Forum » Programska oprema » Kako deluje Exchange?
Kako deluje Exchange?
Old Spice ::
Nikakor ne razumem koncept tega Exchange-a za pošto.
Pri konfiguraciji recimo v Outlooku je potrebno samo vnesti ime serverja in uporabniško ime, in kar vse že deluje.
Veliko firm ima recimo goro nekih e-mail accountov in nek splošni "info@imefirme.si". In potem Exchange kar vse to laufa. Poleg tega omogoča še koledar. Vsi lahko vidijo pošto od vseh itd....
Kar meni nikakor ni jasno, je to kako ta zadeva deluje. Kaj je zadej za vsem tem. Kje laufa tak Exchange server. Zakaj to vse omogoča. Trudil sem se z Wikipedijo in podobnimi stvarmi, ampak precej hitro zaidejo v detajle in se izgubim, rabil pa bi eno tako razlago po zdravi pameti, kako ta koncept deluje. Ve kdo?
Pri konfiguraciji recimo v Outlooku je potrebno samo vnesti ime serverja in uporabniško ime, in kar vse že deluje.
Veliko firm ima recimo goro nekih e-mail accountov in nek splošni "info@imefirme.si". In potem Exchange kar vse to laufa. Poleg tega omogoča še koledar. Vsi lahko vidijo pošto od vseh itd....
Kar meni nikakor ni jasno, je to kako ta zadeva deluje. Kaj je zadej za vsem tem. Kje laufa tak Exchange server. Zakaj to vse omogoča. Trudil sem se z Wikipedijo in podobnimi stvarmi, ampak precej hitro zaidejo v detajle in se izgubim, rabil pa bi eno tako razlago po zdravi pameti, kako ta koncept deluje. Ve kdo?
b3D_950 ::
"Ticket" dobiš ob prijavi uporabnika v domeno (Active directory - AD oz. LDAP), zato je v outlooku dovolj ime strežnika in username. Lahko imaš userja, ki ima dostop do ostalih mail boxov, če je tako nastavljeno v AD.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: b3D_950 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Outlook 365 stalno sprašuje za IMAP gesloOddelek: Omrežja in internet | 7588 (6293) | tony1 |
» | Izvoz e-pošte iz Apple MailOddelek: Programska oprema | 2536 (481) | MrStein |
» | Outlook 2016 - me niOddelek: Programska oprema | 1725 (1304) | Han |
» | gmail - obupno trapast (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7769 (6328) | Tody |
» | MS Outlook Exchange - dostop od doma?Oddelek: Programska oprema | 3782 (3447) | Ziga Dolhar |