» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
8 / 54
»»

Zheegec ::

Če nimaš kakšnega Telekom bona ali kaj podobnega je povsod 500EUR brez vezave... Razen, ko je imel BB -15% tudi na telefone konec novembra, ampak to vprašanje če bo spet...

Moj je iz UK, če se pokvari bo pač par dni potoval :) Se ne sekiram preveč, saj ni Samsung da bi kar masovno crkoval :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

JanezH ::

Dva problema z nexus 5:
- včeraj, ko sem šel spat je bila baterija napolnjena čez 70%, danes zjutraj se mi telefon sploh ne vklopi in nato ugotovim, da je baterija čisto prazna, 0%. To se mi je zgodilo prvič.
- včasih, ko me kdo kliče, sploh ni zvoka (klic se izvaja, toda telefon je tiho namesto da bi bil slišen ringtone)

Ima kdo podobne probleme?

Nope, meni ponoči priklopljen na WiFi in Skype porabi cca 5% baterije. Posodobi na 4.4.2, če bo še vedno isto pa servis. Drugače, če imaš vključen skype (ali kaj podobnega, kar ne vedno on) in nimaš wifi ali 4G je poraba zelo visoka, ker se povezuje na 3G. Poglej pod settings in battery kaj je kurilo baterijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

weasel ::

Kdaj pridejo pa update-i samodejno na telefon? Da se mi ni treba ubadati s temi OTA in podobnimi zadevami?

Mavrik ::

Saj "OTA" je update ko ti pride samodejno na telefon. Prišel bo ko boš zadel na pre-roll loteriji ali bo google vklopil 100% rollout.
The truth is rarely pure and never simple.

Ja saj ota je samodejen. Prenese preko wifi, namestiš in to je to. Pride ko pride... Če ne danes pa jutri :)

erkgheoruugh ::

JanezH je izjavil:

Dva problema z nexus 5:
- včeraj, ko sem šel spat je bila baterija napolnjena čez 70%, danes zjutraj se mi telefon sploh ne vklopi in nato ugotovim, da je baterija čisto prazna, 0%. To se mi je zgodilo prvič.
- včasih, ko me kdo kliče, sploh ni zvoka (klic se izvaja, toda telefon je tiho namesto da bi bil slišen ringtone)

Ima kdo podobne probleme?

Tudi meni se je to že zgodilo. Ta druga alineja. Pomagal je samo reset. Je pa očitno to še eden od znanih bugov. Nasploh bi dal klicanju (odzivnosti, preglednosti, zanesljivosti) pri N5 najslabšo oceno.

Sba ::

Jaz sem OTA dobil že včeraj.

Pri meni se je že isto zgodilo, da telefon ni zvonil (v žepu in v ovitku). Ampak sumim, da se je pritisnil kak gumb in ga utišal, ker je telefon v naslednjih nekaj poskusih normalno zvonil.
Kar me moti je, da ne morem met gumba za vklop/izklop nastavljenega kot tipko za prekinitev pogovora. Seveda lahko v nastavitvah to omogočim, ampak v tem primeru ne morem zbudit zaslona, ne da bi prekinil klic. Probal sem pokrivati senzor, spreminjati glasnost, dotikati se zaslona kjer so običajno tipke, pa ni bilo efekta.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

emilo ::

Tudi meni se večkrat zgodi, da nimam melodije, ko me kdo kliče!

MonkeyHead ::

Jaykay a se zbiraš naročila za bumper-je?

Tezaab ::

Sba, emilo - kako je N5 postavljen, ko pravita, da ne zvoni? Da ni slucajno to, da je (edini) zvocnik prekrit?

Včeraj sem imel nazadnje tak primer. 8 neodgovorjenih v slabi uri sprehoda. Telefon je bil v žepu trenirke, zvočnik pa obrnjen navzgor proti izhodu žepa. Ampak to je bila verjetno res posledica pritiska gumba. Telefon imam v Spigen Slim Armor in se malodane ob dotiku ptitisne gumb.

Enkrat je pa telefon ležal na pojstli pa tudi ni dal od sebe nobenega glasu. Če se ne motim takrat ni niti vibriral, ampak to je blo že kake 3 tedne nazaj.

JayKay ::

se ker rdecih in rumenih ni na zalogi

borutz ::

vprasanje za prejsnje lastnike nexusov :

danes sem ga prvic malo bolj testiral in opazil da vibrira bolj slabo
ce ga primerjam z mojim starim galaxy nexus vibriranje ni tako intenzivno

je to normalno ali je mozno da vibra ne dela kot bi morala?

Tezaab je izjavil:

Sba, emilo - kako je N5 postavljen, ko pravita, da ne zvoni? Da ni slucajno to, da je (edini) zvocnik prekrit?

Kot je nekdo zgoraj napisal ni fora samo v nezvonenju. To je samo eden od simptomov. Zgodilo se mi je, da sem videl klic (telefon pred mano na mizi), se oglasim pa čista tišina. Tudi sogovornik me ni slišal. Seveda tudi zvonenje ni delalo, prav tako ne alarm.

emilo ::

Telefon je stal na mizi, normalno se prižge, vidiš kdo kliče, le zvonenja ni. Isti trenutek ponovim prek dekletovega telefona pa zvoni. To se mi je zgodilo že nekajkrat.

Auba ::

Danes dobil 4.4.2 updejt. Kamera je kar veliko hitrejša ter boljše slike pa nasplošno se mi zdi, da telefon bolje deluje. Sem kar zadovoljen :)
Živjo :)

JanezH ::

emilo je izjavil:

Telefon je stal na mizi, normalno se prižge, vidiš kdo kliče, le zvonenja ni. Isti trenutek ponovim prek dekletovega telefona pa zvoni. To se mi je zgodilo že nekajkrat.

Identično je pri meni.

Neiiiiic ::

Kako ste kaj z updati obdarjeni? Jaz sem se vedno pri 4.4... Kdo ze dobil 4.4.2 morda?

dunda ::

Neiiiiic je izjavil:

Kako ste kaj z updati obdarjeni? Jaz sem se vedno pri 4.4... Kdo ze dobil 4.4.2 morda?

Preko Custom ROMA seveda že 8-O
https://www.kacnje.eu

Neiiiiic je izjavil:

Jap. Včeraj zvečer prispel.

Tezaab ::

Update 4.4.2 sem dobil v ponedeljek zvecer.

t3hn0 ::

sodelavec prodaja original rdec ovitek ce koga zanima
link

Jaz sem dobil telefon v soboto, ob prvem vklopu sem dobil 4.4.1, v ponedeljek zjutraj pred sluzbo pa ze 4.4.2
^.^

http://www.tehnet.si/spigen-sgp/nexus-5...

A se splača kupiti kaj takega? Ampak v primeru, da tole pade direkt na ekran bo vseeno počilo :D Kdo ve za kakšne res kvalitetne usnjene etuije?

Lp

PrimozR ::

Moj N4 je bil na tleh že parkrat, pa ima zadnjo (bolj občutljiva, kot sprednja!) šipo še celo. Sprednjo pa itak. Ne vem kaj se tako sekirate, saj je gorilla glass no.

dr.Akula ::

Na Ifixit, v komentarjih pod disassembly-jem HTC One, sem prebral komentar nekoga, ki mu je telefon padel iz 20 cm na ploščice in se zaslon ni razpočil. Čez minuto, ko ga je položil na pult, pa so se na zaslonu začele pojavljati razpoke in počasi je potem čisto popokalo. Lahko je res, lahko da ni.
Jaz imam mojega N4 v generičnem gumijastem ovitku (tistem, ki ima zadaj S). Padel mi je že parkrat (nikoli ni bil hud padec) na beton in na ploščice, ampak do zdaj še ni bilo posledic. Tudi če je tista zgodba zgoraj resnična, so primeri z naknadnim popokanjem pomojem izredno redki.
ni podatka

Je možno, pač je tako položil na pult, da je sprožil zaostale napetosti in morda kake mikrorazpoke od prejšnjega padca. Ni pa ravno pogosto, ne.

Meni N5 še ni zgrmel na tla (knock knock), vseeno pa ga imam v precej robustnem ovitku. S2 mi je sicer brez ovitka parkrat zgrmel po tleh, nazadnje s cca. metra in pol na asfalt, vendar vedno brez posledic za zaslon.

BadB0y ::

No včeraj pa smo tudi v SLO dobili nadgradnjo na 4.4.2

tudi jaz dobil, yeah

ok mam narocili za en rdeci, dva crna in 1 lg quick cover za n5 (neznane barve).
se kaj?

JayKay je izjavil:

ok mam narocili za en rdeci, dva crna in 1 lg quick cover za n5 (neznane barve).
se kaj?

Maš kake slike kako to izgleda sploh?

damjanll ::

JayKay je izjavil:

se kaj?

Ko si na zacetku spraseval sem sicer rekel da me mogoce zanima crn ovitek, ampak sem vmes ze dobil ringke slim in sem zadovoljen z njim, tako da zame ne narocat nic. Povem za vsak slucaj da ne bo pomote.

ok
trenutno mam
Monkeyhead
neiic
Ziga Dolhar

weasel ::

A je mozno, da po updejtu na 4.4.2, telefon drugace vibrira? Bolj na trdo...

pri meni je vibra se vedno svoh.

4G porablja hitreje baterijo kot 3G?

4G porablja baterije manj, samo če je slab signal in pada iz 4G pa porabi več...

Jaz pa nimam pojma kako omogočiti video klice na mojem Nexusu 5. Glede na to, da ima kamero spredaj bi se to najbrž dalo?!?!

FlyingBee ::

Nexus 5 ealy adopterji ste dobili slabšo napravo kot jo bodo kmalu novi kupci, bedni gumbi so bili že na n4 problem pa tudi na n5 so šele zdaj se spomnili porihtat

DrDeeJay ::

kak nasvet kje ga je ta trenutek možno najceneje dobiti (lahko tudi iz tujine z upoštevanjem poštnine)?

FlyingBee je izjavil:

Nexus 5 ealy adopterji ste dobili slabšo napravo kot jo bodo kmalu novi kupci, bedni gumbi so bili že na n4 problem pa tudi na n5 so šele zdaj se spomnili porihtat

Mene čisto nič ne motijo tile gumbi. Naj bi bili pri novih kao boljši pa malce večje luknje za mikrofon ter za zvočnik spodaj. Big deal?

si se že sprijaznil, tako je najboljše

Dosan ::

Auba je izjavil:

Jaz pa nimam pojma kako omogočiti video klice na mojem Nexusu 5. Glede na to, da ima kamero spredaj bi se to najbrž dalo?!?!

Video klice (na katere ti najbrž ciljaš) redki smartphone-i podpirajo, razen če kakšen carrier to vštuli v telefon (USA). Zaboga zakaj pa imamo smartphone če ne za tehnološko bolj sodobne in bogate načine opravljanja vsega. Na voljo imaš boljše rešitve kot so Hangouts, Skype, itd, ki so cross platform programi in imaš lahko video klic s svojega telefona z nekom za računalnikom.

LuiIII ::

OK rabim nov telefon in tale se mi zdi za moje potrebe popolnoma primeren. Kako do njega na firmo v Sloveniji in z ustrezno enostavno garancijo?

nekdo je spraseval kaj je novega v 4.4.1 in 4.4.2

http://www.androidpolice.com/2013/12/13...

ni mi jasno, a je zdaj politika googla uradno izdajanje programov v beta testiranje potem pa v enem mesecu vse popravijo? a so neumni?

Dosan je izjavil:

Auba je izjavil:

Video klice (na katere ti najbrž ciljaš) redki smartphone-i podpirajo, razen če kakšen carrier to vštuli v telefon (USA). Zaboga zakaj pa imamo smartphone če ne za tehnološko bolj sodobne in bogate načine opravljanja vsega. Na voljo imaš boljše rešitve kot so Hangouts, Skype, itd, ki so cross platform programi in imaš lahko video klic s svojega telefona z nekom za računalnikom.

Jah smešno mi je, da si lahko par let nazaj brez problema opravljal video klice na raznih Nokiah. Nevem zakaj jih danes ne bi? Bmk za skype :D

Verjetno se da. Ampak predvsem 99,999% uporabnikov boli k za videotelefonijo, če to ni Skype & co.

seminal ::

A ve kdo če bi se dalo RMA dobit v sloveniji za novo revizjo nexusa? Ker v tujini jim lepo brez težav menjavajo pri nam pa bojo po mojem težava karkoli menjat? kaj menite?
LP
««
8 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013360341 (143191) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13752896 (44420) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025406 (21863) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6532829 (25797) Assass1n

Več podobnih tem