Forum » Pomoč in nasveti » problem z HP dv6
problem z HP dv6
blazalb ::
Zdravo!
Imam problem z prenosnikom HP DV-6 2120em in sicer, ko probam računalnik vključiti se za 2-3s vklopi ventilator, potem pa zadeva crkne.
Probal sem tiste static discharge ipd. brez uspeha. Reset biosa ni pomagal, čiščenje ventilatorja in menjava paste tudi ne.
Kako lahko probam, če je fuč matična ali CPU?
Menjava matične se mi ne izplača, CPU ni tak strošek, bi še šlo... Kak nasvet?
Imam problem z prenosnikom HP DV-6 2120em in sicer, ko probam računalnik vključiti se za 2-3s vklopi ventilator, potem pa zadeva crkne.
Probal sem tiste static discharge ipd. brez uspeha. Reset biosa ni pomagal, čiščenje ventilatorja in menjava paste tudi ne.
Kako lahko probam, če je fuč matična ali CPU?
Menjava matične se mi ne izplača, CPU ni tak strošek, bi še šlo... Kak nasvet?
blazalb ::
Še to, računalnik se je občasno izklopil (pregrel) dokončno pa je crknil kmalu po zagonu, med vpisovanjem uporabniškega gesla v win 7
Mitch ::
Procesorji se zelo redko kvarijo tako da bi jst iskal vzrok drugje. Probaj še enkrat dobro spucat vse od ventilatorja do hladilnika in pravilno nanesi termalno pasto (za CPUje z kovinsko ploščico eno riževo zrno paste na sredino za ostale CPUje tanek sloj po celotni površini procesorske rezine). Pa preveri, če ti ne kaj blokira "vpuh" hladnega in "izpuh" toplega zraka iz prenosnika...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | i5 v prenosniku - se pregreva?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1614 (1105) | SkyEye90 |
» | Pregrevanje na matični plošči - prenosnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1725 (1612) | solatko |
» | Design prenosnikov-nesposobnost ali namera?Oddelek: Strojna oprema | 2197 (1717) | blackbfm |
» | Pc servis v MbOddelek: Pomoč in nasveti | 1287 (966) | Pdove05 |
» | glasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2371 (1775) | tigrr |