» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
31 / 54
»»

weasel ::

bigbada je izjavil:

Kako v nexus 5 naredis da ti recimo v sms aplikacijah al pa hangouts prikazuje slike ljudi, ki jih imaš pod kontakti od facebooka? Ker zdaj imam vse "Default" oz. prazne slike.

http://www.sync.me/

PrimozR ::

bigbada je izjavil:

Kako v nexus 5 naredis da ti recimo v sms aplikacijah al pa hangouts prikazuje slike ljudi, ki jih imaš pod kontakti od facebooka? Ker zdaj imam vse "Default" oz. prazne slike.

Pa še to, kateri sms app uporabljate, hangouts mi ni preveč všeč, ker še zraven iz google talka dodaja message. Rad bi samo za normalne smse. Probal sem app QKSMS in mi je veliko bolj všeč.

Jaz uporabljam UberSync. Sicer pa ja, Google Messenger.

GupeM ::

Handcent SMS je zakon.

bigbada ::

Dashclock mi je precej všeč widget na homescreenu. Ima uro, vreme, mail in še drugo lahko nastaviš vse. Vse lepo in prav.

Zdaj pa me zanima, če je možno ta widget ali katerikoli narediti tako da se prikazuje na lock screenu od nexusa? Ker v 4.4 je šlo, zdaj v 5.0 lolipop pa nikjer ne najdem opcije da bi to šlo.

Pa še to, a se da narediti da je wallpaper lockscreena drugačen kot wallpaper homescreena ?

Lockscreen widgetov v 5.0 ni več, ker so itak Dashclock kar integrirali, notificatione imaš na lockscreenu. Dashclock je sicer ponujal precej več opcij, še vreme, stanje baterije, nadzor nad glasbo, itd., a takole mamo zdaj :)

Različne wallpaperje podpirajo custom lockscreeni in razni hacki, a je mislim da vsems kupno, da potrebuješ root.

Mravlek ::

Torej tudi žena je našla en majhen problem, ki ga sam nikakor ne najdem oz. kako bi ga odpravil.
Ima nameščen 5.0 in ko prisloni telefon k ušesu, se ekran ne izklopi, kot se je pri 4.4.4.

Pregledal vse nastavitve pa ne najdem... torej rabim pomoč

TNX že vnaprej....
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

PINki ::

Poskusi rebootati telefon.

iloveboobz ::

Mravlek je izjavil:

Torej tudi žena je našla en majhen problem, ki ga sam nikakor ne najdem oz. kako bi ga odpravil.
Ima nameščen 5.0 in ko prisloni telefon k ušesu, se ekran ne izklopi, kot se je pri 4.4.4.

Pregledal vse nastavitve pa ne najdem... torej rabim pomoč

TNX že vnaprej....

proxy senzor nagaja..

dr.Akula ::

@Mravlek Zgleda ni edina:
Google products forum link
http://forum.xda-developers.com/google-...
https://code.google.com/p/android/issue...

Je pa definitivno problem v Lollipop updatu. V zadnjem linku je eden napisal tole, ampak dvomim da bo pomagalo:
Guys, good news. I found the fixed for this issue. I turned off Developer Options (then reboot) and the problem is gone. My phone is been working fine for more than a day without restarted. I hope it works for you too.
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.Akula ()

To je to dr.Akula....

Zdaj dela kot treba....pa tudi Developer Options sem nazaj vklopil in dela.
Bom pa spremaljal, če se bug ponovi in potem poročam 8-)

Hvala!

Me veseli če je res, ampak ne bit prehitro vesel. Nekateri poročajo da jim je pomagal že samo reboot telefona, ampak da je bil po pol ure problem nazaj. Možno da se je pri tebi zgodilo samo to.
Če bo pa delalo normano precej dlje kot toliko, pa mogoče res pomaga.
ni podatka

Sba ::

Ima še kdo težave s kamero?

Že parkrat se ni dalo dostopati do kamere (z nobeno aplikacijo). Dvakrat sem opazil, da se je to zgodilo po tem, ko sem uporabljal svetilko, katera se je po kaki minuti sama izklopila, čeprav je bila v sistemu še vedno prižgana. Tako kamere, kot tudi svetilke, se po tem dogodku ni dalo več prižgati brez ponovnega zagona telefona.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Mavrik ::

Ne... kako si pa prižgal svetilko? Imaš kak app?
The truth is rarely pure and never simple.

@Sba http://www.androidpolice.com/2014/11/17...

V glavnem, ne smeš pustiti lučki da gre v timeout, vsaj dokler ne bo updejta ki bo popravil bug.
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.Akula ()

Sba ::

@Mavrik: točno tako, kot piše na linku.

@dr.Akula: hvala za link. Priznam, da nisem nič googlal. Očitno bo vsaj do updejta treba nazaj naložit app.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

BadB0y ::

bigbada je izjavil:

Pa še to, kateri sms app uporabljate, hangouts mi ni preveč všeč, ker še zraven iz google talka dodaja message. Rad bi samo za normalne smse. Probal sem app QKSMS in mi je veliko bolj všeč.

Lahko jih ločiš in imaš posebaj sms in hangouts v isti aplikaciji.

kremenko1 ::

Od prehoda na 5.0 mi ne dela več Amis TV.Ima še kdo podoben problem? Že na 4.4 sem preklopil na ART in tam je vse delovalo OK.

Zgodovina sprememb…

matija14 ::

Jaz imam pa težavo glede MMS-ov na Lollipopu. Itak so MMS-i z*ebani na Nexusih, ker moraš ročno vklopiti internet, ampak sedaj je šlo pa še dlje: sva že 2, ki nama telefon niti ne javi, da sma dobila MMS. Tako da zvem, da sem dobil MMS samo v primeru, da imam vklopljen mobilni internet in grem v Hangouts/Google Messenger. Se da to kako rešiti?

sheeshkar ::

kremenko1 je izjavil:

Od prehoda na 5.0 mi ne dela več Amis TV.Ima še kdo podoben problem? Že na 4.4 sem preklopil na ART in tam je vse delovalo OK.

Meni tudi ne. Nevem zakaj, niti kdaj mislijo to popraviti.

jakan123 ::

Če nimaš vklopljenega prenosa podatkov, dobiš SMS v katerem imaš link za download MMSa. Z MMS pač potrebuješ prenos podatkov. Imam Nexusa že od prihoda štirice, pa nisem nikoli imel problemov z MMSi. Imam pa prenos podatkov vedno prižgan. Ne vem zakaj bi sploh izklapljal :P

matija14 ::

Ja, to kar si napisal, se je dogajalo do časa, preden se je telefon posodobil na Lollipop. :D Zdaj pa če nimaš prižganega interneta, niti tega ne dobiš več...

Ziga Dolhar ::

jakan123 je izjavil:

Imam pa prenos podatkov vedno prižgan. Ne vem zakaj bi sploh izklapljal :P

Zaradi tega, ker žre baterijo, in ker včasih (=ko si pred računalnikom, recimo v službi) ni treba, da te več naprav hkrati opozarja na iste dogodke (e-maili ipd.) in moti pri delu.
https://dolhar.si/

Mavrik ::

Vklopljen prenos podatkov kot tak pač nima vpliva na baterijo :P
The truth is rarely pure and never simple.

Ziga Dolhar ::

Mavrik je izjavil:

Vklopljen prenos podatkov kot tak pač nima vpliva na baterijo :P

Ne vem kaj pomeni "kot tak", ampak ga ima. :).

Razen če misliš reči, "omogočen prenos podatkov, brez da bi bila v ozadju kakršnakoli aplikacija, ki bi koristila internetse, recimo gmail, facebook, ali google play, nima vpliva na baterijo" :).
https://dolhar.si/

Tr0n ::

Karkoli vklopis, ko ima vpliv na baterijo. :)

jakan123 ::

matija14 je izjavil:

Ja, to kar si napisal, se je dogajalo do časa, preden se je telefon posodobil na Lollipop. :D Zdaj pa če nimaš prižganega interneta, niti tega ne dobiš več...

Imam 5.0 pa deluje isto kot prej

What Mavrik said. Če nočeš opozoril pač vklopi priority mode.

dr.Akula je izjavil:

Me veseli če je res, ampak ne bit prehitro vesel. Nekateri poročajo da jim je pomagal že samo reboot telefona, ampak da je bil po pol ure problem nazaj. Možno da se je pri tebi zgodilo samo to.
Če bo pa delalo normano precej dlje kot toliko, pa mogoče res pomaga.

Ja zgleda da maš tudi tokrat prav, malo je delalo potem pa je spet vse po starem....se bo pač morala malo vzdržat, pa počakat na popravek :(

TNX

DMX ::

kako se lahko v 5.0 rešiš tistega klicaja pri omrežju?

BadB0y ::

DMX je izjavil:

To pomeni da imaš izklopljeno internetno povezavo(mobilno). Če imaš klical pri wifi pomeni da je povezan na wifi ampak nima intenetne povezave...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BadB0y ()

SG_101 ::

Pojavil se mi je čuden problem z aplikacijo Hangouts. Imam android 5, vse stock.

Če pošljem kakšen sms, oz. mi druga oseba pošlje sms, dobim še nek čuden MMS od "Neznan pošiljatelj". Če ga zbrišem, se hitro pojavi na novo. Tudi če ga zbrišem in grem med hangouts nastavitve in nazaj na prejeto, je ponovno tam. Sem že počistil vse podatke in vse kar je možno med nastavitvami za to aplikacijo pa ne pomaga. Se komu kaj sanja, kako se lahko to sranje odpravi? Je pa ura v tem MMSu vedno ista 9:59 in je prazen. To se mi dogaja v aplikaciji hangouts, ko sem poiskisil v google messanger pa se mi sesuje cela aplikacija, ko zbrišem ta mms. V aplikaciji Textra tega MMS-a ni.

Pa uporabljaj Textro al pa QKSMS. Hangouts je tak bleh :D

Sami ::

Na vidiku je Lollipop 5.01 update: http://www.phonearena.com/news/Android-...

Google hasn't offered a changelog for Android 5.0.1 yet, but the update should fix some of the issues that have plagued Nexus devices ever since they were updated to Lollipop. Android 5.0.1 is said to be on its way to Android Wear as well, with dramatically improved battery life one of the main features. As usual, it will be a few days before the new update is downloaded to every eligible device out there, but it's good to see the search giant is being quick about fixing issues introduced by what is the largest update to Android in recent years.

Do zdaj je bil update izdan le za tablice Nexus 7/9/10...upajmo, da bo tudi za telefone 4/5/6.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

DMX ::

BadB0y je izjavil:

DMX je izjavil:

To pomeni da imaš izklopljeno internetno povezavo(mobilno)

Drži

Torej, samo v tem je fora.....sfašta

Gregor5816 ::

A ste vedeli, da je na Android 5.0 googlova različica Flappy birda, in sicer kar v nastavitvah? :D

Flappy android

Edit: Aja, kako do nje: Settings -> About phone -> nekajkrat tap na Android version -> nekajkrat tap na liziko -> tapneš liziko in držiš 1-2 sekundi

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Heh, cool.

Aar2rk ::

:P LOL(lipop)

A uporablja kdo panzer glass za svoj telefon? Je namestitev "enostavna"? Tale glass se potem lahko kadarkoli odstrani ali je permanent ?

Dosan ::

bigbada je izjavil:

A uporablja kdo panzer glass za svoj telefon? Je namestitev "enostavna"? Tale glass se potem lahko kadarkoli odstrani ali je permanent ?

http://www.panzerglass.eu/uk/installati...

JerryP ::

bigbada je izjavil:

Jst uporabljam Nillkin tempered glass zaščitno steklo zadnje pol leta in sem zelo zadovoljen. Prst drsi kot da na zaslonu ne bi bilo ničesar in tudi ne zamegli zaslona. Namestitev je preprosta, pazit moraš, da imaš čiste roke in zaslon sčistiš prahu. Če imaš možnost naročiti preko ebaya lahko za ceno enega panzerglasa dobiš tri Nillkine.

mihec87 ::

Še en glass za nillkin-na telefonu je že eno leto bp... So pa ta "stekla" na čisto drugem nivoju kot folije..

Odstranjevanje ni nič posebnega na vogalu privzdigneš in potegneš dol..

Zvezdica27 ::

hm... jaz sem pa opazil, da reč včasih sploh ne zvoni...

will investigate!

zz

SG_101 ::

Ali lahko ta panzerglass oz. Nillkin tempered glass uporabljaš skupaj z spigen ovitkom (slim armor)? al je to "predebelo" pa potem ne spraviš gor ovitka?

SG_101 je izjavil:

Ali lahko ta panzerglass oz. Nillkin tempered glass uporabljaš skupaj z spigen ovitkom (slim armor)? al je to "predebelo" pa potem ne spraviš gor ovitka?

Jst mam Nillkin stekleno zaščito in neo hybrid ter ultra hybrid in nimam težav z nobenim izmed njiju. Zaščitno steklo je malo manjše od zaslona, tako da tista guma ki pride čez rob zagrabi za zaslon in ne za to steklo.

Nemmo ::

katere slušalke za nexusa? pa da imajo gumbe vol+, vol- in mikrofon za pogovor? in da deluje vse to? vem da delajo tiste ki pridejo zraven samsungovih telefonov

Nemmo je izjavil:

katere slušalke za nexusa? pa da imajo gumbe vol+, vol- in mikrofon za pogovor? in da deluje vse to? vem da delajo tiste ki pridejo zraven samsungovih telefonov

Žične ali bluetooth? Če gledaš žične pa s silikonskimi čepki za v uho so baje te dobre pa še ugodne so.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JerryP ()

žične, in ear

bom pogledu, hvala

Dosan ::

Nemmo je izjavil:

Kolikor vem stock Android podpira samo en gumb. Samsung/HTC in ostali sami dodajo podporo za več gumbov.

Veš narobe :) Sem testiral Samsungove ki pridejo zraven S3 in vse dela.

Zvezdica27 ::

lp,

ugotovil sem še nekaj: zelo začuden sem, da se lollipop ne poveže na domače omrežje, ki ga že pozna. Vsakič znova moram dati connect.

Je to običajno? Reboot in forget-reconnect ne pomaga.

zvonjenje: kar pozabil je ringing tone... kr neki.

Kr neki...

blaž
««
31 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013360050 (142900) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13752780 (44304) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025363 (21820) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6532759 (25727) Assass1n

Več podobnih tem