Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
Resno v EU pričakujem nalepke za baterije :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Eh ja ::
A to gledate soh na samem avtu ali naredite test? Meni sicer na obeh avtih kaže 100% sta pa mlada.
shmandi ::
SambaShare ::
billy ::
Komentiralo se degradacijo, spoji so pač drug problem :)
@shmandi...bojda ima tvoj visoko degradacijo, ki se čez let umiri...
@shmandi...bojda ima tvoj visoko degradacijo, ki se čez let umiri...
RedDrake ::
Alexius Heristalski ::
A to gledate soh na samem avtu ali naredite test? Meni sicer na obeh avtih kaže 100% sta pa mlada.
Jaz gledam, kar računalnik avta sporoči prek vmesnika OBD2. Se zavedam, da SOH ni čisto zares merodajen podatek o resničnem stanju baterije. Morda nekaj pove, če med sabo primerjaš različne primerke istega modela vozila.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
billy ::
soh ni direkten pokazatelj zdravja baterije, ampak zgolj degradacije.
so nove baterije, ki imajo "zdravje" slabše, kot starejše z 20% degradacije.
so nove baterije, ki imajo "zdravje" slabše, kot starejše z 20% degradacije.
Gregor P ::
Zanimiv preobrat "bencin in dizel za bogate, elektrika za množice"
Motor z notranjim zgorevanjem pri Volkswagnu vendarle še nima napisane osmrtnice. Toda njegova prihodnost bo morda precej drugačna od sedanjosti. Razvojni šef koncerna Werner Tietz pričakuje, da se bodo bencinski in dizelski motorji v Evropi dolgoročno umikali predvsem iz množičnih segmentov, medtem ko bodo pri prestižnih in kultnih avtomobilih lahko preživeli bistveno dlje. Razlog ni samo nostalgija po zvoku motorja - vedno strožji predpisi lahko klasičen pogon pri poceni avtomobilih naredijo preprosto predrag. Pri Porscheju za več kot 100.000 evrov je računica povsem drugačna.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
codeMonkey ::
Ti govorim cel cas da najbogatejse EV ne zanima. Nimas nekih prestiznih modelov. Luce je prvi tak. Taycana pa ze nek radiolog kupi.

Blinder ::
A ni večina teh dragih EV bila fail na trgu? Bogatašom je vseeno za prihraenk z elektriko. Ni jim pa vseeno, da ne morejo natankat diesla 70 litrov za naslednjih 1000 km ampak da so primorani srkbet še za to, kje bojo filali baterijo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
iKst_ ::
Ni jim pa vseeno, da ne morejo natankat diesla 70 litrov za naslednjih 1000 km ampak da so primorani srkbet še za to, kje bojo filali baterijo.
Ogromno bogatašev vozi Tesle. 1000km dosega je v tem segmentu popolnoma nepomembnih in večina avtomobilov tako ali tako ne doseže tega.
Kakšen Bentley Bentayga W12 ima 85 litrov tanka, povprečna poraba je pa okrog 20 litrov. Pa noben ne jamra, da mora tankat vsakih 400km, do letališča in nazaj je dovolj.
Utk ::

Taycan, Panamera

Sem mislil tistega drugega, Cayenne. Vidim zdaj, da niti nimajo več diesla v ponudbi.
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...
Cayenne je svoj čas imeč več kot 50% diesel deleža
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...
Cayenne je svoj čas imeč več kot 50% diesel deleža
aytim ::
codeMonkey je izjavil:
Vse zato, da so razni folcvagni za 35 jurjov konkurenčni.
Torej se vedno nisi pogledal kako je kdo glasoval glede carin, in zakaj, ter dalje tupis svoje.
Kaj ima to veze? Tudi če je dojčland glasoval drugače, so njihovi vazali podprli.
codeMonkey je izjavil:
Sibam z Dunaja na morje in je bula Teslina polnilnica pri Mariboru nabito polna. Nekaj jih je se cakalo okoli, novi so prihajali, medtem ko je imel Ionity tam v blizini parkirana samo 2 avtomobila, kakor sem uspel videti z AC. V Celju sem sam na Ionityu. Kar velika razlika ocitno. Ionityev je 7 na moji poti, moram pa pogledati za Teslin SC. Zdaj me zanima.
Tam mas cez cesto Petrolove 300 kW. Vecinoma so prazne, ceprav je moznost se peljat pod avtocesto na preko na drugo pocivalisce in potem tudi nazaj.
Se posipam s pepelom. Nabijejo 35 + 22 posto. Se pravi na 17 35 + nato na ves znesek še 22. Vse zato, da so razni folcvagni za 35 jurjov konkurenčni.
Carina se zaracuna uvozniku, DDV je pa na vse izdelke s carino vred. Tako je bilo od kar imamo DDV. Se pravi ene 30 let?
Vemo cemu sluzijo carinske dajatve in tud vemo kdaj so kontra produktivne. A so na avtomobile taksne dajatve, da se zasciti EU proizvodnjo? Seveda. A je to prav in posteno je pa precej kompleksna stvar in ni enostavnega odgovora in je neko splosno jamranje popolnoma brez smisla.
Kaj boš ščitil evropske polprodukte, ki se naredijo za podobno ceno kot Kitajc? Source: sem delal v branži, kjer sem videl proizvodne cene nekaterih produktov, ki jih folcvagn in deugi nato prodajajo za faktor 5 ali 10.
codeMonkey je izjavil:
Ti govorim cel cas da najbogatejse EV ne zanima. Nimas nekih prestiznih modelov. Luce je prvi tak. Taycana pa ze nek radiolog kupi.
Luce se prodaja zgolj zato, da kupec dobi dostop do drugih avtov.
Rolex varianta v glavnem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aytim ()
Eh ja ::
"Luce se prodaja zgolj zato, da kupec dobi dostop do drugih avtov.
Rolex varianta v glavnem"
To enostavno ni res, že parkrat uradno zanikano...
Rolex varianta v glavnem"
To enostavno ni res, že parkrat uradno zanikano...