» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
18 / 54
»»

Sba ::

Katero tipkovnico uporabljate? Verjetno je tu bitka Swipe proti Swiftkey.

Prej sem imel Samsunga, ki naj bi imel Swype in se je počasi navadil mojega pisanja. Googlova počepne pri slovenščini, poleg tega pa se ne uči sama, ampak moraš besede ročno dodati.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Jerry000 ::

js kr navadno tipkounico. Ne maram da mi ponuja besede

skyline ::

SwiftKey. Ko jo naucis svoj besednjak, je zadeva awesome.

PrimozR ::

Swiftkey. No ifs, ands or butts. Zna tvoj jezik (osebni), zna več jezikov hkrati, vse skupaj shranjuje v oblak, ima teme, itd. itd. Swiftkey je enostavno must buy.

EDIT: za hitrjše učenje jo pošlješ čez SMS-e, GMail, Facebook, lahko še čez RSS feed svojega bloga in ponovem čez Google+. Vse to pomeni, da je že 'out of the box' zadeva super.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Sba ::

Sem naložil obe. Vizualno mi sicer bolj potegne Swipe, po funkcionalnosti sta si zelo podobni, čeprav imam občutek, da se SwiftKey res za odtenek hitreje uči.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

noob96 ::

meni je pa najbolj clean stock tipkovnica.

Chev ::

Tudi meni. Enostavna, minimalistična, prijetna na pogleg, v mojem primeru brez autocorrecta, predvidevanja texta, swipea etc.

PrimozR ::

V tvojem primeru itak ne deluje. Ko pa deluje je pa nekaj najboljšega. Swiftkey. Pa Swiftkey ima par tem, ki se lahko precej približajo stock tipkovnici. Poleg tega da ima precej razširjene long press možnosti. V bistvu velja za oba, preizkusita Swiftkey, izgubiti itak nimata ničesar.

Auba ::

Morm pa rečt, da je model z novo revizijo (power button, ki se ne maje in večje luknjice za mikrofon in zvočnik) dosti boljši od prve izdaje. Večinoma zaradi gumbov, ki niso zmajani :)
Živjo :)

PrimozR je izjavil:

V tvojem primeru itak ne deluje. Ko pa deluje je pa nekaj najboljšega. Swiftkey. Pa Swiftkey ima par tem, ki se lahko precej približajo stock tipkovnici. Poleg tega da ima precej razširjene long press možnosti. V bistvu velja za oba, preizkusita Swiftkey, izgubiti itak nimata ničesar.

Kako si pač navajen, tipka je tipka i basta (iphone prve generacije 8-)). Bom za vikend vrgel Swiftkey gor, pa bom preizkusil.

Auba je izjavil:

Morm pa rečt, da je model z novo revizijo (power button, ki se ne maje in večje luknjice za mikrofon in zvočnik) dosti boljši od prve izdaje. Večinoma zaradi gumbov, ki niso zmajani :)

deja vu? :|

erkgheoruugh ::

A ima še kdo bug (ali je to feature), da se mu pri posodobitvi programov ti izbrišejo z ekranov ali map in jih je potrebno prenesti. Včasih je prav PIA, ko nekaj iščem pa ni več tam kjer bi moglo biti.

PINki ::

Meni se je to, do sedaj, zgodilo samo pri aplikaciji Tapatalk, da je izginila iz svoje mape. Pri naslednjih updatih te aplikacije pa se to ni več dogajalo. Sicer na custom romu.

Bug, baje bo popravljeno v 4.4.3.

FlyingBee ::

v tej temi so bila že zgražanja nad AMOLED zasloni in zdaj limam link do "in your face" loverji osvetlitve iz ozadja

http://www.siol.net/novice/tehnologija/...

vrhunski IPS zaslon že res, ampak osvetlitev iz ozadja, c´mon, so 2001

Zgodovina sprememb…

damjanll ::

No ne bodi dosadan s tem amoled, who cares :P
Jaz hocem nexusa zaradi pure androida ne glede na display tehnologijo.

Mavrik ::

FlyingBee je izjavil:

v tej temi so bila že zgražanja nad AMOLED zasloni in zdaj limam link do "in your face" loverji osvetlitve iz ozadja

Recimo z DisplayMatea:

While Apple has clearly made a big effort in getting the Color Gamut very accurate for the new iPad and iPhone 5, Samsung has not bothered to calibrate the Color Gamut on any of its OLED displays, so they are wildly inaccurate and produce inaccurate and over saturated colors. The Color Gamut is not only much larger than the Standard Color Gamut, which leads to distorted and exaggerated colors, but its Color Gamut is quite lopsided, with Green being a lot more saturated than either Red or Blue, which adds a Green color caste to many images. The Viewing Tests bear this out. Compare the Color Gamuts in this Figure and below.

Medtem ko sicer AMOLEDi res porabijo nekaj manj energije, pa imajo praktično povsod zelo resne probleme z reprodukcijo barv, nedelovanjem na svetlobi in z zapečenjem slike.
The truth is rarely pure and never simple.

mjolnir ::

Pa tole je staro pol mesca. Brzina si.

Oktan ::

Je kdo že ugotovil kako rešiti probleme z kamero, če imaš inštalirano aplikacijo snapchat? Po netu pravijo, da bo verjetno odpravljen bug z 4.4.3, prav tako bug z focusom v HDR načinu.

speedtouch ::

upam da bo ta bug s snapchatom čimprej rešen, ker se mi ne ljubi ponovno zaganjat telefona zarad tega ker se ne mora povezati z kamero.

Moj nexus je danes star točno 1 mesec, na začetku sem opazil precejšni rumeni odtenek v temnih pogojih, ampak danes rumene barve ni več. Za mene top telefon :D

FlyingBee ::

Rumene barve ni več ... daj ga skupaj s kakšnim manj notorious glede tega pa bo spet mogoče rumena ratala

speedtouch ::

no potem pa večinoma izginila. če primerjamo na začetku pa zdaj, bi lahko rekel da je rumena barva po večini izginila.

DrDeeJay ::

Swiftkey je zakon...pa super je ker lahko dodaš smerne tipke (kar zelo olajša popravljanje napak v že natipkani besedah).
A mogoče kdo ve kako nastavt svoj ringtone/zvoke za sms v nerootanem nexusu 5? v kero mapo moraš posnet zvočno datoteko...?ker po defaultu sploh ni možnosti izbire zvoka iz lastne datoteke.

Kero aplikacijo za SMS uporabljate? ker Hangouts sucks...sm si dal dol 8sms ki je zlo kul (zgleda kot čist osnovna stock aplikacija) sam me moti ker ni nobenih tem...ta osnovna tema je pa precej dolgočasna.

Dosan ::

Zvoke za SMSe si moraš shraniti v mapo "Notifications" na telefonu. Potem bodo na izbiro v standardnem meniju.

Jaz uporabljam hello trenutno za SMSe, oglej si pa še EvolveSMS - lahko na hitro sprogramiraš celo svojo temo, developer ima projekt (za delanje svoje teme) odprt na githubu, ali pa si poiščeš kakšno na play store, jih je že kar precej za to aplikacijo

a isto velja za ringtone (za klice)...? grejo ti tudi v Mapo Notifications al kero drugo?

Ringtones, notifications, alarms.

Google translate, če ne razumeš.

Ej a kdo slučajno ve kje se spremeni barva LED lučke? Po defaultu utripa modro, ampak jaz bi raje rumeno pa nevem kje se to nastavi :)

Po defaultu utripa belo :D 3 leta že čakam(o) na nastavitev barv, trenutno samo z 3rd pary app.

damjanll ::

za spreminjat barve uporabi LightFlow

Aha saj sem že našel. Ma nevem meni po defaultu utripa modro potlej pa nevem an :) Zdaj sem poštimal, saj nekatere aplikacije ala 8SMS imajo že v nastavitvah, da nastaviš barvo utripanja.

galu ::

Gledam zej malo te zaščitne folije... in jih je malo morje. Na Ebayu vse od 1$ naprej, medtem ko so folije priznanih firm od 15$ naprej.

Kakšne izkušnje, predlogi, ...?
Tako to gre.

Egidij88 ::

Zadevščina se ob polnjenju z wireless chargerjem pa kar segreje?

Čokoladko: kje si pa vklopu led notification? men sploh nič ne utripa k pride mail, sms al pa zgrešen klic (settings-display-pulse notification light je vključen). Za smse sm si nastavu v 8sms...sam za missed calls pa maile pa ne vem kje bi?? bo zgleda treba Lite Flow dol potegnt če ne bo šlo drgač

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DrDeeJay ()

Hrošč je v kodi za notification light. LightFlow je ena izmed opcij za delujoč LED.

Kekec ::

Kakšen hrošč. Meni blinka brez problema, brez kakšnega dodatnega programa.

borutz ::

ena cudna tezava :
vceraj baterija na telefonu se 50 % polna
zjutraj telefon ugasnjen
prizgem in vidim rdec klicaj in nato takoj spet ugasne
ponoci mi je pol baterije "pozrlo"
vklopljen je bil 4G kot ponavadi, vse druge aplikacije ugasnjene

da ne omenim da mi zaradi ugasnjenega telefona zjutraj budilka ni zvonila

Kekec je izjavil:

Super zate.

https://code.google.com/p/android/issue...

mnja, light flow je rešu problem...ma pa očitno res velik folka s tem LEDom težave.

borutz...verjetno je problem v tem da ti je ena izmed aplikacij k uporablja kamero (skype itd) zaradi spodaj omenjenga buga požrla baterijo:

http://www.androidcentral.com/google-pi...
http://www.androidpit.com/kitkat-nexus-...

poglej pod settings-battery kaj ti je požrlo baterijo

klinker ::

Kot jst vidim ima nasploh veliko folka probleme s temi N5.
Za N4 nisem zasledil niti priblizno tolko problemov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Kekec ::

Chev je izjavil:

Kekec je izjavil:

Super zate.

https://code.google.com/p/android/issue...

Mogoče se pozna da sem ga naročil v google play storu v nemčiji.

mihec87 ::

galu je izjavil:

Gledam zej malo te zaščitne folije... in jih je malo morje. Na Ebayu vse od 1$ naprej, medtem ko so folije priznanih firm od 15$ naprej.

Kakšne izkušnje, predlogi, ...?

Pomoje je bolje šipca(tempered glass) kot pa folija.http://forum.xda-developers.com/google-...

Zheegec ::

klinker je izjavil:

N5 je bolj poznan in prodajan, tukaj sploh ni primerjave. poglej forume, kjer se na veliko debatira o Samsung ali Apple napravah, je težav in pritožb še in še. ali pa včasih za Nokie, je bilo podobno.

Gregor5816 ::

DrDeeJay je izjavil:

mnja, light flow je rešu problem...ma pa očitno res velik folka s tem LEDom težave.

borutz...verjetno je problem v tem da ti je ena izmed aplikacij k uporablja kamero (skype itd) zaradi spodaj omenjenga buga požrla baterijo:

http://www.androidcentral.com/google-pi...
http://www.androidpit.com/kitkat-nexus-...

poglej pod settings-battery kaj ti je požrlo baterijo

Tudi meni z začetka notification LED ni delal, potem sem šel v nastavitve gledat, če je sploh prižgan. Obkljukano je bilo, sem samo odkljukal in še enkrat obkljukal in začuda je od takrat naprej delovalo, ob prejetem mailu/SMSu ali neodgovorjenem klicu je utripala bela lučka. Pri light flow je super, da lahko izbiraš tudi barve in frekvenco utripanja.

Zheegec je izjavil:

klinker je izjavil:

N5 je bolj poznan in prodajan, tukaj sploh ni primerjave. poglej forume, kjer se na veliko debatira o Samsung ali Apple napravah, je težav in pritožb še in še. ali pa včasih za Nokie, je bilo podobno.

Bi znalo bit,ja. Glede na to da ko je sel necak po nov fon, je hotu N5. Ga niso meli na zalogi ter omenli da je povprasevanje precejsnje in da prodajo vse kar dobijo.

Sm probal izklopit in vklopit led... Ampak ni pomagalo... Light flow dela... Ceprov se vcas vseen mal cudno obnasa... Npr najprej utripne modra barva pol pa tista k sm jo nastavu za doloceno aplikacijo... Vseen pa boljse kot 0 ;-)

Jst bi poskusu na novo flashnit stock sistem z fastboot. V primeru da se vedno ne dela je stvar zrela za uveljavit garancijo.

Egidij88 ::

cotax ::

Ob redni uporabi, nobenega štekanja, nobenega sesuvanja.. Zelo zadovoljen :)

Toliko o Androd "polizdelku". Že moj prejšnji Galaxy Nexus je ponastavil up-time števec samo ob posodobitvah. Od novembra, ko sem ga menjal, še ni bil resetiran, pa je vsak dan v uporabi.

Moj N5 pa ima trenutno 717:xy:ab

dunda ::

@cotax: pri meni pa ne bi toliko zdržalo. Je prevečkrat na vrsti nadgradnja jedra 8-)

Sicer pa sem tudi sam zelo zadovoljen s telefonom. Skoraj nimam realnih pripomb, seveda so nekaj sanje, drugo pa trenutna resničnost.
Odličen nakup.
https://www.kacnje.eu

Nov kamera .api. Lepo, da se bo program (končno) posobaljal preko Google Play in da je UI po enakem kopitu kot vse Googlove aplikacije, ampak WTF so delali s formatom slike?

Pa še to, en bug so odpravli pri premiku kamere v galerijo. Yay.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chev ()
««
18 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013361224 (144074) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13753252 (44776) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025557 (22014) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6533022 (25990) Assass1n

Več podobnih tem