» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
12 / 54
»»

SG_101 ::

zdravo.

kupiti imam namen tale ovitek http://www.tehnet.si/spigen-sgp/nexus-5...

zanima me, če ima kdo tega slim armor. bral sem, da so z njim neke težave glede gumba (da je gumb zelo občutljiv ipd..). Ima kdo kakšne s tem?

ps. je že kdo naročal iz te trgovine? je ok?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SG_101 ()

dottor ::

Se ve kej kaj ima letos google namen lansirat v Nexus seriji? Oktobra mi poteče naročnina pa bom zamenjal moj One X ta kej novejšega pa je Nexus na listi (seveda čakam še na ostale kaj bojo dali vn).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Sba ::

Ja, jaz ga imam. In tudi kupil sem ga tu. Plačal sem preko paypala, prišel pa je v parih dneh. (Če se ne motim sem naročil v nedeljo in prejel v sredo.)

Uporabljal sem ga slab mesec, potem pa sem ga odstranil. Verjetno ga bom uporabljal po potrebi za na kolo. Kar me je zmotilo je bila predvsem že omenjena težava. V žepu se je pritisnil gumb in utišal telefon med zvonjenjem. Druga stvar ki me je zmotila pa so bili ostri robovi odprtin. Običajno namreč telefon držim tako, da imam spodaj pri USBju upognjen mezinec. Z ohišjem ta prijem ni bil najbolj udoben, saj me je v prst žulil rob odprtine za USB.

Sedaj ga imam že dva meseca brez zaščite. Še najlepše paše v roko in žep. Je pa res, da z ohišjem telefon zgleda zares robusten kot kak oklepnik.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Dejan99 ::

SG_101 je izjavil:

zdravo.

kupiti imam namen tale ovitek http://www.tehnet.si/spigen-sgp/nexus-5...

zanima me, če ima kdo tega slim armor. bral sem, da so z njim neke težave glede gumba (da je gumb zelo občutljiv ipd..). Ima kdo kakšne s tem?

ps. je že kdo naročal iz te trgovine? je ok?

Jaz imam tak ovitek, kupil sem ga v isti trgovini. Kar se tiče gumba je bil res preveč občutljiv. To sem rešil tako, da sem notranjo površino gumba pobrusil z dremlom. Potem je bilo vse ok. Nekje sem bral, da so že popravili to "napako", vendar potem so se kupci pritoževali nad preveč trdim gumbom.
Glede trgovine pa nimam nobene pripombe, poslano hitro, brez poštnine, vse ok.

JayKay ::

a se original n5 case ne obnese?

Mavrik ::

dottor je izjavil:

Se ve kej kaj ima letos google namen lansirat v Nexus seriji? Oktobra mi poteče naročnina pa bom zamenjal moj One X ta kej novejšega pa je Nexus na listi (seveda čakam še na ostale kaj bojo dali vn).

Novembra ali decembra bo verjetno kak nov ja ;)
The truth is rarely pure and never simple.

dottor ::

Upam da letos pride kej zanimivega vn. Tej ukrivljeni ekrani mi niso najbolj všeč, ne spovnem pa se kdo ga je ukrivil ob strani čez rob, to se mi zdi uporabno predvsem za glasbo, pa če boš lahko ikone dajal gor (bližnice in funkcije).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Dejan99 ::

JayKay je izjavil:

a se original n5 case ne obnese?

Z bumperjem ni nič narobe, ga še vedno uporabljam ;). Spigena sem imel bolj začasno, kupil se ga takoj za nexusom, mi pa že od začetka ni bil všeč, ker je malo preveč debel.

damjanll ::

Sg_101:

Jaz bi od spigen izbral raje ultra fit.
Sam imam sicer ringke slim in sem super zadovoljen.
V glavnem pri obeh so odprtine za gumbe tako da original gumb stiskas in ni tezav.

Auba ::

A mi lahko kdo razloži kaj ti nucajo tile bumperji v primeru ko ti pade telefon direktno na zaslon?! Jaz teh ovitkov in podobnega sranja ne uporabljam, ker je brezveze
Živjo :)

Egidij88 ::

Če ima malo roba čez ekran lahko še kako pomaga. Takšen kot je recimo ofišal bumper za N4...

mihec87 ::

dottor je izjavil:

Upam da letos pride kej zanimivega vn. Tej ukrivljeni ekrani mi niso najbolj všeč, ne spovnem pa se kdo ga je ukrivil ob strani čez rob, to se mi zdi uporabno predvsem za glasbo, pa če boš lahko ikone dajal gor (bližnice in funkcije).

samsung youm sam je ostalo pri prototipu ..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

KuhaR ::

Cena Nexusa 5 z vezavo je pri Telekomu spuščena na 296EUR oz. 24x4.58EUR(z bonom je cena 110 EUR, best buy). Dobil bon preko bolhe za 100EUR skupaj 210EUR. Zakon.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KuhaR ()

noob96 ::

kakšne must have aplikacije za nexusa?

Pro_moted ::

KuhaR je izjavil:

Cena Nexusa 5 z vezavo je pri Telekomu spuščena na 296EUR oz. 24x4.58EUR(z bonom je cena 110 EUR, best buy). Dobil bon preko bolhe za 100EUR skupaj 210EUR. Zakon.

????

Sn že mislil da je res cena padla, ampak si narobe napisal.
Cena Z BONOM, vezava 12 mesecev je 296 evrov
Cena Z BONOM vezava 24 mesecev je 110 evrov

Brez bona je še vedno oderuških 396 evrov.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

KuhaR ::

Se v soboto je bila cena z bonom pri vezavi na 24 mesecev 134EUR od ponedeljka pa je 110EUR+bon.

Jap še najdeš kak bon za dobrih 100eur zmaga...Seveda 396 je več kot na google play ipd...

DrDeeJay ::

A mogoče kdo ve kero verzijo androida ima n5 kupljen pri simobilu? A je 4.4.2 al je osnovni 4.4? A tile naši operaterji relativno hitro updajtajo software (glede na to, da morjo dodati še svoj bloatware) po uradnih izdajah updajtov s strani googla...al se ponavadi dolgo časa čaka (kakšne so ble izkušnje pri N4)?

Na 4.4.2 se updata samodejno..bloatwara za spremembo niti ni..

Kekec ::

Ravno to je lepota Nexusa. Dobiš posodobitve od googla.

Chev ::

V tednu-dveh so vsi updatani, po celem svetu, neodvisno od kateregakoli operaterja.

Kipljen bo z 4.4, ko ga boš prvič prižgal se bo posodobil na 4.4.2.

JerryP ::

Chev je izjavil:

V tednu-dveh so vsi updatani, po celem svetu, neodvisno od kateregakoli operaterja.

Kipljen bo z 4.4, ko ga boš prvič prižgal se bo posodobil na 4.4.2.

Simobilov nexus 5 je model januar 2014 tako, da pride že naložen z verzijo 4.4.2. Sprobano iz prve roke ;-)

Torej 401k so že posodobljeni. Je fizično kaj drugačen kot prejšnji (predvsem velikost lukenj mikrofona in zvočnika)? Sam sem sicer prepričan, da so samo roumorji, ampak nikoli ne veš...

Luknje zvočnika in mikrofona na mojem niso nič večje v primerjavi s prvimi modeli. Kot je znano pri teh serijskih številkah ne gre za revizije, ampak za leto in mesec proizvodnje. Znotraj proizvodnjih linij pa prihaja do odstopanja pri velikosti lukenj, zato imajo nekateri vmesni modeli večje, sedaj pa so spet manjše.

Zvok iz zvočnika je meni osebno dovolj glasen, zato me manjše luknje ne motijo. Opazil sem še ropotajoče gumbe, ki pa mi tudi niso moteči. Zaslon je malenkost rumenkast, to naj bi bilo zaradi lepila, čez določen čas uporabe naj bi se normaliziral.

Tako je, to je samo serijska številka proizvodnje, ampak če bi bil kakšen "facelift", bi se telefon spremenil glede na serijsko št, tako kot Nexus 4, ki je dobil nogice na zadnji strani. Torej izdelujejo še vedno enake :)

Na mojem se tudi slišijo gumbi če ga streseš, v splošni uporabi popolnoma nemoteče. Glede zaslona pa je tako, prej sem imel Galaxy Nexus (Super AMOLED), tako da vse kar je svetlo, mi je belo.

weasel ::

Kaj pa, če se ob tresenju sliši stabilizacija kamere? Ker se sliši tudi, če držim gumbe in stresem.

DrDeeJay ::

hm to je pa gut pol, ce operater ne more stopat updajtov...tko kot pr ostalih telefonih...sm mislu, da jih useen (če telefon ni kupljen v prosti prodaji), ker sigurno dajejo svoje programčke notr (sploh Telekom k ma tiste svoje komunikatorje, pa mail itd)

Za ta denar (sploh s siol bonom) nimaš kaj razmišljat.

Tiste Telekomove aplikacije najdeš na Play Store, telefon pride s tem:

Chrome, drive, office, kamera, galerija, music, gmail, hangouts (sms), keep, kalkulator, youtube, ura, maps, koledar, downloads, telefon + imenik, nastavitve, novice, earth, google+.

Pa disablaš lahko kar želiš.

bluefish ::

Eto, še Nexus rdeče barve: http://www.theverge.com/2014/2/4/537823...

...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Bias ::

Danes opazil, da imam točno v centru zaslona mrtev bel pixel, pa me zanima a to gre na garancijo, al sem pečen s tem pixlom?

V garancijskem listu za mrtve pike piše sledeče: ta garancija ne krije neznantnih odstopanj barvnega zaslona, tj. do največ dve črni in dve barvni piki na razdalji več kot 5 mm.

BozidarB ::

Kupil sem originalni bumper case za nexusa (črna barva) in morm rečt da je zelo nekvaliteten. barva se je začela takoj luščit dol in v roku 1 ure zgleda kakor da bi ga imel že eno leto. Sem kupil preko ebaya, tako, da bom vrnil in zahteval refund. Mogoče so ostale barve v redu. Trenutno imam spigan cover in je neprimerno boljše izdelave za manj denarja.

PrimozR ::

'Original'.

DDevil ::

no spraševal sem že o case-ih in še vedno nism nabavu. se splača namest case (še oklevam ker ne bo popolne zaščite ? ) kupt Rhino Shield ? čeprav je cena kr mal bolj navita.

rajc123 ::

se mogoce ze ve kdaj bo 32GB verzija v SLO prišla?

Tezaab ::

DDevil je izjavil:

no spraševal sem že o case-ih in še vedno nism nabavu. se splača namest case (še oklevam ker ne bo popolne zaščite ? ) kupt Rhino Shield ? čeprav je cena kr mal bolj navita.

Take zadeve se kupi poleg case-a, ne namesto.

Teh šipc je ze kr neki na trgu(na xda developers nexus 5 acessories so teme) jst sm vzel oz se caka na mizi nilkin amazing h+ niso pa te šipce nadomestilo za case. Zase sem vzel nek china slim case kao 0.3mm iz tpu za 0.99usd ker večinoma sem po nekem času case enostavno dal stran sploh bulky variante.

ja no slej kot prej bi še poleg case nabavu. mal sm tud gledu, da naj bi določeni case-i nagajal določenim screen protectorjem. bom še mal prečekiru od xda temo :) .

bajsibajsi ::

25$ za screenprotector :)) Ko lahko za dolar ali dva dobis 3-6 screenov, ki niso nic slabsi od omenjenega. Eni imate res prevec denarja.

tak butl tud nism da bi dal tolk, sm pa vidu in vprašu če je sploh vredn :D . ta nillkin pa tud ne zgleda tak slab, je kdo zadovoljen še s cenejšim izdelkom?

Assass1n ::

25 je preveč, sam tistih za par dolarjev 6 je pa vredno glih toliko, sem jih imel večkrat pa sem raje brez, ker so tok cheap da niso za na telefon.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Assass1n je izjavil:

25 je preveč, sam tistih za par dolarjev 6 je pa vredno glih toliko, sem jih imel večkrat pa sem raje brez, ker so tok cheap da niso za na telefon.

Verjetno jih v resnici nisi imel veckrat, ali pa si imel nesreco in neznanje pri izbiranju. Pri http://www.ebay.co.uk/usr/protectionfil... sem jih sam res narocil ze veckrat (zase, znance in sodelavce) za evro ali dva in vsi smo se vedno zadovoljni.

Egidij88 ::

Ne dam tega na telefon, ni govora.

matija14 ::

Js sem tudi od protectionfilms na ebay naročil 6 nalepk za 2€ in je kvaliteta popolnoma ok. Že na Nexusu S sem imel 2! LETI enega takšnega poceni gor in drži še danes!

Assass1n ::

Vrjetno nisi tok obcutljiv na to folijo, vendar sem imel na 3 iphonih, s2 ter nexus 4 te cheap folije. Enkrat mi je pa dal prijatelj eno boljšo, ne noname kitajsko pa se takoj opazi da je boljša, neopazna in neobčutljiva da jo že noht spraska.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

matija14 ::

Res da sem imel zdaj na Nexus S že nekaj prask na foliji(boljše kot pa na dejanskem ekranu), ampak kvaliteta se mi je zdela čisto ok, se sploh ni opazilo, da je folija gor. Isto folijo ima brat in sosed(tudi Nexus S lastnika) in po 2 letih še vedno obema drži gor brez problema. Je pa verjetno tudi odvisno, kako jo nalepiš gor na začetku.

Ce bi naredil test in bi zakril robove, sploh ne bi vedel, da je kakrsnakoli (cheap) folija gor. No, kakorkoli.. saj ti nihce ne brani (pre)placati 25$ za kos folije. ;)

PrimozR ::

matija14 je izjavil:

Res da sem imel zdaj na Nexus S že nekaj prask na foliji(boljše kot pa na dejanskem ekranu),

Ker folija je pa RES primerljiva z gorilla glas...

A mate ljudje telefone za gledat al za uporabljat?

Na kup ste zmetali zaščitno folijo, tanko steklo(nilkin, spigen itd)... Pomoje če telefona nimaš ravno v žepu/torbici z ključi ga je teško spraskat(gorilla glass) razen padci pač..

Jerry000 ::

PrimozR je izjavil:

matija14 je izjavil:

Res da sem imel zdaj na Nexus S že nekaj prask na foliji(boljše kot pa na dejanskem ekranu),

Ker folija je pa RES primerljiva z gorilla glas...

A mate ljudje telefone za gledat al za uporabljat?

Mam raj folijo ker ma dodatno zaščito (ne verjamem tem gorilla steklu) + fuuuul bolše drsenje je z folijo kot pa brez. Uporabnost je bolša zame z folijo.

««
12 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013360296 (143146) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13752890 (44414) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025400 (21857) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6532796 (25764) Assass1n

Več podobnih tem