» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
40 / 54
»»

Outcast ::

Dobil novo simko, LTE so mi aktivirali v cca.1 uri, imam pa filing, da mi pije baterijo ravno ko telefon preklaplja med omrežji (4G nastavljeno), je to možno?

Kekec ::

je.

Outcast ::

Kekec je izjavil:

je.


Hvala za odgovor:).
Obstaja kaka rešitev, ne vem preklop nazaj na 3G?

Ziga Dolhar ::

https://dolhar.si/

Jerry000 ::

Zanima me, se splača kupiti danes nexus 5? Je še top telefon? Razmišlam tudi o novem nexusu kateri izide letos ampak, je pa res da je nexus 5 veliko cenejši.

Sami ::

Jerry000 je izjavil:

Zanima me, se splača kupiti danes nexus 5? Je še top telefon? Razmišlam tudi o novem nexusu kateri izide letos ampak, je pa res da je nexus 5 veliko cenejši.


Odvisno od uporabe/zahteve uporabnika. Za tole ceno je še vedno price/performance telefon, Snapdragon 800 je še vedno aktualen.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Jerry000 ::

Zahteve so uporaba raznih aplikacij kot so messenger, FB, instagram, office, videji, igre, splet in sprobavanje novih aplikacij in rootanje. Glede na to da je telefon zelo dobro ocenjen in je zdaj že kar cena padla razmišljam o nabavi, če me N5 2015 ne prepriča :)

PrimozR ::

Kako pa veš, da je 2013 N5 veliko cenejši? Rabljeni (lepo ohranjeni) so po 200 €. Novi so bili 350 dobro leto nazaj. Meni to ni ravno ugodno TBH.

Jerry000 ::

150€ cenejši :P. No ja toliko zlo ugodno ni, je pa ceneje kot novi Nexus 5 2015 :)

PrimozR ::

Ceneje je, je pa tudi star telefon, ki bo jeseni verjetno dobil zadnji večji update, če se vleče vzporednice z Nexus 4 (pričakuje se, da uradnega Marshmallowa za 4ko ne bo). Torej je že precej EOL, bistveno bolj, kot nov telefon. Če cena za novega LG-jevega Nexusa ne bo glomazna, obenem pa diagonala ne prek 5,2" (oz. gabariti nekje v liniji s starim Nexus 5), bo to nedvomno telefon, ki bo zamenjal moj N4. Ne vem pa kaj bo, če LG 'zajebe'.

Stipex ::

Js bi verjetno še vedno kupil 32gb verzijo (black) če bi kje našel za pametno ceno.

martincek1 ::

Kupi rabljenega za 160-170€(za ta denar brez poškodb, vsaj leto garancije, spremljaj Bolho 1 teden in boš dobil, mogoče še nižje če si spreten v tem), še vedno super telefon in bo še kar dolgo aktualen. Android 5.2 Marshmallow jeseni sigurno pride tudi na 5ko, kar se pa prihodnosti tiče pa bo tako ali tako minilo še kar nekaj časa, preden pride kak večji update zaradi katerega bo potreben preskok. Samo upoštevaj, da ima ta telefon precej skromno kamero in baterijo.

PrimozR ::

Če je zate eno leto 'še kar dolgo', tudi prav. Nič čudnega, da ljudje ne popizdijo, ko kupijo flagship za 700 € in morda dobijo updejte samo v prvem letu, če imajo pa takšno mentaliteto.

Če bodo updati tudi po letu 2016, bom pa presenečen oz. vesel, ker se iz tega sklepa, da Nexus 4 dobi Marshmallow oz. jezen, ker bo N4 odrezan prej. Pomojem bosta oba odrezana po treh letih, kar je v bistvu precej OK oz. odlično za Android sfero.

Marshmallow bo BTW 6.0. Pa updejti so nujni, ker krpajo varnostne luknje in prinesejo tudi kaj novega, ni nujno, da je samo preobleka nova. Marsikater update je prinesel tudi pohitritve, dodatne funkcije, itd. Marsikateri sicer tudi probleme, a gre se bolj za princip.

Jerry000 ::

Sam nekaj me zanima, če bi mel še N4, ali je sploh opcija da na rootanega naložim android M? Ali pa da kupim kak drugi telefon (teoretično rečeno), ga rootnem in gor naložim stock androida M. Je to sploh možno glede na to da iz googlove strani lahko dol potegneš stock samo za nexus naprave?

klinker ::

Neuradno na Androidu lahko svasta fliknes gor.
Jst mam en SGS2 za rezervo, katerega sedaj uporabljam, ker sem tako N4 kot G2 sesu, pa bp 5.1.1 furam na njem in celo vse dela in se kar solidno za to kanto.
Na N4ko bos verjetno se kako 7ko neuradno lahko poganjal :)

PrimozR ::

Za druge telefone je situacija, kar sem gledal pri CyanogenModu, vedno bolj klavrna. Načeloma se da odkleniti Sonyje in HTC-je, a za Xperio Z3 Compact ni neke hude izbire AOSP ROM-ov. One M9 je nekje tam-tam, vse je neka beta, nič resnega, 'uradnega', stabilnega.Pod črto je še vedno edina resna opcija za AOSP Nexus oz. Motorola, morda še One Plus (je precej blizu, Oxygen OS ima malo modifikacij).

Kako bo z Marshamllowom na Nexus 4 bomo še videli, mooooooordaaaaaaaaaaa pride še uradna verzija, a sem sam močno skeptičen, da jo bomo dobili (če ni bilo že omenjeno, da je ne bo, nisem prepričan). Če je ne bo, bo treba računati na neuradne ROM-e, to je pa potem stvar skupnosti. Pomojem je za Nexusa kar velika verjetnost, da nekaj bo, navsezadnje za Galaxy Nexus še vedno dobiš 5.1.1 ROMe, čeprav je bil zadnji uradni 4.2.

Je pa vse to rahlo hackiš, GalNex 4.3 ni dobil, ker je Texas Instruments ukinil svojo linijo procesorjev, ni razvil driverjev in Google je 'moral' ukiniti nadgradnje. Ker zadeva ni uradna, so ROM-i, delo skupnosti, lahko bolj buggy, običajno se porabi stare driverje, morda včasih kaj ne funkcionira, itd. Sam sem na HTC Desire nameščal še Android 4.0 in 4.1, ki pa je namesto kernela 3.x moral uporabljati še starega 2.x, ki je prišeč z neuradnim Gingerbread ROMom (oz. z Gingerbread updejtom za Nexus One, ki je bil strojno identičen HTC Desire, kar je slednjega močno reševalo), pa zadeva na koncu ni več delovala. Za igranje super, za dnevno uporabo pa to ni bilo.

Jaz se pomojem ne bom igral in bom, če en bo že prej omenjenih težav z velikostjo in ceno, vzel novega Nexus 5 in imel mir nadaljnja 3 leta.

Jerry000 ::

Ja...če bo sreča, N4 sem tudi ob izidu kupil (no, maja 2013) pa rekel da ga bom mel 3-4 leta...pa mi je po 2 letih že crknil. No kar sem imel v mislih je da bi vzel N5 in dokler bo podpora bi ga updejtal oziroma bi ga kar rootnil in pač po želji naložil M gor. Za N4 sem pa mislil da ko bo prenehal dobivat updejte naložiti gor M, zato sprašujem kako je s tem. Ker ko sem vprašal če lahko na N4 naložim stock sliko od N5, ste rekli da ne ker lahko brickam telefon. Zato si ne predstavljam kako se lahko stock na druge telefone naloži ko pa nimajo stock po defaultu na primer samsung galaxy...Drugače pa se mi N5 ne zdi švoh napravica, N5 2015 mi je malo bedno kupiti ker imam N7 2013, tako da neki high end telefon ne rabim glede na to da imam to tablico. Pa tudi N5 2015 bo malo večji od stare 5 kar mi ne diši

PrimozR ::

Na nove Samsung Galaxy-je se ne da naložiti AOSP (Android Open SOurce Project, čisti Android torej) ROM-ov oz. jih sploh ni, ker ni gonilnikov za komponente. Edina opcija je torej predelati obstoječi ROM in morda dodati kake funkcije. Za neke tretje telefone AOSP je možen, če firma izda prej omenjene gonilnike. Sony to počne relativno hitro (in ima tudi svoj github z AOSP Androidom, a ni pretirano dobro razvit), HTC je nekje vmes. Starejši Samsungi uporabljajo še nekatere bolj razširjene procesorje, za katere je možno dobiti gonilnike, novejši Galaxy-ji pa uporabljajo Samsungove procesorje, kjer je težje dobiti gonilnik. Poleg tega so bolje zaklenjeni, je odklep in nameščanje nepodpisane programske opreme nanje bistveno težje (nemogoče).

N5 slika na N4 valda da ne gre, če imaš pav njej N5 gonilnike. Custom AOSP-based ROM se naredi tako, da se vzame prej omenjeni AOSP (torej samo Android, brez gonilnikov in marsikaterega appa), doda gonilnike, primerne telefonu (v primeru 5.1.1 in GalNex pač poskusiš s starimi, iz Androida 4.x), malce poheka zadeve, da vse stoji skupaj in da načeloma vse komponente delujejo, potem je pa na lastno odgovornost uporabnika, da nalaga to. Če ti izdaš uraden ROM za svojo napravo, mora ta seveda delovati brez težav, razen če si HTC, ki izda neuraden Gingerbread ROM za HTC Desire, ki je prekinil garancijo.

Egidij88 ::

PrimozR je izjavil:

Če cena za novega LG-jevega Nexusa ne bo glomazna, obenem pa diagonala ne prek 5,2" (oz. gabariti nekje v liniji s starim Nexus 5), bo to nedvomno telefon, ki bo zamenjal moj N4. Ne vem pa kaj bo, če LG 'zajebe'.


Če bo Nexus predrag ali če razočara, jaz grem najbrž po Moto X Play.

Stipex ::

Rabljenega ali novega Nexusa 5 32gb še nisem zasledil na bolhi, pa dokaj redno pregledujem....
A je kamera res tako slaba? Trenutno je moj "daily driver" iPhone 5 16gb, kateremu pa že primanjkuje placa in resen file manager. To sta tudi glavna razloga da iščem drug aparat.

Egidij88 ::

Če hočeš imeti spodobno baterijo, kupi MotoG 3gen. 16/2GB. Daš noter SD in je vodoodporen. Skoraj stock android.

Stipex ::

Egidij88 je izjavil:

Če hočeš imeti spodobno baterijo, kupi MotoG 3gen. 16/2GB. Daš noter SD in je vodoodporen. Skoraj stock android.

Sicer offtopic: A če jo na Moto makerju sam customiziraš pošiljajo tudi v SLO?

Jerry000 ::

Tale MotoG 3gen pa ni švoh pišuka :). Pa še vodoodporen. Ima kvaliteten display? Zdaj sem pa v dilemi že :D, MotoG 3gen 16/2GB, N5 2013, N5 2015. S tem da imam N7 2013 tako da telefon se mi zdi da ne rabi bit top shit če imam že tablico.

hojnikb ::

Počakaj na N5 2015 in se potem odloči. Čeprav tut z MotoG 3rd gen nemorš sfalit, ker je odličn telefon za tako ceno (vsaj če gledaš US cene).

V EU se more še pa mal pocenit, da bo smiseln.
#brezpodpisa

Egidij88 ::

Moto Maker je na voljo samo za nekatere države. Naprimer Brazilija, Anglija, Nemčija je imela za Moto X 2014... kolikor berem ga še Avstralija zaenkrat nima. Se pa širi in naj bi do konca leta podpirali več držav... Slovenija pa vemo kako je.

Mavrik ::

Motorola namenoma noče prodajati stvari v "vzhodno evropo", zato Motorol nimajo naši operaterji, nimaš servisa in jasno Moto Maker ne pošilja sem. Moto G 3 so tudi skopili s tem da so odstranili žiroskop in digitalni kompas, kar pomeni da ti navigacija potem dela za en drek.

Če jo hočeš kupiti pa _NUJNO_ počakaj na 16GB verzijo, ki ima 2GB RAMa. 8GB ima 1GB RAMa, kar je dandanes kar problem.
The truth is rarely pure and never simple.

hojnikb ::

Tut 1GB bo dost za osnovno uporabo.

Sicer pa, splača se počakat na pocenitve. Razkorak med 2nd in 3rd gen je skoraj 50€. V takem primeru se skor ne splača kupit 3rd gen, ker spet ni _toliko_ boljši
#brezpodpisa

Jerry000 ::

hojnikb je izjavil:

Počakaj na N5 2015 in se potem odloči. Čeprav tut z MotoG 3rd gen nemorš sfalit, ker je odličn telefon za tako ceno (vsaj če gledaš US cene).

V EU se more še pa mal pocenit, da bo smiseln.


Bom probal počakat...ker telefon zdaj ubistvu rabim :). Edino če prodam N4 za rezervne dele, kupim N5 stari in potem drugo leto ko cena pade N5 2015 jo potem nabavim. Saj stari N5 je še vedno dobra mašinca za "zahtevne" uporabnike

Stipex ::

@Mavrik
Dobro da si to omenil, sem šel preverit in je res. Moto G 3rd gen nima žiroskopa in digitalnega kompasa.
Glede na to da veliko uporabljam navigacijo je to zame definitvno deal breaker.

Kebo ::

Lahko pa pogledaš tudi lanskega Moto x na amazon.de je 32gb 338,49, s poštnino te pride torej ene 350€. Za razliko od moto g ima boljši procesor in zaslon.

hojnikb ::

to ni ravno primerljivo. Ne po ceni, ne po rangu
#brezpodpisa

Kebo ::

Mislil sem za stripexa, ki pravi da gleda za 32gb nexus 5. Moto x 32gb varjanta je temu še najbolj podoben telefon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kebo ()

hojnikb ::

lahko tut lg g2, ki je ubistvo negimpan n5
#brezpodpisa

Kebo ::

Al pa to ja.

PrimozR ::

Egidij88 je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Če cena za novega LG-jevega Nexusa ne bo glomazna, obenem pa diagonala ne prek 5,2" (oz. gabariti nekje v liniji s starim Nexus 5), bo to nedvomno telefon, ki bo zamenjal moj N4. Ne vem pa kaj bo, če LG 'zajebe'.


Če bo Nexus predrag ali če razočara, jaz grem najbrž po Moto X Play.

5,5", jaz pa jamram, če bo nov N5 več kot 5,2". Do the math.

Stipex je izjavil:

Rabljenega ali novega Nexusa 5 32gb še nisem zasledil na bolhi, pa dokaj redno pregledujem....
A je kamera res tako slaba? Trenutno je moj "daily driver" iPhone 5 16gb, kateremu pa že primanjkuje placa in resen file manager. To sta tudi glavna razloga da iščem drug aparat.

32 GB N5 greš pač kupit na eBay. Sicer ima pa N5 verjetno slabši fotiš od iPhone 5, navsezadnje je iPhone 5 generacijo starejši, a so iPhoni ponavadi vodilni v kakovosti kamere v svoji generaciji. Al je iPhone boljši, ali pa sta na isti ravni. IMO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Sami ::

32 GB N5 greš pač kupit na eBay. Sicer ima pa N5 verjetno slabši fotiš od iPhone 5, navsezadnje je iPhone 5 generacijo starejši, a so iPhoni ponavadi vodilni v kakovosti kamere v svoji generaciji. Al je iPhone boljši, ali pa sta na isti ravni. IMO.


Kolega ima iPhone 5 in moj Nexus 5 dela boljše slike, primerljive z iPhone 5S. Nexus 5 ima Optical image stabilizator, kar iPhone 5 nima.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

blackbfm ::

jaz mam lg g2, ki naj bi bil boljsi od nexusa, pa v slabi svetlobi totalno pocepne ce slikas karkoli premikajocega, pa v videu recimo sploh nima nobenga fokusa niti ga ne mores rocno nastavit.. iphone mogoce nima najbolj kvalitetne kamere, se pa ziher najbolje obnese v razlicnih pogojih

Jerry000 ::

Jaz samo čakam na eno ugodno ceno na ebayu ali bolhi in takoj nabavim N5...kr ne morem čakat na novega...xperia ray res ni več človeško za uporabljat

klinker ::

Sami je izjavil:

32 GB N5 greš pač kupit na eBay. Sicer ima pa N5 verjetno slabši fotiš od iPhone 5, navsezadnje je iPhone 5 generacijo starejši, a so iPhoni ponavadi vodilni v kakovosti kamere v svoji generaciji. Al je iPhone boljši, ali pa sta na isti ravni. IMO.


Kolega ima iPhone 5 in moj Nexus 5 dela boljše slike, primerljive z iPhone 5S. Nexus 5 ima Optical image stabilizator, kar iPhone 5 nima.


To si jo pa natrollal da glava pece.
N5 fotkic je z en drek, medtem ko ze iPhone4 povozi se sedaj marsikaj, kaj sele iPhone 5 in novejsi.
Ne takih nabijat no.
N5 je ok, ni pa nikakor primerljiz iPhone, razen to da dela enako lepo.

Sami ::

klinker je izjavil:

Sami je izjavil:

32 GB N5 greš pač kupit na eBay. Sicer ima pa N5 verjetno slabši fotiš od iPhone 5, navsezadnje je iPhone 5 generacijo starejši, a so iPhoni ponavadi vodilni v kakovosti kamere v svoji generaciji. Al je iPhone boljši, ali pa sta na isti ravni. IMO.


Kolega ima iPhone 5 in moj Nexus 5 dela boljše slike, primerljive z iPhone 5S. Nexus 5 ima Optical image stabilizator, kar iPhone 5 nima.


To si jo pa natrollal da glava pece.
N5 fotkic je z en drek, medtem ko ze iPhone4 povozi se sedaj marsikaj, kaj sele iPhone 5 in novejsi.
Ne takih nabijat no.
N5 je ok, ni pa nikakor primerljiz iPhone, razen to da dela enako lepo.


Žal ne "trollam", na šihtu imam velik izbor telefonov...smo že tudi testiral.

Sicer pa imaš tudi Youtube, kjer si lahko ogledaš primerjavo.

iPhone 4 pa je samo še za staro železo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Sami ::

 N5 vs icrap 5s

N5 vs icrap 5s



Kot sem rekel je N5 primerljiva s 5S, je pa boljša od iPhone 5.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

blackbfm ::

a se tebi kaj blede..ker 5s je na tej sliki neprimerljivo boljši

Sami ::

blackbfm je izjavil:

a se tebi kaj blede..ker 5s je na tej sliki neprimerljivo boljši


Govorimo o iphonu 5 in ne 5S, nisem rekel da dela boljše slike od 5S...znaš brati?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

blackbfm ::

lol če daješ primerjavo 5s

sicer pa statična slika je eno, premikajoča drugo - ko se slika osebe, živali, dogodke... iphone definitivno premaga konkurenco

PrimozR ::

'icrap 5S' cilja na to, da slika 5S ni dobra. V bistvu je pa precej boljša od N5, vsja z vidika dinamičnega razpona, saj pri 5S nimaš res temnih delov ter obenem tudi nimaš prežganih delov slike. N5 vse to ima.

Je pa res, da je 5S dobil večji senzor (vseeno 8 Mpix), boljšo optiko in dual-tone flash, torej bi načeloma moral biti precej boljši. Se pa ne spomnim, kako je z direktno primerjavo, če je res takšna razlika. Ampak kot rečeno, iPhoni so bili večinoma 'the phone to beat' s par izjemami med konkurenco, ko so izšli. Nexus 5 je pa leto mlajši od iPhone 5, s tem da že v začetku ni ravno blestel kar se tiče fotiča, je bil pa bistveno boljši od Nexus 4.

Sami ::

blackbfm je izjavil:

lol če daješ primerjavo 5s

sicer pa statična slika je eno, premikajoča drugo - ko se slika osebe, živali, dogodke... iphone definitivno premaga konkurenco


Ne trdim, da je kamera na iPhonu 5 slaba, sem pa imel ultimativni test letos. Na dopustu v Dubaju sem naredil okoli 500 slik (Nexus 5), kolega je naredil podobno število slik na iPhonu 5, moje slike so neprimerno lepše, še posebej nočne oz. v mraku.

iPhone 5S pa dela seveda boljše, kot sem tudi napisal, v določenih primerih pa so kar primerljive.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

klinker ::

Glej. Kamera od 4S je za cel razred boljsa kot na N5. Kolko ima MPX tu nema veze.
Apple-ov SW camere dela cudeze, to je dejstvo.
iPhone-i so bli vedno zelo mocni v tem in ceprav specsi pravijo drugace, je realnost drugacna.
Nexusi pa razen na 6ki, so vedno imeli crap fotkic, sploh pa v slabih svetlobnih pogojih Nexus krepne proti marsicem.
Tako da ja, trollas na polno, zal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

Sami ::

klinker je izjavil:

Glej. Kamera od 4S je za cel razred boljsa kot na N5. Kolko ima MPX tu nema veze.
Apple-ov SW camere dela cudeze, to je dejstvo.
iPhone-i so bli vedno zelo mocni v tem in ceprav specsi pravijo drugace, je realnost drugacna.
Nexusi pa razen na 6ki, so vedno imeli crap fotkic, sploh pa v slabih svetlobnih pogojih Nexus krepne proti marsicem.
Tako da ja, trollas na polno, zal.


Imaš vsak dan v roki N4/5, iPhone 5/5S/6?....očitno ti trollaš...govorim iz lastnih izkušenj. Apple fanboy-lover pa lahko reče kar hoče, v praksi je realnost drugačna. O iPhonu 4 pa ne bom zgubljal besed.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

klinker ::

Hehe...boljse da ti ne nastejem kaj je vse pri hisi.
Samo jst imam SGS2, N4 in G2...no...zadnja dva sta sla po slabem, G2 pred tednom, N4 pa 2 mesca prej. Od vsake platforme ene 3-4 foni, tako da ;)
Btw...nisem fanboy nicesar, so mi pa Nexusi se najbolj pri srcu, ker so very geekabilni :)

weasel ::

Jaz imam N5, pa z lahkoto rečem, da je kamera slabša v primerjavi s takratno konkurenco, ampak glede na ceno telefona solidna. Ne rabiš biti noben Apple fanboy, da to priznaš.
««
40 / 54
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013337546 (120396) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13746287 (37811) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5022856 (19313) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6529758 (22726) Assass1n

Več podobnih tem