» »

May the nforce2 be with you :)

May the nforce2 be with you :)

««
6 / 15
»»

Clemento ::

Ok kaze da bo epox v prihajajoci reviziji
vkljucil VDD tweaking v biosu....bom mogu
starega 8rda fotru podturi:D ...mal me pa zanima kaj je kej z Abitovo Nf v1.2 plato?
Dej Maleckey povej ali je boljsa kot Epox ni
o vas ne duha ne sluha...

The good news is that after having some discussions with EPoX marketing and R&D sides, they will be putting in VDD tweaking in the BIOS in the new version of 8RDA+ with more features. This would involve some re-wiring in the PCB therefore a new revision of PCB is needed. You can expect second version of 8RDA+ coming out next month so stay tuned for that.

*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

rap3r ::

Ej clemento kaj ti bo to če maš voltomde:D
Dej povej na kok ti zdej laufaš(fsb, timingi, cpu...)in ker ram maš?:\
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

OwcA ::

@Clemento: ako me spomin ne vara je citat iz VR-Zone in je že kar precej "v letih", tako da se ne gre prehitro veseliti...
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ma zdej lavfam na 200x11=2200mhz, ram je
bednik Samsung DDR PC3200, timingi so 5/3/3/2.5!! Moram tale ram zamenjat...hm
kot vidim so ze sign odstranil....sit...

Tic ::

Danes sporocam zalostno novico.
Iz svet overlocekrejv je odsla ticova plosca 8rda. Koncala bo tragicno, se nevemo kje. Umrla zaradi neznanih razlogov.
Pogreba ni!

Slava ji!
persona civitas ;>

Daj bolj tole razlozi kaj si naredil...

DJroky ::

Žalujem s tabo:( :(

Upam da ne bom občutil te neznosne bolečine na svoji koži!

Kot si rekel: SLAVA JI!

@Tic: si prepričan, da ni šel samo BIOS. Po tujih forumih je namreč dosti tovrstnih primerkov...
Če ji resnično ni pomoči, moje sožalje. [:'(]

Hm clemento jz mam isti ram:D
Dela mi pa pri 219Mhz timingi so pa 2,5 3 3 6:D
Tko da...sm mislu da men slabo delajo:D 8-)
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Jah.. gre na servis.. sam MLACOM... itak je ne pricakujem nazaj tko da ze zbiram denar za novo >:D

Na zacetku zgleda use normalno. Slike na ekranu NI. Tiste stevilke.. oz kode za errorje sopajo dost hitr.. gre mimo rama itd.. ustavi se na 7f. Preberte si u knizci ce koga zanima. Skratka stisnem F1 in potem le se FF. Tako se konca.

Zacel pa se je z menjavo proca namrec dal sm notri tbrada, sel v bios kjer se je nenadoma ugasnil. Mel sm obcutek kot da bi biu kaksen kratek stik. Potem se je plosca vedno redkeje sploh zbudila...
Od takrat je prisla le 1x do winsov. Ubistvu se je ugasala nakljucno. Ko pa sem po 1 tednu se ponovno lotil problema (vmes se nisem pipal ker nisem imel casa), se pac dogoja kar sm napisau zgorej...Btw, tisti tbread ki je bil notri.. nedeluje vec. Plosco sm fain pregledou... ni nc zasmojena, proc je biu uturjen pod garancijo.
persona civitas ;>

Ne sej ni problem saj jst sem jih tud mel
na 215fsb pri 5/3/3/cas2.5 sam je cist premajhna razlika v bandwightu(pa se ram poci tko da ni dost stabilno)....tko
da mam rajs 200fsb pa proc na 2200mhz pa dela
stabilno...kaj ze mas voltmod vidim:D

Ahaaa:D
Kok maš pa bandwitha na 215 in zdej na 200?

Na 200fsb mam 3050/2870 na 315fsb pa
okrog 3130/2950...to je priblizno kolkr
se spomnim ker nisem doma...

Hm clemento poglej če maš kej slabo nastavlen jz mam pri fsbju 210 in slabših nastavitvah timingov in sicer 2,5 3 3 7 mam pretok 3220

Jaffa ::

Tic: Pa napajalnik si probal menjat ? 8-O
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Jaffa: Ja ja :)
Sei na drugi plati itak dela use... sicer pa antec 430w.. tko da to ni problem....
persona civitas ;>

(*)_(*) ::

men dela z volt modom ta plata s tem samsumgom
na 220mhz pri vdd 1.86
vcore mam 1.65 multiplajr pa 9.5
2099mhz .... v sandri mam pa 3267/3080

na kaksnih timingih!!!

Evo clemento 8 ur prima sm šibu in dela rami so bli na 220Mhz timingi so bli 2,5 3 3 6 prenos je biu pa v sandri 3320:D

morphling1 ::

Še vedno mal prenizek rez. ne glede na timinge. A ti zdaj 3d dela. Tist bios imaš pa v tej temi nekje bolj proti začetku linkan.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Ja morf vem da je nekje tle sam ga psloh nenajdem;((
bom še enkrat pogledu zadnič je blo pozno:D
Do 3d marka sploh še nism pršu bom takrt k bojo winsi na nov...enkrat ta tedn...:8) 8-)
Drgač vem zakaj sm meu bl slabo multiplayer je biu 10x zdej mam na 10,5 in mam pri FSB 219Mhz in timingih 2,5 3 3 6 3389/3195

Novi biosi za 8RDA in + verzijo datum je 5.3.2003!
Link

No... za 1x za reklamacijo baje dobr kaze... bomo vidl..

Kai je kei novega pri biosu.. je ze kdo testiru kei=?
persona civitas ;>

Mah, ko najdeš bios ki ti v vsem dela dobro potem ni treba vsake verzije probavat, ker večinoma nove verzije ne prinašajo brzine ampak jo celo odnašajo :) Zame je 3117 najboljši (predvsem najhitrejši). Če bom pa kje zasledil kako izboljšanega bom pa flashal
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Evo sm probu!Zadeva se mi zdi ful bl stabilna...glede hitrosti...hm mislm da je za kkšn rpcent počasnejši sam bomo vidl ga bom ornk pretestiru:D
V biosu sm opazu sledeče novosti:
ko se buta ti napiše memory dual channel enabled
in v biosu je nova možnost full logo show (???)-kaj nej bi že to blo, btw nobenga logota ni:D :\
Drgač pa ko novo frekvenco nastaviš se rač 2x restarta da jo nastav in pol še prever...s tem da piše opozorilo da nej rač mete tem nerestartaš(usega je konc v parih sekundah)!
Tok za zdej:D pozn je že če kdo kej druzga ugotovi:8)

borchi ::

argh, a pol ta dvojni reboot misli postat stalnica? kr to isto ma 8rga+ v 3225 biosu. grrr...
l'jga

Glede noviga biosa. Zaj ko odklopiš napajanje in potem priklopiš nazaj, se normalno zažene... To je tisto, ko je zezalo, če je bil CPU navit... 8-)

Tarzan ::

Res je Jaffa. Sem probal in tudi meni ni več blo treba biosa resetirat.

Mam pa en problem, ki se je pojavil zadnji dan ali dva (prej je vse delalo normalno). Če grem v igro (Generals), mi slika zmrzne, na zaslonu se pojavijo pisane črte, vertikalne čez cel zaslon. Če FSB znižam deluje normalno. AGP frekvenca je zaklenjena na 66MHz in nič ne pomaga. Vdd sem zvišal, znižal... ne pomaga. RAM voltažo, povišal, znižal, ni blo haska. Pomaga edino, da spustim FSB na ~185MHz. Do sedaj je delalo na 212MHz brez problema. No, še vedno dela, ampak če greš v igro je zabave konec.

Ali kdo ve kaj bi lako bil vzrok? Če ne bo nihče vedel, bom verjetno jutri ali pojutrišnjem sprobal z drugo grafično kartico.

2600+@ 2450Mhz
8RDA+ voltmodana
Ati Radeon 64DDR VIVO
2× 256MB Corsair RAM-a (3200C2)
Windows XP SP1 z vsemi popravki

:'( :O

Jaz sem se malo igral z Vagp, al kaj je že ona 2. nap. Če sem imel na 1,7V, se mi je v igri po cca 5 min resetrial mašin... Dal nazaj na 1,5V in dela normalno... Mogoče maš to nap. na preveč...

Se ne resetira. Lahko dam na manj pa ni bilo nič bolje.
Ne resetira se, ampak barvaste črte (različnih debelin) nariše čez cel zaslon in zvok v ozadju še naprej lepo gode, samo računalnik se ne odziva več in vse kar vidiš so črte.
:\

Windowsi mi laufajo zdaj že 12 ur brez problema na 212MHz, problem nastane samo v špilu. Morda je kakšen problem z driverji?

epox-ov pob na AOA je neki govoril, da znižaš hardware acc. za eno črtico (mouse pointer acc.), da naj bi tako večina problemov šla stran. čeprav mislim, da ni tu problem.
l'jga

Hm men se podobn dogaja le da se mi pač monitor ugasne...to se dogaja nad frekvenco 214, na tej še dela kar je nad se mi monitor v špilih ugasne po določenem cajt(sumim driverje in winse k so zloo zapacani(še via driverji so notr:D ))s tem da sm furu mašino na 218 s primom prižganim ceu dan pa ni blo problema...

prime95 ni merilo do kam bo šel fsb na nforce2 platah. v 3Dmarku se najprej vidi.
l'jga

Tole sem najdu na Sudhian.com kar pojasni smrt marsikatere plosce(mogoce tudi tvoje Tic):

Whilst scouring the web for the latest hardware news, I've stumbled across what appears to be a widespread problem with many nForce2 motherboards, that is resulting in unbootable machines. There appears to be a significant problem with the BIOS on a variety of nForce2 motherboards that leads them to become spontaneously corrupted following a reboot, leaving the machine unbootable. The only solution found so far, seems to be to replace the BIOS chip, or somehow re-flash the original using another machine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Clemento ()

Natančnejša razlaga težav z BIOSom pri nForce2 ploščah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Moji Epox plati se stanje slabša. Ne vem, kaj bi lahko bilo narobe. Zdaj pride v Windowse samo pri FSB=185MHz ali manj, prej je delalo nad 210MHz brez problema.
Presnete črte, znorel bom;(( Najprej samo v špilu, zdej pa tud windowsi. Kmal bom moral na 100MHz furat 400MHz Corsair RAM.
A je možno, da je z BIOSOM kaj narobe? Sem ga še enkrat flashal, pa ni blo nič bolje.
Zdaj bom dal vse na default, in ga poflešal z enim starim BIOSom upam, da bo kaj bolje.

:'( :'( :'(

grrrrr.....dons mi je crknil disketnik (sumim da je nekaj s stromom) ker
dons sem neki not pa vn rame dajal pa sem mogu disketnik sklopit zdej pa ne
dela vec:'( pa ne vem kako naj bios flasham s tem biosom od 5.3. ker
z magic flashom ne gre...awdflash datoteke pa na epoxovem pagu ne najdem...

Zheegec ::

Clemento, awdflash imaš na Epox strani - ped na BIOS updates za tvojo plato pa downloadi starejši BIOS pa imaš awdflash zraven. Sicer imam pa sam ta tanov BIOS pa vse dela OK, kaže tud dual channel DDR enabled.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

sem to tud naredu pa se dos bootable cd zdele kmal bom pa fleshal
sam se komande za fleshat moram najt nekje....Ok sem sflesal dela
pol sem pa se ugotovu da sem mel floppy kontroler v biosu disablan(pol ko sem cleral cmos) zato mi prej disketnik ni delal jst sem ga pa skor demoliral...>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Clemento ()

:D
Evo fantje na novih winsih:D doug cajta sm se prpravlu na to:8)
Ej clemento zakaj ne flashas tko da pač bin file daš na prazno disketo in jo lepo daš notr ob bootu pa prtisneš alt+f2 in ti flasha sam iz diskete ne rabš komadn ne flash programa-fansy:D [8-)

Morf-EM3 furam zdej na tko kukr si reku:D
Kok cajta maš time per WU:\

zato ker prej nisem imel disketnika...:D

Odvisno od proteina, ker so zelo ralični med sabo, pri foldingu fsb ne igra vloge ampak samo CPU power, tako da dela tolk kot je MHz se pravi 2600 za 24/7 :)

Tle je pol glih obratno kukr pr setiju...tm je biu fsb zlo pomembn in ne tok fizična hitrost proca...

K glih na novo nalaga vinse je zdej uprašanje dx 9.0 biti ali ne biti:D (naložiti:\ )

Bwaze ::

Hm. Eno vprašanje. Koliko kaj verjamete raznim nasvetom na forumih in OC straneh? Ker si dostikrat med seboj nasprotujejo. Kar poglejte npr. recenzije novega biosa za 8RDA+ na 8rda.com (kjer ga močno odsvetujejo) in na 8rdafaq.com (kjer ga na vse pretege hvalijo). Pa še skregani so med sabo - komu potem verjeti?

A je tiso foro z rami na 3-3-2-2.5 ali 3-3-2-2.0 že kdo probal?

kiro foro?
l'jga

Malecky ::

Abit NF7-S Ver. 1.2 ma bios opcijo kot turbo timer pri avtih...

Če veliko spremeniš v biosu plošča sama ob izhodu iz biosa dolgo zapisuje nastavitve nato jih menda še celo preveri...8-O Tko da to je pomoje abitova Nforce rešitev...drugače bi to rabile že VIA Abit plate ker js sm fentu 2 BIOSA...če ne clo 3:)) (ne čip ampak samo program)

Fantje je kdo zato, da se nabavi en Bios Saviour
Sam sicer še nikoli nisem zjebal biosa, samo nikol se ne ve in tole bi zelo prav prišlo.

Morf zanimiva zadeva...sam jz sm cashless:D čist tema morm mal prah pobrisat v denarnici:8) :|

Kok je to v sit Ł29.99? Sej to bi najbrz bila cena + postnina?

««
6 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ABIT NF7-S rev 2.0 in FSB nad 200

Oddelek: Navijanje
381640 (1138) WhiteWolf
»

Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1329725 (6188) AtaStrumf
»

Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )

995895 (4142) Clemento
»

Temp. TbredaB na Epoxu8RDA+

462200 (1501) Clemento
»

kam po 200MHz CAS2 CMD1 DDR 512MB ram? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
544678 (3879) asPeteR

Več podobnih tem