Forum » Loža » Pogodba o nerazkrivanju informacij
Pogodba o nerazkrivanju informacij
FuI2cY ::
Pozdravljeni,
zanima me kako je s PNI(pogodba o nerazkrivanju informacij)? Kdo jo lahko sestavi (posameznik, odvetnik)? Mislim, da je boljše, da kakšen odvetnik, ki se spozna na stvari. Predvsem me zanima cena, ki bi jo zahteval odvetnik za sestavo PNI? Kako si dejansko zaščiten s to pogodbo? Lahko po tem podpisu pogodbe nekdo potem z isto idejo (ideja gre za neko spletno stran) naredi v svojmu imenu?
hvala za kakršenkoli nasvet že vnaprej.
zanima me kako je s PNI(pogodba o nerazkrivanju informacij)? Kdo jo lahko sestavi (posameznik, odvetnik)? Mislim, da je boljše, da kakšen odvetnik, ki se spozna na stvari. Predvsem me zanima cena, ki bi jo zahteval odvetnik za sestavo PNI? Kako si dejansko zaščiten s to pogodbo? Lahko po tem podpisu pogodbe nekdo potem z isto idejo (ideja gre za neko spletno stran) naredi v svojmu imenu?
AndrejO ::
Kdo jo lahko sestavi (posameznik, odvetnik)? Mislim, da je boljše, da kakšen odvetnik, ki se spozna na stvari.
Kot vsaka druga pogodba, jo lahko "sestavi" kdorkoli. Če jo imaš za več kot okrasek, je najbolje, da jo sestavi tisti odvetnik, ki te bo potem zastopal na sodišču, če bo prišlo do spora.
Predvsem me zanima cena, ki bi jo zahteval odvetnik za sestavo PNI?
Povprašaš po odvetniških pisarnah.
Kako si dejansko zaščiten s to pogodbo?
Tako, kot z vsako durgo pogodbo: če bo šlo kaj narobe, boš verjetno končal na sodišču, kjer boš moral predstaviti svoj prav.
Lahko po tem podpisu pogodbe nekdo potem z isto idejo (ideja gre za neko spletno stran) naredi v svojmu imenu?
Lahko. Takšna pogodba ničesar ne preprečuje, temveč kvečjemu prepoveduje in v primeru kršitve opredeljuje morebitne odgovornosti.
Brez odvetnika se teh zadev ne dotikaj - ne če jih pripravljaš, ne če jih podpisuješ. Okoli lahko najdeš standardne primerke, vendar se pred uporabo ali podpisom teh še vedno prej posvetuj z odvetnikom. Cena takšnega posveta je običajno drobiž v primerjavi z zneski odškodnin, ki se nato terjajo, če pride do kršitve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo "are" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 18402 (6688) | Tidule |
» | Veljavnost sklepa na pritožbo.Oddelek: Loža | 2854 (2344) | joze67 |
» | Par vprašanj glede kupo prodajne pogodbe za nepremičnino.Oddelek: Loža | 1829 (1609) | Netrunner |
» | darilna pogodba za zemljišče (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19888 (16523) | kloko |
» | Nakup stanovanja - postopki, na kaj biti pozoren?Oddelek: Loža | 11842 (11233) | EC9 |