» »

Razmišljanje: Ali se splača za graf. kartico dati več kot 40k

Razmišljanje: Ali se splača za graf. kartico dati več kot 40k

Easx ::

Hja stvar je taka. Čas je prišel, da si kupim novo graf. kartico in ko sem razmišljal, kaj naj kupim, sem prišel do zanimive ugotovitve:
Ali se res za graf. kartico splača dali več kot 40k ?
Recimo primer mojega razmišljanja:
Še pol leta nazaj je r8500 stal skoraj 60k in koliko je sedaj-30k. Kljub nizki ceni pa je še vedno zadovoljiva graf. kartica na kateri še vedno delujejo vse igre brez problemov. Sepravi zakaj bi sedaj dajal za r9500pro 60k, če dobim za pol cene stvar, ki mi pri trenutnih igrah nudi skoraj isto. Čez pol leta bo pa recimo cena r9700 padla na okoli 30k-40k ...

Vaše mnenje, prosim?

Iztirjenec ::

Eureka!

nodes ::

> Čas je prišel, da si kupim novo graf. kartico in ko sem razmišljal, kaj naj kupim

Kupi tisto kar si želiš oz. potrebuješ.

lahko kupiš obveznice, stanovanje in npr. zaslužiš

Lime ::

Lahko jo kupiš jutri, lahko čakaš 3 mesece, lahko 6 mesecev, lahko eno leto.

V računalništvu lahko vedno čakaš.

TheJack ::

Jaz delam v glavnem takole. Nov računalnik (za nekje 200 jurjev brez monitorja) kupim vsake tri leta. Vmes zamenjam ponavadi le grafično in dokupim ram (ni treba biti genij, da ugotoviš zakaj prav to dvoje). Grafično je po mojem najbolje kupiti rabljeno. Tako sem naredil nazadnje, pri prejšnjem kompjuterju. Voodooja 2 sem prodal za 12 jurjev, atijevega raga pa za 4. Voodooja 3 sem potem kupil rabljenega za 17. Še enkrat hitrejšo kartico sem torej dobil za jurja.
Sedaj čakam, da cene rabljenim radeonom 8500 padejo na 20 jurjev. Vprašanje je le, koliko bom tedaj dobil za GF2 pro...

Gandalfar ::

cisto prakticni nasvet - kupi nov HW takrat, ko imas cas. Ce si se ucenec/dijak je to verjetno na koncu solskega leta/zacetku poletnih pocitnic.

Tako ga bos lahko dejansko izkoristil preden bo zastarel.

Kaj pa takrat kupit? Pogledas katere igrce bos verjetno najvec igral in kaksne so njihove zahteve, koliko si sposoben porabit in najdi nek kompromis.

Ampak pazi, da ti bo dovolj denarja ostalo za RealLife(tm) ;-)

Radeon 9700 Pro z AMD 2200+ staro en mesec.
Izide U3, C&C, 3D03 in glej ga zlomka na res. 1600x1200 že vse šteka. Potem probam na 9000 PRO, resolucijo zmanjšam na 800x600 in vse dela lepo tekoče. Na 17 inc. monitorju, ko not padeš, niti ne opaziš kakšne posebne razlike v kvaliteti slike.

Mogoče DOOM še vseeno ne bo tako hitro izšel.

Hočem povedat, da je potrebno za 100k SIT grafično tudi CPU min. 2500+, dovolj časa in kul Igro, da stvar izkoristiš.

Ali pa kupiš tako BTW.

nojus ::

jaz sem pred pol leta kupil audigy za 21k sit.
zdejle sem (iz firbca) pogledal na mlacomov cenik in cena je še vedno 21k sit.
ko sem kupil audigy-ja sem že imel intergiran sound (6 kanalni) na plati, ampak sem vseeno kupil audigy-ja in mi denarja ni žal. Razlika v soundu in funkcijah, ki jih podpira audigy je res zelo huda. Je treba slišat
sovražim Gargamela.

boštjan ::

se ti ne zdi da se grafični svet hitreje spreminja kot zvočni.

||_^_|| ::

zvočni se sploh ne spreminja če primerjamo z ostalimi stvarmi v kompu.

phoenix(tm) ::

Nodes, se mas prav, sam kdo pa sploh igra igre na 1600*1800!!!To je tko ko pred ene 3-4 leti nazaj med 640*480 in med 800*600 ni blo tolk velike razlike(npr q2)--->dons je ogromna

Kar nekaj jih poznam, ki zanje ni problem denar za igranje iger na 1600... sam vseen grafa + procesor je kot muha enodnevnica, kar je danes špica jutri ni nič več vredno.

Razlika med kvaliteto slike pri različnih ločlivostih, je danes v bistvu manjša, bolj gre za detajle: koliko jih lahko vklopiš?

PS.
je še FSAA+ aniso, tega danes ni sposobna prikazat nobena grafična kartica (niso tak bogovske).

Prvo se je potrebno vprašat ; na kakšni ločlivosti, koliko detajlov, FSAA, aniso, za koliko časa..no potem je že lažje iti v trgovino po model.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nodes ()

Kvaliteta sllike pada samo z večanjem diagonale.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna kartica ZA IGRE

Oddelek: Igre
71426 (1264) FALCONEYE
»

zamenjava R9550 za..? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1417564 (5796) sid911
»

Pocakati z nakupom novega sistema:da ali ne?

341655 (1158) nodes
»

NV35 (GFX 5900 Ultra) - koliko bi mogla stat,da bi jo kupl? (strani: 1 2 )

623954 (3259) morphling1
»

Sestavite do 300.000 SIT računalnik??!!?

272047 (1493) Airskull

Več podobnih tem