Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Temo vidijo: vsi
Utk ::
Če pustimo statistike in rečem na pamet iz mojih obiskov naokoli. Nemci so včasih imeli same mercedese in bmwje, zdaj imajo škode, vw, pa veliko korejcev, celo kakega renoja. Danci, Nizozemci veliko električnih, ampak spet škode, tesle in podobno.
Kdo sploh še kupuje nemške premiume? Privat kupci že ne. Razen balkan potem rabljene.
Nemcem se slabo piše. Vw in škoda že, ampak samo če s ceno ne grejo kaj veliko čez kitajce.
Kdo sploh še kupuje nemške premiume? Privat kupci že ne. Razen balkan potem rabljene.
Nemcem se slabo piše. Vw in škoda že, ampak samo če s ceno ne grejo kaj veliko čez kitajce.
kow ::
VW je vreden samo se 40 milijard. Boljs da ne pogledate koliko je vreden Stellantis. Pa raje ne primerjat s kapitalizacijo Krke :D
Se statistika za junij po tipu avtomobila za EU+EFTA+UK:
BEV: 361k
PHEV: 146k
HEV: 498k
benz: 294k
dizel: 82k
ostalo: 35k
Se statistika za junij po tipu avtomobila za EU+EFTA+UK:
BEV: 361k
PHEV: 146k
HEV: 498k
benz: 294k
dizel: 82k
ostalo: 35k
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Celo nemški taksisti niso več tako navezani na MB.
Če pogledaš po ulicah ko se vozijo mimo avti, avti, ki pri 30 na uro danes ropotajo kot traktor, zgledajo kot iz nekih drugih časov. Nemci nam pa še zmeraj skušajo to prodajat.
Če pogledaš po ulicah ko se vozijo mimo avti, avti, ki pri 30 na uro danes ropotajo kot traktor, zgledajo kot iz nekih drugih časov. Nemci nam pa še zmeraj skušajo to prodajat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
kow ::
Glede na slovenske ceste, vsak podjeten balkanec pridobljene cekine zagoni za crnega mercedesa. Anekdoticno seveda.
DamijanD ::
A kakšen pomemben kitajc, ki uradno prodaja v Sloveniji, manjka v tem seznamu:
Hongqi
Maxus
Omoda
Jaecoo
Leapmotor
Dongfeng
MG
BYD
Geely
XPENG
Zeekr
Kako bi razvrstili te firme po prestižu/kvaliteti/ceni?
Hongqi
Maxus
Omoda
Jaecoo
Leapmotor
Dongfeng
MG
BYD
Geely
XPENG
Zeekr
codeMonkey ::
Očitno je da Nemci enostavno niso več tako loaded, da si bi kupovali premiume.
Vecina niti nikoli ni bila. Ko so bile najemnime nizke se je dalo vozit dober avto, potovati okoli ipd. Zdaj je pa problem. Ravno zadnjic sem naletel na debato o letovanju na Hrvaskem, kot jo imamo tu v eni temi, kjer se to kar pricakuje da je tretji svet in vse ceneje kot doma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
codeMonkey ::
A kakšen pomemben kitajc, ki uradno prodaja v Sloveniji, manjka v tem seznamu:
Hongqi
Maxus
Omoda
Jaecoo
Leapmotor
Dongfeng
MG
BYD
Geely
XPENG
Zeekr
V obratnem vrstnem redu? Vsaj Zeekr in Xpeng sta mi na vrhu, nato BYD in Geely/MG, drugo pa mi je nezanimivo. Ampk vozil nisem se nobenega, tako da cisto po obcutku. Cakam pa Xiaomije na cesti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
pegasus ::
Tole mi je ful zanimivo ...
Izgleda da ravno ko se je polnilna infrastruktura naučila zanesljivo dostavljati 150-200KW, prihaja nova generacija, ki bo vlekla 400KW+, kar se morajo proizvajalci polnilcev spet priučiti :)
Zadnjič sem na čimzeju videl en Actros truck na ionitiyu ... je bil na 200KW že dve uri in pol :D Tako da vsaj tisti charger verjamem da je sposoben dostavljati toliko energije v tako dolgem času.
Izgleda da ravno ko se je polnilna infrastruktura naučila zanesljivo dostavljati 150-200KW, prihaja nova generacija, ki bo vlekla 400KW+, kar se morajo proizvajalci polnilcev spet priučiti :)
Zadnjič sem na čimzeju videl en Actros truck na ionitiyu ... je bil na 200KW že dve uri in pol :D Tako da vsaj tisti charger verjamem da je sposoben dostavljati toliko energije v tako dolgem času.
Vecina niti nikoli ni bila.
Eh večina. Zdaj zgleda da ni več skoraj nihče. Direktorji, večji privatniki, tu se zgleda konča. Isto kot pri nas, če ne še slabše.
Seveda si nek Nemec lažje privošči rabljenega audija kot Slovenec (ki si ga tudi dejansko res privošči), samo zgleda tudi da pri njih avto ni ravno več neka stvar za katero se bi prekomerno zapravljalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()