Forum » Pomoč in nasveti » usb problem
usb problem
fokz8 ::
Zdravo. Imam 3-4 mesece star laptop. Zgodi se, da večkrat mi usb priklop ne dela nekaj časa, pol pa začne, pa nevem zakaj se to dogaja. Kako lahko rešim to težavo? Miška mi sveti, ko jo vklopim, vendar se po zaslonu ne premika, enako velja za hladilnik(hladilno napravo, kupljeno posebej), ki mi ne hladi računlanika...na servis ga trenutno nimam časa pošiljati, saj ga potrebujem za faks vsak dan...
najbol čudno je da lučka od miške sveti, premika se pa ne...
Driverje sem probal na novo, ne pomaga. Zgodi pa se včasih tudi samo tole, da mi en vhod dela normalno, ko pa hladilno napravo vklopim še v drug vhod, pa mi napiše tole:
kaj naj nardim?
najbol čudno je da lučka od miške sveti, premika se pa ne...
Driverje sem probal na novo, ne pomaga. Zgodi pa se včasih tudi samo tole, da mi en vhod dela normalno, ko pa hladilno napravo vklopim še v drug vhod, pa mi napiše tole:
kaj naj nardim?
Frenckie ::
Verjetno preveč požrešen zunanji hladilnik (ali pa v okvari).
Moraš pa vedeti, da so USB priključki skupno tokovno omejeni do 500mA - na prenosniku verjetno še manj.
Če imaš priključen zunanji disk brez zunanjega napajanja si kar hitro na meji.
Omisli si zunanji USB delilnik, ki ima lastno napajanje.
Moraš pa vedeti, da so USB priključki skupno tokovno omejeni do 500mA - na prenosniku verjetno še manj.
Če imaš priključen zunanji disk brez zunanjega napajanja si kar hitro na meji.
Omisli si zunanji USB delilnik, ki ima lastno napajanje.
fokz8 ::
@franckie, v okvari ni, potem bi mi to skos pisalo, ampak napiše samo na določene trenutke(naprimer 1x na mesec in to pol piše par dni), dvomim tut da bi bil v okvari, saj je star manj kot 1 mesec in je bil kar razmeroma drag in je zelo kvaliteten.
Zunanji usb delilnik? to je enako kot usb hub? Mi lahk daš prosim kak link, ker nisem našel ničesar...
Zunanji usb delilnik? to je enako kot usb hub? Mi lahk daš prosim kak link, ker nisem našel ničesar...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17862 (13985) | G_mAn |
» | HP8710w zamenjava grafikeOddelek: Strojna oprema | 2219 (1714) | _koki_ |
» | nadgradnjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1432 (924) | piko1001 |
» | Windows se ne zažene zaradi zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3265 (2645) | ManDriver |
» | Reševanje podatkov z defektnih trdih diskov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7744 (6200) | kretnichar |