» »

Battlefield 4

Battlefield 4

Temo vidijo: vsi
««
50 / 66
»»

Twix ::

NSA inštalira nov spyware cisco router ;)
https://status.digitalocean.com/
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!

vaščan ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

vaščan je izjavil:

i7 4.9ghz. 8gb rama in hd7950

Stem bi moral dobiti 70fps+ na ultra v tej mapi. Jaz sem dobil okoli 55-90Fps-jev (avg okoli 65)
Ni pa normalno, da ti fps dropne meni se v vsakem primeru povišajo (ko nameriš z snajpo). Uporabljam pa win8.1
Fx 6300 trenutno 4.4Ghz + R9 270X 1100/1400 seveda sem sprobal v DX11. Če bom imel zvečer, kaj časa ti še prilepim slike.
Lp

Dej nalimaj kakšno. Malo sem po tubi brskal pa mi je še manj jasno najdem ko enim s 270x špil leti na ultra 70fps spet najdem ko na 7870 ki sta ubistvu enake karte leti okrog 40fps. Ne morm vrjet da so lahko take razlike. Če boš spreminjal nastavitve reštartaj špil ker ne spremeni vseh nastavitev med igro.

M-XXXX ::

Seveda da mu ne dela na ultra z 270x karkoli blizu tekočega. Razen če ima resolucijo nižjo kot moj mobitel.

klkkkkkkkkkk ::

Okey...

Jaz ubistvu igram texture medium/ vse ostalo je high +x2 msaa in hbao imam pa 1050P ( majhna razlika).Tako, da nikoli ne dropne pod 60/70 fps-jev. Probaj malo odviti Coreclock in naviti memory clock. Katero mapo pa?
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

Zgodovina sprememb…

Svizec je pa kje? Daj mi nekaj takega v roko, pa ti bo dropalo pod 30 če ne 20.
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi...
http://www.guru3d.com/articles_pages/am...
Average ima tukaj 40-50, ti pa bluziš, kako ne dropa pod 60?

Da ne govorim, da je 40-50 average v SP-ju v multiplayer, velike mape, veliko playerjev prideš na average 25, 35 če si hudičevo srečen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Ne R9 270X z malo navitim memory clockom neboš videl pod 40-45 fps-jev

klkkkkkkkkkk je izjavil:

CF 280X mi pade pod 40 pa ne bo ena ušiva 270x?

Nehajte bluzit resno...

Majhna mapa, malo igralcev, average 40, min 30.
Njegovo priporočilo: I would recommend to play this game on 1080p HIGH settings with reduced AA on this build for smooth gameplay and great visuals.

Ti si pa v enem postu prišel iz min 60fps na 40fps. Odloči se. To je 50% razlike!

Zgodovina sprememb…

Praviš, kako je min fps 60-70, potem pa daš sliko z nizko resulucijo, na prazni mapi, brez playerjev, gledaš skozi skope in jih imaš 70:D

54j0 ::

M-XXXX je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Nehajte bluzit resno...

Njegovo priporočilo: I would recommend to play this game on 1080p HIGH settings with reduced AA on this build for smooth gameplay and great visuals.

Ti si pa v enem postu prišel iz min 60fps na 40fps. Odloči se. To je 50% razlike!

Če ti CF 280x pade pod 40 fps (ultra 1080p), nekaj delaš narobe.

FlyingBee me je zdej čist zmedu itak ker ne more enkrat potestirat eno reč kot se zagre. Si restartal špil ko si nastavil na ultra?

Je že kdo poizkusil to reč terrain quality ultra proti medium za sniperje. Ponavljam s reštartom igre ker med igro nastavitev ne zagrabi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

vaščan je izjavil:

FlyingBee me je zdej čist zmedu itak ker ne more enkrat potestirat eno reč kot se zagre. Si restartal špil ko si nastavil na ultra?

Je že kdo poizkusil to reč terrain quality ultra proti medium za sniperje. Ponavljam s reštartom igre ker med igro nastavitev ne zagrabi.

Ja sem restartal špil. Ne nisem probal medium sem dal takoj na ultra in ni FPS dropa.

M-XXXX je izjavil:

Praviš, kako je min fps 60-70, potem pa daš sliko z nizko resulucijo, na prazni mapi, brez playerjev, gledaš skozi skope in jih imaš 70:D

Pa ti sploh kaj prebereš.
Moj settings za BF4
Medium texture
Vse ostalo High
x2 msaa
HBAO

stem dobim okoli 90-100 AVG-ja.

Lp

Zgodovina sprememb…

54j0 je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Nehajte bluzit resno...

Če ti CF 280x pade pod 40 fps (ultra 1080p), nekaj delaš narobe.

Ja proc ga štopa sam noče verjet. Lahko je tudi problem CPu pikes...

Zgodovina sprememb…

Sem bil včeraj pri sosedu 7870 crossfire i5 procesor 4.6ghz šiba špil na ultra nad 60fps ni problem ko pomeri
mu isto dropa kot meni sicer ima višje fpsje ampak drop je res velik tolk da se že kr lepo čuti lag. Ima windows 7.

FlyingBee tvoj gpu ima še ene 3% lufta če prav vidim nimaš nikjer 99% loada na gpuju. razen če tisto nekaj drugega meri.
meni pri tej igri gpu load ne pade pod 99% ni vrjante.

Mah ta MSI afterburner je nekaj .... ni CPU bottlenecka, ker če znižam resolucijo dobim veliko več fps-jev.

Jap kakor sem rekel nekaj ni vredu. jaz bi na tvojem mestu lepo naredil repair.

r3dkv1c4 ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Mah ta MSI afterburner je nekaj .... ni CPU bottlenecka, ker če znižam resolucijo dobim veliko več fps-jev.

Jap kakor sem rekel nekaj ni vredu. jaz bi na tvojem mestu lepo naredil repair.

Msi prav lepo laufa in ni nič kar nekaj, ti lepo še nastavi msi, da se vidi frekvence gpu-ja in pa resolucijo na 1080p potem bomo pa primerjali in komentirali tvoje fps-je.

Imam 1100/1550 ... bom jutri dodal še kakšno sliko.

hmm? ::

Decki imam podobne tezave. Sem testiral sem ter tja (vse nastavitve) zgodba je enaka cpu spikes tudi na low. Ko pridem za kisto javim vec informacij. Upam samo, da resimo, da ne bom rabil it na temo nakup pc in priznat hojniku in podobnim intelofcem da majo prav dA je amd za v kalkulator ne pa pc

hmm? je izjavil:

Decki imam podobne tezave. Sem testiral sem ter tja (vse nastavitve) zgodba je enaka cpu spikes tudi na low. Ko pridem za kisto javim vec informacij. Upam samo, da resimo, da ne bom rabil it na temo nakup pc in priznat hojniku in podobnim intelofcem da majo prav dA je amd za v kalkulator ne pa pc

amd-jevi časi za gaming so že davno davno mimo...no vsaj stare đombe to vemo.

hojnikb ::

hmm? je izjavil:

maš mantle sploh vkloplen, al maš nvidia grafo ?
#brezpodpisa

Okay čist na hitro, ker zraven mačke, ženske, picikla, službe,... pač ne ostane dost za pimpanje PC-ja:

ASUS M5A97 EVO R2.0, AM3+
AMD FX-8320 3,5 GHz BOX AM3+
Hladilnik Silverstone Argon SST-AR03
Crucial Ballistix Sport XT Series DDR3-1600, CL9 - 8GB Kit
ASUS R9 280X TOP
XFX 550W
(vse out of d'box - nič navijanja)

Sem včeraj raziskoval težao in naletel na kup podobne problematike po forumih in 1001 rešitev, ki za nekatere delujejo za druge pa spet ne.
Koliko jaz razumem bi moral CPU (rumena črta) biti pod GPU (zelena) -> "perfoverlay.drawgraph 1". Spiki se pojavljajo ne glede na grafične nastavitve (low, med, high, ultra). Spik-i ne nujno rezultirajo v FPS dropih pod nek zadovoljiv nivo, čeprav na določenih mapah FPS padejo pod 50 fps, ki jih seveda zaznamuje CPU spike, kar kaže, da najbrž gre za težavo CPU. Danes sem sicer imel boljše rezultate, saj sem v ozadju zaprl vse procese, ki jih lahko. Da se razumemo špil dela solidno tudi na ultra vendar tale, če mu lahko tako rečem, CPU bottleneck občasno daje občutek ne-fluidnosti, zdi se kot, da si procesor vsake toliko vzame nekaj časa zase, da se pripravi na težke čase v prihodnosti. In ja imam vklopjen mantle, ki pa ne pomaga kaj prida oz. nisem opazil bistvenih razlik...
Se sicer pridružujem mnenju BUDGET PC = BUDGET PERFORMANCE pa vendarle je tale config kao namenjen BF4...
Gre torej za CPU bottleneck?
Ali naj prvo poskusim OC CPU ali kaj druga?

CPu pikes - data transfer in mora CPU čakat, ker je GPU oz. Vram zafilan.
CPU bi moral bit tam kjer je GPU. speravi zelena in rumena črta = (GPU bottleneck). Ko imaš CPu bottleneck je rimena višje od zelene.
Jaz bi na tvojem mesti probal sledeče.
texture medium
vse ostalo high +HBao + 2msaa. nato pa bi se malo igral z msaa 4x ali texture high ostalo na ultra (AP=high,HBAO) + 2msaa

Zgodovina sprememb…

ne razumem, torej je GPU krivec? ko je rumena nad zeleno črto CPU čaka GPU, torej ni kriv CPU?
Na tej konfiguraciji nasplošno ni mogoče pričakovati ultra settings brez težav, če prav razumem ali se da kaj poštimat?

Če imaš vse na stock zna bit problem grafična tanove grafične so za moje pojme mal trapaste to frekvence in voltaže kar malo nihajo v tri krasne med igrami in benchmarki ravno takrat ko grafična rabi max od sebe dat ko potegne štrom se približa power limitu pa že throtla obup uglavnem. To bi mogl nrdit izključno samo na temperaturo ampak to so že zgodbe za druge teme. Potem imaš še proc na stock fx8320 pa iz iskušenj vem da frekvence niso pri miru če ne nastaviš boga in pol v biousu. Ni to intel da se boost vklopi in potem drži dokler pač igraš to je amd vse niha kot zmešano neka porazna varčevanja njihova.

Malo izklopi varčevanja za cpu malo nastavi v catalistu grafično na max performance ali kako se že reče tisto nastavi power limit na +20%.

Jaz imam navito 7950 ki se primerja približno s 280x stock če hočeš glatkost probaj terrain quality medium vse ostalo ultra restartaj igro ko spremeniš nastavitev meni fejst pomaga nasplošno za glatkost. Grafični Ram ni problem 3gb je dovolj. Vem ker mi na mantlu ali na dx11 špil na max ne pokuri tolk rama.

Zgodovina sprememb…

Še tko za info zakaj recimo bf4 na matlu ne deluje na max s 2gb karticami sploh crossfire. Zato ker na dx11 rabi okrog 1.8gb vrama na mantlu pa 2.8 vrama. Zanimivo da je 1gb vrama razlike.

Nič ti ni ugasnit power limit itd. če ima Gigabyte samo v BIOSU naštimaj HPC on (Ali APM OFF/HPC ON) vse ostalo lahko pustiš, čeprav ti priporočam, da nastaviš 1.35V 4.0GHz turbo OFF

Ja, teksture high, msAA 2, ostalo ultra, spil dela gladko na vseh mapah z obcasnimi dropi ki so redki. Pa vendar ostaja vprasanje odprto - ali naj ne bi fx8320 in asus 280x top moral poganjat spil na ultra na bilo kateri resuluciji? Ker bom reklamiral config pa ne retejleru vendar flyingbiju;)

KaiV6 ::

Ljudje imajo tezave s fps dropi, pa jim svetujete naj imajo nastavitev HBAO on kljub temu, da je to najpozresnejsa (-10 do 15 fps drop), se posebej za AMD konfiguracije, ki nima nobene dodane vrednosti ? Svasta :) Ambient occlusion je vedno na off pac.

Ko sem na zadnje stimal gaming nastavitve za kolega z AMD konfiguracijo (Win 8.1, FX-8350 na 4.0ghz no turbo, R9 270X, lockano na 75FPS @ 1680x900 )

CPU :
vse nastavitve v biosu za varcevanje z enegrijo : OFF (cool n quiet, itd..)
zvisat frekvenco vsaj na 4.0 z visanjem voltaze korak po korak, dokler je stabilno (19 x 210MHz oz. 20 x 200MHz)
turbo : off
voltaza : po potrebi

BF4:
mesh quality : ultra
ambient occlusion : off
msaa : 2x
ostalo kar je lahko off je off, drugace pa med, high
scaling : 100%
v-sync : off (lockani 75 fps v user.cfg)

Taka kombinacija je zelo stabilna, nikoli nisem opazil hudega dropa. Obe crti v perfoverlay.drawgraph 1 sta ravni, brez spikov. Laufa pa na DX11, ker mantle povzroca "aplication has stopped working ..." na 14.4 driverjih

Sem pa imel probleme z bolj svoh procesorji oz. neustreznimi maticnimi, kjer so bili fps dropi rezultat slabega VRMja na maticnih, na katerih je bil OC CPU. In potreboval kar nekaj casa da ugotovim zakaj je procesor vsakih 10 sekund za 2 do 3 sekunde poskakoval iz mnozilnika 19.0x na 7.0x (ponavadi cpu throttle, za kar se je ugotovilo da je motherboard oz. vram throttle) kar je seveda provzrocilo fps drop, saj je procesor deloval na 1400Mhz.
Zelim le povedat, da ni vedno samo od CPU ali GPU odvisno dobro delovanje BF4.

Spisek AMD maticnih z VRM info
http://www.overclock.net/t/946407/amd-m...
<insert>podpis.html</insert>

hmm? je izjavil:

Ja, teksture high, msAA 2, ostalo ultra, spil dela gladko na vseh mapah z obcasnimi dropi ki so redki. Pa vendar ostaja vprasanje odprto - ali naj ne bi fx8320 in asus 280x top moral poganjat spil na ultra na bilo kateri resuluciji? Ker bom reklamiral config pa ne retejleru vendar flyingbiju;)

poganjat na ultra seveda, vendar ne pričakuj konstantnih 60 fps-jev. V "conzoli" takoj zaženi render.drawscreeninfo pa boš videl kako ti lepo narašča GPU Memory usage. Meni pride iz 1300mb na 1900mb v 30 min.

Lp

DarwiN ::

hmm? je izjavil:

Flyingbee te je nasral, da si kupil fx-8320? ;)

Ampak res:

Po tistem oranžnem grafu lahko vidiš, zakaj imaš fps drope.. Predvsem tu je ogromna razlika med navitima amd-jem in intelom 4670.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Darwin se sploh malo zavedaš kaj so fps dropi??
Poleg tega on intel fanboya gledat teste ni ravno pametno. Kakor bi gledal TOLE:

Nonstop me mori zakaj imate vsi tolk čez AMD. Kje bi bil INTEL brez AMD-ja! Kolk miljonov so vrgli stran za fail produtke?! Na koncu pa pobereje vse od AMD-ja in lepo izpoplnijo.

Mantle = BETA tako, da verjetno ne pričakuješ... Po BF4 forumu pišejo kako i7 4770K naviot na 4.4Ghz pade okoli 60 fps-jev v nekaterih situacijah.

No potem pa vidiš še tole

Zgodovina sprememb…

FB, tale dečko, ki je naredil to primerjavo, vsekakor ni noben fanboy... Res da je samo en test, in z uber hudo grafično kartico, ampak v kolikor je vsaj približno točen, potem je kar razlika med procesorjema. Predvsem pri fps dropih na multiplayer.. In brez mantla..

Evo ti celi video:

preberi komentarje.
poglej streaming benchmarke...

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

preberi komentarje.

Komentarji pri takšnih posnetkih niso nikoli kredibilni... Ljudje namreč ne znajo biti objektivni in se za vsako ceno ostro odzovejo na kritiziranje njihovega produkta... Vselej se najdejo "argumenti"..

Zato sem pa izpostavil, da v kolikor je ta njegov test vsaj približno merodajen, potem...

Tud jaz znam narediti benchmark z FX 6300 in R9 270X BF4 Ultra 120 steady fps... z User.CFG lepo prisiliš BF4 na lowest detail v igri imaš pa lepo vse na ULTRA.
Pa tudi Crysis 3... LoL.
In FX 8320 je hitrejši od i5 v streamingu.

Zgodovina sprememb…

SkyFlyer ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Tud jaz znam narediti benchmark z FX 6300 in R9 270X BF4 Ultra 120 steady fps... z User.CFG lepo prisiliš BF4 na lowest detail v igri imaš pa lepo vse na ULTRA.
Pa tudi Crysis 3... LoL.

Zakaj pa potem večinoma vsi,ki imajo AMD procesor javljajo napake???

Če mene prašaš je bf4 dost dobr optimizirana igra za cpu in ne rabi mantla da dosegaš konstantno 60fps v igri brez dropov vsaj s intlovimi proci gre komot problem je potem grafična moč in netcode. Tko da kakšno nastavitev spustit iz ultra na high ali medium pa bo delalo lepo.

Amd proci so pa jajca za igre sploh če imaš ornk grafično zraven. Imajo prešvoh Instructions per second ali po domač single thread brzina jih zajebava sem ga mel na testu doma pa bil razočaran nad njim v kr dost igrah mi ni izkoristil grafične do konca.

Recimo en haswell 4670 ti komot prešvica geforce titana pri amd fx8350 bo pa titan pri dost igrah počival.
To je realno stanje. Malo je iger tko dobro optimiziranih da bi izkoristile amdjevih več počasnih jeder. To so pač dejstva

Se opravičujem razen od flyingbee 6jedrni amd naščije vse intle .

Zgodovina sprememb…

SkyFlyer je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Pa tudi Crysis 3... LoL.

Zakaj pa potem večinoma vsi,ki imajo AMD procesor javljajo napake???

Zakaj večina?
Zakaj ima potem vaščan probleme zarad intel proca? Ja, INTEL SUCK.

Zato, ker vsi takoj krivijo AMD CPU. Screen tearing dela (AMD) proc? Seveda...

Hehe če bi mel jest problem v bf4 zarad procesorja nebi bil gpu ves čas zabit na 100%.

Zakaj pa potem drugi z 7950 in FX proci nimajo takih problemov? Oz. jaz jih nimam. Ja se vem, kar hočem povedat, da vsi krivijo AMD CPU če kaj ne delujo kakor je treba.

Athlon x4 750K je čist dovolj za 7950 v single player.

Z malo navitim FX 6300 neboš imel problemov tudi z GTx 780 Ti metro.
http://www.techspot.com/review/670-metr...

Zgodovina sprememb…

i7 3770 in 2x R9 270 .. tu se vidi CPu bottleneck.

če bf4 nebi bil en kup gnoja (ja, tako slabo je) bi stvar delala tudi na počasnješih cpujih ok.

Ampak ne, stvar je tako slabo spisana (poleg še drugih težav) da jo lahko rešuje samo alternativen API
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Glede konfiguracije nisem ravno ne zadovoljen, saj špil dela gladko brez težav pač ne dela na ultra / 1200... v vsakem primeru je najbrž res BUDGET PC = BUDGET PERFORMANCE. Če bi vzel i5 ne verjamem, da bi naekrat imel magičnih 100+fps v vsaki situaciji... če pa je to res pa bom za naslednji konfig definitivno vzel intel.
Aja btw nekje sem zasledil, da bi lahko bila težava tudi zarad PSU-ja, da daje premal štroma pod loadom, saj s 550w za to konfiguracijo to ne bi smela bit težava ali pač?

malo off topic vprašanje me bo kdo povabil v kakšen SLO platun, ker cel čas gejmam znekimi švabi in podobnimi Evropejci, pa bi raje videl še kakšnega "balkanca" v ekipi...

da bi lahko bila težava tudi zarad PSU-ja, da daje premal štroma pod loadom, saj s 550w za to konfiguracijo to ne bi smela bit težava ali pač?

to pove bore malo o tvojem napajalniku ;((
#brezpodpisa

klkkkkkkkkkk je izjavil:

i7 3770 in 2x R9 270 .. tu se vidi CPu bottleneck.

zelo žalostno za CF.
Človek bi pričakoval bistveno boljši performance.

hojnikb je izjavil:

da bi lahko bila težava tudi zarad PSU-ja, da daje premal štroma pod loadom, saj s 550w za to konfiguracijo to ne bi smela bit težava ali pač?

to pove bore malo o tvojem napajalniku ;((

sem že postnil zgoraj config:

ASUS M5A97 EVO R2.0, AM3+
AMD FX-8320 3,5 GHz BOX AM3+
Hladilnik Silverstone Argon SST-AR03
Crucial Ballistix Sport XT Series DDR3-1600, CL9 - 8GB Kit
ASUS R9 280X TOP
XFX 550W
Not mam 2x disk, monitor in 3x usb (miška, tipkovnica, wireles, slušalke), pa 3x ventilator - je lahko PSU problem?

ni problem v napajalniku, ker če bi bil, bi se ti komp ugašal :)
#brezpodpisa

kul, pol je pač sam ta K***AMD kriv vsega slabega na tem planetu. Če ne bi blo AMD-ja bi bil svet lepši huh?:)

redkvica - tole ni problem CF saj je bottleneck CPU-ja. Res je, da nekateri dobijo dober performance, nekateri pa zelo slabe. Problem je BF4. Sam sem tudi opazil težavo, ko sem sprobaval kolk je maantle hitrejši. Imel sme okoli 240 FPS-jev instem placu v test range sedaj ga imam tam samo 190. Nič se ni spremenilo....

Hmmm?
Tudi jaz dobim občasen FPS drop itd... Ne poslušaj ljudi, ki po forumu vsaj tiste ki zelo radi govorijo o performancu.

PS: Če nebi blo AMD-ja potem tudi intel nebi bil kaj prida. Če pohvališ INTEl je ta tvoja pohvala lahko tudi delno namenjena AMD-ju.

Zgodovina sprememb…

««
50 / 66
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Battlefield 1 (Battlefield 5) (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Igre
1996297465 (61496) opeter
»

Battlefield V (2018) (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61280826 (37425) oo7
»

Battlefield HARDLINE (strani: 1 2 3 4 )

19337079 (25369) matija14
»

Modern Warfare 3 ali Battlefield 3 multiplayer?

354002 (3620) r3dkv1c4

Več podobnih tem