» »

Iz .srt kot .txt, želim v .srt kot .srt

Iz .srt kot .txt, želim v .srt kot .srt

Maniac ::

Imam sledeč problem ...

Enkrat sem .srt file (podnapis) dal v "open with" in izbral beležnico (notepad,.txt), hkrati pa spodaj obkljukal, da naj mi srt. file vedno odpre s tem programom.

Tako mi zdaj vsak podnapis odpre in prikaže z ikono beležnice.

Rad bi vrnil v prvotno stanje, da bi bilo kot na začetku (.srt kot .srt)

Le kako bi mi to lahko uspelo? Z vašo pomočje seveda ... ;)

Lepa hvala
Ouyeah!

teoo ::

win 7 - > default programs ->...
defying gravity

Ja sem že bil na poti "nadzorna plošča" - "privzeti programi" ga našel (ta txt, ki mi odpre vsak srt) pod "povezovanje vrst datotek..." samo spet ne vem, kako ga tm spremenit ...

Če dam spremeni program zgoraj, imam spet na voljo le beležnico in "prebrskaj" ... ni pa opcije privzeto al kaj ...

Ne vem še čist
Ouyeah!

Lonsarg ::

Predlagalo ti ni nobenega programa razen beležnice, torej moraš ti ročno poiskati program pod "prebrskaj". Sam kakšna pa je bila ikona prej? Ker če je bila prej bela, pomeni da ni imela nobenega programa izbranega, to potem da splošno belo ikono za vse datoteke, ki nimajo posebnega programa. Opcija, da spremeniš file, da ga odpira "z ničemer" pa ne obstaja, je pa par hackov kako to narediti:
Lahko ročno v registru pobrišeš za .srt file
Lahko pa si pomagaš z telem programčkom.

Ja, prej je bila tista bela (klasika) ... Hvala za link-a, sam sm mal zgubljen, k ne vem kaj čist točno je zdaj v opisu tisto zame in kaj točno v tabeli pri unmu programu bi mogu js delete-at
Ouyeah!

Barbarian ::

kaj točno te pravzaprav moti? Da se je ikona spremenila??

srt tako ali tako lahko odpreš izključno samo z notepadom (ali wordom ali notepad++ ali pač karkoli za urejanje besedila).

Če ima zdaj zanimivejšo ikono kot jo je imel prej je to izključno samo to. Zanimivejša ikona. Datoteka kot takšna je še vedno identična pa tudi če jo poizkusiš odpreti z bralnikom pdfjev. Samo v slednjem primeru je nikakor ne bo odprlo, ikona pa bo kot da je pdf.

Furbo ::

Če bi jo rad odpiral s kakim drugim programom ga najdi s tisto opcijo prebrskaj in ga izberi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

ja, sam ne bi z drugim ... čeprov ne vem .. sprva sem mislil, da mi ga zaradi tega ne podpira na SIOL BOXu preko WMP 12, sam ne vem če je to to ... (so isto poimenovani kot film pa vse, sam na voljo v siol boxu jih nimam ... podnapisov namreč)
Ouyeah!

Če te moti le ikona ti svetujem da greš enostavno poseksat ženo in se ne obremenjuješ s tem kakšne oblike je ikona ker je povsem brezpredmetno.

to, da si jo enkrat odprl v notepadu pa nima veze s siolboxom. Razen če si datoteko fizično preimenoval iz podnapis.srt v podnapis.txt.

Težava da ti siolbox ne odpre datoteke leži drugje. Si morda preimenoval datoteko?

Ne gre za to, da mi podnapis preimenovan enako kot film IZ USB-ja vklopljenega v Siol Box normalno predvaja in zazna podanpis pod opcijo "ok"-"možnosti" ...

Ko pa se konektam s Siol Box-om na oddaljen rač. preko WMP12 v katerem je dodana mapa s filmi (vsak film je nato v svoji mapi s podanpisi,preimenovanimi ofkors) pa opcije ok-možnosti-podanpisi NI!

Samo način slike-prikaz lahko izberam ...kr neki,
ne vem zakaj ...

Je kera finta v WMP12?

hVALA
Ouyeah!

Povezuješ se torej preko DLNA protokola, če prav zastopim. Ta protokol pa ima slavne težave z podnapisi ja... Probaj ime filma in podnapisov spremeniti, da bo brez presledkov. Pa še to je treba pogledat, če WM12 sploh podpira podnapise preko DLNA.

Hm, pa je res problem ja ... ne šlivi podnapisov 5% ... A je še ker drug program k se tkole konekta, poleg WMP12?
Ouyeah!

DLNA server se reče tem zadevam, oziroma z lepšim imenom Media Server. Jaz uporablam Serviio, pa mi dela tam 2/3 podnapisov na LG Smart TVju, še nisem ugotovil zakaj ne vsi, lahko da je TV kriv in ne serviio.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

A pa tale Serviio dela pol tut preko SIOL BOXa al kako? Se poveže oz. ga zazna .. je ista reč k WMP, pač posnamem na comp naložim mape in je to to?
Ouyeah!

Siol BOX ti zaznava vse DLNA serverja na tvojem omrežju, torej ja, tudi Serviio.

mihco ::

Lonsarg je izjavil:

DLNA server se reče tem zadevam, oziroma z lepšim imenom Media Server. Jaz uporablam Serviio, pa mi dela tam 2/3 podnapisov na LG Smart TVju, še nisem ugotovil zakaj ne vsi, lahko da je TV kriv in ne serviio.

ASCII ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung smart TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6935442 (13974) kralnahribu
»

Smart tv, dlna, plex media server ali kaj drugega

Oddelek: Programska oprema
223614 (2219) Jeronimo