» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
15 / 54
»»

Zheegec ::

Pač okvara matične plošče, RAM, spomina, nekaj hardwerskega.

speedtouch ::

kateri etui uporabljate lastniki nexusa? :D

Zgodovina sprememb…

Auba ::

Ma ugl jajca. A imam kake šanse, da bi dobil popolnoma nov telefon (tistega z novimi knofi in večjimi odprtinami za zvočnik?) :)
Živjo :)

PrimozR ::

FlyingBee je izjavil:

Chev je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Če še niste opazili, vsaka androidna izdaja zakrpa en kup sranja iz prejšnje, zame jebto beta testiranje v prenesenem smislu

Zame pa razvoj. Tudi pri avtomobilizmu so softwerski popravki, pa aktualni avtomobili niso beta za nov model.

šele z verzijo 4.3 so prišli do 60fps-like premikanja med stranmi, to je kot da bi šele Golf 6 nehal cukat med vožnjo ...nekak me to tudi spomne na reklame o detergentih, leta 1998 je ima X firma super formulo za čiščenje, 2004 še revolucionarno boljšo, letos pa je še boljša, torej je bila 1998 za en k*r*c vredna oziroma učinkovita

ok, off-topic pa še primerjave nikoli niso "plodne" pri argumentiranju, tako da razvoj je zelo ohlapnega pomena ... Apple je vsekakor dokazal nasprotno, ups, še ena primerjava

Nexusi so tudi dejansko cenejše naprave, tako da pri G2 res lahko le subjektivno glede glossy plastike pa SW-ja potarnamo, vendar stock je tudi beta

Smo že ugotovili, da pri N5 ni treba bistveno jamrati nas sw oz. definitivno manj, kot pri konkurenci. Pa N5 ima soft touch plastiko, kaj ti ni jasno... Glossy plastiko lahko tako gledamo objektivno, do 2x dražja naprava ima v roki slabši občutek...

Auba je izjavil:

Ma ugl jajca. A imam kake šanse, da bi dobil popolnoma nov telefon (tistega z novimi knofi in večjimi odprtinami za zvočnik?) :)

Kje si ga pa kupil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Kupil sem ga na Telekomu :) Na začetku decembra al konec novembra saj nevem. Prej sem imel Nexusa 4 ampak iz Anglije. To pa bi bila piz******, da bi mi crknilo potlej sem pa brez garancije v Slo.

Odvisno kako ga dobiš iz Anglije.

Ja ni važno kako ga dobiš. Sem klical takrat še na Vama trade al kaj je že pa ni ene variante, da ti ga zastonj poštimajo v Sloveniji, ker kao LG Electronics nima urejene eu warranty pri nas.

klinker ::

Ocitno ima nekaj folka tezave z N5.
Z N4 ni blo nekega jamranja po netu, medtem ko za N5 sem opazu ze kar nekaj folka.

Ma drugače je kul telefon, a mu malo kvaliteta šepa. Sploh power button je dno od dna. :) Moram malo pojamrati na Telekomu, če imam vsaj kako šanso, da dobim popolnoma nov telefon. A šanse za kaj takega so res male :)

Chev ::

Auba je izjavil:

Ni novega. So samo manjša odstopanja pri izdelavi.

Auba je izjavil:

Ja ni važno kako ga dobiš. Sem klical takrat še na Vama trade al kaj je že pa ni ene variante, da ti ga zastonj poštimajo v Sloveniji, ker kao LG Electronics nima urejene eu warranty pri nas.

Je. Če ti ga dobavi kolega, ki se mu potem da ukvarjati z garancijskim postopkom, potem gre. Preverjeno. Ampak vse skupaj je, če nisi v Angliji in nimaš njihove kreditne (okej, glavno je to, naslov lahko pofejkaš, dokler ti delajo google servisi kot 'angleški') totalen pain in the ass.

EDIT: pa tukaj LG nima nič zraven, Google Play naprave imajo svojo garancijo (jaz govorim o Google Play telefonih, ne random angleških štacunah. Tam se verjetno lahko zmeniš, da ga pošlješ direktno k njim in ni problema).

Zgodovina sprememb…

Tezaab ::

speedtouch je izjavil:

kateri etui uporabljate lastniki nexusa? :D

oklep, scit

damjanll ::

Ok, Hvala. Sem opazil na nexusu da imam singal vedno 0-2 črtic, ampak ko sem na 4G (0-2 črtici signala) predvaja youtube na HD nastavitvi brez zatikanja.. Na starem SGS sem imel vedno 5 črtic doma. Nexusa pa signal bari zajebavljejo..

Zgodovina sprememb…

Sami ::

speedtouch je izjavil:

Ok, Hvala. Sem opazil na nexusu da imam singal vedno 0-2 črtic, ampak ko sem na 4G (0-2 črtici signala) predvaja youtube na HD nastavitvi brez zatikanja.. Na starem SGS sem imel vedno 5 črtic doma. Nexusa pa signal bari zajebavljejo..

Tudi jaz sem to opazil, ampak vse deluje bp, klici so ok, tudi prenos deluje bp. Opazil sem da imam pred klicem oz. sprejetjem klica 1-2 crtici, ko pa nekoga poklicem oz. sprejmem klic pa se pojavijo vse crtice.

Je to mogoce kaksen power saving mode ali kaj podobnega?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

cinzek ::

Že imajo novi N5 ob nakupu naložen Android 4.4.2?

Sami je izjavil:

speedtouch je izjavil:

Tudi jaz sem to opazil, ampak vse deluje bp, klici so ok, tudi prenos deluje bp. Opazil sem da imam pred klicem oz. sprejetjem klica 1-2 crtici, ko pa nekoga poklicem oz. sprejmem klic pa se pojavijo vse crtice.

Je to mogoce kaksen power saving mode ali kaj podobnega?

Zdaj sem klical in je takoj iz 0-2 črtic poskočilo na 5 (full bar). ob uporabi mobilnih podatkov pa je max. 0-2 črtic ampak nisem opazil da bi se kaj zatikalo.. Mogoče je kakšnen saving mode..

Sami ::

cinzek je izjavil:

Moj je imel takoj 4.4.2.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

FlyingBee ::

PrimozR je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Chev je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Če še niste opazili, vsaka androidna izdaja zakrpa en kup sranja iz prejšnje, zame jebto beta testiranje v prenesenem smislu

Zame pa razvoj. Tudi pri avtomobilizmu so softwerski popravki, pa aktualni avtomobili niso beta za nov model.

šele z verzijo 4.3 so prišli do 60fps-like premikanja med stranmi, to je kot da bi šele Golf 6 nehal cukat med vožnjo ...nekak me to tudi spomne na reklame o detergentih, leta 1998 je ima X firma super formulo za čiščenje, 2004 še revolucionarno boljšo, letos pa je še boljša, torej je bila 1998 za en k*r*c vredna oziroma učinkovita

ok, off-topic pa še primerjave nikoli niso "plodne" pri argumentiranju, tako da razvoj je zelo ohlapnega pomena ... Apple je vsekakor dokazal nasprotno, ups, še ena primerjava

Nexusi so tudi dejansko cenejše naprave, tako da pri G2 res lahko le subjektivno glede glossy plastike pa SW-ja potarnamo, vendar stock je tudi beta

Smo že ugotovili, da pri N5 ni treba bistveno jamrati nas sw oz. definitivno manj, kot pri konkurenci. Pa N5 ima soft touch plastiko, kaj ti ni jasno... Glossy plastiko lahko tako gledamo objektivno, do 2x dražja naprava ima v roki slabši občutek...

Auba je izjavil:

Kje si ga pa kupil?

raje nehaj pisat novice o mobilcih, ker si biased, preveč subjektiven ... občutek v roki, da je objektivna stvar, hahahah, prosim te, kje pa podatek do 2x dražja naprava, v Sloveniji popolnoma zgrešena trditev, da ne omenjam OIS in 32gb ter dodatne funkcije pri g2 ... aja pa zaslon recimo pri n4 in G, čist druga pesem, tudi ed g2 in n5 kar precejšnja razlika

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

cinzek je izjavil:

Če nima se pa sam posodobi bp.....

SloTech123 ::

Razmišljam oz. bolje rečeno nameravam si v kratkem kupiti nexusa 5. Sicer sem bral pretekle komentarje, a neke realne slike nisem dobil hehe (eni ostro kritični, drugi zadovoljni). Skratka, vesel bi bil nekaj informacij o plusih in minusih, morebitnih težavah itd. Gledano "cost benefit" se mi zdi, da telefon po specifikacijah najbolj upravičuje pričakovanja.

PS: bral sem da je glede kamere po posodobitvi situacija boljša.kako je s tem? hvala usemm za pojasnila..lp

ni enostavno, ker recimo na bolhi so popolnoma novi g2 za 50 do 100 eur dražji od N5, tako da se marsikomu n5 splača, ampak ne pričakovat hw pomanjklivosti, ker SOC je identičen, vse ostalo pa so šparali

Kje točno so šparali? Vsakič, ko imam G2 v roki se sprašujem, kje so te razlike? Razen, da Nexus 5 opaaazno boljše deluje. Edina opazna razlika je baterija.

SloTech123 je izjavil:

PS: bral sem da je glede kamere po posodobitvi situacija boljša.kako je s tem? hvala usemm za pojasnila..lp

Kamera je v redu.

SloTech123 ::

Zheegec je izjavil:

Kje točno so šparali? Vsakič, ko imam G2 v roki se sprašujem, kje so te razlike? Razen, da Nexus 5 opaaazno boljše deluje. Edina opazna razlika je baterija.

baterija pri nexusu torej šibka točka?

SloTech123 je izjavil:

baterija pri nexusu torej šibka točka?

Meni drži 3 dni (brez igric, fb, twitterja, etc). Je pa pri G2 za 700mAh večja, tako da šibka točka ravno ni, ni pa spet biser.

Dosan ::

Battery life

Battery life

Screen time

Screen time

Ni bilo ravno igric, je bilo pa vse vključeno, wifi, data, location reporting pa precej je bil ekran prižgan.

noob96 ::

ja js velik uporabljam facebook instagram povio itd itd, pa če to malo čekiraš med poukom pa še popoldne parkrat prižgeš telefon, pa sync brez igric sicer mi baterija zdrži od 7 zjutri do 9 zvečer

battery test - nista glih znanstvena preizkusa, vendar za primerjavo več kot odlična:
lg g2 http://www.gsmarena.com/lg_g2-review-98...
N5 http://www.gsmarena.com/lg_nexus_5-revi...

kar pa se tiče zaslonov, naj bi imel N5 bolj realistične barve, G2 pa bolj punchy, tako da je tukaj subjektivno, vsekakor pa se mi zdi kot da je le AMOLED res prava tehnologija zaslonov, saj je osvetlitev iz ozadja grdo vidna na vseh, tudi high-end IPS, zaslonih LCD

FlyingBee je izjavil:

raje nehaj pisat novice o mobilcih, ker si biased, preveč subjektiven ... občutek v roki, da je objektivna stvar, hahahah, prosim te, kje pa podatek do 2x dražja naprava, v Sloveniji popolnoma zgrešena trditev, da ne omenjam OIS in 32gb ter dodatne funkcije pri g2 ... aja pa zaslon recimo pri n4 in G, čist druga pesem, tudi ed g2 in n5 kar precejšnja razlika

Če imata N4 in Optimus G popolnoma različna panela, zakaj sta praktično edina mobitela v zgodovini mobitelov s 4,7" 1280 x 768 zaslonom? Gled eobčutka v roki pa poglej okrog sebe, vsi jamrajo ad Galaxy S4 in LG G2, da dajeta v roki sluzast občutek. Ne vem kdo je potem biased tukaj.

FlyingBee je izjavil:

battery test - nista glih znanstvena preizkusa, vendar za primerjavo več kot odlična:
lg g2 http://www.gsmarena.com/lg_g2-review-98...
N5 http://www.gsmarena.com/lg_nexus_5-revi...

kar pa se tiče zaslonov, naj bi imel N5 bolj realistične barve, G2 pa bolj punchy, tako da je tukaj subjektivno, vsekakor pa se mi zdi kot da je le AMOLED res prava tehnologija zaslonov, saj je osvetlitev iz ozadja grdo vidna na vseh, tudi high-end IPS, zaslonih LCD

Spet, kdo je tukaj biased? Za AMOLED je do sedaj v praktično vseh primerih brez izjeme jasno, da so barve popolnoma prežgane, preveč navite. Da LCD-ji dajo bolj realno sliko.

Zgodovina sprememb…

še enkrat si dokazal, da si subjektiven do amena, očitno je modern AMOLED še vedno na nivoju S1 v tvoji glavi in da dejansko na mobitelu res rabiš top barvno reprodukcijo

plastika je že od vedno na mobitelih in sluzastih rok res ne prenese dobro, tukaj imaš the point, ki pa spet ne more biti bolj subjektiven in očitno milijoni uprabnikov res ni zadovoljnih s plastiko (sam si napisal, da vsi jamrajo nad tem), bravo, vsem se potijo roke

tvoje neznanje je presenetljivo slabo za pisca novic o mobitelih, zaslona se med n4 in optimus G razlikujeta v marsikaterem aspektu, resolucijo in prozvajalca pa res imata ista ... osvetlitev iz ozadja pa je res višek tehnologije ...NOT

AMOLED na telefonu :)) 1x in nikoli več.
Sicer pa če tebi @Stojansto pašejo temni zasloni s (pre)živimi barvami, zažganimi orisi, brez odtenkov črne... ja prav ane.

Chev je izjavil:

AMOLED na telefonu :)) 1x in nikoli več.
Sicer pa če tebi @Stojansto pašejo temni zasloni s (pre)živimi barvami, zažganimi orisi, brez odtenkov črne... ja prav ane.

še en biser razmišljanja

preden zatrem v kali, vprašanje: kater telefon si mel z AMOLED?

FlyingBee je izjavil:

še en biser razmišljanja

preden zatrem v kali, vprašanje: kater telefon si mel z AMOLED?

Razmišljanja?! Kaj pa je tu za razmišljat?

Note 2.

razmišljanje bi te recimo pripeljalo do dejstva, da je Note 2 in njegov zaslon že leto in pol stara tehnologija, če upoštevamo datum izida telefonam kdaj so jo razvili pa ne vem ... pripeljalo bi te tudi do dejstva, da ima Sammy na AMOLED-ih že nekaj časa 2-4 vrste prikaza prežive brave izginejo

imam Note 2 tudi sam in problemov z zažganimi orisi nimam, prežive barve me na telefonu res ne motijo, celo všeč so mi pri marsikaterem prikazu, osvetlitev je sicer slabša kot na LCD zaslonih in seveda ima pomanjkljivosti, ampak jih LCD tudi ima, tako da je pač od uporabnika odvisno kaj bo sploh opazil ... imam pač raje res črno kot res belo, na direktni svetlobi sonca pa niti kaj dosti ne gledam v telefon, saj vedno najdem senco, če ne si jo pa naredim pa še IPS tudi niso perfektni na direktni svetlobi

tehnologija pa je leta 2014 drugačna kot 2012 in tukaj nimamo kaj, izboljšalo se je, ni pa samoumevno, da bo na N5 enako kvaliteten zaslon kot na G2 ali pa recimo G pro, ki je med najboljšimi IPS zasloni, vsi pa so od istega proizvajalca ... Apple recimo je bile hvaljene zaslona pa čeprav so od istega proizvajalca, od katerega so na drugem telefonu ocenili isti zaslon slabše

kpkp ::

razmišljanje bi te recimo pripeljalo do dejstva, da je Note 2 in njegov zaslon že leto in pol stara tehnologija, če upoštevamo datum izida telefonam kdaj so jo razvili pa ne vem ... pripeljalo bi te tudi do dejstva, da ima Sammy na AMOLED-ih že nekaj časa 2-4 vrste prikaza prežive brave izginejo

Nexus 5 tudi ima display, ki je na voljo OEM vsaj 2 leti.

tehnologija pa je leta 2014 drugačna kot 2012 in tukaj nimamo kaj, izboljšalo se je, ni pa samoumevno, da bo na N5 enako kvaliteten zaslon kot na G2 ali pa recimo G pro, ki je med najboljšimi IPS zasloni, vsi pa so od istega proizvajalca

Ne drži.

Nima smisla. Še enkrat, uživaj v zaslonu kateri je tebi všeč.

Apple ima Sharpove LCD zaslone.

blackbfm ::

kolkr jz vem je imel iphone najprej zaslone od samsunga, zdaj od lgja... sharpov zaslon ima pa ipad air

A ni zanimivo, da se v tejle temi (ne samo po svetu) ljudje strinjajo z mano, pa sem še vedno subjektiven in neveden? :D

Ja, telefoni so že od nekdaj plastični. Ampak niso vse plastike enake, kakor tudi niso enake vse vrste končne obdelave. Lahko površino narediš hrapavo, obliješ s soft touch, itd. Vse to da v roki drugačen (boljši) občutek. Sem imel eno staro Nokio, ki je bila glossy (s prešvicanimi rokami je bila veselica to držati, pa je zadeva nekje polovico velikosti modernih 5-colarjev), sem imel HTC Desire, ki je bil soft-touch in imam nexus 4, ki je mešanica šipe in hrapave oz. soft touch plastike.

JayKay ::

ne bom se globoko spuscal v debato o tem kaj je boljse,ampak moj nexus je najjaci ker je rdec! :D

tistim ki razmisljajo o nakupu. telefon je odlicen. seveda se tu pa dam najdejo kaksni defekti, kar je razumljivo. idite v trgovino, se poigrajte z njim in ce pac pol dobite morda enega z malo rumentakstim zaslonom ga pac zamenjajte.
sam sem kupil ze dva n5 in oba sta brez tezav. crn je zdaj pri "upam" srecnem lastniku v SLO in brez tezav.

joooj! rdeč! you bastard!!! kupi kdo mojega belega? :))

PrimozR je izjavil:

A ni zanimivo, da se v tejle temi (ne samo po svetu) ljudje strinjajo z mano, pa sem še vedno subjektiven in neveden? :D

Ja, telefoni so že od nekdaj plastični. Ampak niso vse plastike enake, kakor tudi niso enake vse vrste končne obdelave. Lahko površino narediš hrapavo, obliješ s soft touch, itd. Vse to da v roki drugačen (boljši) občutek. Sem imel eno staro Nokio, ki je bila glossy (s prešvicanimi rokami je bila veselica to držati, pa je zadeva nekje polovico velikosti modernih 5-colarjev), sem imel HTC Desire, ki je bil soft-touch in imam nexus 4, ki je mešanica šipe in hrapave oz. soft touch plastike.

mislim, napisal si že toliko zgrešenih misli, da ne vem od kod ti to prepričanje

ne vem za vse tvoje poste, ampak zadnjih nekaj si veliko zgrešil

kpkp je izjavil:

Nexus 5 tudi ima display, ki je na voljo OEM vsaj 2 leti.

tehnologija pa je leta 2014 drugačna kot 2012 in tukaj nimamo kaj, izboljšalo se je, ni pa samoumevno, da bo na N5 enako kvaliteten zaslon kot na G2 ali pa recimo G pro, ki je med najboljšimi IPS zasloni, vsi pa so od istega proizvajalca

Ne drži.

uf, ti si pravi, da lahko rečeš kaj ne drži, failing po celi črti

ja so, od LG-ja

Chev je izjavil:

Nima smisla. Še enkrat, uživaj v zaslonu kateri je tebi všeč.

Apple ima Sharpove LCD zaslone.

Chev, tebi je vse ravno

Zgodovina sprememb…

uf, ti si pravi, da lahko rečeš kaj ne drži, failing po celi črti
ja so, od LG-ja

Pravi ali ne, Nexus 5 nima LCDja od LG pa če se ti na glavo postaviš.

blackbfm ::

Pravi ali ne, Nexus 5 nima LCDja od LG pa če se ti na glavo postaviš.

Zakaj ne? Kokr se meni zdi, lahko da se motim, je edino logično da je čimveč stvari in-house narejenih..drugače nevem kako se jim ga splača prodajat pod ceno konkurence.

FlyingBee je izjavil:

Chev, tebi je vse ravno

Aha. Razstavi iphona.
No, če že kompliciramo, trije dobavljitelji so. Sharp, LG in JDI.

Pomojem je Stojansto najbolje dati na ignore, če ga 5 ljudi ne prepriča, ga pač ni mogoče prepričati. Ni vredno truda.

JayKay rub it in, yeah -_-

sem primerjal enkran nexusa proti sgs in je malo očitno da ima ekran nexus bolj rumenkasti.. če hočem zamenjati, samo grem v mobitelovo poslovalnico, povem problem in mi ga oni zamenjajo? tovarniška zaščitna folija še je vedno gor.. Ali bom mogel čakati da pride iz servisa?

blackbfm je izjavil:

Zakaj ne? Kokr se meni zdi, lahko da se motim, je edino logično da je čimveč stvari in-house narejenih..drugače nevem kako se jim ga splača prodajat pod ceno konkurence.

Težko je sklepat logično, če nimaš internih informacij... Lahko šekuliramo npr., da LG nima primernega 5" 1080p panela, lahko je JDI cenejši, glede nato, da je ta LCD na trgu že več kot dve leti...

Dejstvo pa je, da imata obe najnovejši nexus napravi JDI LCD.

Jerry000 ::

Auba je izjavil:

Katastrofa! Danes se mi je sesul Nexus5 sredi facebookanja, mi fukne kakor, da se mi posodablja Android, potlej pa za vsak proces posebej mi napiše "xxx has stopped working", telefon se mi je misteriozno tudi formatiral, zdaj se pa zaganja v nedogled in ga je nemogoče usposobiti.

Zadevo bom moral žal dati pod garancijo. Ampak mi je pa wtf...zadeva ni nič rootana, nobenih čudnih aplikacij nimam gor, skratka res NIČ nisem delal s telefonom pa se mi je softwarsko tako sesul da noben hard reset ne pomaga, niti ko grem v "safe mode" androida...wtf res :/

Res wtf, maš smolo

Siegreicher ::

Verjetno mu je crknil pomnilnik/matična. Tu nima Android nič zraven. Kot da bi rekel mi je crknila turbina, jeben*i Sava gume.
««
15 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013360411 (143261) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13752993 (44517) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025435 (21892) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6532880 (25848) Assass1n

Več podobnih tem