Forum » Omrežja in internet » Na mobilnih naprava ne deluje WiFi
Na mobilnih naprava ne deluje WiFi
mirch ::
Kolegu nastavljam WiFi, pa čudežno na prenosnikih deluje brez problemov, medtem ko na mobilnih telefonih ne pride dalje kot do "pridobivanje IP naslova", ter se tukaj ustavi
Router ima vklopljen DHCP. Kaj bi še lahko bila težava?
Router ima vklopljen DHCP. Kaj bi še lahko bila težava?
blackbfm ::
wpa2 AES bi moral delat na vseh modernih napravah
skupaj ali pa samo z načinom TKIP pa lahko prihaja do problemov
skupaj ali pa samo z načinom TKIP pa lahko prihaja do problemov
Stanje je tako, da ne deluje na nobenem načinu nikakor, tudi brez katerekoli enkripcije je situacija enaka.
Namreč če se telefon poveže prvi ni problemov, ampak le en telefon! PC se nato poveže normalno.
Ampak če se prvo povežem z PC-jem, se nato z mobilnim telefonom (katerikolim, sem poskusil vse verzije androida ki sem jih mel pri roki - tudi jelly beam), pa se noče povezat????
Routar je naslednji: TP-Link TL-WR741ND ... sem updajtal tudi firmware, vendar ni razlik
Namreč če se telefon poveže prvi ni problemov, ampak le en telefon! PC se nato poveže normalno.
Ampak če se prvo povežem z PC-jem, se nato z mobilnim telefonom (katerikolim, sem poskusil vse verzije androida ki sem jih mel pri roki - tudi jelly beam), pa se noče povezat????
Routar je naslednji: TP-Link TL-WR741ND ... sem updajtal tudi firmware, vendar ni razlik
jukoz ::
Hej!
Poglej na katerem kanalu maš: sem mel primer, ko je AP avtomatsko izbral 13(?) kanal, ki ga evropski telefoni niso našli (verjetno samo sw). Sploh ni našel omrežja. Poceni android tablica ni mela problema.
Poglej na katerem kanalu maš: sem mel primer, ko je AP avtomatsko izbral 13(?) kanal, ki ga evropski telefoni niso našli (verjetno samo sw). Sploh ni našel omrežja. Poceni android tablica ni mela problema.
Sem poskusil "neavtomatsko", vendar ni uspelo.
No našel sem rešitev. Po nekaj urah poskusov in nameščanja ddwrt-ja, ter vračanje na tovarniški firmware, so mi povedali da se router tako obnaša odkar je bila zadnja nevihta, v kateri jim je skurlo tudi telefon :)
Še dobro da to povejo tako hitro:)
No našel sem rešitev. Po nekaj urah poskusov in nameščanja ddwrt-ja, ter vračanje na tovarniški firmware, so mi povedali da se router tako obnaša odkar je bila zadnja nevihta, v kateri jim je skurlo tudi telefon :)
Še dobro da to povejo tako hitro:)
abyssus ::
V bistvu pri nas ni skurlo routerja pa se vseeno nekateri android telefoni ne morejo povezat na Wifi. Isto ostane pri pridobivanju IP naslova.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | samsung s4 se nikakor noče povezati na wifiOddelek: Pomoč in nasveti | 1024 (917) | hojnikb |
» | Router v študentskem domuOddelek: Omrežja in internet | 4039 (3451) | moat |
» | Wifi problemOddelek: Mobilne tehnologije | 1242 (938) | tjaz051 |
» | Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17736 (15230) | Vanadium |
» | Mobilni telefon(i) so povezani z Wi-Fi, dostopa do interneta pa niOddelek: Mobilne tehnologije | 2442 (2282) | c00L3r |