Forum » Strojna oprema » Koliko se pozna razlike med 3.4GHz in 4.0Ghz
Koliko se pozna razlike med 3.4GHz in 4.0Ghz
Rainbow Dash ::
Pozdravljeni,
nekaj časa se že sprašujem koliko se pozna razlika med 3.4GHz in 4.0Ghz. Koliko bi pridobil hitrosti pri naprimer: 3d modeliranju, igrah, windows startup, pač windows speed.
Moj procesor je AMD X4 965 Black Edition, in vem da se lahko fajn overclocka, in sem ga tudi že overclocku, s tem da takrat ni bilo bistvene razlike med 3.4Ghz in 3.8GHz.
Procesor vem da je nekje vmesni rank, s tem da mu kdaj pobere moči (naprimer ob igranju bf3, preseže 90%, in da mam še kaj zraven vključeno, je takoj na 100%), kar vem da je ta za procesor čisto normalno, samo mene zanima koliko bi se poznalo 4.0Ghz frkvence, hladilnik imam artic cooler xtreme, ki dobro hladi, zanima me pa tudi, koliko moram povečati potem voltajiko, za 4.0GHz.
Lp!
nekaj časa se že sprašujem koliko se pozna razlika med 3.4GHz in 4.0Ghz. Koliko bi pridobil hitrosti pri naprimer: 3d modeliranju, igrah, windows startup, pač windows speed.
Moj procesor je AMD X4 965 Black Edition, in vem da se lahko fajn overclocka, in sem ga tudi že overclocku, s tem da takrat ni bilo bistvene razlike med 3.4Ghz in 3.8GHz.
Procesor vem da je nekje vmesni rank, s tem da mu kdaj pobere moči (naprimer ob igranju bf3, preseže 90%, in da mam še kaj zraven vključeno, je takoj na 100%), kar vem da je ta za procesor čisto normalno, samo mene zanima koliko bi se poznalo 4.0Ghz frkvence, hladilnik imam artic cooler xtreme, ki dobro hladi, zanima me pa tudi, koliko moram povečati potem voltajiko, za 4.0GHz.
Lp!
dottor ::
Dokler ne boš proval ne boš vedel. Jaz mam oj E8500 OCjan in se nekaj pozna. Zaženi rendering v 3D programu pa kak AvP Benchmark z original in OCjanim CPUjem pa poglej kolko se bo poznalo v času rendanja in FPSjih pa pol se sam odloči ali je ta pohitritev zate sprejemljiva ali ne.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
particle ::
V igrah, windows startup in speed, ... bore malo. V 3d modeliranju, sicer odvisno od softwera ampak kakšno sekundo pa boš pridobil ;)
2loud4u ::
"windows startup"
wtf? od tega je najbolj odvisen disk, ne pa procesor...
wtf? od tega je najbolj odvisen disk, ne pa procesor...
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W
Looooooka ::
Windows 7 in pentium 120. Ce zadevo na raid vtaknes bo malo razlike :P
Vse zna bit krivec za bremzanje.
Vse zna bit krivec za bremzanje.
r3dkv1c4 ::
za to kar ti sprašuješ se ne splača glede na povečano porabo energije in seveda posledično povečane temperature
in hkrati večji riziko stabilnosti.
Kar se tiče raznih rendering testov, če mene vprašaš so to neumnosti za statistične freake....to je moje mnenje.
Splača se samo v primeru, da je proc max izkoriščen pa bi potreboval več, da ne kupuješ novega.....v tem primeru ja,
odloči se pa sam.
Je tudi veliko napisanega na to temo po raznih forumih.
Za zagon winsow pa največ postori ssd disk....ker hdd ni sposoben posredovat tako hitro podatkov za zagon, kot si ti želiš in si pri tem omejen na njegovo max hitrost.
in hkrati večji riziko stabilnosti.
Kar se tiče raznih rendering testov, če mene vprašaš so to neumnosti za statistične freake....to je moje mnenje.
Splača se samo v primeru, da je proc max izkoriščen pa bi potreboval več, da ne kupuješ novega.....v tem primeru ja,
odloči se pa sam.
Je tudi veliko napisanega na to temo po raznih forumih.
Za zagon winsow pa največ postori ssd disk....ker hdd ni sposoben posredovat tako hitro podatkov za zagon, kot si ti želiš in si pri tem omejen na njegovo max hitrost.
hojnikb ::
kakerkol stvar obrneš, bo pohitritev v najbolšem primeru ~17%. Če lahko to frekvenco dosežeš z stock napetostjo ali z minimalnim dvigom, potem go for it.
#brezpodpisa
Pebkac ::
Rainbow Dash je izjavil:
s tem da mu kdaj pobere moči (naprimer ob igranju bf3, preseže 90%, in da mam še kaj zraven vključeno, je takoj na 100%)
To, da je procesor pod 90% obremenitvijo ni nič slabega, prej ravno nasprotno, to pomeni da igra dejansko dobro izkoristi hardware, ki je na voljo. Tudi mojega i5 3570k, ki je kar konkretno močnejši od tvojega procesorja BF3 obremeni tam do 85-90%. Veliko bolje to, kot pa da ga samo na pol izkoristi in igra zato počasneje dela.
Blinder ::
razlike je 150€. Tvoj novi x4 je bil recimo 150€. Verzija z original 600mhz več pa je bla recimo 300€. In nekateri folk je te dražje verzije kupoval.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje fx-8320 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43816 (30593) | m0LN4r |
» | hladilnik za navit I7 920 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 14110 (10016) | N4m31355 |
» | Problem pri navijanju INTEL E8500? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 10270 (9533) | Sibirc |
» | I7 920 in Mugen 2 ... high temp? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9558 (6563) | axee |
» | Kupujem nov PC, potrebujem pomoč pri izboru grafične in zvočne kartice, hladilnika...Oddelek: Kaj kupiti | 2097 (1591) | PrimozR |