Forum » Omrežja in internet » star laptop in novi router
star laptop in novi router
pitastrudl ::
no pred kratkim sem dobil novi router, imam pa še en star laptop, gor winxp 32bit.
težava je da se ne poveže na router. router ma wpa2 enkripcijo, geslo sem prav vtipkal. z telefonom sem naredil dostopno točko z isto enkripcijo, in se gor poveže laptop, na router pa nikakor ne. isto težavo sem imel z prejsnim usb wifi adapterjem. laptop se nikakor ni moral gor povezati. sem gor dal ubuntu, pa je delalo, samo zaradi nekaterih razlogov ne morem ostati na ubuntutu.
driverji so instalirani, laptop je pa dell latitude 110l.
pomoč dobrodošla.
težava je da se ne poveže na router. router ma wpa2 enkripcijo, geslo sem prav vtipkal. z telefonom sem naredil dostopno točko z isto enkripcijo, in se gor poveže laptop, na router pa nikakor ne. isto težavo sem imel z prejsnim usb wifi adapterjem. laptop se nikakor ni moral gor povezati. sem gor dal ubuntu, pa je delalo, samo zaradi nekaterih razlogov ne morem ostati na ubuntutu.
driverji so instalirani, laptop je pa dell latitude 110l.
pomoč dobrodošla.
mailer ::
Mogoče moraš v router vnesti mac adreso prenosnika oz kartice. Ponavadi je napisana na spodnji strani prenosnika.
mailer ::
Po podatkih tvoj prenosnik že ima Intel wifi kartico 802.11b/g standard. Mogoče moraš nastavit tudi router na g standard in trenutno deluje samo na n, ker si rekel da je nov.
pitastrudl ::
na wpa1 ne dela in če je brez zaščite se laptop gor ne poveže, grem spat pa bom jutri nadaljeval :)
še kakšne ideje?
še kakšne ideje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pitastrudl ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11232 (9559) | Yacked2 |
» | Problem z nastavitvijo omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1924 (1725) | Invictus |
» | Na mobilnih naprava ne deluje WiFiOddelek: Omrežja in internet | 3083 (2819) | abyssus |
» | Problem wireless povezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 2205 (1858) | teedy |
» | Prekinjane WiFi blizu dostopne točkeOddelek: Strojna oprema | 2679 (2356) | Spajky |