Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

fast1slow ::
Boljse drsenje s folijo? Kolikor sem jaz na tekocem vsi govorijo, da je brez folije obcutek neprimerno boljsi... No morda si pa eden redkih. Gorilla glass pa vsekakor sluzi svojemu namenu. Imam n4 ze dobro leto brez zascite (no sedaj imam par tednov original bumper) in prask na zaslonu ni. So pa na zadnjem steklu (se vidijo ce pogledas proti svetlobi)...

PrimozR ::
Meni se je zadnja šipva spraskala nenormalno. Sprednja je pa po mesecu manj kot letu dni mela par prask.

Jerry000 ::
Boljse drsenje s folijo? Kolikor sem jaz na tekocem vsi govorijo, da je brez folije obcutek neprimerno boljsi... No morda si pa eden redkih. Gorilla glass pa vsekakor sluzi svojemu namenu. Imam n4 ze dobro leto brez zascite (no sedaj imam par tednov original bumper) in prask na zaslonu ni. So pa na zadnjem steklu (se vidijo ce pogledas proti svetlobi)...
jp z foljo lepše drsi...sem probal brez in z tisto foljo ko je prišla že na telefonu. Potem sem pa kupil novo folijo in lahko rečem da je zame precej boljše. Pač jaz ne zaupam tem steklu...in mam raj zaščito. Jebi ga

Zmajc ::
Galaxy S2 sem imel brez folije 1 leto, no problem at all.
N5 imam brez folije par mesecev, še nobenih težav ali prask. Pa je bilo že par padcev na tla.
na telefonu imam samo silikonski ovitek. drugače pa telefona nikoli ne nosim v žepu kjer se mi valjajo kaki predmeti ali ključi.
Drsenje po steklu je zame občutno boljša izkušnja. Stvar okusa pač.
N5 imam brez folije par mesecev, še nobenih težav ali prask. Pa je bilo že par padcev na tla.
na telefonu imam samo silikonski ovitek. drugače pa telefona nikoli ne nosim v žepu kjer se mi valjajo kaki predmeti ali ključi.
Drsenje po steklu je zame občutno boljša izkušnja. Stvar okusa pač.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Dosan ::
Vprašanje glede garancije/izmenjave : moj nov N5 ima rumenkast ekran ali pa slabo kalibriran ekran, not sure which. V primerjavi z N5 od sodelavca in z N4 je to zelo očitno pri raznih belih ozadjih, spletnih straneh itd. Mi bodo to sploh vzeli pod garancijo in ali lahko zahtevam novega?

blackbfm ::
To ni kalibracija, to je šlampasta masovna izdelava. Nekateri pravjo da je to lepilo ki izzveni po določenem času, če verjameš v pravljice.. :P Lahko ti povem kako je pri applu, telefon ti menjajo (novega za refurb) čeprav uradno tega ne priznajo kot napako. Nekaj uporabnikov na jabuk.si forumu je večkrat menjalo iphone preden so dobili takega z normalnim zaslonom..tako da stvar ni tako redka. Če ti rumena ne seka prav izrazito ven, in da je kontrast kolkr tok, potem se probaj sprijaznit.

JerryP ::
Vprašanje glede garancije/izmenjave : moj nov N5 ima rumenkast ekran ali pa slabo kalibriran ekran, not sure which. V primerjavi z N5 od sodelavca in z N4 je to zelo očitno pri raznih belih ozadjih, spletnih straneh itd. Mi bodo to sploh vzeli pod garancijo in ali lahko zahtevam novega?
Moj je N5 je imel tudi rumenkast zaslon na začetku. Sedaj ga imam dobra dva tedna in se je bistveno izboljšal. Tudi sam sem prebral, da so v začetku takšne barve zaradi lepila, ki se še ni do konca posušilo in se čez čas normalizira, kar se pri meni je.

kpkp ::
Nisem 100% kako lepilo uporabljajo, vendar se LOCA lepila ponavadi sušijo na UV svetlobi, tako da če ga vzameš s seboj v solarij bo mogoče pomagalo.

No telefon je bil poslan v pregled, da vidim če bodo potrdili stvarno napako in ga zamenjali. Sicer me pa čedalje bolj skrbi da bodo samo zavrnili vse skupaj in bo nazaj prišel še s kakšno prasko glede na sloves slovenskih servisev =/

dunda ::
samo daleč je
Kateri pa sploh je uradni servis za telefone LG?
Na spletu najdeš vse živo, še največ pa za TV.
https://www.kacnje.eu

fireX88 ::
Vamatrade
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

sweeti ::
Sicer ni direktno za n5 (mogoče je kakšen app na playstoru), pri xperia z1 z tazadnjo posodobitvijo lahko nastavljaš barve in s tem "izničiš" rumenkasto barvo

Ali pa kakšen kernel - jaz uporabljam Franco kernel in tam lahko nastavljaš barve.

JayKay ::
Prodajam crnega N5 16gb ce koga zanima. Za vec info na zs. Upostevajte da bo poslan iz UK. Prodajam ker sem narocil rdecega. :)

JayKay ::

No telefon je bil poslan v pregled, da vidim če bodo potrdili stvarno napako in ga zamenjali. Sicer me pa čedalje bolj skrbi da bodo samo zavrnili vse skupaj in bo nazaj prišel še s kakšno prasko glede na sloves slovenskih servisev =/
UPDATE: Vamatrade so danes sporočili da so sicer zavrnili stvarno napako, ampak da mi bodo telefon vseeno zamenjali, tako da zdaj samo še čakam na zamenjavo (in upam da bo ekran normalen), super anyway :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dosan ()

UPDATE: Vamatrade so danes sporočili da so sicer zavrnili stvarno napako, ampak da mi bodo telefon vseeno zamenjali, tako da zdaj samo še čakam na zamenjavo (in upam da bo ekran normalen), super anyway :)
Super.

cotax ::
Tudi moj trpi za rumenkastim ekranom.. Zadeve sploh nisem opazil in me ni motila, dokler nisem primerjal ekran z LG G2. Čista belina proti rumenkasti tinti. Ampak dobro, sta komplet druge vrste ekrana. Bi moral primerjati z drugim N5, kar nisem še storil. Zaenkrat še ne razmišljam o zamenjavi.. Problem je bolj v meni, ker sedaj zanalašč "vidim" to rumenkost, odkar sem primerjal.. Za francotov kernel pa nimam jajc.. A zadeva je potem dejansko rešljiva?

Tudi moj trpi za rumenkastim ekranom.. Zadeve sploh nisem opazil in me ni motila, dokler nisem primerjal ekran z LG G2. Čista belina proti rumenkasti tinti. Ampak dobro, sta komplet druge vrste ekrana. Bi moral primerjati z drugim N5, kar nisem še storil. Zaenkrat še ne razmišljam o zamenjavi.. Problem je bolj v meni, ker sedaj zanalašč "vidim" to rumenkost, odkar sem primerjal.. Za francotov kernel pa nimam jajc.. A zadeva je potem dejansko rešljiva?
Tudi sam sem imel v začetku rumenkast odtenek zaslona, ki se je unesel in je sedaj normalno bel. Telefon si lastim manj kot mesec dni, nevem točno kdaj je sprememba nastala. Verjetno postopoma tako, da razen na začetku kasneje sploh nisem opazil in so me šele sedaj tile vaši "problemi" spomnili, da sem imel tudi sam podobno situacijo.

Jaz ga imam že malo več kot mesec dni, res pa je, da imam svetlost na najnižjo možno (osebna preferenca). Mi lahko zaupaš tvojo nastavitev svetlosti? Že kar nekaj ljudi je namreč pisalo o tem, da se je samo popravilo.. Razmišljam v tej smeri, da mogoče če je višja svetlost se ekranček bolj segreje in posledično se lahko odpravi ta rumenkost.. (glede na govor o lepilu, ki se mora posušiti.. čeprov mi je malček to iz trte zvito).

kpkp ::
Bi znalo pomagati, nisem pa se toliko poglabljal, da bi ti znal povedati katere frekvence so potrebne... So pa kake UV luči bolj učinkovite.
Je pa vsekakor možno tudi da je display slabo kalibriran.
Je pa vsekakor možno tudi da je display slabo kalibriran.

BadB0y ::
Poleti je treba to pustit na soncu 3h in ven dobis gorilla glass 4. Če ekran ne sveti kot treba ima "fleke" pač nesi na servis naj se oni z tem ubadajo.. vrjetno smo pošteno kupili in plačali aparat.

Jaz ga imam že malo več kot mesec dni, res pa je, da imam svetlost na najnižjo možno (osebna preferenca). Mi lahko zaupaš tvojo nastavitev svetlosti? Že kar nekaj ljudi je namreč pisalo o tem, da se je samo popravilo.. Razmišljam v tej smeri, da mogoče če je višja svetlost se ekranček bolj segreje in posledično se lahko odpravi ta rumenkost.. (glede na govor o lepilu, ki se mora posušiti.. čeprov mi je malček to iz trte zvito).
Sam imam svetilnost zaslona ročno nastavljeno na 30%, v kolikor sem zasledil lahko proces pospešiš, če uporabljaš svetilnost blizu 100%. Drugače pa si lahko prebereš temo na xda o težavah ostalih in kako so jih rešili.

Ga bom dal za eno minuto v puncino UV pečko, k jo uporablja za nohte. 4 UV žarnice, lahko bo kaj pomagalo. :> Drgač pa nimam flekov, ekran je enakomeren, le malce rumenkast je.. Razn rumenega enakomernega tona nobenih težav.. Ravno zato ga ne bi želel vračati. Bom se probal malo poigrat.. Če ne drugega pa franco kernel. Hvala za info! Bom poročal..

Sami ::
Dva dni nazaj sem presedlal iz Nexusa 4 in pri telekomu kupil Nexusa 5 (črn, 16GB). Pridem domov, telefon samo vklopim in sredi zaslona je bil mrtev piksel, žrlo me je celo noč=) zjutraj sem se takoj odpravil v telekomov center v BTC-ju in zahteval novega, hvalabogu so mi ga zamenjali.
Res pa je zaslon malo bolj "rumenkast" v primerjavi z Nexusom 4, upam da se bo tole odpravilo....ni mi edino jasno tole, kako se lahko lepilo "posuši" v roku meseca, potem bi se že moralo, saj je sigurno že mesec od izdelave telefona?
Res pa je zaslon malo bolj "rumenkast" v primerjavi z Nexusom 4, upam da se bo tole odpravilo....ni mi edino jasno tole, kako se lahko lepilo "posuši" v roku meseca, potem bi se že moralo, saj je sigurno že mesec od izdelave telefona?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

'Suši' ga svetloba, torej ko je prižgan backlight oz. je izpostavljen dnevni svetlobi.
Je priporočljivo, da je zaradi sušenja prvi mesec v ovitku?

PrimozR ::
'Suši' ga svetloba, torej ko je prižgan backlight oz. je izpostavljen dnevni svetlobi.
Je priporočljivo, da je zaradi sušenja prvi mesec v ovitku?
Kakšnem ovitku? Pa ovitek bo prej poslabšal zadevo...
Če koga slučajno zanima
Nexus 5 16GB 240 funtov @ carphonewarehouse
Oh damn... :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Gregor5816 ::
Če koga slučajno zanima
Nexus 5 16GB 240 funtov @ carphonewarehouse
Na žalost ne pošiljajo drugam kot v UK.

Assass1n ::
Za 330€ boš dobil na bolhi kupljenega pri nas z našo garancijo po možnosti star manj kot mesec ter brez znakov uporabe? Ne vem odloči se pa sam...
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Assass1n ::
Ni nobenega, je pa dovolj belih in črnih
nisi rekel da hočeš rdečega. Samo predlagal sem

še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Gledam porabo baterije in vidim, da je 22% porabe povzročil proces "mm-qcamera-daemon", brskam po netu in vidim da ima več uporabnikov to "težavo". Se je zgodilo še komu? Kaj bi bilo to?

bluefish ::
Katere aplikacije imaš nameščene? V povezavi s problemom se pogosto omenjajo appi, ki uporabljajo prednjo ali zadnjo kamero. Nekateri tudi svetujejo factory reset.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 360321 (143171) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 52893 (44417) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25403 (21860) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 32799 (25767) | Assass1n |