» »

HP Probook 4515s - ne deluje

HP Probook 4515s - ne deluje

red_point ::

Hej,
Imam omenjeni prenosnik in zgleda, da je crknu CPU. Po HP-jevih tabelah za težave sodeč. Videl sem, da nekdo prodaja poceni rabljen procesor, samo ne vem ali bi se spustil v tako popravljanje. Je možno, da je crknila tudi, plata, pa se že ob napaki CPU sistem spotakne? Slo HP servisi naj bi bili zanič. tako sem bral. Je že kdo izvajal kak tak servis in kaka je zahtevnost dela? Se sploh splača to popravljat?
Hvala za odgovore in LP.

d4vid ::

Živjo, sem imel omenjen prenosnik. Kakšne težave imaš? Se prenosnik prižge? Malo več napiši kakšna je napaka...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

kajak33 ::

Napaka pri modelu 4515s je precej dobro znana in razširjena. Samo malo je treba pobrskati po forumu.

Hayabusa ::

Ponavadi crkne matična plošča.

red_point ::

Ja, prenosnik se prižge, zažene optično enoto, ventilator, verjetno tudi disk(se ne sliši zaradi ventilatorja), lučka na gumbu za vklop sveti. Ekran popolnoma prazen. Na Youtube sem našel tale video. V opsiu piše kaj pomeni št. utripov lučke na caps locku, in pri meni zasveti samo 1x. sklepam, da je šel CPU.
Vem, da je podobnih težav kar nekaj, a večinoma so zaradi matičnih plošč. Glede na to, da je CPU, bi ga probal zamenjat. Se sploh da pri prenosnikih menjat CPU, ali so ti prilotani na MB?

mat xxl ::

red_point je izjavil:

Hej,
Slo HP servisi naj bi bili zanič. tako sem bral.


Bedna pavšalna trditev, sam v podjetju sicer res redko, (ker kupujemo le Elite serije notesnikov), kaj nesem na servis od Avtente in moram reči, da se meni zdijo totalni profesionalci, tako, da me čudijo vaši dvomi. Konec koncev je lahko tudi samo kontakt na procesorju, a verjetno si ti sam sigurno bolje usposobljen za tako popravilo, kot njihovi serviserji, ki to delajo vsak dan. Moram reči še celo več, ker včasih sam sicer bolj za iziv ali hoby tudi kak HP izdelek razstavim, lahko povem, da tudi za starejše naprave kupiti ugodno rezervne dele preko njih ni noben problem in ker zalog navadno ni, pridejo specifični deli tudi za 12 let stare mašine navadno v 4- 5 dneh.

Je pa res, če priočakuješ, da je delo zastonj, je bolje sam kaj narediti !

red_point ::

Nisem hotel nobenega užalit s tem kar sem napisal. To nisem napisal iz lastnih izkušenj. Veliko drugih ljudi se je pritoževalo. Če bom dal na servis bo torej zagotovo Avtentna. Po mojem je skurjen CPU, ker so se mi tik pred tem pojavile pisane črte čez ekran. Res, da nisem strokovnjak in usposobljen za to delo, a velikih denarjev za ta servis ne bom dajal. Primerljiv oz še boljši nov računalnik se danes dobi za 300€. Servis, se pa hitro približa taki številki.

Šimpanz ::

Nesi na servis pa plači 20 eur za diagnostiko ali pa se pogodi da ti naredijo zastonj. Edina pravi test je, da se da notri drug delujoč proc in testiraš notesnik.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus Servis

Oddelek: Pomoč in nasveti
359599 (7560) DOOM_er
»

Prenosnik HP ProBook se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
101844 (1716) slovenc1234
»

HP ProBook 4720s ne starta!

Oddelek: Pomoč in nasveti
10705 (563) #000000
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410157 (7940) Tac20
»

Imate Linux? Nimate garancije. (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
638687 (5704) specterss

Več podobnih tem