» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1383 / 1383
»
»»

codeMonkey ::

Buggy je izjavil:

@codeMonkey: a nisi ti reku da bos novo 5 turbo narocu al sem te zamesal s kom. Kako je stanje?

Nekaj si zamesal ali narobe razumel. Mi je pa kot koncept vsec. Samo IMO manjka nekaj sportnega vmes.

endelin ::

Buggy je izjavil:

Retro stil se ocitno vraca, nostalgija je vecna. Na isto noto fura tudi BMW z I3. Renault je pa s celim segmentom zadel v nulu. Edino katrc pa res ne vidim na cesti, pa je bolj prakticna od 5-ke v srciki pa ista.

@codeMonkey: a nisi ti reku da bos novo 5 turbo narocu al sem te zamesal s kom. Kako je stanje?

Kaj je na bmw i3 retro? :D saj nima brčic

Reno je zadel v polno. Meni je r5 ev top. So pa končali z retro modeli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

MrStein ::

Že off topic, ampak nedavno sem videl en video, ki je baje iz 60-70 let in je primerjal dva soseda, iz ZDA. Za nek kup denarja (nekaj tisoč USD, ne spomnim se točnega zneska) je en kupil "večji" avto ("ameriški" bi mu pri nas rekli, torej tipičen ameriški). Drug pa za isti denar hrošča, ter kup gospodinjskih naprav: pralni stroj, pomivalni, hladilnik, sušilni ipd.

Očitno so bile takrat cene vozil in gospodinjskih naprav skoraj izenačene... :O
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Buggy ::

endelin je izjavil:

Buggy je izjavil:

Retro stil se ocitno vraca, nostalgija je vecna. Na isto noto fura tudi BMW z I3. Renault je pa s celim segmentom zadel v nulu. Edino katrc pa res ne vidim na cesti, pa je bolj prakticna od 5-ke v srciki pa ista.

Kaj je na bmw i3 retro? :D saj nima brčic

E30 styling poteze iz 90-tih? Zadeva je se bolj ocitna na M modelu I3 kjer je prisoten se duck tail.

endelin ::

Nekaj je, ni pa tako očiten retro.
Daj že nabavi i3 ker vidim da te matra :D itak je vrhunski avto. Pa še povišico si dobil sedaj ko je launch i3 :p

M3 ev izgleda res top.

Buggy ::

ves da me res matra, bom kar posten. Sam vseen se mi ne lusta dat 75 jurjev, ceprav je First edition, kar konkretno opremjen. Nekak nehigienicno se mi zdi dat tolk za avto no >:D

jest10 ::

gile je izjavil:

Premium ni v materialih, zmogljivostih...premium je občutek za volanom, k počas kruzaš po mestu in ti vsi zavidajo, k vejo v kako dragem avtu se voziš...

Zeh ...

Otroc

deepsick ::

Vem, da veste ampak za arhiv - in v kontekstu tovornjakov!

Evropa gradi polnilnice, Kitajska menjalnice baterij

Kitajski CATL želi do leta 2030 pokriti 80 odstotkov kitajskega tovornega prometa z mrežo postaj za menjavo baterij. Medtem ko Evropa stavi na megavatno polnjenje, Kitajska razvija povsem drugačen model elektrifikacije težkega transporta.

Evropa prihodnost električnega tovornega prometa vidi v megavatnih polnilnicah, Kitajska pa v menjalnicah baterij. Največji svetovni proizvajalec baterij CATL je predstavil standardizirano baterijo za težke tovornjake in načrt omrežja, ki naj bi do leta 2030 pokrivalo približno 80 odstotkov kitajskega cestnega tovornega prometa.

Gre za enega najbolj ambicioznih infrastrukturnih projektov na področju elektrifikacije transporta do zdaj. Medtem ko evropski proizvajalci tovornjakov razvijajo čedalje zmogljivejše baterije in vlagajo v gradnjo omrežja megavatnih polnilnic, želi CATL odpraviti potrebo po dolgotrajnem polnjenju. Namesto priklopa na polnilnico naj bi voznik v nekaj minutah zamenjal izpraznjeno baterijo in nadaljeval pot.

enavlaka ::

Takšne bedarije dajo vsako leto ven. Prihodnost transporta je v elektrificiranih železnicah.
En strojevodja pelje 50.000 ton. En šlepar voznik pa komaj 50.
Rekord je pri 99.000 tonah.

Kolesarji na cestah so neučinkoviti za transport tovora. Reklama z baterijami pa samo toliko, da se jih čisto ne naveličamo in nekako še probajo preživeti na najbolj neučinkovitem načinu transporta.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

kow ::

Itak. Zeleznico bomo potegnili do vsakega skladisca. Najboljs, da kar do vsakih vrat.

shmandi ::

kow je izjavil:

Itak. Zeleznico bomo potegnili do vsakega skladisca. Najboljs, da kar do vsakih vrat.

Baje je že. Zato pa bo kmalu (baje v roku 2 mesecev) nastopila naftna kriza... ker noben ne bo več rabil nafte, razen za tistih nekaj kubikov asfalta in par plastenk...

Ja kaj pa misliš, da je AO delala. Poglej LJ skladišča in kako je transport tam organiziran. Pa stegne, vojaška skladišča in tako naprej.
Delanje logističnih centrov, ki imajo transport samo preko koles je bedarija.
Samo to se naših prime, ker je poceni in hitro. Zakaj že gradimo drugi tir ? Zaradi lepšega?
Ker je naše omrežje žalostno, da je kaj, se ljudje niti ne zavedajo, kaj so to prave kompozicije.
Celo logistično skladišče materiala na kolesih. 5 takih kompozicij sprazne celo kontejnersko ladjo. Ali pa 5000 šlepov, pa imate kolono vse od LJ do KP. 94 kilometrska kolona vozil za eno samo ladjo, brez metra varnostne razdalje.

Tako da ne, električna tovorna vozila ne bodo rešila zagate. So pa zelo dobra za čisto okolje v mestih.

karafeka ::

Samo, da se ta tretja razvojna os konča, potem se pa lahko začne krast....eee...investirat v moderno železniško omrežje.

Prej bo nas končalo, kakor pa bo tretja razvojna os zgrajena
««
1383 / 1383
»
»»