgornjega delovalo pa priporočam vračilo v trgovino in zamenjavo za AMD grafično (recimo doplačaš ~15EUR pa vzameš 7850), ki teh problemov nima.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Denny_ ()
telen ::
Nič od naštetega ni pomagalo. Sem pa stvar rešil tako da sem dal grafično v drugi pcie slot.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | youtube 1080p 60fpsOddelek: Pomoč in nasveti | 4560 (3050) | MrStein |
» | Windows 10 in display adapter driverOddelek: Operacijski sistemi | 2206 (1434) | Ribicija |
» | Prevelika poraba komponentOddelek: Strojna oprema | 2117 (1464) | D3m |
» | Radeon HD 7790 je prispel, objavljeni so testi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18407 (15002) | hojnikb |
» | Vijoličen zaslonOddelek: Pomoč in nasveti | 1258 (981) | Bolf3nk |