» »

Napaka ob zagonu

Napaka ob zagonu

pa3k ::

Živijo!
Prejšnji teden sem končno dobil SSD disk (Samsung 840 Pro Series 128GB). Windowse sem instaliral tako, da sem odklopil ostale diske, namestil Windowse in driverje ter nato priklopil diske nazaj. Ob priklopu se mi računalnik ni hotel zagnati. Po Veryfiying DMI pool data mi je spodaj napisalo sledeče:

''Boot from AHCI CD-Rom:
Disk boot failure, instert system disk and press enter''

V biosih sem pregledat boot menu in je bil normalno nastavljen da boota naprej iz diska, pod disk boot priority pa je na prvem mestu Samsungov SSD. Po nekaj časa preigravanja sem ugotovil, da mi računalnik normalno dela ob priklopu 3 HDD in SSDjem kot primarnim diskom. Ko pa priklopim se četrti HDD mi zadeva ne deluje. Najprej sem mislim, da mogoče en disk zafrkava zato sem ga odklopil in poskusil priklopiti drugi HDD. Tako sem poskusil enega za drugim in vedno isto. SSD plus tri HDDji delujejo normalno, ko pa priklopim se četrtega (ni važno kateri diski so priklopljeni in kateri je odklopljen) mi zadeva ne deluje. Aja pa s sata kablom imam priključen še snemalnik. Drugače pa SSD dela super in računalnik normalno uporabljam že skoraj en teden, seveda tako, da imam odklopljen en HDD.

A mogoče kdo ve kaj bi lahko bila težava?

Lp

Aja pozabil sem dodati, matična plošča je Abit IP35.
  • spremenil: pa3k ()

hojnikb ::

pokvarjen sata port ?
#brezpodpisa

pa3k ::

Abit IP35 matična plošča jih ima 6 in kot sem napisal, sem poskusil odklopiti in priklopiti vse diske in vsak je priklopljen v svoj port.

Aja pa hvala glede nasveta za nakup tega SSDja. Neverjetno kako hitro mi sedaj dela računalnik :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pa3k ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov SSD, star računalnik - Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
413117 (1350) alkoo
»

Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )

5717298 (10790) opeter
»

Težava z bootanjem SSD diska po napaki Sata diska

81026 (967) Jaman
»

HP 4720s - Ne zazna novega diska

383363 (2826) N0t0ri0us
»

Nadgradnja PCja - problemi