» »

duble boot

duble boot

dff ::

cav. sm totalni zacetnik kar se tiče linux-a. Imam nalozene win xp pro rad pa bi na drugo particijo instaliru linux red hat. The question is haw can I do that?:D

Aspirinix ::

Je druga particija prazna?
Vstaviš RH cd in bootaš z njega. Nato pridelaš swap particijo na prazni particiji. Ostanek prazne particije porabiš za sistem. Med namestitvijo te na enem mestu vpraša kam naj namesti zaganjalnik (LILO ali GRUB). Dve možnosti imaš (sicer še več, vendar sta ti dve najpomembnejši): disketa ali MBR (zagonski sektor diska). Kateregakoli izbereš, skoraj vseeno. Razlika je v hitrosti nalaganja - disketa=malo počasnejša, ima pa prednost. Ne uničiš si MBR. Drgač pa linux sam poskrbi za nastavitve v LILOtu ali GRUBu, ker sam zazna WIN sistem in ga doda med možne boot opcije, tako da s tem nimaš dela. Če pa slučajno ne bi tega naredil jih lahko tudi sam dodaš.
Če se pojavi kak problem vse rešiš z XP cdjem in recovery konzolo.

Bug ::

No, ce si ze zacetnik zagotovo verjamem, da se bo enkrat zagotovo zahotelo odinstalirati Linux-e. Takrat pa bos imel "rahlo" zaj.... situacijo. Zato ti priporocam, da si pomagas p programom: VMware Workstation. Ta program ti omogoca, da lahko delas navidezne stroje - vec operacijskih sistemov naenkrat vendar pa bi v "glavni windowsi" (pri tebi XP-ji) ostali netaknjeni, saj ce bi kaj zafrknil na virtualnem stroju, to nima posledic za "pravi" OS.
Za vec informacij pojdi na ta naslov.
Mislim, da ti bo to najbolj odgovarjalo.:)

Bug ::

Aja, se to: Operacijski sistem navideznega stroja in v njem namescene aplikacije tecejo z 90% ucinkovitosti, kot ce bi bile namescene na fizicnem racunalniku.
Mislim, da je to cisto sprejemljivo.:)

mile ::

Ti si kr lepo na drugo particijo linux inštaleri.
Če boš mel pa željo od-inštalerat zadevo, se pa spet na slo-techu oglas (nič takega, zbrišeš particijo in poženeš fixmbr)

mile ::

aja, pa dobrodošel na slo-techu :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tripple boot

Oddelek: Operacijski sistemi
61127 (964) Icematxyz
»

Ubuntu in Win7 Dual Boot

Oddelek: Operacijski sistemi
272042 (1677) Icematxyz
»

Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linux

Oddelek: Operacijski sistemi
131758 (1596) zee
»

LILO Bootloader?

Oddelek: Operacijski sistemi
81341 (1211) ank
»

Problem pri instalaciji Red Hat 8.0

Oddelek: Operacijski sistemi
121101 (887) dr.J

Več podobnih tem