» »

Kateri 3TB HDD

Kateri 3TB HDD

franci0 ::

Iščem 3TB 3,5" notranji disk za shranjevanje videov / muzike.

V oči mi je padel WD Red 3TB , ki bi naj bil disk za NAS. Nikjer nisem zasledil, kako se RED odreže v desktop računalniku...
Pritegnila me je njegova zanesljivost, saj je narejen za 24/7 delovanje. Povprečna hitrost branja je 112MB/s, kar mi je tudi zadovoljivo. Mogoče je kakšen € dražji od konkurenčnih 3tb diskov, ampak mi ni problem plačat malenkost več, za zanesljivejšo zadevo.

Opazil sem še tudi Seagate Barracude 3TB 7200rpm ST3000DM001 in WD Caviar Green WD30EZRX , ki pa ni tako hiter kot RED.

Torej, važna mi je zanesljivost in da ima 3TB. Tak da kakšen WD Black odpade, ker ni 3TB verzije.

Prav tako me zanima,kaj menite kako bi se obnesel RED v osebnem računalniku.

Za sistem bom imel ssd 128gb samsung 840 pro.

Prosim za predloge.

axee ::

Red ni nič drugačen v delovanju v računalniku kot ostali, le da je malce prilagojen za RAID situacije in še nekaj bonbončkov. Če te skrbi zanesljivost bo WD Red najbrž najbolša izbira (za peace of mind).

Za kaj pa bo v uporabi disk? Ali se bo na njem dejansko kaj produktivnega delalo?

Zaenkrat še ni v planu da bi se kaj produktivnega delalo. Ampak sestavljam si mašino, ki je ne mislim menjat vsaj 5 let. Prav tako nočem da me skrbi, če me čez noč ''piči'' da bi na PC-ju počel nekaj zahtevnega, da mi moral menjat kakšno komponento. Mogoče me celo kdaj celo piči, da bi imel NAS, zato gledam naprej, bolj široko, € tukaj niso neki problem.

Zaenkrat bi pa bili na disku gor bluray filmi in osebne slike.

Če bom zadovoljen z diskom, pa še znam mogoče kdaj kupiti enakega ali celo dva, za raid 1 ali celo raid 5.

Še ima mogoče kdo drug kakšen predlog ?

Drugače se bom po prebranem sodeč, kar za RDEčega odločil.

LordPero ::

Hm, sicer ne poznam teh novih diskov, sem samo hotel opozorit, da preveri kako je z glasnostjo med delovanjem ter z vibracijami (ki so sicer lahko nepomembne, če imaš viseč HDD), če ti seveda to kaj pomeni (pogosto je pri tihih mašinah HDD daleč najglasnejša stvar).

Also, po dveh minutkah površnega guglanja bi opozoril še na tvoje potrebe, za katere bi mogoče bila Barracuda hitrejša (Seagate ima menda hitrejša kopiranja, WD pa krajši dostopni čas? Napol ugibam ...).
Za varnost/zanesljivost podatkov pa je vedno dobro imeti več diskov (pa ne mislim samo za mirroring, večino krat disk ne odpove v trenutku in imaš nekaj časa, da si skopiraš stvari drugam, kar je pač lažje, če imaš dva ali več HDDjev), ker v zadnjem času je kvarljivost HDDjev tako podobna, da se gre bolj za srečo izbire paketa, kot pa modela.
LordPero

Glede na potrebe mislim da je RED še najboljša izbira, ker si odprt na vse vrste uporabe in je tudi relativno hiter, v primerjavi z green varjatami. Ker načrtuješ dolgo uporabo bi tudi jaz na tvojem mestu vzel nek 24/7 disk, pa čeprav se gre samo za peace of mind in to še nič ne pomeni. Pa ne pozabi na backup :)

Anney ::

Sam si lastim RED-a 3TB ima 1605 ur, in v desktopu dela normalno, dela pa 24/7.
Prav tako, dela odlično tudi Hitachi Deskstar Deskstar 164GB z 49997 urami 24/7. :)

Nimaš se kaj bati, ti diski so narejeni za dolge ture. (red serija)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Imam 5 WD Green diskov, vsi nad 25000urami, najstarejši ima 33000, pa še vsi delujejo BP 24/7. Pa to še nič ne pomeni, razen da so primerno hlajeni (ne preveč in ne premalo stopinj, cca 35°C).

Drugače pa disk veliko bolj trpi, ko se zaganja, in zato je bolje, da laufa non stop, kot da se zažene 4x na dan.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk za NAS

Oddelek: Strojna oprema
386122 (2091) Likalnik
»

WD red - pustiti da vedno laufa ali ga ugašati?

Oddelek: Pomoč in nasveti
213143 (2288) darkolord
»

Zanesljivost diskov tretjič: 4 TB najbolje, Seagate Barracuda katastrofalno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Diski
10629838 (22773) Miha 333
»

Diski za nas

Oddelek: Kaj kupiti
91510 (1011) Trancedeejay
»

Notranji trdi disk 2TB - 5 različnih vrst ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213618 (12112) SanAndreas

Več podobnih tem