» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
36 / 54
»»

weasel ::

Outcast je izjavil:

weasel je izjavil:

Outcast je izjavil:

Se še komu dogaja (5.0.1) da se kjub nastavljeni melodiji zvonenja recimo pri določen stiku pojavi druga (nenastavljena) melodija?
Preveril sem tako nastavitve zvokov kot nastavitve stika pri katerem se to pojavi.

To se je tudi meni enkrat zgodilo...

Si rešil zadevo?

Žal ne, se mi je zgodilo čisto na random in do zdaj samo enkrat, je pa res, da se nisem še poglobil v to zadevo in raziskal.

Sami ::

Mavrik je izjavil:

Sami je izjavil:

Facebook messenger sem izbrisal, na playstoru ima več kot 70% Nexus 5 uporabnikov isti problem pri zadnji verziji, čakam na update.

Facebook je glih podal izjavo da je bil problem na njihovi strani in da so ga porihtali.

Res je, novi update je težavo rešil.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Viktor33 ::

weasel je izjavil:

Outcast je izjavil:

weasel je izjavil:

Outcast je izjavil:

Se še komu dogaja (5.0.1) da se kjub nastavljeni melodiji zvonenja recimo pri določen stiku pojavi druga (nenastavljena) melodija?
Preveril sem tako nastavitve zvokov kot nastavitve stika pri katerem se to pojavi.

Si rešil zadevo?

Žal ne, se mi je zgodilo čisto na random in do zdaj samo enkrat, je pa res, da se nisem še poglobil v to zadevo in raziskal.

Še en tle in prav tako brez rešitve.

Outcast ::

Viktor33 je izjavil:

weasel je izjavil:

Outcast je izjavil:

weasel je izjavil:

Outcast je izjavil:

Si rešil zadevo?

Še en tle in prav tako brez rešitve.

Evo rešil zadevo: greš na kontakt, klikneš na svinčnik (v sredini med zvezdico in tremi pikami), odpre se ti Urejanje stika, in nato klikneš na tri pike in tam nastaviš zvonenje pod Nastavi zvonj.

Lahko si potem na vrhu izbereš Privzeti ton zvonenja, ali kak drug, shranjen ton v telefonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Outcast ()

Simen90 ::

Pozdrav vsem!

Če se komu valja doma Nexus 5 z razbitim zaslonom ipd. ga odkupim, pogoj je da je matična plošča telefona delujoča in brezhibna.
Zamenjat moram svojo matično ploščo, ker je šla rakom žvižgat.

Ponudbe na z/s, lp :)

Halfdead987 ::

Ve mogoče kdo kako disablat tiste pop-upe od Hangoutsou ki pokažejo sms na vrhu ekrana? Pač notification je ql ampak ne da mi napiše text na vrhu:)

asdfgh123 ::

Še komu Google Play services (googlove storitve) spet žre baterijo? Ob 6:00 zjutraj ga odklopim z polnilca, zdaj mi že tečnari, da je prazen. Cel dan na terenu sem ga dal parkrat iz žepa. V nastavitvah pri porabi programov piše vse skupaj ročno sešteto samo 25%. Telefon je bil resetiran 2 dni nazaj zaradi napake pri povezavi iz roaminga v domače omrežje in vroče hrbtne strani (google play services, itak).

Bi že enkrat končno vrgli ven kak ekstra popravek, ali še čakamo par let? Svašta ... včasih je bil android kul, zadnje čase ga samo še klejem.

PrimozR ::

Za februar je bil pričakovan 5.1, zdaj se govori da pride marca. Bo pa samo bugfix release to, načeloma nič novih fičrjev.

hojnikb ::

hmm, će bo bugfix, zakaj potem bumpajo verzijo ?
Zakaj nebo recim 5.0.x+1 ?
#brezpodpisa

Sej če popravijo napake, OK, samo ne potem spet 2x več novih napak. Kot zanimivost, zaslon ima trajanje osvetlitve 28 min in vse skupaj 3%. Včasih je telefon zdržal več kot 3 dni, s tem da sem imel default svetilnost na polovici, zdaj pa je skoraj na minimum. Razen če je baterija postala švoh?

lahk da je tut baterija švoh... daj skalibriraj za vsak slučaj..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Sem šel v skrite nastavitve, pod baterijo piše: ustreznost stanja baterije: dobro. V kolikor je to pač kredibilno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: asdfgh123 ()

barakus ::

Kje se dobi nexusa 5 po ugodni ceni?

dr.Akula ::

asdfgh123 je izjavil:

Še komu Google Play services (googlove storitve) spet žre baterijo? Ob 6:00 zjutraj ga odklopim z polnilca, zdaj mi že tečnari, da je prazen. Cel dan na terenu sem ga dal parkrat iz žepa. V nastavitvah pri porabi programov piše vse skupaj ročno sešteto samo 25%. Telefon je bil resetiran 2 dni nazaj zaradi napake pri povezavi iz roaminga v domače omrežje in vroče hrbtne strani (google play services, itak).

Bi že enkrat končno vrgli ven kak ekstra popravek, ali še čakamo par let? Svašta ... včasih je bil android kul, zadnje čase ga samo še klejem.

A je to lahko kaj povezano s tem, da so Google Play Services pred kratkim dobile update na 6.7 (postopen rollout)? Ciljam na to če rabijo določen čas, da se spet "vnesejo" in zato nekaj dni porabljajo več baterije? Verjetno sicer streljam v temo. Mavrik?
ni podatka

Egidij88 ::

Meni se je tudi na N4 in N10 zgodilo, da se je Google Services ustavil. Na vsakemu po enkrat, isti dan ali pa dan razlike. Pa enkrat mi je na N4 odletelo 40% baterije čez noč... :|

Mavrik ::

dr.Akula je izjavil:

A je to lahko kaj povezano s tem, da so Google Play Services pred kratkim dobile update na 6.7 (postopen rollout)? Ciljam na to če rabijo določen čas, da se spet "vnesejo" in zato nekaj dni porabljajo več baterije? Verjetno sicer streljam v temo. Mavrik?

Google Play Services je nekaj kar daje storitve za lokacijo, geofencing, GCM, Chromecast, reklame ter analitiko. Če imaš inštalirano aplikacijo, ki ti te storitve zlorablja (e.g. imaš inštalirano nekaj, kar hoče konstantno vedeti kje se z GPS natančnostjo) se ti bo to vseeno pokazalo kot da baterijo kuri Play Services in ne tista aplikacija, ki se je ne posodobitve naročila (kar je fail).

Tako da... karkoli konkretnega je težko reči. Ne, nisem videl nekih problemov na zadnjih verzijah, res pa je da trenutno ne vem katera od mojih naprav sploh ma 6.7. Definitivno se splača pogledati kake aplikacije, ki uporabljajo lokacijo in jih pogasniti in odstraniti. Predvsem Google Now ter Google Fit lahko povzročita kup problemov če hodiš okoli po lokacijah, kjer wifiji/internet niso na voljo (oz. izklapljaš 3G podatke).
The truth is rarely pure and never simple.

Iste aplikacije uporabljam že od android verzije 4.2. Razen Googlovih (nujnih - telefon, chrome, office, mail, kamera, muzika, keep, drive, koledar, messenger, kalkulator, upravitelj naprav, ura, youtube, maps) imam še banko, quickpic galerijo in en widget za uro + vreme.
Ni bilo nobene posodobitve.

Graf ravni baterije je vedno bil stopničast (spanje telefona), zadnjih par dni je skoraj ravna linija.

barakus je izjavil:

Kje se dobi nexusa 5 po ugodni ceni?

Koliko ponudiš? Tem telefonom je cena očitno že dosegla dno :D

asdfgh123 je izjavil:

Ni bilo nobene posodobitve.

V tole pa močno dvomim. Še enkrat - ugasni Google Now in Google Fit kot začetek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Oz. ja, pravilno dvomiš. Tisti widget za vreme je dobil funkcijo za geolokacijo telefona. Interval osveževanja je 2 uri. Dvomim, da bi to vplivalo toliko na baterijo, 3 tedne je bil OK, to z baterijo se mi pojavlja zadnje 3-4 dni.

Google Now imam izklopljen, Fit pa je takoj po posodobitvi letel dol.

Mufasa ::

Eno vprašanje oz dve...se še komu dogajajo sledeči ufoti po zadnji nadgradnji lilipopa...kamera randomly ne dela...ko pišeš nek tekst v recimo viberapp, včasih kar ne moreš poslati (ni ikone za send, kot takrat ko se pojavi tipkovnica in nič ne vpišeš)...je treba zapreti viber iz taskmana in ponovno odpreti in potem dela b.p....
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mufasa ()

njyngs ::

Kamera ne dela do restarta (random) kar je znana napaka. Tole z Vibrom pa se sliši kot problem, ki ga ima App in ne Lollipop

Kamera ima napako, svetilka ima napako, povezovanje v omrežje ima napako, pa še en kup manjših težav.

Dalje o bateriji: od 07:00 do zdaj sem imel en kup klicev + ta post na slo-tech.
Baterija 96%. V nastavah piše, da bo držal še 3 dni.

Pa razumi, če lahko.

Mufasa ::

njyngs je izjavil:

Kamera ne dela do restarta (random) kar je znana napaka. Tole z Vibrom pa se sliši kot problem, ki ga ima App in ne Lollipop

No tole z kamero do restarta je res mal čudn in je staro že vsaj od updatea 4.4.4 na 5, oz vsaj jest tega prej nisem porajtal...fresh factory reset kaj pomaga?

Sem mislil da tista tipkovnica zafrkne še koga v kak drugem messanger/sms app..
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

nanoleet ::

Katere wireless chargerje uporabljate kaj? Iščem nekaj zase.

Koliko se telefon segreje ob polnjenju, zna škodovati bateriji?

Egidij88 ::

Nekaj se segreje, kar je logično. Poškoduje se ne. Jaz imam LG WCP 300, ker sem hotel vodoravnega.

Jaz mam tega - Anker.

Telefon postane kar topel, ni pa kritično vroč. Polni se pa približno isto hitro kot na kablu in uporabno je da charger zna povedat kdaj ga polni.
Uporabljal sem tudi Nexus 4 wireless charger (poševni jajček), ki je tudi delal dobro, problem je le bil da je tam telefon drsel dol.

Opozorilo: tile chargerji spuščajo en tak dokaj tih zvok med polnjenjem. Podnevi ne boš opazil, zvečer pri postelji ko hočeš spati je pa kar moteče ;)

Morda uporabi bolj kvaliteten adapter, meni je s kitajskim USB adapterjem brezžični kitajec piskal, z original HTC-jevim (Desire) je pa tiho.

Men vsi piskajo, pa mam same original htc/samsung polnilce (z izjemo enega 0.7A samsung). Tak hinavski tih, visokofrekvečni zvok.
No, mogoče stvar zgine , ko se postaramo ;)
#brezpodpisa

modelno1 ::

Ravnokar sem naložil 5.1. Končno dela bluetooth tako kot mora. Moti me edino, da avatarja za uporabnike ne potegne več iz Google računa, ampak moraš sam določit slikco, če nočeš gledati modrega fleka.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Eh? To pa komaj verjamem da drži v vseh primerih, ravno to je point Google računa pa slikc tam...

Dosan ::

modelno1 je izjavil:

Ravnokar sem naložil 5.1. Končno dela bluetooth tako kot mora. Moti me edino, da avatarja za uporabnike ne potegne več iz Google računa, ampak moraš sam določit slikco, če nočeš gledati modrega fleka.

Si flashal z ali brez wipa?

Z, sem moral odklenit bootloader. Bom jutri še enkrat factory reset naredil, da vidim v čem je problem.

edit: typo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: modelno1 ()

Dosan ::

Google+ -> Settings -> izbereš svoj account ->Contacts -> daš "Keep contacts up to date" na ON

Hvala. Sedaj dela.

mah, v končni fazi bi to lahko naredil z katerokol li-ion celico, ki paše noter, ne samo z lg g2, če le uporabiš bare celico brez vezja.

Je pa tole kr tricky; mod pri one x recimo ne zahteva nič druga kot swap (iz 1800mha na 2100Mha :)))
#brezpodpisa

martincek1 ::

Je kdo odstranil nalepko iz zadnje strani (tisto z IMEIjem) in kaj piše spodaj? Ima kdo telefon, kjer pod nalepko ni ničesar?

gddr85 ::

tista nalepka je mišljena za dol vzet

Ja se mi je zdelo. Samo gledam telefone in nekateri imajo to nalepko, drugi imajo tam pod nalepko neko črno ovalno pobrušeno ploskev, tretji pa so popolnoma brez vsega. So vse te verzije prave, al so to kakšni second-hand zadnji pokrovi?

prilep kak link, drugač spodej pod nalepko na pokrovu naj ne bi blo nič

Zgodovina sprememb…

bi reku vse prave, eni poberejo nalepko dol, drugi ne
ne vidm nobene črne ovalne pobrušene ploskve, na drugi sliki je najbrž flek od kakega wireless polnica

ducttape ::

Tista "ovalna pobrušena ploskev" je tudi nalepka :)

kranfogl ::

Ima kdo problem, da mu meče pri nexusus iz aplikacij (v začetni meni)? Se mi dogaja pogosto, odkar sem posodobil android.

Aar2rk ::

>kranfogl
meni se je tudi zgodilo večkrat, sicer samo pri par igrah, skupaj okoli 10x, toliko, da me je že jezilo. Zdaj me pa že nekaj časa ni vrglo ven, updejta pa nisem imel še nobenega (5.0.1 še vedno...)

klinker ::

Lollipop je trenutno eno skropucalo. Pocakajte na posodobitve pa bo, al pa downgrade na KK do prihoda 5.1.x

TheJack ::

Jaz nimam nobenih problemov z Lollipopom.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Outcast ::

Tud jst opažam kak teden na mojem N5, da mu žreta baterijo (verjetno) google play in glasba, ki se konstantno pojavljata pod aplikacijami, ki se izvajajo...kljub temu da jih ne uporabljam.

Roadkill ::

Je pri nas kdo dobil že 5.1 OTA?
Ü

AvtoR ::

Par dni nazaj sem dobil 5.1 OTA na Nexus 10 tablico.
««
36 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013349356 (132206) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13748838 (40362) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5023943 (20400) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6530990 (23958) Assass1n

Več podobnih tem