Forum » Strojna oprema » Katera particija je najhitrejša?
Katera particija je najhitrejša?
Maxtor ::
Zanima me, katera particija na disku je najhitrejša, prva C: ali zadnja X: Z drugimi besedami: kje se nahaja particija C, na zunanjem robu vrtečih se plošč na disku, ali na notranjem robu?
darkolord ::
Če samodrive letter zamenjaš bo obratno ane? tako da črka particije nič ne pove, kje se nahaja...
Spajky ::
Ja ponavadi je res prva particija najhitrejša, vendar ni nujno; pri mojem QuantumF+AS, je najhitreje na sredini kapacitete diska-srednje particije (w98); s Sandro preveri z Drives Bencmarks...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Maxtor ::
Zato ravno sprašujem, ker je, se mi zdi, vse skupaj odvisno od diska. Pri meni je najhitrejša zadnja particija, najpočasnejša pa prva, torej C:, torej ravno obratno kot pri večini. Disk je Maxtor 40GB 7200 (6L040J2).
Spajky ::
He he, je zgleda Maxtorju koristilo knowHow od Quantuma :-) ; finta je v FirmWare, tako, da ima disk priblizno enako hitrost neglede na pozicijo glav in zapisa (sustained Data Transfer). Jest sem prvič do doživel z mojim diskom..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Jinxy ::
Ne sanjajte...vsaka particija je (teoreticno) enako hitra ker windowsi particij ne delajo po cilindrih kot vsi mislite, ampak po trikotnih izsekih diska.
Si predstavljate prikaz podatkov s tortnim grafom? No, tudi vase particije na disku zgledajo tako.
To pise v vsaki MCP knjigi za vse verzije windows, osnove.
Si predstavljate prikaz podatkov s tortnim grafom? No, tudi vase particije na disku zgledajo tako.
To pise v vsaki MCP knjigi za vse verzije windows, osnove.
bobby ::
jinx, to velja pri starejših diskih, pri novejših pa ni več "tortne" strukture.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko particijOddelek: Pomoč in nasveti | 4819 (4324) | inbox |
» | Swap ali pagefile?Oddelek: Operacijski sistemi | 3475 (2277) | MrStein |
» | HDD - particijeOddelek: Strojna oprema | 1597 (1399) | bluefish |
» | Kje je disk najhitrejši - swap particijaOddelek: Strojna oprema | 1532 (1087) | kekz |
» | Zakaj razlika ..?Oddelek: Pomoč in nasveti | 741 (576) | Matek |