Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Temo vidijo: vsi
RedDrake ::
Bilo je v mestu pred semaforjem. Jaz imam tudi asistenta za nalet, pa če bom pohodil stopalko na semaforju bom šel prednjemu v rit ...
Utk ::
Original trditev je bila: imajo novejši avti kupe asistenc, ki zmanjšajo verjetnost
Da se je nemogoče s tem zabit pa seveda ni res.
Ampak poglejte že navaden radarski tempomat. Tisti, ki ga bi najbolj morali uporabljat, ga ne, ker hočejo sami vozit 3 metre za ritjo nekomu pri 150 na uro. Tega ti radar pač ne bo dovolu. Zato ga treba izklopit, ne pa normalno vozit.
Da se je nemogoče s tem zabit pa seveda ni res.
Ampak poglejte že navaden radarski tempomat. Tisti, ki ga bi najbolj morali uporabljat, ga ne, ker hočejo sami vozit 3 metre za ritjo nekomu pri 150 na uro. Tega ti radar pač ne bo dovolu. Zato ga treba izklopit, ne pa normalno vozit.
6151 ::
Hiša blizu avtoceste, 50 km iz Ljubljane. To je 23.000 km letno za v sluzbo. Pomnoženo 0,20 EUR na km, 4600 EUR letno. Do penzije je 45 let dela, to bi naneslo 207.000 EUR potnih stroškov. V hiši živi par, ki se vozi delat v Lj, 414.000 EUR .. .
saj večina JS je na mesečni karti javnega prevoza, po kilometrini se izplačuje še samo v tistih firmah, ki na tak način dajevjo višjo "plačo".
Večina JS je na kilometrini.
"dokaz" pa je?
Poznam veliko učiteljev recimo, ki morajo delat na več šolah hkrati in ker se vozijo z osebnim avtom, imajo na mesečni ravno celo minus na račun goriva.
https://www.gov.si/teme/povracila-stros...
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB
pero50 ::
Pri svojem preoblečenem vwju, ki to skriva z drugo značko imam asistenta za vožnjo in res olajša trplenje v zastojih in vožnjo za počasnimi vozniki. Je pa samostojen ravno do te mere, da se mu lahko v zastojih zaupa, me pa skrbi, kaj če kdaj zataji sistem in komu rukne v rit. Se je komu že zgodilo kaj podobnega?
Sicer je pa prišel te dni leapmotor b05.
Meni osebno zelo všečna zadeva, novinarji sicer pravijo, da ni pa noben presežek v nobenem pogledu, hkrati pa je tudi dober v vseh pogledih.
Meni osebno je vizualno vrhunski. Ni ogaben grdi mestni terenec oziroma imitacija starega golfa plus, kot so mg, id3, id4 in nima tistih grdih neuporabnih plastik okoli kolotekov.
Cena 27.000€
67kwh baterija
Edino noter mu zamerim, ker nima fizičnih stikal, ampak vsega pač ne moreš imeti :D
Meni osebno zelo všečna zadeva, novinarji sicer pravijo, da ni pa noben presežek v nobenem pogledu, hkrati pa je tudi dober v vseh pogledih.
Meni osebno je vizualno vrhunski. Ni ogaben grdi mestni terenec oziroma imitacija starega golfa plus, kot so mg, id3, id4 in nima tistih grdih neuporabnih plastik okoli kolotekov.
Cena 27.000€
67kwh baterija
Edino noter mu zamerim, ker nima fizičnih stikal, ampak vsega pač ne moreš imeti :D
codeMonkey ::
A te VW znacke na sliki res ni nihce opazil, ko je objavil novico? 
Ne, prej obratno. Da grem nekoliko hitreje v rikverc, blizu kaksnega avta, stebra, ali pa mi stece mimo kaksen pesec, pa mi zabrenza na polno. Vsakic za delcek sekunde pomislim da sem zadel nekaj, in ze nabije pulz.
, me pa skrbi, kaj če kdaj zataji sistem in komu rukne v rit. Se je komu že zgodilo kaj podobnega?
Ne, prej obratno. Da grem nekoliko hitreje v rikverc, blizu kaksnega avta, stebra, ali pa mi stece mimo kaksen pesec, pa mi zabrenza na polno. Vsakic za delcek sekunde pomislim da sem zadel nekaj, in ze nabije pulz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
bm1973 ::
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

IL_DIAVOLO ::
Pri svojem preoblečenem vwju, ki to skriva z drugo značko imam asistenta za vožnjo in res olajša trplenje v zastojih in vožnjo za počasnimi vozniki. Je pa samostojen ravno do te mere, da se mu lahko v zastojih zaupa, me pa skrbi, kaj če kdaj zataji sistem in komu rukne v rit. Se je komu že zgodilo kaj podobnega?
Cena 27.000€
67kwh baterija
Se noben avto s tem designom zadnjih luci ni bil lep.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
kow ::
Da ne boste EV lastniki 9imeli preveč mokrih sanj...
https://www.plusportal.si/2026/09/24/pr...
Luzerska mentaliteta. Namesto, da bi nam rekel, da je to zivljenska priloznost za njegovo industrijo.
codeMonkey ::
Luzerska mentaliteta. Namesto, da bi nam rekel, da je to zivljenska priloznost za njegovo industrijo.
Vidis da problema noce niti razumeti s takimi izjavami. Vecina bi polnila v sluzbi, ce se da (brez bonitete), tistim, katerim pa avto stoji tam na parkiriscu, pa tudi ni potrebno polniti vsak dan. Tu pri meni oba soseda z elektricarji polnita v sluzbi. Veliko elektricnih avtomobilov je tudi po ulici, ko nimajo garaz, pa na 11 kW polnilnicah v okolici ni nobene gnece. Zakaj bi blokarji morali vsi istocasno in vsak dan polniti doma.. ne razumem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
Kaj kdo rabi, se odloci z denarnico. On naj raje razmislja kako bo cim ceneje zgradil cim vec infrastrukture. Ne pa da pametuje o stvareh, ki se ga ne ticejo.
V blokovskih garazah, kje drugje. Najboljsa resitev je vedno lastniska.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Utk ::
Direktor državnega monopolista se pač brani dela. Ni on tam da bi kaj naredu, ampak da vleče plačo in govori tisto kar je politiki všeč - da ni treba nič naredit, ker se itak ne da. Drugače bi morala tudi država naredit svoj del.
Tip naj se raje ukvarja s tem kako bo znizal stroske deployanja transformatorjev ipd. Ni mi jasno kaj ni jasno novinarjem.
Imam tudi en nasvet za znizanje stroskov. Znizanje plac zaposlenih.
Imam tudi en nasvet za znizanje stroskov. Znizanje plac zaposlenih.
Gregor P ::
… imam asistenta za vožnjo in res olajša trplenje v zastojih in vožnjo za počasnimi vozniki. Je pa samostojen ravno do te mere, da se mu lahko v zastojih zaupa, me pa skrbi, kaj če kdaj zataji sistem in komu rukne v rit. Se je komu že zgodilo kaj podobnega?
… sicer sem vozil klasična vozila in hibride s tem sistemom in mi po več letih vožnje ni nikoli zatajil, prej na hitro zabremzal zaradi drugih; predvsem je težava, ker drži dobro varnostno razdaljo, kar ostali vozniki izkoriščajo, da se na hitro vrinejo pred tabo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
iKst_ ::
V Sloveniji je cca. 15% ljudi, ki nimajo možnosti polniti doma.
Zakaj bi se na zalogo ukvarjali s temi 15%, namesto, da bi najprej rešili problem 85% tistih, ki lahko polnimo doma. Ko bomo prišli do tega, bo sigurno precej lažje rešiti še tistih zadnjih 15%.