» »

Katera particija je najhitrejša?

Katera particija je najhitrejša?

Maxtor ::

Zanima me, katera particija na disku je najhitrejša, prva C: ali zadnja X: Z drugimi besedami: kje se nahaja particija C, na zunanjem robu vrtečih se plošč na disku, ali na notranjem robu?

boštjan ::

stestiraj v nerotu pa boš vido,pri meni je C najhitrejša

darkolord ::

Če samodrive letter zamenjaš bo obratno ane? tako da črka particije nič ne pove, kje se nahaja...

McHusch ::

Najhitrejša je prva particija, ker se nahaja na zunanjem robu. Vsaj pri meni.

Spajky ::

Ja ponavadi je res prva particija najhitrejša, vendar ni nujno; pri mojem QuantumF+AS, je najhitreje na sredini kapacitete diska-srednje particije (w98); s Sandro preveri z Drives Bencmarks...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Maxtor ::

Zato ravno sprašujem, ker je, se mi zdi, vse skupaj odvisno od diska. Pri meni je najhitrejša zadnja particija, najpočasnejša pa prva, torej C:, torej ravno obratno kot pri večini. Disk je Maxtor 40GB 7200 (6L040J2).

Spajky ::

He he, je zgleda Maxtorju koristilo knowHow od Quantuma :-) ; finta je v FirmWare, tako, da ima disk priblizno enako hitrost neglede na pozicijo glav in zapisa (sustained Data Transfer). Jest sem prvič do doživel z mojim diskom.. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Jinxy ::

Ne sanjajte...vsaka particija je (teoreticno) enako hitra ker windowsi particij ne delajo po cilindrih kot vsi mislite, ampak po trikotnih izsekih diska.

Si predstavljate prikaz podatkov s tortnim grafom? No, tudi vase particije na disku zgledajo tako.

To pise v vsaki MCP knjigi za vse verzije windows, osnove.

bobby ::

jinx, to velja pri starejših diskih, pri novejših pa ni več "tortne" strukture.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

koliko particij

Oddelek: Pomoč in nasveti
294819 (4324) inbox
»

Swap ali pagefile?

Oddelek: Operacijski sistemi
493475 (2277) MrStein
»