☰

» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1422 / 1422
»
»»

PROTEINSKI ::

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
PREGLED MODELOV: VW ID. TIGUAN (2027)

▶ 1. OSNOVNI MODEL

• Pogon: zadnji kolesi (RWD)
• Moč: 140 kW (190 KM)
• Baterija: 58 kWh LFP
• Domet (WLTP): približno 450 km
• Ocenjena cena v Nemčiji: 43.900 €
• Napovedana začetna cena: od 42.695 €

────────────────────────────

▶ 2. SREDNJI MODEL – LONG RANGE

• Pogon: zadnji kolesi (RWD)
• Moč: 210 kW (286 KM)
• Baterija: 77 kWh NMC
• Domet (WLTP): približno 600 km
• Ocenjena cena v Nemčiji: 52.500 €

────────────────────────────

▶ 3. NAJZMOGLJIVEJŠI MODEL – R-LINE 4MOTION

• Pogon: štirikolesni (4MOTION)
• Moč: 220 kW (299 KM)
• Baterija: 77 kWh NMC
• Domet (WLTP): približno 560 km
• Ocenjena cena v Nemčiji: 63.800 €
• Z dodatno opremo: hitro čez 68.000 €

OPOMBA: Cene in tehnični podatki so okvirne ocene oziroma napovedi za modelno leto 2027. Pred nakupom preverite uradne podatke proizvajalca.

Zgodovina sprememb…

joez7 ::

Kdaj si pa bil nazadnje v salonu? Sem doživel, tegale osnovnega bi mel - JA gospod tega pa ni, ali pa ga je treba čakat leto dni - nn ;( .
Sem bil v salonu - meli razstavljen model - tut ceno oglaševali - JA tega bi mel, postavte mi ga ven, in povejte ceno. JA gospod, to pa pri nas NE gre, ga je treba naročit - kol pa je cena? ja to pa moramo izračunat - me čez dva dni pokliče, ja zdaj pa mamo ceno - ko ga vprašam, ali ga lahko pridem iskat? JA čez 5mescev. Hvala za naročevalnico.
Če sem lačen, grem pa naročim, če v roku 15min ne dobim vstanem in grem drugam (me je že minlo) :P
Okrog popustov pa cela štala - mam gotovino, ja pol pa popust ni! mi mamo najbolj ugodno financiranje (ja za njih - na koncu preplačaš 1/4 avta) :(
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

karafeka ::

A še vedno so take razmere, da je treba več mesec čakat? Sem mislil, da se je to izboljšalo v zadnjih letih.

Prodajalci so neresni. Poznam več primerov ko so zavlačevali še dodatne 3 mesece. Sklenite pogodbo s penali, če zamudijo, naj vsaj plačajo.

iKst_ ::

Kdaj si pa bil nazadnje v salonu?

Cca. 3 mesece nazaj. Pa pred tem skoraj vsako leto zadnjih 10 let. Zato tudi vem, da so sanje o Tiguanih za 30 jurjev samo sanje.

Žal, tudi jaz bi dal raje manj za avto, ampak realnost je pač takšna kot je.

Če sem lačen, grem pa naročim, če v roku 15min ne dobim vstanem in grem drugam (me je že minlo) :P

Kupiš Teslo, pa je. Klikneš na netu rezervacijo, nakažeš keš in greš po avto, ko te pokličejo.

A še vedno so take razmere, da je treba več mesec čakat? Sem mislil, da se je to izboljšalo v zadnjih letih.

Še slabše je. So določene znamke, kjer imaš avtomobile na zalogi, ampak malo bolj tržno zanimive avtomobile je treba pa še vedno čakat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Za 65k dobiš že polno opremljeno Teslo Model Y Performance - dobava november december 2026. Ne vem kje je problem. Cena je še vedno nižja kot za polno opremljen VW Tiguan, ki se ga načakaš. Narobe svet.

DamijanD ::

karafeka je izjavil:

id.polo je razprodan za več kot 6m v naprej

Gambino ::

PROTEINSKI je izjavil:

Za 65k dobiš že polno opremljeno Teslo Model Y Performance - dobava november december 2026. Ne vem kje je problem. Cena je še vedno nižja kot za polno opremljen VW Tiguan, ki se ga načakaš. Narobe svet.

Problem je, da je Tesla sicer superiorna v SW a kaj, ko je šlampasto oziroma z zanič materiali, nevredna tega denarja!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gambino ()

Dokler je boljše sestavljena in ima bolj kvalitetne materiale kot Audiji in BMWji za 30% več denarja, jim ni za zameriti.

Gambino ::

iKst_ je izjavil:

Dokler je boljše sestavljena in ima bolj kvalitetne materiale kot Audiji in BMWji za 30% več denarja, jim ni za zameriti.

Daleč od resnice! Tesla 3 ter Y sta sestavljeni slabo in iz slabih materialov! Ne pišem na pamet, vozil oba, tako testna, ter kot sovoznik! Slabi materiali na volanu, slabi materiali na sedišču, slaba izolacija, ...

deepsick ::

Kdaj nazadnje? Mislim, zagotovo je asketsko, ampak kakovost se meni osebno zdi kar v redu, je pa res, da nisem nek picajzlek, ki bi dosti dal na šminko in mahagonij. Pred leti je bilo res bolj površna izdelava, celo Fremont fab so zaprli in tja prestavili linijo za robote, ker so linijaši bili ekstremno površni navkljub izobraževanju in usposabljanju. Ne vem, če žiher povem, ampak Tesla domnevno prejema plačilo od VAG in podobnih, da ne plasira modelov prehitro...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

Ne pišem na pamet

Nekako ne verjamem :)

Je bilo že v tej temi par različnih testov kjer so direktno primerjali Tesle z Audiji, BMWji itd. Konsenz je precej jasen. Noben ni imel za povedati nič slabega čez materjale in izdelavo, kvečjemu obratno.

Razen, če si nazadnje vozil kak 2015 letnik Model S. Tam je bilo pa res precej "šlamparije".
««
1422 / 1422
»
»»