» »

Ogled stanovanja v katerem še vedno živi podnajemnik

Ogled stanovanja v katerem še vedno živi podnajemnik

Old Spice ::

Pozdravljeni. Trenutno sem še podnajemnik v garsonjeri iz katere se bom v dobrih dveh mesecih izselil. Ker sem se držal pogodbe sem to seveda lastniku (najemodajalcu) sporočil v predpisanem roku (v tem primeru 60 dni).

Lastniku je sedaj seveda v interesu da kar se da hitro najde naslednjega najemnika da se mu finančna pipica ne prekine. Tu pa se zame začne nekoliko kočljiva situacija. Do moje izselitve sta še dobra dva meseca. Najemodajalec je seveda že organiziral en ogled stanovanja. S tem načeloma nimam problema. Tudi obvestil me je en dan prej, in pri ogledu sem jaz seveda poleg.

Kar me pravzaprav zanima je kako daleč (ker tega v pogodbi ni nikjer določenega) se najemodajalec lahko spušča z ogledi. Mislim, da je to predvsem moja dobra volja? Ne želim namreč, da sedaj dva meseca gladam naključne obraze, kako si ogledujejo stanovanje in poleg tega še moje osebne stvari. Poleg tega si moram jaz za vsak ogled vzeti čas. Predvsem me skrbi spuščanje naključnih oseb v stanovanje, kjer si lahko brez težav ogledajo vse kar se v tem stanovanju nahaja (nezaželjeni obiski?).

Gladi ::

To je tvoja dobra volja, seveda.

tony1 ::

Absolutno, še posebej če tega nimaš v najemni pogodbi.

Aja, sicer pa ne vem, čemu bi moral biti ti osebno zraven? Bi se dalo zmenit, da naj ne odpirajo predalov in čao?

Old Spice ::

Problem je v tem kar imam kar nekaj IT opreme po stanovanju. Nekaj jo je tudi kar nekaj vredne, če ne upoštevam podatkov itd... Ne bi ravno rad da koga začnejo srbeti prsti. Nikoli ni ravno 100%, zato bi rad morebitne oglede zmanjšal na minimum.

gendale ::

Mi smo se dogovorili z najemniki (iz osebnih razlogov so se selili ven), kdaj jim ugaja in ni bilo nobenih težav. Na koncu smo še sporazumno prekinili pogodbo, da so se novi lahko prej vselili.
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Yohan del Sud ::

Mislim, da je srednja pot res ta, da se zmeniš z lastnikom, da si voljan za to recimo sobote dopoldne ponucat in naj druge termine ne prihaja k tebi z novimi potencialnimi strankami. Sicer mu rečeš, da boš okrog po stanovanju hodil nag s štumfom na tiču in se na glas pogovorajal z vsemi sosedi preko balkona.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

3p ::

Lastnik lahko dvakrat letno pride preverit stanje stanovanja. Sicer nima v stanovanju kaj iskati, razen če se ti s tem strinjaš. Če ti zadeva ne ustreza, mu to prepovej, ali predlagaj ustrezno znižanje najemnine (je le moteno tvoje bivanje).

Jst ::

To se vse zmeni z lastnikom. Preglej pogodbo, povej mu kaj te muči in predlagaj rešitev.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[najem stanovanja] Obveznosti najemojemalca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8110805 (8132) poweroff
»

Najem starnovanja - na kaj paziti

174848 (4261) St235
»

Najemodajalec = nategator (strani: 1 2 3 4 5 )

21639573 (26048) Timurlenk
»

Stanovanje za mlad par (strani: 1 2 )

6514179 (11922) Okapi

Več podobnih tem