» »

Težave s formatiranjem in branjem disket in card readerja

Težave s formatiranjem in branjem disket in card readerja

SmeskoSnezak ::

Imam računalnik z naslednjima dvema težavama. Poglejte si slike v tem albumu. Prva težava je, da računalnik ne prepozna disket v dveh disketnikih. Eden je zunanji, drug pa obični. Drug računalnik z Windows 2000 prepozna diskete , vsebino, tudi formatira disketo. Če pa vstavim bilokatero disketo v ta računalnik z XP-jami, se prikažejo stvari, ki sem jih slikal. Prav tako pravi , da je format RAW, čeprav sem recimo disketo formatiral pred tem na kišti z Windows 2000 v Fat! Jaz nimam pojma, kaj bi blo narobe. Oba disketnika sta fuč naenkrat ali pa je Windows XP-jem se zmešalo?!?

Naslednji problem je card reader na četrti sliki. Kadarkoli ga iztaknem iz računalnika, se mi prikaže error iz zadnje slike. Kako rešiti ta problem?

Pomagajte, prosim vas.
@ Pusti soncu v srce... @

gorenjc ::

A so mar diskete še zmeraj v uporabi? Potem mora biti pa mašina že kar nekaj stara.Disketnih pogonov (razen po izrecnem naročilu) ne vgrajujejo že vsaj 4 leta.Zakaj se pa sploh še uporabljajo diskete (glede na njihovo kapaciteto)? A mar na mašini ni usb-jev? Če je že res nujna uporaba disket, naj se sformatirajo na xp-jih. Model čitalca kartic? So naloženi pravi gonilniki?

SmeskoSnezak ::

Uporabljajo se za specifične stroje. In USB-je imam tudi, od tod tudi eksterni disketnik :)

Pravim ravno, da na tej mašini z XP-jami ne morm več uporabljat disket, niti jih sformatirat. V čem je težava in kako jo odpraviti vas sprašujem.
@ Pusti soncu v srce... @

gorenjc ::

Kakšen je tip disket(proizvajalec) in kakšna je "gostota" (piše na disketi)?

SmeskoSnezak ::

Trenutno nimam disket tukaj, ampak jih pa imam ogromno. Zakaj je pa to važno? Saj ne morejo naenkrat diskete bit zanič? Če pravim, da na Windows 98ME gre diskete normalno uporabljat.
@ Pusti soncu v srce... @

Duhec ::

Disketo formatiraj v varnem zagonu, drugo kot FAT format ti niti ne ponudi. Je disketa iz te specialne naprave ali je standardna PC (1,44MB) ?

Celoten USB čitalec odklapljaj preko "varnega odstranjevanja USB naprave".

Posamezno spominsko kartico pa ne vleči ven iz čitalca ampak spet preko raziskovalca z desnim klikom na črko, ki jo zaseda reža čitalca in klik na "Izvrzi". Šele zdaj lahko potegneš kartico iz čitalca.

SmeskoSnezak ::

Hmm... tega pa še nisem probal. Diskete so standardne PC ;)

Misliš, da je rešitev tako trivialna kot safely remove? Mnja, težka noč je za nami, sam se mi zdi, da sem to že probal. Bom še enkrat, hvala zaenkrat. Če pa ve kdo še kaj več, naj kar napiše.

p.s.:Samo bom mogo zdaj vedno v Varnem zagonu delati zaradi disket? To nekak nečem.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

gorenjc ::

Jaz bi najprej preveril, če ti problematične diskete vidi OS v raziskovalcu. Če imaš možnost, jih pa probaj formatirati na drugi xp mašini, ki ima interni disketnik. Lahko pa probaš tudi z ukazom format v cmd-ju. Samo previdno, da ne bi izbral napačnega pogona.

Spajky ::

WinXP ne razume nobene diskete, ki ni DOS Fat standardno formatirana 1,44Mb !!! (z win9x ni problema, bere vse živo od formatiranja razen NTFS). Formatiraj v win9x standardno ful format disketo, pa bi jo XP-ji morali videt!!! Če ne, je disketnik fuč!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

SmeskoSnezak ::

Thanks.
@ Pusti soncu v srce... @


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux poslal diskete na smetišče zgodovine

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
197971 (4607) Randomness
»

podatki iz diskete

Oddelek: Pomoč in nasveti
312711 (2025) Invictus
»

Sony ukinja diskete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
5214037 (11891) Lion29
»

Kje dobiti 2DD diskete ??

Oddelek: Strojna oprema
91802 (1437) Duhec
»

Disketni pogon-ga še sploh kdo uporablja??

Oddelek: Strojna oprema
412125 (1665) vladika

Več podobnih tem