» »

tablicni racunalnik

tablicni racunalnik

«
1
2 3

Katja9 ::

No, tudi meni bi prisla prav ena pomoc..

odlocla sem se za nakup tablicnega racunalnika... imela bi ga za pregled mail-ov in odpisovanje, kako aplkacjo - skype,fb, slike - preko usb-ja,... kako igrico za otroke..in pa da ga na hitro prenesem iz sobe v sobo, ali ce kam gremo...Prenosnik mi je prevelik za to... ker imam za vse ostalo ze prenosnik in ne potrebujem nekaj pretiranega...

gledala sem GoClever r105bk, ampak ker se ne spoznam na to pa mi je cist tuje... te frme pa tudi nikjer ne najdem kaka je?
ceno bi tam okol 200-250€ pa s dodatno tipkovnico ce je...
aja, pa da se kupi v slo.trgovinah.. ne splet...
hvala lepa! aja, pa prav bi mi prisle povezave..

Halfdead987 ::

Nexus 7.

floyd1 ::

Malo preberi temo:
Katero tablico izbrati?

Sicer pa se strinjam, če je 7" dovolj potem Nexus 7.

Katja9 ::

ja, pravkar pregledujem da mi je premalo...
9.7 ali 10???

ali vsaj kdo ve kaka je to firma go clever?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Katja9 ()

Lynxfox ::

Joj ne kupuj tega. Če hočeš ugodno tablico kupi Nexus 7. Zadeva je zelo poceni, kvaliteta pa super, pozanimaj in stestiraj jo recimo v najbližjem BigBangu, kjer ti ga bo vsak prodajalec lahko samo pohvalil, pa ne bo lagal. Vse poceni tablice ( 200€ in manj) so v bistvu metanje denarja stran ker so zanič. Izjema bi morda bi kakšen Kindle, še vedno pa je Nexus 7 najboljša izbira glede na ceno/kvaliteto

Katja9 ::

premali mi je... no sla bom itak se pregledat,... da se vidim uzivo zadevo...

6151 ::

Nexus 10? Sicer malo dražji ampak zagotovo vreden toliko. Ne kupuj zanič kitajske robe.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Halfdead987 ::

Ni vreden "toliko". Raje TF700.

cordoba ::

Za 330 eur bi priporočal tf300t.

Katja9 ::

nexus 10.. predragi..
TF700.. isto..
TF300t ne najdem nikjer za 330€ povsod visje cene...

Dromar ::

Katja, povsem preprosto ti povem, da postavljaš nemogoče pogoje. Kakovostne tablice velikosti okrog 10" v tvojem cenovnem rangu preprosto ni, sploh pa ne v Sloveniji, ki si jo postavila za pogoj.
No-name znamke so dejansko zanič in popolnoma vsakomur, ki bo tablico veliko uporabljal, odsvetujem nakup cenenih kitajskih tablic, kar ti bo povedala lepa večina ljudi na tem forumu. Jaz ti bom tule predstavil, kaj smiselnega imaš na izbiro in kaj so plusi ter minusi.

-Za vsega 247€ s poštnino lahko iz Avstrije kupiš Samsung Galaxy tab 8.9 Gre sicer za tablico prve generacije, vendar so komponente IDENTIČNE drugi generaciji. Tablica ima zate 2 minusa, prvi med njimi je ta, da moraš naročiti iz Avstrije, čeprav to realno gledano NI minus, drugi minus je pa ta, da je v Sloveniji tab še vedno na Androidu 3.2, ki je že precej zastarel, ampak eventualno bomo tudi v Sloveniji dobili official nadgradnjo tako kot so jo drugje.

-Če te mika iOS namesto Androida, si lahko za 330€ izbereš iPad minija, ki ga imam tudi sam in menim, da je eden najboljših nakupov. Ima 7.9" zaslon, ki pa je 4:3 razmerja in ima temu sledeč 35% večjo površino kot recimo 7" Nexus s 16:9 zaslonom, ali pa dodaš še 20€ in v Comshopu kupiš iPad 2 za 350€, če ga še imajo v ponudbi. Prednost iPad-ov je seveda ta, da na njih vse deluje gladko, ker je tako dobro prilagojeno napravi, ker ima preprosto povedano tako gromozanski delež trga. Hitrejših tablic od iPad-ov NI, čeprav imajo boljši hardware, ker je skozi Android le-ta enostavno še do današnjega dne slabše izrabljen. Minus zate je seveda ta, da so iPad-i dražji - kupuješ v tem primeru pač brand, ki na koncu koncev še vedno res je boljši od konkurence.

Tretja opcija ti je Nexus 7. Prednost je jasna - gre za najboljšo sub300€ android tablico na trgu, ki je do dobršnje mere konkurenčna iPad miniju.
Minus zate je očitno premajhen zaslon.

Četrta opcija zate je cenejša alternativa in sicer Galaxy tab 2 7.0 - če ti je Nexus predrag, je za zmerno ceno to zelo dober približek v performancu. Stane 210€, kar je velika prednost, minus je - ponovno - majhen zaslon.

Peta opcija je kak Kindle Fire. Če si zadovoljna z resolucijo na Galaxy tab 2 7.0, potem ga lahko dobiš že za 160€ in je bržkone zelo dobra izbira. Je povsem konkurenčen vsaki izmed naštetih tablic, zate pa ima 3 minuse - tujina, velikost in "debelost" - gre namreč za eno najmanj tankih tablic na trgu. Če pristaviš še 40€, lahko vzameš HD verzijo, ki ima boljši zaslon in je tanjša, po drugi strani pa je precej grša (subjektivno sicer)

Šesta opcija je, da zapraviš dobrih 300€ na Samsung Galaxy Tab 2 10.1 in s tem dobiš malo večjo tablico od Tab 8.9, ki ima hkrati že novejši Android. Slabost je ponovno cena, mislim pa da tudi tablica ne bo pretirano dolgo aktualna, ker Samsung nima najboljšega supporta na svetu za svoje stranke, še najboljša pa sta v tem Apple in pa Google s svojimi Nexus napravami.

Upam, da sem ti pomagal, predlagam pa ti, da ne trmoglaviš in se odločiš za eno izmed teh opcij ali morda vključiš zraven še kako konkurenco od Asusa ali kake druge dobre znamke. Če boš kupila nekaj no-name, sem popolnoma prepričan, da ti bo v kratkem zelo žal. Raje zapravi malo več in kupi nekaj kakovostnega kot da vržeš tistih 250€ praktično v smeti.

medenko ::

Ipad 2 v Comshopu nimajo več...vsaj teh ugodnih ne...ostale imajo. Baje naj bi imeli še enk kos 64GB za 399,99€. Je za preveriti.

Katja9 ::

evo, Dromar... zdaj si mi nastel res vse kar sem si zazelela.. octno slisat(brat)
odlocitev padla... zadovoljila se bom z manjsim zaslonom in sicer nexus 7..sicer pa grem se pogledat v big bang... to je to.. hvala!

Zorro ::

Kaj pa menite za Goclever r974.2 v Leclercu za 153 eur (po odštetem bonu).

Katja9 ::

mislim da so GoClever ze pri meni dovolj "spluval" tko da ne sprasuj sploh...

Zorro ::

Glede na ceno in karateristike se mi zdi dobra ponudba. Imam tako 7", kot tudi 10" tablico, in če bi se moral odreči eni, bi se 7". Ta Goclever je 9.8", v vednost.

Čeprav to sedaj pišem na 7". :D

Pa ni ne Android, ne iO$, ne Win. 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Katja9 ::

zorro..kaj si hotu povedat?

6151 ::

Katja9 je izjavil:

zorro..kaj si hotu povedat?


Mislim da je hotel povedati da mu je 7" premajhna
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Katja9 ::

ja sam glede GoClever?

Janac ::

Da je izjemna ponudba.

Katja9 ::

ce pa so meni rekl da je GoClever zanic firma... ko sm gledala GoClever r 105bk....

Zorro ::

Da je desetka boljša zaradi večje vidne površine. Določene spletne strani, pač imajo veliko vsebine in premali font za 7", da bi ta bila lepo berljiva brez povečevanja, kar te v primeru povečave strani prisili, da jo vlečeš levo-desno. Enako velja pri pdf-jih, če govorimo o knjigah, če jih imamo odprte v njihovem izvirnem izgledu (kot na PC-ju). Pustimo sedaj ob strani namenske aplikacije, ki znajo prilagoditi videz.

tiran2000 ::

Kaj pa ce se malo pocaka in kupi tole... Men zgleda da bo zadeva precej ql za svoj denar... http://www.racunalniske-novice.com/novi... ps. Ipad mini je ok zadeva ce te ne moti omejenost apple sistema... Goclever je krep

Zgodovina sprememb…

Katja9 ::

ja, sam nocem da kupim potem to tablico GoClever... ki mi sicer disi in mi potem crkne po parh dneh,...
sicer mi disi vecji zaslon... sam nedam pa 4oo€oz.vec...

Zorro ::

Nexus7 je nedvomno dobra tablica, samo ali je res od te Goclevere vrednejša za 100 EUR?

Katja9, sej imaš 2-letno garancijo za take primere. Če ti bo služila 2 leti, bo opravila svoje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

tiran2000 ::

Se enkrat bi opozoril na archosove tablice zgoraj, posekale bodo cel rang tablic v poceni nivoju - vsaj po specifikacijah...

Katja9 ::

In kdaj naj bi tole vn prislo? V sloveniji? Zanimivo je prebrat...

tiran2000 ::

Tamali bodo zunaj ta mesec, ta velika pa aprila govorim mednarodni trg.. Ne vem pa kdaj bo za slo - verjetn kasn mesc kasnej...http://bgr.com/2013/02/14/archos-platin...

Zgodovina sprememb…

lucky13 ::

Zorro je izjavil:

Kaj pa menite za Goclever r974.2 v Leclercu za 153 eur (po odštetem bonu).


Samo za info ... kakšen bon?

P.S.
Sem že ugotovil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lucky13 ()

Zorro ::

lucky13 je izjavil:

Zorro je izjavil:

Kaj pa menite za Goclever r974.2 v Leclercu za 153 eur (po odštetem bonu).


Samo za info ... kakšen bon?


Nisem stranka Leclerca, tako da ti več ne vem povedati. Menda gre za to, da tablico plačaš s polno ceno, pol pa dobiš bon v vrednosti razlike, ki ga lahko kasneje vnovčiš. Če si to zmotno razlagam, naj me popravijo tisti, ki so bolje poučeni.

Katja9 ::

Ce prav vem mors met kartico..pol pa ti denar dajo gor...pol a tisto v naslednih nakupih porabs...jst sm tko vzela tv, dobla na kartico 50e.pa sploh nism vedla..naslednic ko sm dala kartico mi pove da mam gor ce odsteje moj nakup... ce je se isto pol je tko...

Zorro ::

Ja, menda je tako kot si povedala.

Katja9 ::

No pa se neki..kje se da recimo videt pa kupit to tablico..go clever r105bk, razn prek spleta.. jst bi to vidla probala, tko kot kako drugo..

tiran2000 ::

Ja pojdi v Bigbang, comshop, verjetn tud leclerk ce prodaja tablco lahk probas

Zgodovina sprememb…

Katja9 ::

Glih to..nima leclerk..ne bigbang..
Razn compshop...

Dromar ::

Katja9, vsaj še par mesecev bodo top 3 izbire: iPad mini, Nexus7 in pa sicer iz Avstrije Galaxy tab 8.9.
Z vso zanesljivostjo na tem svetu ti povem, da je iOS od Apple-a še vedno daleč pred Androidom in je temu sledeč iPad mini po mojem mnenju daleč najboljši nakup, ki pa mu sledi Nexus 7, ki ima 35% manjši zaslon. Pred nakupom ti predlagam, da na youtube-u pogledaš par videov, med njimi pa definitivno tega:
Mislim, da je ta tip še najbolj neopredeljen, čeprav je strašansko nadležen. Poglej še vsaj review-e od uporabnikov jon4lakers, phonedog, cnet, pocketnowvideo in mobiletechreview.

Tudi sam mislim, da je glavna odločitev med iPad mini in Nexus 7, vsaj za večino ljudi, z vso gotovostjo pa lahko rečem, da je teh 6 review-erjev tisto, kar je treba pogledat. Androidauthority še mogoče zraven....

Direktna povezava: http://www.youtube.com/results?search_q......0.0...1ac.1.I3nLU6tD3Hs

Želim ti, da se čimbolje odločiš - jaz sem se odločil po tem, ko sem kupil cheap shit Android Kitajca znamke Prestigio, da se več ne splača reskirat in sem temu sledeč vzel iPad mini-ja. Prednost je, da si vsaj 2 leti ziher, da bo vse štimalo, da gladko laufa čisto vse, kar obstaja za touchscreen naprave in da je 35% večji kot Android konkurenca, ki ima zaradi 16:9 razmerja pri 7" kar 35% manjšo površino zaslona.
Čeprav sem fan predvsem Android OS-a vsaj kar se tiče telefonov, moram reči, da mi, kar se tablic tiče, iOS neizmerno ugaja. Na tvojem mestu bi šel v Big Bang in 15 min preizkušal Nexus 7 in 15min iPad mini-ja in na koncu sprejel odločitev med tema dvema. Meni je mini vrhunski in ga ne bi zamenjal za popolnoma nobeno drugo touch napravo na tem svetu. Najtanjši, ekstremno hiter, točno prave velikosti in z vsemi aplikacijami, ki si jih lahko človek zaželi. Sovražil sem Apple-ove stragegije do zdaj, ampak z minijem so me enostavno prepričali.


Še enkrat, preizkusi obe tablici v Big Bangu - Nexus 7 in iPad mini - želim ti, da na koncu sprejmeš pravo odločitev, torej tisto, kar tebi bolj ugaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()

Halfdead987 ::

Oh,c'mon. Ta video pokaže Nexusa kot največji možen crap,iPad mini pa kot da je od samega boga dan.

Raje glej nekaj takega.

Zorro ::

Dromar, a iPad mini podpira OTG - priklop USB ključka? Vem, da Androidi ga, pa tudi ključke za digitalno televizijo (določene). Za iPad sprašujem, ker ne vem.

Halfdead987 ::

Seveda ne.

tiran2000 ::

Edina prednost ipada je hitrost in odzivnost... No pa baterija je se zlo vredu... vse drugo je minus... brez jailbreaka je ipad neuporaben (vsaj zame) ... Kupil minija in mi je zal ...

Zgodovina sprememb…

Halfdead987 ::

Meh,tudi Nexus 7 ni počasen. Vsaj glede na zgornji video ni.
Kamero pa dvomim,da kdo na tablici rabi. Mogoče edino sprednjo,za kak Facetime ipd.

tiran2000 ::

Ni pocasen, sam je mini odzivnejsi... Sploh na internetu...ps. Kamera ni bas neki...

Zgodovina sprememb…

Halfdead987 ::

Ima višjo ceno
Je večji ampak ima manjšo resolucjo,kar je zame prej minus kot plus
Igre IMHO ne delajo nič hitreje kot na Nexus 7,prej slabše. Edino GPU intensive
Zaprt OS

tiran2000 ::

Se cist strinjam. Sploh zarad zaprtga os me je parkat mikalo da bi ga vrgel v steno... Ce ne bi bil tko drag bi verjetno ga :)

andromedar ::

Koliko od vas, ki imate usta polna graje za kitajske tablice, je tako tablico dalj časa dejansko uporabljalo?

Hm?
Eh?

Katja9 ::

Ti uporablas kaj od tega? Mnenje...

Zorro ::

Kakorkoli že, meni se Goclever r974.2 iz Leclerca, še vedno zdi dober nakup za 153€.
9.7 IPS zaslon, 16gb prostora, microUSB OTG, BT, podpira priklop 3g usb ključka, miniHDMI. Minus je to, da nima gps. Podrobnejše specifikacije so tukaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

bond007 ::

Preveč se posplošuje...ko da obstaja samo 1 verzija kitajskih tablic... Kitajci so zelo napredoval v zadnjem letu, sploh pri hitrosti. Prej so bile tablice bolj boge - trajanje baterije, stabilnosti romov, hitrost. Jst osebno sem z svojim 9.7" rk3066 kitajcem zelo zadovoljen - net, igre, filmi...zadeva leti ne glede na to, kaj gor delaš, ima jb, baterija je 8000mAh in zdrži 7-8 ur predvajanja 720p filmov, v stanju pripravljenosti pa verjetno tudi cel mesec, tudi podpora v obliki CM romov je dobra.... To kar se prodaja v šparu, leclercu - te dvojederne tablice za cca 160EUR je pomoje super nakup. Vsekakor če je možnost preizkusite pred nakupom in ne slepo verjeti šimfanju tle gor, ker ima večina izkušnje s slabimi enojedrnimi tablicami...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

andromedar ::

Ja, uporabljal sem jih več različnih...dalj časa :) Meni se niso zdele toliko slabše od Nexus 7, da bi bilo vredno plačati več kot dvojno.
Res pa je, da niso imele GPS-a, 4325mah baterije (npr.3500mah), 1280x800 zaslona (npr.1024x600).

Cheap kitajski dualcore Rockchip RK3066 procesorji so hitrejši od quadcore Tegre3 v Asusu ;)

http://vondroid.com/threads/tegra-3-vs-...

Je pa res, da je treba za tako ceno naročit iz kitajske.
Eh?

Dromar ::

andromedar, jaz sem kitajsko tablico imel v lasti več kot mesec dni. Razočarala me je. Ko sem jo uporabljal kot za branje knjig je, ker sem jo moral uporabljati v lanscape poziciji, da se je sploh dalo brati, me je pretirano nerviralo, da je Android, ko sem hotel v bistvu scrollat dol po strani, vrgel na naslednjo stran, ker je zaštekal, in sem potem moral iti nazaj na prejšnjo stran, ponovno zoomat in poiskat, kje sem ostal v tekstu in nadaljevat. Ko se ti to dogaja med vsakodnevnim branjem po 10x na večer, ti počasi do*izdi. Padeš iz zatopljenosti v zgodbo v realni svet in se ubadaš s tablico, namesto da bi užival v zgodbi. Potem jo tri dni pustiš na polici, ker imaš seminarsko nalogo za delat in po njej vzameš tablico v roke, ki je nenadno iz 95% baterije padla na 15% in v času, ko si ekstremno želiš prebrati nekih 20 strani vrhunske knjige tega pač ne moreš ker ni baterije, te znervira do te mere, da bi jo fliknil čez okno. Mene je kitajska tablica (105EUR Prestigio) strašansko razočarala, mojega prijatelja pa GoClever za 220EUR na identičen način.

Katja9, pojdi v Bigbang in probaj iPad mini ter Nexus 7 in se odloči za enega izmed njiju. To sta v rangu okrog 300EUR daleč daleč daleč najboljši tablici in z nobeno izmed njiju ne boš pretirano zgrešila. Vsaka izmed njiju ima prednosti in slabosti, ki jih druga nima.
Halfdead pravi, da ima iPad mini sicer 35% večji zaslon, po drugi strani pa nižji ppi (manjšo resolucijo, torej manj pikslov na inch) in da je to prej slabost kot prednost, ker je kao ppi več vreden kot površina zaslona, jaz pa na to drugače gledam - iPad 2 se je, dokler je bil the best tablica na trgu, smatral kot najboljši tab na svetu, noben ni opazil "slabe" resolucije. iPad mini ima isto resolucijo na manjšem zaslonu, kar pomeni, da ima več pikslov na inch in je temu sledeč dosti ostrejši kot je bil iPad 2. Jaz in še desetine drugih forumašev nismo opazili manka ppi na iPad miniju, ker se pač ne obremenjujemo s številkami ampak z dejanskim performance-om tablice. Nikoli še nisem bil v situaciji, ko bi si rekel "PM, ne morem se posluževati te funkcije taba, ker ima tablica premajhen ppi.". Ostrina je historično gledano relativna. iPad 2 je v svojem času bil tudi v smislu ostrine bil vrhunec, danes pa se iPad mini, ki je dosti boljši v ostrini, smatra pri teh tepcih kot pomanjkljiv v smislu ostrin, ker ima nizek PPI.

Temu sledeč je daleč najboljše priporočilo, ki ga boš dobila na tem forumu to, da pojdi v Big Bang in sprobaj Nexus 7 in iPad mini. Zgolj in samo takrat boš lahko presodila, ali ti je bolj pomembno, da je zaslon 35% večji in tablica bolj gladko in zanesljivo dela in da je iz vrhunskih materialov, ali pa da ti je bolj pomembno to, da je zaslon še bolj oster in ti ni pomembno, da je manjši in v praksi deluje dosti počasneje.
Pojdi v Big Bang, preizkusi oboje in si prav zares vzami čas. Vsaj pol ure na vsakem - sprobaj, kako ti velja brskanje po spletu, odigraj kakšno igro na vsakem, drži ga v rokah in premisli, če ti je pomembno, da je tablica na otip vrhunska ali ne. To je odvisno od posameznika. Moji punci je bilo tako denimo bolj pomembno, da ima večji zaslon in relativno hitrost ob dostopni ceni in sem ji zato kupil Galaxy Tab 8.9 in je z njim ekstremno zadovoljna, čeprav je bistveno manj odziven od mojega minija, medtem ko jaz osebno ne bi po tem, ko sem izkusil to gladkost in vrhunsko izdelavo minija, nikoli pristal na čem slabšem v tem pogledu.
Tukaj pridejo na plano osebne preference in temu sledeč se je najbolje orientirati med konkurentoma najvišje klase. Nisem fan, medtem ko je jasno razvidno, da preostali komentatorji so in imajo osebno preferenco Nexusa, ki ga vsiljujejo. Jaz ti povem, da če bi bile moje prioritete drugačne, bi sprejel tudi Nexusa in temu sledeč si lahko prepričana, da je moje priporočilo najboljše - pojdi sprobat dva najbolj vrhunska konkurenta in se na podlagi lastne izkušnje odloči, kaj ti je bolj pomembno, temu sledeč pa boš tudi z vso gotovostjo prepričana, da si zase izbrala najboljšo stvar. Nekaterim je pač pomembnejše, da imajo večjo resolucijo in da lahko menuje postavijo po svojih preferencah, medtem ko je meni to prej v nadlogo, ker niso nikoli simetrični in temu sledeč ne vidim funkcionalne vrednosti v tem, pač pa jo vidim v tem, da ko hočem nekaj na tablici pognati, to dela in mi menuji enostavno niso pomembni, prav tako pa mi je boljše, da ima tab večjo površino zaslona in da, ko ga držim v rokah, imam občutek, kot da sem zanj zapravil mali milijon, dočim bi imel v primeru plastičnega Nexusa preprosto občutek, kot da sem kupil ceneno plastiko, ki je vsakič, ko se sprdne neodzivna in je nikoli ne bom mogel uporabiti za to, kar si dejansko želim. Osebne preference - iPad mini ali Nexus 7.

Še ena vrhunska primerjava zelo ugledneva reviewerja:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero Majhno Tablico ?

Oddelek: Kaj kupiti
202801 (2246) branc
»

Katero tablico? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11025025 (21063) abyssus
»

iPad mini (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5111040 (8674) klinker
»

Applova prireditev na voljo v živo prek spleta

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4010767 (9286) kpkp

Več podobnih tem