» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1376 / 1376
»
»»

joez7 ::

Ja, eni smo v vuko... kjer je el. in voda dobrina. S sabo jo mam za občutek varnosti, v osnovi pa gledaš kje je javna polnilnica.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

iKst_ ::

Ok, se strinjam, legit razlog, če se počutiš bolj mirnega.

Samo, realno gledano je večja možnost, da nekje blizu najdeš vsaj 11kW polnilnico, kot, da boš v taki vukojebini našel 220V in čakal tam ure in ure, da se nafila za par 10km.

Bolibri ::

11kW jih je kar nekaj, kot gledam. Več kot 50 kW recimo v eni Postojni z okolico

codeMonkey ::

Kaj je blizu? To so tudi polnilnice kjer moras avto pustiti po vec ur tam. To ti je za vecino priblizno 50 km dosega na uro. Nekaj kar je blizu z avtom, je hitro dalec pes.

Zgodovina sprememb…

kow ::

Ker bo avtomobilov vse vec, bo verjetno vse lazje polniti avtomobil. Nekdo bo vedno imel kabel, pa mu stisnes 10e in ti pusti polniti na dvoriscu. Itak se vsi poznajo v manjsih krajih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

BigWhale ::

iKst_ je izjavil:

Ok, vikend še nekako razumem, čeprav bi osebno tudi v tem primeru raje fiksno namontiral šuko priključek.

Pri sorodnikih pa verjetno res ne polniš? :) Na poti se ustaviš na superchargerju, pa napolniš v 10 minutah kolikor rabiš.

Zakaj je to v avto? Zato ker ne zavzame nobenega pametnega prostora in ni nobene skode, ce je v avtu? Pa zato, ker se vcasih odpravimo kam kjer v neposredni blizini ni hitrih polnilnic, in namesto, da delamo ovinke, raje pocasi polnimo na destinaciji in se potem odpeljemo domov.

Ne vem, no. Na dopustu je meni najblizji SC pri Zadru, ampak to je 30km ovinka in avtomatsko pomeni dva postana na SCju. Ce polnim na cilju, to pomeni 0 postankov na SCju in se nekaj drobiza prihranim.

deco16 ::

gile je izjavil:

Deco, zakaj pa frunk za kable, sej je lepo v namenskem podprtljažniku vse zloženo...

Zato ker v e-Golfu vsakič ko sem rabil sem moral pol gepeka ven vržt in ta feeling še kaj ostaja. Pa še v tisti namenski lahk kaj dam notr.

iKst_ ::

Jaz imam kable za javno polnilnico tudi v frunku iz istega razloga. V prtljažniku imam vedno kaj, pa je dostop do "kleti" otežen.

gile ::

Makes sense...
««
1376 / 1376
»
»»