» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
14 / 54
»»

dottor ::

Imam vprašanje. Ali Nexus 5 pri fotografiranju in snemanju lahko določiš kaj focusiraš? Recimo z One X ko slikam ali snemam lahko izberem kaj hočem focusirat, pri videoposnetkih lahko kadarkoli med snemanjem kliknem na drug element, ki hočem da je v focusu.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Sami ::

Nič posebnega, kar sem imel na Nexusu 4, aplikacije ki bi uporabljale kamero pa bile edino Hangouts, Skype in default app za kamero....
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Kot berem po spletu naj bi imelo več ljudi ta problem, razlog pa je lahko vsaka aplikacija, ki ima dovoljenje dostopanja do kamere. Kako bi lahko videl katera aplikacija povzroča tale proces?

JayKay ::

@dottor pri slikanju tap na doloceno mesto pistavi focus tja. pri snemanju pa tap nardi still fotko medtem ko dalje snema

dottor ::

Se pravi med snemanjem se focus zaklene in ga ne moreš premestit?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

rajko_car ::

Imam nov, 2 tedna star nexus 5. Ob zmerni uporabi mi baterija zdrži čez dan, ob neuporabi pa 26 ur, in to že od samega začetka... Je to uredu ali? Sicer je telefon zakon in zaenkrat deluje brezhibno (tok, tok).

borutz ::

ob neuporabi bi ti moral drzati 2-3 dni
par klicev, kaksen sms, posta,..

moj trenutno kaze 2 dni 1 uro, baterija je pa se 45% polna
se pravi v 2 dneh pozrlo polovico baterije

BadB0y ::

Sami. Meni je ta proces zaganjal flash light app, ko se je obesil mi je baterijo spilo v pol dneva. Prav tako, ko se je pojavil ta proces mi ni delovala kamera. Pomagal je restart.

damjanll ::

rajko_car je izjavil:

Imam nov, 2 tedna star nexus 5. Ob zmerni uporabi mi baterija zdrži čez dan, ob neuporabi pa 26 ur, in to že od samega začetka... Je to uredu ali? Sicer je telefon zakon in zaenkrat deluje brezhibno (tok, tok).

Lahko probas z nastavitvami ki sem jih navedel tukaj:
https://slo-tech.com/forum/t555136/p429...
Pa bi ti moral zdrzat dlje.

BadB0y je izjavil:

Sami. Meni je ta proces zaganjal flash light app, ko se je obesil mi je baterijo spilo v pol dneva. Prav tako, ko se je pojavil ta proces mi ni delovala kamera. Pomagal je restart.

Hvala za odgovor. Sem ugotovil, da imam enak problem in tole zaganja aplikacija flashlight app, vcasih se ob zagonu obesi, če se obesi (1X na 10 zagonov) naredim restart in proces izgine.

FlyingBee ::

zelo enostavno pri androidu, kriva je na novo posneta aplikacija, če jih ne posnameš na enkrat prav veliko potem takoj lahko izveš katera dela štalo

urosh ::

@Sami: S to aplikacijo vidis za vse aplikacije do cesa imajo dostop: https://play.google.com/store/apps/deta...

Da te enbo kap, ko bos videl do cesa vse lahko aplikacije dostopajo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: urosh ()

urosh je izjavil:

@Sami: S to aplikacijo vidis za vse aplikacije do cesa imajo dostop: https://play.google.com/store/apps/deta...

Da te enbo kap, ko bos videl do cesa vse lahko aplikacije dostopajo...

Uporabna stvar...hvala.

Nesta ::

Je baterija res zeloo slaba pri Nexusu? Recimo ce imas skoz prizgan mobile net. Kolk casa gvira baterija?

borutz ::

mobile net- mislis vklopljen prenos podatkov?

jaz imam 4G vseskozi pa mi zdrzi 2-3 dni, odvisno od uporabe

BadB0y ::

Tudi jaz imam wifi mobilni net, gps.. vse vklopljeno in baterija drzi dan in pol.

Kekec ::

Jaz imam wifi in mobile data non stop vklopljen, in zdrži odvisno od uporabe 1-3 dni.

damjanll ::

Nesta, mobile data ni problem za baterijo. Location in screen pijejo baterijo. Lahko pogledas tukaj:

https://slo-tech.com/forum/t555136/p429...

za primer da baterija lahko zdrzi 7 dni ce je vkljuceno vse razen location z malo vklopljenim zaslonom.

Kekec ::

marsi kaj lahko vpliva .... lahko tudi slab signal ali konstantno premikanje ...

Z mojo uporabo mi zdrži kot prejšnji Nexus 4 dan in pol, telefon je 24ur na WIFI-ju in po potrebi na prenosu.

Nesta ::

Za 350€ priporocate nakup? Oz bolje imam S2 pa bi ga prodal in kupil nekaj v rangu Nexusa 5, Galaxy S5 ipd...?

Nesta je izjavil:

Za 350€ priporocate nakup? Oz bolje imam S2 pa bi ga prodal in kupil nekaj v rangu Nexusa 5, Galaxy S5 ipd...?

Za 350EUR je price/performance, podobnega aparata za tale denar ne dobiš, bo pa zagotovo deloval dosti hitreje kot S5 (stock android vs. samsung touchwiz).

Gregor5816 ::

Kje se ga za 350EUR dobit? Kolikor sem jaz gledal je najceneje na electronic4you za 380EUR.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

290 € je na carphonewarehouse...

Dosan ::

Gregor5816 je izjavil:

Kje se ga za 350EUR dobit? Kolikor sem jaz gledal je najceneje na electronic4you za 380EUR.

Lahko se pozanimaš kako legit je tale oglas na bolhi (340€ nov, zapakiran): klik

Andre ::

Evo, sem frišen lastnik Nexus 5 in me že jezita dva problema.
WiFi mi dela ql, mobilni internet pa mi konstanto prekinja če imam vklopljen 4G(Simobil, center LJ). Če preklopim na 3G se stanje izboljša, no connection dobim le nekajkrat ko telefon zbudim.
Problem, ki je bolj moteč pa je, da me ob klicih sogovorniki na trenutke slišijo kot, da sem 2m stran. V 1h dolgem klicu se to zgodi preko 15x. :(

Ima še kdo težave s prekinjanjem povezave na Simobilu, težave s klici?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Andre ()

fireX88 ::

sicer ne vem za simobil, vendar kaj ima sploh pokrit centre lj z 4G? vem da ima btc, za več pa nicem seznanjen...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Chev ::

Andre je izjavil:

Evo, sem frišen lastnik Nexus 5 in me že jezita dva problema.
WiFi mi dela ql, mobilni internet pa mi konstanto prekinja če imam vklopljen 4G(Simobil, center LJ). Če preklopim na 3G se stanje izboljša, no connection dobim le nekajkrat ko telefon zbudim.
Problem, ki je bolj moteč pa je, da me ob klicih sogovorniki na trenutke slišijo kot, da sem 2m stran. V 1h dolgem klicu se to zgodi preko 15x. :(

Ima še kdo težave s prekinjanjem povezave na Simobilu, težave s klici?

Izklopi 4G, pa te bodo normalno slišali.

speedtouch ::

Iščem zamenjavo za moj SGS1, trenutno se mi najbolj dopade nexus 5, samo nekajkrat sem prebral da je kvaliteta zvoka slaba ter da gumbi ropotajo, rumeni zaslon.. se je kaj stanje izboljšalo? Ter kako drži baterija? čez dan mislim imet vkloplene samo mobilne podatke..

Zgodovina sprememb…

ma idi v trgovino pa se poigraj z enim

speedtouch je izjavil:

Iščem zamenjavo za moj SGS1, trenutno se mi najbolj dopade nexus 5, samo nekajkrat sem prebral da je kvaliteta zvoka slaba ter da gumbi ropotajo, rumeni zaslon.. se je kaj stanje izboljšalo? Ter kako drži baterija? čez dan mislim imet vkloplene samo mobilne podatke..

Kvaliteta zvoka se mi zdi malo slabška kot na Nexusu 4, glede gumbov ti lahko rečem da so od serije 312k vsi ok, pri mojem 401k seriji nič ne ropotajo. Moj je imel na začetku (pred dvemi tedni) kar rumenkast zaslon, sem pa opazil da se stanje izboljšuje (sušenje lepila), slika ratuje podobna Nexusu 4 (bolj hladen zaslon).

Glede baterije pa je odvisno od vsakega posameznika, meni drži dan in pol, kot pri bivšem Nexusu 4.

speedtouch, reče se svoj, ne moj, JayKay, uporabljaš hrvatizme

speedtouch, LG G2 je v več pogledih boljši od N5 in ti ga priporočam

FlyingBee je izjavil:

speedtouch, reče se svoj, ne moj, JayKay, uporabljaš hrvatizme

speedtouch, LG G2 je v več pogledih boljši od N5 in ti ga priporočam

Argument?

PrimozR ::

Ful bolj crappy software ma. Eni na to palijo.

Stojansto po drugi strani pa v določenih predelih slovenije (are your OCD senses tingling?) povsem normalno uporabljajo idi. Tako da morda to ni srbohrvatizem, temveč narečni govor?

Pa zakaj se pogovarjamo v temi Nexus 5 o slovnici?? Takšne stvari pač povej na ZS. (če smo povsme pošteni tvoja uporaba treh vejic slogovno ni najbolj primerna. JayKayu bi zlahka to povedal v ločeni povedi. Who's the grammar nazi now?? :P)

PrimozR je izjavil:

Ful bolj crappy software ma. Eni na to palijo.

Nexus 5 ima stock Android 4.4.2. Po tej logiki imajo vsi Android telefoni crappy software, saj pri ostalih modelih v ozadju teče le UI proizvajalca?

pipi govori o lg g2

JayKay je izjavil:

pipi govori o lg g2

My bad, potem pa se strinjam z njim=)

očitno še niste g2 imel na preizkušnji, n4 in n5 sta hw kot lite verzije g in g2, sw pa je stock še vedno precej na beta kot vse priredbe androida

Če folk menjava G2 za N5, kar precej pove.
Meni je G2 tudi všeč, če bil GPE in brez glossy plastike, bi razmislil o nakupu. Aja, saj to je N5 :D

N5 ima stock android, kar je zame velika prednost, update dobimo pri, telefon je clean, brez nekih touchwiz\htc sense dodatkov, kar posledično le upočasnjuje performacne telefona, kar pa za G2 ne morem reči...

Dosan ::

speedtouch je izjavil:

Moj je še precej frišen trenutno (dober teden), za zvok ne morem pokomentirati ker zelo redko kaj poslušam preko zvočnika, to prepustim komu drugemu. Z gumbi ni nobenih problemov, kakega ropotanja ni slišati, je pa moj prvi N5 imel precej rumenkast zaslon (primerjano še z enim N5) in je kar romal nazaj na Telekom, kjer so go poslali na servis, srevis pa je potem odobrili menjavo za novega (opomba: rumenega zaslona ne štejejo kot stvarno napako, gre kao za garancijsko "popravilo" - ampak menjajo če je telefon nov zgleda). Baterija gladko zdrži čez dan (16 ur, 5 ur screen on je trenutno moj rekord - z wifi/data, location reporting itd).

Bottom line: get it, ne bo ti žal, telefon je super. Če pa imaš nesrečo da dobiš rumenkast zaslon, zahtevaš zamenjavo in je porihtano.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dosan ()

mjolnir ::

sw pa je stock še vedno precej na beta kot vse priredbe androida

What?

Če še niste opazili, vsaka androidna izdaja zakrpa en kup sranja iz prejšnje, zame jebto beta testiranje v prenesenem smislu

klinker ::

Pa sej to velja pol za ves SW na splosno ;)
Ampak ja. KitKat je devinitivno neka malo bolj testna varjanta, ce ne drugo vsaj glede ART-a, ki je samo kot testna zadeva v developer options in vsekakor potrebuje se en kup dela.

FlyingBee je izjavil:

Če še niste opazili, vsaka androidna izdaja zakrpa en kup sranja iz prejšnje, zame jebto beta testiranje v prenesenem smislu

Zame pa razvoj. Tudi pri avtomobilizmu so softwerski popravki, pa aktualni avtomobili niso beta za nov model.

speedtouch ::

Sem vzel telefon, in samo rečem da je prekleto hiter.. ni mi žal nakupa :) glede zaslona, še nisem opazil..

dobro zate, vemo pa vsi, da se vse pokaže, če je eno zraven drugega, kot recimo že samo dejstvo, da peehajaš iz s1 na n5, tako da ni bilo kaj drugega za pričakovatii

klinker ::

Tudi ce bi presaltal iz S3 na N5 bi bil prekleto hiter :)

Chev je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Zame pa razvoj. Tudi pri avtomobilizmu so softwerski popravki, pa aktualni avtomobili niso beta za nov model.

šele z verzijo 4.3 so prišli do 60fps-like premikanja med stranmi, to je kot da bi šele Golf 6 nehal cukat med vožnjo ...nekak me to tudi spomne na reklame o detergentih, leta 1998 je ima X firma super formulo za čiščenje, 2004 še revolucionarno boljšo, letos pa je še boljša, torej je bila 1998 za en k*r*c vredna oziroma učinkovita

ok, off-topic pa še primerjave nikoli niso "plodne" pri argumentiranju, tako da razvoj je zelo ohlapnega pomena ... Apple je vsekakor dokazal nasprotno, ups, še ena primerjava

Nexusi so tudi dejansko cenejše naprave, tako da pri G2 res lahko le subjektivno glede glossy plastike pa SW-ja potarnamo, vendar stock je tudi beta

Auba ::

Katastrofa! Danes se mi je sesul Nexus5 sredi facebookanja, mi fukne kakor, da se mi posodablja Android, potlej pa za vsak proces posebej mi napiše "xxx has stopped working", telefon se mi je misteriozno tudi formatiral, zdaj se pa zaganja v nedogled in ga je nemogoče usposobiti.

Zadevo bom moral žal dati pod garancijo. Ampak mi je pa wtf...zadeva ni nič rootana, nobenih čudnih aplikacij nimam gor, skratka res NIČ nisem delal s telefonom pa se mi je softwarsko tako sesul da noben hard reset ne pomaga, niti ko grem v "safe mode" androida...wtf res :/
Živjo :)
««
14 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013360409 (143259) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13752991 (44515) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025435 (21892) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6532879 (25847) Assass1n

Več podobnih tem