» »

Pogodba o zaposlitvi za določen čas

Pogodba o zaposlitvi za določen čas

fantom20 ::

Pravkar menjam zaposlitev, ker me trenutna služba ne osrečuje več, pa me zanima kako se je po sprejeti reformi o trgu dela spremenilo zaposlovanje za določen čas? Novi delodajalec mi je namreč najprej ponudil pogodbo za določen čas 6 mesecev, sedaj pa mi je predlagal, da spremeniva pogoje in sicer da spremeniva trajanje pogodbe za določen čas na 24 mesecev (2 leti). Veliko ljudi mi pravi "super, dobro so ti ponudili", ampak meni se ne zdi tako, saj sem nekako pričakoval, da me bodo po 6 mesecih vzeli za nedločen čas, ali pa morda v najslabšem primeru še enkrat podaljšali za 6 mesecev in nato za nedoločen čas.
Delo ni projektno v smislu, da bi me rabili za enega ali nekaj projektov 2 leti, sam vidim smisel zame in za delodajalca le v dolgoročnem sodelovanju, saj delo v začetku vsebuje tudi precej (dragega) izobraževanja.

Se komu sanja v čem je finta, kaj delodajalec pridobi s pogodbo za določen čas 24 mesecev? Konec koncev bi mi lahko 4x ponudili pogodbo za 6 mesecev in me potem šele po 2 letih vzel za nedoločen čas. Ali so po novem kakšni penali za delodajalca, ki večkrat podaljšuje pogodbo o zaposlitvi za določen čas?

LP
  • spremenil: Mavrik ()

Isotropic ::

ja preber pogodbo ane
sploh glede poskusnega obdobja in penalov okoli placila izobrazevanja, ce se te prej znebi. alpa jo skeniraj, pa ti povem, ce je kaj fishy.
in ja, sedaj ni vec verizenja pogodb. edino povej, kaksno izobrazevanje bos mel.

bdoxx ::

sedaj ni vec verizenja pogodb
kako to misliš?

Isotropic ::

http://www.siol.net/novice/slovenija/20...
da ti ne smejo podaljsevati po en mesec za dve leti pač

St235 ::

V bistvu ni bistvene razlike kar se veriženja tiče. ŠE vedno ostaja da je dve leti max pogodba za določen čas in to je to.

bdoxx ::

Isotropic je izjavil:

http://www.siol.net/novice/slovenija/20...
da ti ne smejo podaljsevati po en mesec za dve leti pač

aha torej to je bilo sprejeto z tem mesecem?

RejZoR ::

Če misliš da te bojo po 6 mescih skor sigurno vzel za nedoločen čas si velik optimist. Razen če je nova zakonodaja dala delodajalcu kakšen poseben razlog da te prej vzame za nedoločen čas. Ker za katerokoli firmo sem slišal so vedno nategoval in zavlačeval s podaljševanji za določen čas kolikor se je zakonsko dalo, preden so ti nakoncu rekli, da ti ali pač ne podaljšajo ali pa te končno vzamejo za nedoločen čas.

Ajde, če imaš 24 mesecev določen je delno ok ker veš da ti za ta čas ne bo treba skrbet glede službe (iskanje je tečno), po drugi strani pa si pri določenem času precej omejen za kredite in če veš da boš kakšnega rabil v tem času ne bo najbolj kul.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Isotropic ::

kako je pa v primeru take pogodbe z odpovedjo? ker za d.č. za en mesec je prednost tut to, da se ga lahko hitro znebis, ce je treba oz. se ne obnese.

St235 ::

Odpoved pogodbe za določen čas (pred iztekom) ni nič drugačna kot odpoved pogodbe za nedoločen čas.

Šimpanz ::

Prednost pogodbe za nedoločen čas je samo v tem da dobiš dolgoročni kredit na banki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8532874 (7466) St235
»

Vprašanje glede denarnega nadomestila

Oddelek: Loža
172485 (2014) Hexx
»

Pogodba

Oddelek: Loža
6984 (866) St235
»

Pogoji za pridobitev stalne zaposlitve oz. odpravnine

Oddelek: Problemi človeštva
61350 (1138) iKst
»

Spodrivanje zaposlenih

Oddelek: Loža
437491 (5378) Double_J

Več podobnih tem