» »

diploma - ideje

diploma - ideje

urosz ::

študiram na FERI, R-IT UN in kmalu bom moral prijaviti temo za dimplomo, a še nimam točno izbrane... zanima me področje računalniškega vida in obdelave slik. bi lahko kdo predlagal kak konkreten problem za diplomsko nalogo?

druga smer ki me zanima, so spletne tehnologije. tudi bi bil vesel kakšnega predloga.

lp, uroš
  • spremenil: urosz ()

alexa-lol ::

am npr tale bi bila lušna.. recimo, da imaš neko platformo, ki vrti objekt okoli svoje osi (oz. tudi če ga ne) in da bi dal potem gor npr. jabolko in pač potem ker bi imel kamero, ki bi v HD to snemala in potem bi z nekim algoritmom te slike obdelal in dobil ven 3D oblak točk tega objekta.

Spletne tehnolgije.... reševanje diferencialni enačb z metodo končnih elementov ter uporabo paralelizma na grafični kartici z uporabo spletne tehnolgije WebGL... no lahko narediš tudi za množenje matrik samo to je bolj tako.

Zgodovina sprememb…

jype ::

urosz> bi lahko kdo predlagal kak konkreten problem za diplomsko nalogo?

Kako težko diplomsko nalogo bi pa rad?

srednje težko.

alexa-lol hvala, ampak prvi primer mi nekak ni potegnil, drugi pa je mogoče malo prezahteven..

Looooooka ::

Kako uspešno kopirati diplomsko delo z dovolj veliko razliko od originalov, da te pri tem računalniski programi za detekcijo plagiatov, ne dobijo.
Pa obvezno zraven napisi, da je dokazni del materijala veljaven samo do dne, ko bos oddal zadevo :)

Srednje težka je verjetno kar prepoznavanje gradientov v računalniškem vidu ali pa asinhrona distribuirana eventuelno konsistentna podatkovna shramba pri spletnih tehnologijah.

Aja pa "dimploma" se sliši precej smešno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Looooooka: ja, sošolec pa naj dela naprednejši sistem za detekcijo plagiatov :D

jype: ja recimo prepozanvanje gradientov je kul, ampak mogoče kaj bolj uporabnega? nevem naprimer kako učenje.. da se otrok vsede pred računalnik, vklopi kamero in se uči tako da kaže neke znake v kamero, program pa ga usmerja, vendar spet se mi pojavi problem kaj konkretno iz področja zaznavanja in rač. vida... to je zgolj en taki primer ..

urosz> ampak mogoče kaj bolj uporabnega?

Prepoznavanje gradientov je izjemno uporabno v sistemih za vodenje v naravnem okolju, pa še v povojih.

Boone ::

urosz je izjavil:

Looooooka: ja, sošolec pa naj dela naprednejši sistem za detekcijo plagiatov :D

jype: ja recimo prepozanvanje gradientov je kul, ampak mogoče kaj bolj uporabnega? nevem naprimer kako učenje.. da se otrok vsede pred računalnik, vklopi kamero in se uči tako da kaže neke znake v kamero, program pa ga usmerja, vendar spet se mi pojavi problem kaj konkretno iz področja zaznavanja in rač. vida... to je zgolj en taki primer ..

Kakšne znake bi se učil? Lahko bi naredil, da se na zaslonu izpisujejo neki preprosti računi, potem pa s številom prstov poveš rezultat, recimo.

hobbit ::

Meni se je zdela na FRI-ju ena zlo dobra a je nisem vzel. Nevem naslova ti pa povem kaj je potrebno naredit.

V avtu imaš fotič, ki vsake 3 sekunde naredi sliko. Napiši program, ki bo s slike razbral ali je kje kakšen prometni znak in če le-ta predstavlja omejitev hitrosti. Tako ti bo program lahko ob vsakem trenutku povedal kakšna je trenutna omejitev hitrosti. Meni se zdi zelo dobra in uporabna stvar.

alexa-lol ::

hobbit je izjavil:

Meni se je zdela na FRI-ju ena zlo dobra a je nisem vzel. Nevem naslova ti pa povem kaj je potrebno naredit.

V avtu imaš fotič, ki vsake 3 sekunde naredi sliko. Napiši program, ki bo s slike razbral ali je kje kakšen prometni znak in če le-ta predstavlja omejitev hitrosti. Tako ti bo program lahko ob vsakem trenutku povedal kakšna je trenutna omejitev hitrosti. Meni se zdi zelo dobra in uporabna stvar.

+1, ta je lušna

Zanimiva bi bila tudi tale, da iz množice slik, ki se prekrivajo narediš 1 sliko, ki je najbolša... idaja je da pač tisti majhni helikopterčki letajo in slikajo teren vsake pol sekunde, nato pa iz teh par tisoč slik, ki so vsaka zamaknjena za par metrov, sestaviš 1 zvezno.

mirage ::

Sicer sem v medicinskih vodah in ne vem kako zahtevno je sprogramirat takšno stvar, ampak se mi zdi zelo zanimivo:

Boone: nekaj takega sem tudi sam razmišljal. je opcija, ja

hobbit: ta s prometnimi znaki je kul. hvala.

alexa-lol: točno to sem ne dolgo nazaj videl na yt ali nekje. iz večih slik potem izdelajo model površja. stvar je mogoče malo preveč zahtevna, je pa zanimiva, vsekakor.

mirage: kar kul, problem pa vidim v kvaliteti moje kamere.. :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uspešno "vrivanje" prometnega znaka v avtomobilski asistenčni sistem

Oddelek: Novice / Varnost
439945 (6580) GupeM
»

Omejitve hitrosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
789526 (6010) Miha 333