» »

Windovs 7 in disketnik

Windovs 7 in disketnik

staher ::

Na en računalnik sem nasnel win 7 in sedaj problem:

Disketnik imam vgrajen ker ga še potrebujem, problem, pa ko spravim neko datoteko nap. DXF jo nasname in vzamem ven disketo in v drugo mašino in falov ni! vrnem nazaj datotek ni, ko hočem isto datoteko ponovno nasnet piše, da je ta ista datoteka že na a disku. pogledam če je res, disketa je zasedana prav toliko kot je datoteka velika.

Imam tudi disketnik zunanji (usb) shranim datoteko preko njega in se lepo dela povsod.

Kaj naj naredim da bi mi začel delovati disketnik?

HVALA

Staher

Duhec ::

Formatiraj disketo na pc2, na pc1 (Win7) nanjo skopiraj neko datoteko in preveri na pc2, če jo zdaj prebere.
Če ne, imaš lahko problem z disketno enoto pc2.

Še eknkrat sem probal postopek in sicer:
format diskete na drugi mašini in jo prenesel na pc win7 naložil fajl dxf ga prenesel na delovno mašino pc DOS in poskusim naložiti fajl mi napiše da ga ni.
Ko to isto disketo potisnem zopet v pc win7 ne najde več fajla a disketa je zasedena za velikst fajla.
Ko to naredim preko zunanjega disketnika, ki je priklopljen na usb dela vredu. Disketnik je delal dokler nisem nasnel win7 64 super, bom probal še kak drug disketnik!

Invictus ::

Mogoče na Windowsih formatiraš disketo v NTFS. Formatiraj jo v FAT.

Drugače pa uporabljaj zunanji disketnik ... :)
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Zunanji disketnik, ja smo je počasen, pa me moti zato bi rad usposobil tega v mašini.
Formatirano je fat32 imam celo mašino win98 pa sem tam formatiral, pa nič boljše, jutri bo menja disketnik, da vidim če je on krivec.

cekr ::

formatiraj z navadnim fat. (fat16)
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

cekr
zakaj pa zunanji usb disketnik normalno dela?

cekr ::

potem pa si dobi nov pogon. Se jih polno valja.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

matter ::

Zunanji disketnik, ja smo je počasen, pa me moti zato bi rad usposobil tega v mašini.

hahahahahhaa. Disketnik pa počasen oz. počasnejši.
Kaj misliš 10 zip fajlov kopirat (na 10 disket) , da je hitrost tako pomembna :)
Grem basket pa bom neloke metal

Matev ::

kaj pa usb ključek
pa ni nbenga problema z desetimi arj fajli in bad sektorjem na zadnji disketi

Možnost je smo takšna ali mreža DOS preko com porta.
To so mašine ki so vredne par 10 jurjev nove pa par 100.

čuhalev ::

Poglej, če je notranja disketna enota v biosu nastavljena kot 1,44.

Drugače pa disketa uporablja FAT12.

Čudno se mi zdi, ko so bili na kompu XP je bilo vse vredu in ko sem nasnel win7 64 pa peoblem.
Z uporabo zunanjega disketnika pa vse dela.

hvala

Pentium ::

Imel sem zelo podoben problem ko sem pred 3 leti šaltal iz takrat 5 let stare mašine na čisto novo (Core i7 na P55 čipovju). Vgradil sem si disketnik (plošča še ima floppy konektor) in pod XP-ji je delal dokaj dobro. Ko sem pa dal gor Windows 7, pa mi nikakor ni hotel več disket formatirat, pa tudi pri branju in pisanju datotek so bili veliki problemi. Najprej sem na nekem forumu prebral, da zna biti problem v HPET-u, ki ni združljiv z disketniki, zato sem v BIOS-u izklopil HPET (High Precision Event Timer), ko sem to naredil, je branje in pisanje datotek delalo v redu, edino formatirati pa še vedno ni šlo. Potem sem še poskušal z različnimi floppy kabli, disketniki, z 32-bitnim W7.
Na koncu sem se sprijaznil s tem, da je najverjetneje disketniški kontroler na plati nekaj čuden, oz. da je vmesnik 64-bit OS --> BIOS --> floppy kontroler nezdružljiv ali prenov za 25 let staro tehnologijo, da pod 64-bitnim W7 zagotovo ne bo deloval in sem bil primoran kupiti USB eksterni disketnik - rabljenega za 30 EUR preko eBay-u. Ta mi pa že deluje 3 leta BP.

Pentium
HVALA!
Ne morem verjeti točno to kar si napisal sem isklopil imel več sreče kot ti ker mi dela normalno!

hvala hvala

staher

opeter ::

Ne vem, meni je do zdaj še vedno normalno delovalo (disketa mislim). Tudi v Total Commanderju lahko normalno formatiraš diskete.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Hayabusa ::

Še en trik za diskete:
http://social.technet.microsoft.com/For...

Into the Bios I go and disable C3/C6/C7 (C1E already disabled due static in audio, another bug with cpu pm features), save and exit and back into win 7, repeat the disk test above and everything works great...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Pozdravljeni!
Na tej mašini imam še en problem.
Med delom napprimer v wordu pišeš in med pisanjem se zgodi da enostavno ti tipkaš on počaka kod da bi se za trenutek obesil in moraš spet z miško leteti na tekst in klikniti na zadnjo črko potem spet gre in tako se dogaja vsakih 2-5 minut.
Prej so bili gor win xp sedaj pa win 7 64. Na sistemu xp teh problemov ni bilo.
Grafika, pa je ob prehodu na vin 7 izgubila ostrino, ta problem sem že zasledil na večih mašinah, bom tudi napisal komponente, ki so vgrajene v kompu samo moram pogledati.

hvala
staher

Grafika, pa je ob prehodu na vin 7 izgubila ostrino,

Vklopi cleartype.
http://www.howtogeek.com/howto/28790/tw...

Stankaj dol LibreOfficePortable in začni tam nekaj tipkati.
http://portableapps.com/apps/office/lib...

Zgodovina sprememb…

l.p.
Z grafiko bom probal!
Z prekinjanjem pa neglede z katerim programom delaš se to dogaja samo včasih manj včasih bolj, odvisno od...

Matev ::

Grafika, pa je ob prehodu na vin 7 izgubila ostrino,

poglej če imaš vklopljeno nativno ločljivost

grafika je ATI HD4800 osnovna plata pa GIGABYTE MA790FXT-UDP5 to prkinjanje me hudo jezi kr tipkovnica zašteka pol pa smoš z miško se postavit na zadnjo črko da spet lahko pišeš ko tipkovnica zašteka se tudi prične oglašati.

hvala

RejZoR ::

Kar me najbolj bega je zakaj zaboga hočeš delat z nezanesljivimi, počasnimi in patetično majhnimi disketami? Imaš kakšen specifičen razlog? Ker USB ključke 4GB dobiš za smešno ceno, vštekaš in dela. Hitreje, večje in 100x bolj zanesljivo. Vsaj en USB pa menda imaš frej?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

l.p.
ni druge izbire!

to je stara cnc mašina, to so posebne kible,da o karticah ne govorimo ali pa o ptocesorju ki je 70 mhz, beda.

Da kupiš usb disketnik za 15 E ni opcija ?

Zgodovina sprememb…

l.p.

Kako naj preverim kaj se dogaja, da mi tipkovnica vasko toliko časa zmrzne?
Potem pa hop miška na konec teksta in gre spet naprej? vse bolj sumim ,da je dogaja okrog tipkovnice nekaj!

solatko ::

staher - Imaš odprtih preveč procesov, ki ti laufajo v ozadju. Čim se ti nafila CPU ali RAM, tekoča operacija, čaka predhodne ali višje rangirane (lahko urejevalnik postaviš na high priority) in bo problem rešen - bo pač čakal drug postopek.
Delo krepa človeka

O neki obremenitvi ne morem govorit ram 2,5g od 8g procesor 5-10%
Sedaj sem prestavil tipkovnico iz usb voda na osnovni plati na usb interno kartico pa testiram? se mi zdi, da ko tole pišem dela ok.

ja, pa da se spolnim, me od začetka neki j....o usb priklopi, pa da ni na tem naslovu kaka napaka.

zamenjal sem tipkovnico iz usb na ps2 priklop nič boljše še kr šteka kaj storiti?

5er--> ::

Mogoče bo disk spustil dušo...

twom ::

staher je izjavil:

Na en računalnik sem nasnel win 7 in sedaj problem...

Še en nasvet: dokler stara kišta deluje jo pusti pri miru... :)

disk je star 3 mesece !!

No, da povem kaj me je zezalo imel sem brezično povezavo preko usb adapterja tp-linka. Seveda ko sem se povezal z kablm deluje vse vredu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macintosh SE (1986) iščem MACOS 7.5.5. ali starejši

Oddelek: Operacijski sistemi
151477 (1210) jukoz
»

Težave s formatiranjem in branjem disket in card readerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
9751 (675) SmeskoSnezak
»

nx8220 flashing bios failed

Oddelek: Strojna oprema
292888 (2002) Gapi
»

Nova anketa: je disketna enota v resnici preteklost? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
538003 (6786) MrStein
»

Disketni pogon-ga še sploh kdo uporablja??

Oddelek: Strojna oprema
412330 (1870) vladika

Več podobnih tem