» »

Pogodba o nerazkrivanju informacij

Pogodba o nerazkrivanju informacij

FuI2cY ::

Pozdravljeni,

zanima me kako je s PNI(pogodba o nerazkrivanju informacij)? Kdo jo lahko sestavi (posameznik, odvetnik)? Mislim, da je boljše, da kakšen odvetnik, ki se spozna na stvari. Predvsem me zanima cena, ki bi jo zahteval odvetnik za sestavo PNI? Kako si dejansko zaščiten s to pogodbo? Lahko po tem podpisu pogodbe nekdo potem z isto idejo (ideja gre za neko spletno stran) naredi v svojmu imenu?

hvala za kakršenkoli nasvet že vnaprej.

AndrejO ::

FuI2cY je izjavil:

Kdo jo lahko sestavi (posameznik, odvetnik)? Mislim, da je boljše, da kakšen odvetnik, ki se spozna na stvari.

Kot vsaka druga pogodba, jo lahko "sestavi" kdorkoli. Če jo imaš za več kot okrasek, je najbolje, da jo sestavi tisti odvetnik, ki te bo potem zastopal na sodišču, če bo prišlo do spora.

FuI2cY je izjavil:

Predvsem me zanima cena, ki bi jo zahteval odvetnik za sestavo PNI?

Povprašaš po odvetniških pisarnah.

FuI2cY je izjavil:

Kako si dejansko zaščiten s to pogodbo?

Tako, kot z vsako durgo pogodbo: če bo šlo kaj narobe, boš verjetno končal na sodišču, kjer boš moral predstaviti svoj prav.

FuI2cY je izjavil:

Lahko po tem podpisu pogodbe nekdo potem z isto idejo (ideja gre za neko spletno stran) naredi v svojmu imenu?

Lahko. Takšna pogodba ničesar ne preprečuje, temveč kvečjemu prepoveduje in v primeru kršitve opredeljuje morebitne odgovornosti.

FuI2cY je izjavil:

hvala za kakršenkoli nasvet že vnaprej.

Brez odvetnika se teh zadev ne dotikaj - ne če jih pripravljaš, ne če jih podpisuješ. Okoli lahko najdeš standardne primerke, vendar se pred uporabo ali podpisom teh še vedno prej posvetuj z odvetnikom. Cena takšnega posveta je običajno drobiž v primerjavi z zneski odškodnin, ki se nato terjajo, če pride do kršitve.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo "are" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10918402 (6688) Tidule
»

Veljavnost sklepa na pritožbo.

Oddelek: Loža
142854 (2344) joze67
»

Par vprašanj glede kupo prodajne pogodbe za nepremičnino.

131829 (1609) Netrunner
»

darilna pogodba za zemljišče (strani: 1 2 )

6719888 (16523) kloko
»

Nakup stanovanja - postopki, na kaj biti pozoren?

2111842 (11233) EC9

Več podobnih tem