» »

May the nforce2 be with you :)

May the nforce2 be with you :)

««
5 / 15
»»

Malecky ::

JS ma dost hudo vse skupi za Sound... Driver in pač kar spada zraven mi je všeč...kot da bi mel Live-a.

Meni na 4 spikerje dela vse BP, nalož sm pa kar driverje ki so prišli zraven plate ker so relativno novi..(verzije ne vem).

Fury ::

morph.. pa mas 5.1 sound? ce mas pol so zdej neki popravil ker sosolc je se 2 tedna nazaj mogu instalirat realtekove driverje...

morphling1 ::

Pojma nimam, ker nimam 5.1 zvočnikov, meni več kot zadostuje stereo, ki ga imam prek Kenwood ojačevalca speljanega na samostoječe zvočnike, tako da mi čisto nič ne fali. Predpostavljam pa da dela, zakaj pa nebi.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tomaz27 ::

Hja jaz nimam pojma kaj bi lahko blo narobe. Cim grem z fsbjem na 150 ali vec mi zacne zmrzovat, v prime95 mi takoj po 5 sekundah javi napako, ce pa ne zazenem prime95 mi pa zacnejo programi stekat. Bilokeri program probam zagnat mi napise oni winxp error.
Ce pa mam fsb na 147 mi dela normalno na keremkoli timingu.
Zdaj mam recimo 11,5 x 147 in rame na 5,2,2,2t in dela normalno. Sn probal dat na 11x150 kar je vbistvu manj in timinge na 7,4,3,3 ali se slabse pa ni delalo. Kak to da mi pol zaj dela ta slabi kurcevi ram na 5,2,2,2t brez problema. Pa je razlika samo med 147 in 150.
Pa zaj mam voltazo proca normalno na 1,65 in ko sem probal vista do 1,75 ni blo nobene razlike. Vse ostalo torej spreminjam pa ni razlike od timingov do voltaze, samo ko dam fsb na 150 ali vec zacne vse crkovat.
Mi lahko kdo prosim priblizno pove kaj bi blo to krivo? Napajalnik? Graficna?
Za rame se mi zdi da skoraj nebi smeli bit ker so 333 mhz in bi na 166 mogli delat. In tudi zaj na 147 delajo z res hudimi timingi.

Please help!

Hvala

Morph al pa OwcA vidva sta strokovnjaka a vama pade kaksna pametna ideja kaj bi to blo?

tnx

rap3r ::

Hm nikjer nemorm dobit zalmana za northbridge se komu sanja kje bi jih mel? Al pa saj kej podobnga nedam pa 3000 za cristal orba!Rabu bi samo rebra za na northbridge s tem da bi jih rd prtrdu prek luknc.
Pa še to biu sm v megahitu in tko rečm prodajalci če ma kkšna hladilna rebra za northbridga. On pa tko reče a to so AMD vrste procesorji:D :D :D
Jz pa sam aha pol nimate...:\
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

bodom ::

Lover22: dej povej oz. copy/paste napako ki ti jo javi prime95, plis...da vidm ce je ista kot pr meni...

rap3r: hehehe:D...a si ne bi rajsi omislu vodnega za vse skup, tud za NB?

LP

Tarzan ::

Lover22, povej katero plato maš, pomoje morš dat cpu decode na nižjo vrednost pa bo delal tud višje. To velja v primeru, če imaš KD7 plato od Abita al pa kero podobno.
probaj in poročaj...

rap3r ::

Bodom jz mam vodno sam mrof nima nobenga bloka za northbridge na zalogi tko da...sm pa ugotovu da itak mi ram nau zdržu več kukr 215mhz tko da bo aktivno hlajenje northbridga in pasivno south in še pasivno mufetov(pozabu kako se napiše:D )čist ql tko da...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

zile ::

Morph: falita ti center in pa zadnji par zvočnikov za ultimativni užitek pri gledanju divX :8)

Tomaz27 ::

Nova ugotovitev:

Zdaj sem zagnal program memtest 3.0 in sicer najprej pri fsb 147, dela normalno sn pusto v cikla okoli!
Pol sn dal fsb na 150 in evo, pri testu #5:( Block move, 64 moves, cached ) mi zacne javljat napako od 238m dalje, test je priso
do 99 % pa se ni blo napak pol pri 238 m od mojih 256 rama pa je zacelo pod rubriko errors samo metat pune hakle dol napake in jih je blo
ze 250.000 ko sn prekino ker bi jih menda miljon nametalo.

Zdaj me pa zanima kaj bi to lahko blo narobe? A so mi sploh prodali 333 mhz ram al je to kr lepo 266 mhz. Ker glede na to da mam procesor
ki dela na 133 fsb in potem ram posledicno na 133 tui so mogoce misli da nebom odpiral racunalnika oz navijal stvari in nebom ugotovil.
Ker se mi zdi da 333 mhz ram bi mogo brez problema delat na 166 ce je zato narjen ne pa da mi pri 150 javlja napake.

Aja mam Asus a7n8x osnovno plosco tak da dvomim da je v plati problem.

Any ideas?

Aja pa kak naj ugotovim ce je ram sploh 333 mhz in ne 266?

morphling1 ::

Plato ima Asus nforce2 in kot mi je znano cpu decoda n2 plate nimajo. Drugače pa tvoj problem je zelo čudn. Dej probaj po 1Mhz dvigovat recimo z normalnimi timingi 6,3,3 cas2.5 (preveč releksanja sploh ni nujno da pomaga) ter probaj, pa probaj iti tudi preko 150 MHz lahko da ti dela samo ta probleme, ker če ti 147 dela na 5,2,2,2 brez vseh težav potem bi ti moralo tudi 150, spomnin pa maš na singrono nastavljeno right.

Aja povej kake rame imaš (prepiši oznake čipov)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Ko bi vi vedli, kolko takih problemov majo ASUS plate. Veliko je takih, ki se sploh nečejo navijat, in ponavadi tudi po hitrem postopku nehajo delat.
Fleshaj BIOS, mogoče bo to pomagalo, ker baje so z BIOSi hudi problemi. Jest tako plato dobim ta teden pa bom videl, kakšne vragolije bom moral delat z njo.

Če kaj izvem, bom povedal.

Tomaz27 ::

Morphling:

Evo zaj sn vzel ploscico vun, na onih crnih cipih pise to: Kti: TDL684P4EA-60

Pol na drugi strani so pa preko teh cipov bele nalepke in sicer na vlki ki je cez 2 al 3 cipe pise:
256 Mb DDR 333
MPMB62D-683
S/N: F16392102626

Na naslednji nalepki:
R1828

Pol pa še na eni:
256MB 16X8
DDR 333 OP
35134488 P127208

No upam da ti to kaj pomaga?

Aja pa sn probal dat na 152 fsb ker 151 sploh ne gre ceprav grejo dalje spet po 1 mhz. To je full cudno, 149 ne morem nastavit pa 151, dalje gre spet po korakih po 1 ampak cim sn nad 147 mi spet zmrzne vse skupaj. Prime95 mi je pri 152 v sekundi vrgo napako???
Kje bi lahko pogledal o tem ramu z temi stevilkami kaj na netu?


morphling1 ::

Tile rami so kr neki, mislim Kti , prvič slišim. Daj preden se karkoli špilaš si dobi nek normalen modul recimo kak Samsung pc2700, ti so tako standardni in razšijeni da bo na 166 6,3,3, cas2.5 delal vsak na default napetosti. Lahko da se enostavno plata ter tvoj neznani ram ne razumeta.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tomaz27 ::

Morphling:

Kaj pa ce je napajalnik kriv? Napajalnik bi naj bil 300 w samo zaj ko sn pogledal na njem cisto nic ne pise. Samo ena bela nalepka je gor in na njej pise For Pentium IV.

Pa zaj sn si novi AsusProbe gor vrgo in ko pogledam napetosti pise:
+12v 12,544
+5V 4,972
+3,3V 3,344
Vcore 1,712


A ni to malo slabo? Al mogoce Asus Probe cudno kaze. Ker temperaturo mi kaze CPU 38 stopinj in Mb 40 stopinj.
Ko pa v biosu pogledam pa vem da so za 10 stopinj visje vrednosti. A se da kaki program samo za napajalnik dobit da bi malo zmero vrednosti. Samo ocitno so mi neki kurac not dali ce pise za Pentium IV pa cisto neki noname:)))

Tnx

morphling1 ::

Napajalnik je čisto OK. Sploh pa problemi z napajalnikom se ne kažejo tako. Tvoj problem je ram ali pa defektna plata, rekel bi ram, ker je nekaj levega.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tomaz27 ::

Hehe ok pol bom pa levi ram menjal. Samo nekaj me zanima itak kupujem novi ram in sicer512 mb, glede na mojo plato se mi kolko vem
splaca kupit 2x 256 rama ?? Boljse kot 1x 512?
Torej kupim Samsunge 2x 256. Zdaj pa kak vem da so Samsungi? A to pol na tistih crnih cipih pise gor Samsung? Kaj pa ram ki ga imajo
pri Comtronu, neki Transcend?

tnx

morphling1 ::

Kupi 2*256 MB seveda. Samsung ne moreš faliti in vsaka firma ki da kaj nase ima na čipih svoje ime. Če dobiš kake Winbond Bh-6 čipe še toliko bolje. Transcend samo module dela uporablja pa Samsung in Winbond čipe, ti bi morali biti vsi dobri
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tarzan ::

nujno 2 × 256MB. prvič cenejš pride, drugič pa lahko se jih fura v dual DDR načinu.
Pomoje tisti v COmtronu niso kaj prida, bolš da Samsung vzameš.

Morphling, še ena reč glede RAM-a, a je možno, da mi Corsair nikakor ne dela na 220MHz?
Sem gledal s CPU-Zjem, in mi napiše, da je eden 400MHz, eden pa 333MHz (DDR), tako, da je možno, da je starejši dosegel maximum na 213MHz. Oba sta 3200C2 XMS od Corsaira, samo da je eden starejši.

Fora je pa tudi, da deluje še na 213MHz s timingi 6-3-2-cas2 več pa ni stabilen niti z zelo odvitimi timingi. Sem probal tudi Northbridge overvoltat na 1.85V, pa ne pomaga. Torej sprobal samo novejšega čipa nisem (vsaj ne odkar imam voltmod), ker je dual ddr vseeno hitrejši, ampak bom sprobal ko dobim še kakšnega Corsairja XMS.

Je pa tudi problem pri Corsair RAMu(vsaj pri meni), da je nedovzeten na visoke voltaže (nad 2.95V).

Morph ti imaš zdaj Kingstonov RAM right?
A ti je overvoltage protection za CPU že uspel zaobit?
A overvoltage protection deluje tudi pri Palomino procesorjih, ali je specifičen za T-brede?

Hvala za odgovore..

WhiteWolf ::

U matr, a se spomnte, ko sm reku, da mi je 8rda+ crknila (senzorji niso delal) in sm jo na servis poslal, sedaj mi pa na servisu sporocijo, da je ne bodo sprejeli, ker sem odstranil garancijko nalepko,..........

Pa če sm dal račun, pa vse zravn, nič nisem modal, nič poškodoval,...

Kaj mi priporočate! Pomoč, prosim1

Zgodovina sprememb…

Tomaz27 ::

Nekdo ki se spozna kaj na rame mi naj prosim pove, zaj sn probal to stevilko iz mojega rama dol napisat in sicer v google:
MPMB62D-683

in dobim vun da je to Kingmax ram sicer pa :
http://www.kingmax.com/product/pro_supe...

Zaj mi pa nic ni vec jasno kaj je pol to en kurcev ram al Kingmaxov al oz neke Kti firme or what? Ker na eni drugi strani ko sn pa neke druge stevilke iz rama not pisal pa mi je neko kitajsko stran odprlo kjer je pisalo da je cipe za ta ram naredla firma Mosel.

morphling1 ::

Če je Kingmax, potem ti bo to povsod pisalo. Sam imel pc2700 module. Spoznaš jih po tiny bga čipih in ne običajnem tsop pakiranju, se pravi čipi so veliki približno 1*1cm. Čeprav ta ki je na linku je tsop, ja pa je tako kot ga vidiš na sliki ?
Drugače pa kingmaxi niso nič posebnega rami že to da piše da ima timinge 2,4,8 pri 2700 je slabo, poleg tega da je cas2.5
Si probal nastavit vse na by spd, samo FSB pustiš tako kot hočeš ter seveda sinhrono. Vseeno pa je Kingmax le taka znamka da bi moral delat na 166 by spd.
Če imaš možnost stestirat ta ram v kaki drugi nforce2 plati, to naredi, jaz sem brez drugih idej, razen še tega da je plata kaj defektna.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

WhiteWolf ::

Dajte še men pomagat prosim!

rap3r ::

whitewolf kaj pa teb mori:D
ej morf a se use nforce2 plate tok segrevajo al sam epoxka?
Hočm to rečt če morjo tud drugi popat hladilnike na sb in mosfete...oz a delajo sinhrono na 200/200 brez modanja?Če kej veš zdej.
Pr komu sm že vidu da je dou od starga socket370 celerona hladilnik na nb od epoxke?Jz bom tud to naredu sm enga doma najdu še od celerona 400:) pa me zanima če si/ga prtrdu samo s sekundnim al kako...?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

WhiteWolf ::

rap3: beri 3 poste gor!

Tomaz27 ::

Morphling1:

Evo tocno tak zgleda tudi ta napis Kti je enak na tej slikici:
http://www.newegg.com/app/Showimage.asp...
in tu spodaj pise tocno to kingmax itd itd. In pod opisom da je fajn za navijanje ta ram:D

A mi poves kaj je to misljeno neki 2,4,8? In zakaj pol meni dela na 5,2,2,2 ce je 2,5T?
Nic mi vec ni jasno, na full agresivnih timingih mi dela pri 147 prokleti ram smotani, ko dam pa na 150 pa rikne tudi ce dam vse full v visave gor:))

Edino ce je kaj z plato narobe samo glede tega pa tak nic ne morem, sej ne morem nest je nazaj pa rect da se nea vrei navija:))
Z normalnimi nastavitvami pa itak dela.

Bom probal zaj nastavit by spd pa da viimo samo synch pa mi nikjer nea pise vec odkar mam toti novi bios samo 100 % mi pise kar je verjetno isto misljeno al ne?

Aja pa se to zakaj mi ko bootam napise biso 1002 pa to, ko pa v Sandri pogledam pa mi pise 1019 beta 3 ,...

cudno vse skup





morphling1 ::

A ta ram sem pa videl v Jaetu, in mi je bil takoj sumljiv, čeprav zgleda da je Kingmax. 2,4,8 piše na njihovi strani kot da programable burst lengt, sem malo zamešal ko sem mislil da gre za oznake timingov. To nforce nima za nastavljat ampak samo VIA in ni blazno pomembno.
Ram kot pravi bi moral delat na 6,3,3 cas2 ali vsaj cas2,5.
Jaz bi najprej stestiral ta ram v kaki drugi plati (n2) potem pa še v kak ram, ki garantiran dela več še v tvoji. Tako se vseh neznank znebiš, preden kaj novega kupiješ.
Sync. je enako 100%

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

WW,kako garancijsko nalepko?misliš ono ko ti trgovina sestavi rač.?Ja če si odpiral in strgal nalepko,pol si v p...,sploh če je kaka hudičeva trgovina in so glede tega full pedantni,ampak mislim da z bolj močnim pristopom se da vse zrihtat.Kje pa si kupo 8rda+?

WhiteWolf ::

Ne, kupu sem plato 8RDA+ pri Mlacomu, kot komponento, in sem pac dol dal nalepko, ki je bila mislim, da na LPTJU! Nisem pa nič fizično posegal v ploščo,..

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

u mlacom,huda bo to borba.boš mogo kar z atekom tja it.

morphling1 ::

Problem nastane če si odlepil tisti nalepko, z črtno kodo, ker to je njihova identifikacija, da vedo če je plata res kupljena pri njih, brez tega ti večina firm ne vzame izdelka na servis. To bi pa lahko vedel preden dol daješ sploh pa zaradi take neumnosti da ti vizuelno ni všeč. Lahko nalepko še kje stakneš al je že nekje na smetišču ?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

WhiteWolf ::

Ne morem je več nikjer staknit! Pa matr, saj mam račune, pa njihov staln kupec sm,...
Pa ČIST NIKJER NE PIŠE warranty void if label removed

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

WhiteWolf: si že postavil temo na Forumu, tako da, v tej temi bova s tem problemom končala. Velja za ostale enako.
Your focus determines your reallity

Tic ::

Zdej se je izkazal da je moznost da je moja plata tut sla vevericam zvizgat (ande morphling:D )
Jst sm jo kupu kot posamezen del... upam da jo bom dubu.. novo namrec...

kuglvinkl:relax
persona civitas ;>

borchi ::

dejte si tiste nalepke ko jih strgate z hardware-a nalimat vsaj na račun , če jih že morte dol trgat. huh, js jih ponavadi s selotejpom prelimam, da dol ne padejo, ker mlacom ma take nalepke, da se odlimajo takoj ko se mal segrejejo. verjetno zato, da lahk čim manj garancij uveljavljamo!

morph: si zadnje dni kj pregledu mail?
l'jga

morphling1 ::

Can't keep up :D lahk da sem kaj spregledal, če ne pa še enkrat pošlji.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

Za use 8RDA+ ovnerje je na tem naslovu nov bios Klik

Novosti so pa:
-Update BPL 2.89.
-Change CPU frequency update method.
-Updates ROMSIP & BPL to version 2.84.
-Changed default AGP aperture size from 32 to 64 MB.
-Solved issue from hanging during post "C1" when OC memory.
-Added IDE DMA transfer function support.
-Memory timings setting fail issue solved.
-Added Magic Health Support.
-USB Keyboard support item default changed to Enabled.
-Changed Athlon detection for new models and fixed ratio's.
-F10 Save CMOS / hang up issue solved.

8RDA ovnerji pa še čakamo na take popravke, saj jz bi jih biu veseu...;)
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

bodom ::

ja ma res...bi bil ze cas za vsaj nekatere popravke. predvsem me moti tisto, ko F10 prisnes pol ti izpise "the CPU frequency was changed" al neki tazga...tud brez tega bi slo, hehe:D

LP

DJroky ::

morph a si že testiru abitko.
jest mam zdej obe doma, pa nimam še kingston rama, tako da mi ne gre na nobeni plati nikamor! morm čakat še en ali pa dva dni!

morphling1 ::

LOL, jaz pa nimam Abitke :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rap3r ::

Hm morf pa abit...:D
Aja morf dela na 214 kar je več pol se dogaja tist v 3d marku...sumim rame...bomo upam da kmal zamenal za kingstone pa bomo vidl...
Btw a je kdo kupu 256MB PC3000 HyperX (18.960 SIT z DDV) pr mlacomu?
Po specifikacijah delajo na 370Mhz in me zanima če jih ma kdo do kolk mu jih je ratal navit:D
Zdej mam ddr400 rame sam mam filing da bi te od kingstona bl delal, že ime mi tko prav:D ;)
Aja pa morf a mi un likn pošleš za folding@home...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Clemento ::

Video Tearing naj bi bil popolnoma normalen pojav
pri velikih fsbjih? Kaj je krivo pa ne vem! Baje
grafična??

jst bi rad v naslednjem biosu :
* Added show "Memory Dual Channel Enable" at Post, when memory used dual channel
v 8rga so ze dodali to kdaj bo v 8rga pa ne ve nihce....
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Clemento ()

Tarzan ::

Video tearing je lahko zarad grafične in zarad northbridga, vsaj jaz mam tak občutek :P

morphling1 ::

Video tearinga na nforce2 platah ne bi smelo biti saj je agp zaklenjen oz ga imate previsokom če to dela. To je značilno predvsem za VIA plate nad 200 FSB, samo se da na par načinov skenslat zadevo (chipset cooling, agp drive value, agp transfer rate)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

WhiteWolf ::

Mene pa zanima neke v zvezi z rev. chipseta (A2 ali A3)! A je rev A3 na cist nakljucnem rev. plošče al ma kako logicno zvezo (Da je npr. sam na rev. plate 1.1). Misli ce je plata novejsa, a je vec moznosti, da dobis A3?

borchi ::

rev. A3 in A2 sta oba na epox 8rda+ 1.0 in 1.1. tk da ne moreš bit sigurn ka boš dobil ne da bi odtrgal dol northbridge heatsink.
l'jga

OwcA ::

Mislim, da se pojavlja samo na rev1.1, ampak tako ali tako ne zvešveš revizije dokler ne odpreš škatle, takrat pa je že prepozno.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

boštjan ::

odpreš tam oz.odpre ti jo prodajalec.

borchi ::

boštjan: ko odpreš škatlo lahko vidiš samo revizijo plate. tut če maš rev. plate 1.1 lahko dobiš rev. nb-ja A2! če pa misliš, da te bo prodajalc mirno gledal, kk boš dol trgal hladilnik z nb-ja ...

ja, lahko vidiš revizijo southbridge-a na recimo 8rda+, ker nima hladilnika gor, vendar A3 rev. sb-ja ne pomeni, da ma tut A3 nb-ja!
l'jga

boštjan ::

saj sem mislo glede revizije in ne trganja coolera dol.
««
5 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ABIT NF7-S rev 2.0 in FSB nad 200

Oddelek: Navijanje
381548 (1046) WhiteWolf
»

Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1329072 (5535) AtaStrumf
»

Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
995520 (3767) Clemento
»

Temp. TbredaB na Epoxu8RDA+

Oddelek: Navijanje
462041 (1342) Clemento
»

kam po 200MHz CAS2 CMD1 DDR 512MB ram? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
544105 (3306) asPeteR

Več podobnih tem