Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

njyngs ::
Svetlo je. In sem hvaležen da je. Dovolj je že blo tistega temačnega sistema. Če je ime Lizika je potem tudi ustrezno imeti template, ki je živahen/svetel.

bigbada ::
Nameravam si kupiti LG Nexus 5. Zanima me:
1. Se splača ali dobim za isto ceno kaj bolšega (250€)?
2. Na kaj moram paziti pri nakupu ?
3. Anything other?
3. Anything other?

iloveboobz ::

noob96 ::
Nameravam si kupiti LG Nexus 5. Zanima me:
3. Anything other?
1. top P/P
2. če imaš možnost vzemi črnega, ker je bel zelo spolzek na zadnji strani (imam oba)
3. yes. kupi še brezžični qi polnilec ker je baterija bol švoh in ga je super samo odložiti na mizo za kakšen dodaten %

bigbada ::

Tezaab ::
Za zascito sem nabavil nek gumijast ovitek pa screen protector v Big Bangu. Zaenkrat sta cisto dovolj.

Phantomeye ::
Meni se ni dalo čakat, pa sem si gor dal factory image, vsaj razlog za factory reset sem imel. NI mi žal, končno lahko dam random človeku v roke svoj mobitel, pa mu lahko zaupam, da mi ne bo brskal (guest account, screen pinning. Screen pinning še posebej dober deluje v kombinaciji z appom, kjer oznacis, katere slike lahko x oseba vidi). Pa zdi se mi, da baterija boljše dela. Ok, google je sploh carski, ker ti ni treba odklepat telefona, ker posluša stalno (nexus 6 ima celo poslušanje, ko je telefon v sleep modu)

Jst ::
>2. Na kaj moram paziti pri nakupu ?
Da vzames 32GB verzijo.
Da vzames 32GB verzijo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Dosan ::

Sam je hec, ker teh 16GB nebo na voljo v kompletu tebi, ampak opazno manj (koliko manj bodo pa povedali uporabniki N5).

sheeshkar ::
iloveboobz je izjavil:
Sam je hec, ker teh 16GB nebo na voljo v kompletu tebi, ampak opazno manj (koliko manj bodo pa povedali uporabniki N5).
Okoli 12GB.

To je še tak ok. Sn mislu da je slabš :)
Still, zna bit kr malo, če hočeš met kolekcijo vseh pjevačic gor in kartografijo Zemlje in marsa :)
Still, zna bit kr malo, če hočeš met kolekcijo vseh pjevačic gor in kartografijo Zemlje in marsa :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

iloveboobz je izjavil:
12.55GB je frej za uporabnika, več kot dovolj če nimaš 5+ streljačin/blazno spominsko požrešnih iger ali 10GB+ glasbe gor ali magari celo filme ipd. Za par pinnanih albumov muske iz All Access in tisti rajon slik ki se nabere do naslednjega flasha je pa absolutno več kot dovolj. Jaz sem trenutno na operativnem stanju (odkar je bil flashan clean Lollipop so torej naloženi vsi appi ki jih rabim, seveda se pa še ni nabralo kaj dosti slik) in imam še 9.84GB na voljo. Se ne oziram na to kaj dajem na telefon pa še ni prišlo mimo 6GB pokurjenega prostora po vsaj pol leta uporabe brez brisanja(ki se dogaja samo zaradi nestrpnosti po novi verziji OSa).
Aja pa od navigacij imam ponavadi shranjeno samo Slovenijo, in dodam potrebne države če potujem, ne vidim smisla da mi sedijo na telefonu če nič ne nucam, če me sredi noči ugrabijo v XY državo mi pa najbrž ne bodo pustili mobitela.

Ja sej, če si znaš lepo zorganizirat zadeve, je tudi tolk dovolj. Za tisto drugo, bolj hoarder populacijo pa tako nič ni dovolj :)

Blazz ::
smeh tale lolipoop... mam črno ozadje in un google search bar belo shinia na vrhu in zgleda prov kmečko vse skup... da ne omenjam da k odklenem telefon se včas kr nazaj zaklene 1 sekundo za tem.. pa k ga zaklenem zdej spusti tak drekast zvok k da mam počeno membrano v zvočniku.... pa eni announcementi na zaklenjenem telefonu majo belo ozadje eni črno in tud zgleda kmečko...(no to je mojih prvi 10 min...)

Mravlek ::
Evo....prej sem dobil nadgradnjo.....
Prvi vtis? Zmotilo me je kot je povedal že "Blazz"....
....ampak ni take panike, pač treba preveriti zanesljivost in uporabnost
Prvi vtis? Zmotilo me je kot je povedal že "Blazz"....
....ampak ni take panike, pač treba preveriti zanesljivost in uporabnost
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

Problem pri 16Gb verziji ni toliko pomanjkanje prostora zase, kot to, da nima sd slota in ce hoces komu kaj "dostaviti" pac tega ne mores.
Z drugimi besedami, ne mores ga uporabljati kot usb kljucek - but who uses them anymore, right?
Z drugimi besedami, ne mores ga uporabljati kot usb kljucek - but who uses them anymore, right?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()

Nekatere barvne sheme, kot opisano zgoraj so res ponesrecene. Ampak se bolj je pa to, da je vecina aplikacij v zadnjih tednih dobila material design preobleko, tisti, ki pa niso, pa tako cudno izgledajo - kot da bi jih poganjal z kaksnim emulatorjem drugega OSa.
---
Everything UI related aside. Varnost: neverjetno, FaceUnlock je celo postal uporaben (ne toliko kot glavni mehanizem, ampak bolj podpora pin-u), trusted places je tudi super ideja, ki se jo posluzujem.
Performanse telefona, GUI touch interface, je enak, mogoce se mi z animacijami zdi celo pocasnejsi (to bo resil xposed), ampak baterija pa zdrzi veliko vec. Ponavadi, preden sem sel spati in sem priklopil telefon, je bila baterija nekje od 20-40%. Vceraj, ko pa telefon nisem kaj veliko uporabljal (2x poslusanje podcasta = 2 uri sprehoda s psom, ostalo skoraj nic, razen klicev in SMS), pa mi je ostalo vec kot 60%. Sploh nisem mogel verjeti, ker se mi ni se nikoli zgodilo, da bi ob koncu dneva ostalo vec kot polovico baterije. Moram pogledati Battery monitor widget app, ker sem res impresioniran in me zanima, kaj se dogaja.
---
Everything UI related aside. Varnost: neverjetno, FaceUnlock je celo postal uporaben (ne toliko kot glavni mehanizem, ampak bolj podpora pin-u), trusted places je tudi super ideja, ki se jo posluzujem.
Performanse telefona, GUI touch interface, je enak, mogoce se mi z animacijami zdi celo pocasnejsi (to bo resil xposed), ampak baterija pa zdrzi veliko vec. Ponavadi, preden sem sel spati in sem priklopil telefon, je bila baterija nekje od 20-40%. Vceraj, ko pa telefon nisem kaj veliko uporabljal (2x poslusanje podcasta = 2 uri sprehoda s psom, ostalo skoraj nic, razen klicev in SMS), pa mi je ostalo vec kot 60%. Sploh nisem mogel verjeti, ker se mi ni se nikoli zgodilo, da bi ob koncu dneva ostalo vec kot polovico baterije. Moram pogledati Battery monitor widget app, ker sem res impresioniran in me zanima, kaj se dogaja.

PrimozR ::
Problem pri 16Gb verziji ni toliko pomanjkanje prostora zase, kot to, da nima sd slota in ce hoces komu kaj "dostaviti" pac tega ne mores.
Right. Zakaj bi nekomu nekaj nosil fizično (v velikosti reda ~10 GB), če pa lahko to vržem kar na Dropbox pa si sam stanka prek spleta? Za večje stvari, reda 100 GB, so pa telefoni itak neuporabni.

IL_DIAVOLO ::
smeh tale lolipoop... mam črno ozadje in un google search bar belo shinia na vrhu in zgleda prov kmečko vse skup... da ne omenjam da k odklenem telefon se včas kr nazaj zaklene 1 sekundo za tem.. pa k ga zaklenem zdej spusti tak drekast zvok k da mam počeno membrano v zvočniku.... pa eni announcementi na zaklenjenem telefonu majo belo ozadje eni črno in tud zgleda kmečko...(no to je mojih prvi 10 min...)
Google search se da odstranit

asdfgh123 ::
Se še komu zdi, da je android postal "zakompliciran" ? Zadnje čase opažam, da vsaka aplikacija tečnari z google račuani, pa backupi, pa oblaki, ... itd. Včasih si na telefon naložil slike/muziko, si šel v galerijo/predvajalnik in si gledal/poslušal. Zdaj pa naložim muziko, pa prvo se je treba prijavit z google računom, potem se je treba 5x strinjati s pogoji, vpisati svoj TRR (to se še da preskočiti), potem pa toliko, da ne iščeš kje imaš muziko. Ah ja, tam tisti poteg z levega roba ekrana, tam je tisti tekstek "moja knjižnica" ali kaj že piše.
Danes sem dobil OTA posodobitev na lollipop. Kateri genij se je spomnil, da bi bila dobra ideja imeti galerijo, samo ob omogočenem programu Google+ ?
Koliko je ta posodobitev prinesla dobrih sprememb, po praktično treh letih, je hkrati prinesla tudi toliko slabšo funkcionalnost. Mogoče se pa jaz staram, pa ne razumem koncepta "stalno v internetu".
Danes sem dobil OTA posodobitev na lollipop. Kateri genij se je spomnil, da bi bila dobra ideja imeti galerijo, samo ob omogočenem programu Google+ ?
Koliko je ta posodobitev prinesla dobrih sprememb, po praktično treh letih, je hkrati prinesla tudi toliko slabšo funkcionalnost. Mogoče se pa jaz staram, pa ne razumem koncepta "stalno v internetu".

Kebo ::
Se še komu zdi, da je android postal "zakompliciran" ? Zadnje čase opažam, da vsaka aplikacija tečnari z google račuani, pa backupi, pa oblaki, ... itd. Včasih si na telefon naložil slike/muziko, si šel v galerijo/predvajalnik in si gledal/poslušal. Zdaj pa naložim muziko, pa prvo se je treba prijavit z google računom, potem se je treba 5x strinjati s pogoji, vpisati svoj TRR (to se še da preskočiti), potem pa toliko, da ne iščeš kje imaš muziko. Ah ja, tam tisti poteg z levega roba ekrana, tam je tisti tekstek "moja knjižnica" ali kaj že piše.
Stalno v internetu --> stalno zbiranje podatkov o uporabniku -->personalizirane reklame --> več dnarja

Mnja, tečno, ko so tvoji podatki decouplani od naprave in v primeru odtujitve (kraja, izguba, crkot) nisi ob vse podatke na napravi...

Že res, če imaš svoj backup je brezpredmetno.
Če že pišem, par vprašanj.
- Katera aplikacija za galerijo je vredna zamnjeati ta stock program?
- Kako odstranim podčrtan text (underline) pri pisanju?
- Se da pri uri zamenjati piko z dvopičjem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdfgh123 ()

Koliko uporabnikov ima nekajkrat dnevno narejen backup? Oz. vsaj nekajkrat tedensko. Nekajkrat mesečno? Letno? Sej programi ti samo ponudijo povezovanje z računi, akr je seveda dobrodošlo prav za te uporabnike, ki varnostnih kopij nimajo in sicer niti vedeli ne bi za oblak. Še vedno se pa marsikaj od tega sledenja lahko izklopi. V primeru Play Music pa jaz samo zmečem komade na telefon, ki se mi kar pojavijo na prvem screenu, ko odprem app. Nazadnje dodani tudi najvišje.
Underline odstraniš tako, da izklopiš spell checkerje. Čeprav se izkaže, da z dobrim spellcheckerjem pišeš bistveno bolje in hitreje (izkušnje z uporabo Swiftkeya). Vsaj v 5.0 (prej se mi zdi da še ne) Android podpira tudi slovenski spell checker (prednost Swiftkeya je boljše učenje in hkratna uporaba več slovarjev, on the fly). Pika pri uri po standardih sicer nakazuje konec sekund in začetek desetink, stotink, itd. Dvopičje se uporablja že med sekundami in minutami, ne le med minutami in urami. Ne vidim torej razloga za menjavo, takisto verjetno ne razvijalci. Moj odgovor bo torej ne, vsja ne brez roota in kakih programov za spreminjanje vmesnika.
Underline odstraniš tako, da izklopiš spell checkerje. Čeprav se izkaže, da z dobrim spellcheckerjem pišeš bistveno bolje in hitreje (izkušnje z uporabo Swiftkeya). Vsaj v 5.0 (prej se mi zdi da še ne) Android podpira tudi slovenski spell checker (prednost Swiftkeya je boljše učenje in hkratna uporaba več slovarjev, on the fly). Pika pri uri po standardih sicer nakazuje konec sekund in začetek desetink, stotink, itd. Dvopičje se uporablja že med sekundami in minutami, ne le med minutami in urami. Ne vidim torej razloga za menjavo, takisto verjetno ne razvijalci. Moj odgovor bo torej ne, vsja ne brez roota in kakih programov za spreminjanje vmesnika.

Ko sem se že malo navadil na design, si grem sedaj spremeniti alarm in me čaka fu**ing dark purple?!?!
---
Zans: še vedno lahko vse nadomestiš z ne-google appi.
---

Že res, če imaš svoj backup je brezpredmetno.
- Katera aplikacija za galerijo je vredna zamnjeati ta stock program?
- Kako odstranim podčrtan text (underline) pri pisanju?
- Se da pri uri zamenjati piko z dvopičjem?
Galerija: Quickpic
Ko sem se že malo navadil na design, si grem sedaj spremeniti alarm in me čaka fu**ing dark purple?!?!
---
Stock ura na Lollipop spreminja ozadje glede na del dneva. Ko je svetlo je modre barve in potem proti večeru počasi temni v temno vijolično dokler ponoči ne pride do temno sive. Večini ljudi se zdi taka lušna podrobnost, ne pa nekaj zaradi česa se vržeš ob tla.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dosan ()

Zmajc ::
Ja to da je photos app pogojen z Google+ je čisto posiljevanje, na 4.4 je kr vredu delal Photos App brez Google+. Sem kr oba diseblal in namestil Quickpic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Koliko uporabnikov ima nekajkrat dnevno narejen backup? Oz. vsaj nekajkrat tedensko. Nekajkrat mesečno? Letno? Sej programi ti samo ponudijo povezovanje z računi, akr je seveda dobrodošlo prav za te uporabnike, ki varnostnih kopij nimajo in sicer niti vedeli ne bi za oblak. Še vedno se pa marsikaj od tega sledenja lahko izklopi. V primeru Play Music pa jaz samo zmečem komade na telefon, ki se mi kar pojavijo na prvem screenu, ko odprem app. Nazadnje dodani tudi najvišje.Se strinjam, za večino je tak sistem boljši, mene pa pač moti, ker manjša enostavnost. Sej človek se privadi, čez teden dni bom že pozabil na vse napake in spet veselo uporabljal telefon.
Sem našel glede podčrtavanja. Kljub izklopljenim popravkom sem imel še vedno vklopljeno zmerno samodejno popravljanje - hvala. Na piko pri uro sem se navadil.
Se še komu zdi na lollipop-u glasnejša slušalka? Več kot dobrodošla sprememba. Upam, da so med drugim tudi odpravili probleme z mikrofoni, zaenkrat (danes par ur na telefonu) še brez problemov.
Galerija: Quickpic
Ja to da je photos app pogojen z Google+ je čisto posiljevanje, na 4.4 je kr vredu delal Photos App brez Google+. Sem kr oba diseblal in namestil Quickpic.Ni slaba aplikacija. Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdfgh123 ()

@ZanS :
Settings->Language&input-> Google Keyboard->Preferences-> izklopi "Voice input key"
ter
...\\Google Keyboard->Text Correction-> izklopi "Show correction suggestions"
To je to in se znebiš te zgornje vrstice s predikcijami.
Settings->Language&input-> Google Keyboard->Preferences-> izklopi "Voice input key"
ter
...\\Google Keyboard->Text Correction-> izklopi "Show correction suggestions"
To je to in se znebiš te zgornje vrstice s predikcijami.

Sem zrihtal. Spregledal sem zavihek "samodejno popravljanje" (ni tisti toggle button). Vse špila zdaj.

Pa kaj se Google dela norca z našim Slovenskim slovarjem? Čisto navadne besede mi podčrta. Sem upal, da Swiftkey ne bom rabil več uporabljati, ampak očitno bo še dolga pot, da bo recimo "prehodim" (ravnokar napisal, zato sem si zapomnil) v slovarju...

Saj slovenščina je v 5.0 na novo, kajne? Ma razen počasnosti je Swiftkey zakon, ker sicer dela res dobro (mislim predloge in popravke) pa kul je, da slovar shranjuje v oblak. Edino možnost bi morali vklopiti, da bi rekel 'ti dve napravi sta isti', ker zdaj imam na oblaku dvakrat Nexus 4, ko sem naredil wipe.

gddr85 ::
zakaj niso pustil lepe transparentne prehode med okni, a je res to belo ozadje k šiba levo desno tko fajn

Mavrik ::
Edino možnost bi morali vklopiti, da bi rekel 'ti dve napravi sta isti', ker zdaj imam na oblaku dvakrat Nexus 4, ko sem naredil wipe.
Odstraniš staro napravo s seznama (long press), podatki so itak skupni.
The truth is rarely pure and never simple.

PIPI: Googlov SLO slovar je obup, Swiftkey je glede tega zakon, zato grem nazaj.

Blazz ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Google search se da odstranit![]()
Kako?

erkgheoruugh ::
Evo danes dobil posodobitev. Obup. Žal mi je da sem nasedel. Poleg že omenjene galerije so ukinili program za pošto, gre vse preko gmaila. Druga zame pomembna lastnost je ukinjen silent mode, ki si ga priklical z daljšim pritiskom tipke za izklop. Zaenkrat toliko. Me je kar strah brskat naprej.

Sami ::
Update dobil pred kakšno uro, motilo me je ker so odstranili galerijo, ampak jo lahko naknadno namestiš. Pa seveda silent mode, stvar je moteča...ker smo se navadili.
Kitkat Gallery APk: http://www.mediafire.com/download/v39fj...
Kitkat Gallery APk: http://www.mediafire.com/download/v39fj...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Edino možnost bi morali vklopiti, da bi rekel 'ti dve napravi sta isti', ker zdaj imam na oblaku dvakrat Nexus 4, ko sem naredil wipe.
Odstraniš staro napravo s seznama (long press), podatki so itak skupni.
Ma mam filing da ga moram vseeno naučiti česa, kar je prej znal...

nwave ::
Stvar navade enostavno, pač smo narejeni tako da moramo "jambrat" če nam nekdo nekaj spremeni na kar smo navajeni. Ampak največji + pa z lahkoto odtehta vse male -. Battery life je po enem tednu odkar mam nameščen 5.0 naravnost vrhunski, 3 ure screen on time, pa še 33% preostanka baterije. (Na 4.4 sem bil že kar presenečen, ko sem dosegel 2,5h screen on time. Seveda baterija je bila na par %)
Na to se je čakalo.
Na to se je čakalo.

Sami ::
Opazil sem, da je klicaj pri signalu, ko nimam vklopljenega prenosa. Čemu to služi?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

sash69 ::
Hmm...tudi mene moti nemalo stvari, novosti, ki jih ne morem (ali pa še nisem našel opcije) izklopiti:
- za odklepa zaslona sem (oz. imam) nastavljen pattern, ki se je vedno začel z leve. Sedaj je potrebno prvo potegnit od sredine spodaj, da se ti sploh pokaže vnos patterna - če prvič potegneš z leve, se bo po odklepu zagnal dialer.
- če je že ta funkcija, zakaj se ne da zamenjat appa (v tem primeru dialer), da se ti zažene po odklepu ko swipaš z leve?
- budilka (rozasto, vijolično), settingsi (bela) in ozadja ostalih appov - po defaultu bi se moralo tu dati nastavljati temo, barvo..how hard is that?! Mislm... potrebno dodatne appe dol vlečt za to...Barvno shemo bi se moralo dati nastavljat brez dodatnih appov!
- mene tudi NEIZMERNO moti, da so izklop zvoka oz. izbiro med različnimi Silent modi (z vibro ali brez) odstranili iz power buttona. Že res, da so funkcijo nekako prestavili v gumb za glasnost, ampak s tem lahko izklopim le zvok. Kako še vibro? Dodatno, če, ko imaš sedaj to novo vrstico za glasnost tapneš "None" na levi strani, bo takoj blokiral vsa opozorila brez potrditve, pa še po defaultu je izbrano "Indefinitely" - to se mi je danes naredilo in zjutraj budilka ni zvonila.
- Battety app - estimation time, ok, tudi če ga ne bi bilo. Zakaj so pa odvzeli koliko časa je že telefon na bateriji? Lahko sicer okvirno vidiš iz grafa.
- Photos app mi je želel takoj sinhronizirat z gmail accountom - tudi če sem rekel, da ne, mi je ob vsakem zagonu jamral, da ne najde strežnika...in to je ponavljal dokler nisem šel na net, pa zagnal Photos - sedaj sicer tega opozorila ne kaže več.
- Poraba podatkov - prej sem lahko na grafu označil začetek in konec intervala in mi je spisal koliko podatkov je bilo porabljenih v danem intervalu. Npr. nastavljeno imam, da mi podatke šteje od prvega do zadnjega v mesecu, mene pa včasih zanima kolk sem porabil od 5-10 v tem mesecu.
- Najbolj moteča stvar pa: Data Enabler (widget) ne deluje več - sedaj če želim vklopit prenos podatkov, moram opraviti 4 korake, da ga vklopim (poteg notification vrstice -> klik na settingse -> klik na ikono za nastavitve omrežja -> vklop "Mobile data". Prej sem imel ta widget na home screenu in se je z enim tapom vklopil prenos podatkov...Res me zanima kakšen je ta "security" reason zaradi katerega to ne deluje več. (takšno je bilo namreč opozorilo, ko sem po updejtu želel zagnat prenos podatkov s tem widgetom). Ko bi vsaj svojo bližnjico dodali ampak neeee....
Kolikor sem z veseljem pričakoval, sem sedaj razočaran. Nekatere omenjene stvari ne motijo, mene pa dosti...nekje sem pa moral mal sprostit ta /rant, ki se je v zadnjih 24 urah nabiral v meni.
@Sami - točno temu. :)
- za odklepa zaslona sem (oz. imam) nastavljen pattern, ki se je vedno začel z leve. Sedaj je potrebno prvo potegnit od sredine spodaj, da se ti sploh pokaže vnos patterna - če prvič potegneš z leve, se bo po odklepu zagnal dialer.
- če je že ta funkcija, zakaj se ne da zamenjat appa (v tem primeru dialer), da se ti zažene po odklepu ko swipaš z leve?
- budilka (rozasto, vijolično), settingsi (bela) in ozadja ostalih appov - po defaultu bi se moralo tu dati nastavljati temo, barvo..how hard is that?! Mislm... potrebno dodatne appe dol vlečt za to...Barvno shemo bi se moralo dati nastavljat brez dodatnih appov!
- mene tudi NEIZMERNO moti, da so izklop zvoka oz. izbiro med različnimi Silent modi (z vibro ali brez) odstranili iz power buttona. Že res, da so funkcijo nekako prestavili v gumb za glasnost, ampak s tem lahko izklopim le zvok. Kako še vibro? Dodatno, če, ko imaš sedaj to novo vrstico za glasnost tapneš "None" na levi strani, bo takoj blokiral vsa opozorila brez potrditve, pa še po defaultu je izbrano "Indefinitely" - to se mi je danes naredilo in zjutraj budilka ni zvonila.
- Battety app - estimation time, ok, tudi če ga ne bi bilo. Zakaj so pa odvzeli koliko časa je že telefon na bateriji? Lahko sicer okvirno vidiš iz grafa.
- Photos app mi je želel takoj sinhronizirat z gmail accountom - tudi če sem rekel, da ne, mi je ob vsakem zagonu jamral, da ne najde strežnika...in to je ponavljal dokler nisem šel na net, pa zagnal Photos - sedaj sicer tega opozorila ne kaže več.
- Poraba podatkov - prej sem lahko na grafu označil začetek in konec intervala in mi je spisal koliko podatkov je bilo porabljenih v danem intervalu. Npr. nastavljeno imam, da mi podatke šteje od prvega do zadnjega v mesecu, mene pa včasih zanima kolk sem porabil od 5-10 v tem mesecu.
- Najbolj moteča stvar pa: Data Enabler (widget) ne deluje več - sedaj če želim vklopit prenos podatkov, moram opraviti 4 korake, da ga vklopim (poteg notification vrstice -> klik na settingse -> klik na ikono za nastavitve omrežja -> vklop "Mobile data". Prej sem imel ta widget na home screenu in se je z enim tapom vklopil prenos podatkov...Res me zanima kakšen je ta "security" reason zaradi katerega to ne deluje več. (takšno je bilo namreč opozorilo, ko sem po updejtu želel zagnat prenos podatkov s tem widgetom). Ko bi vsaj svojo bližnjico dodali ampak neeee....
Kolikor sem z veseljem pričakoval, sem sedaj razočaran. Nekatere omenjene stvari ne motijo, mene pa dosti...nekje sem pa moral mal sprostit ta /rant, ki se je v zadnjih 24 urah nabiral v meni.

@Sami - točno temu. :)
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sash69 ()

Zmajc ::
Da ti dela mobile data widget moraš sedaj telefon rootat, je pa to stvar ki mene tudi najbolj moti. Enostavneje bi bilo da bi v security dali nek swich s katerim bi po želji to omogočil in konec.
Tudi odklep zaslona če imaš pattern je sedaj res malce butast ... najprej swipap da ti pokaže pattern nato pa odkleneš telefon. Malce butasto. Verjetno so razlog sporočila ki ti jih prikazune ja lock screenu.
Tudi odklep zaslona če imaš pattern je sedaj res malce butast ... najprej swipap da ti pokaže pattern nato pa odkleneš telefon. Malce butasto. Verjetno so razlog sporočila ki ti jih prikazune ja lock screenu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

erkgheoruugh ::
Evo še en bug. Tipkovnico se ne da na noben način postavit v QWERTZ način. Velja za privzeto googlovo kot tudi za dodatno inštalirano.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 360203 (143053) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 52835 (44359) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25386 (21843) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 32781 (25749) | Assass1n |