Forum » Zvok in slika » Divx rahlo šteka
Divx rahlo šteka
SkIDiver ::
No tkole. Nikakor ne skužm prave namestitve Nimo codeck packa. Neki spustim al pa dam kj preveč. U glavnem filmi v divx 5 formatu mi rahlo zatika (Catch me if you can) ali pa kot bi preskakovali čez kaj (15 minutes). Vse filme vrtim predvajam iz diska. Delovat vem da more, ker sem gledal Jamesa Bonda Die another time in je zadeva delovala. Po tistm mi je crachnu pc in sem ga pol kr formatiru in sedaj ne vem prave namestitve. Mi lahko pomagate?
perci ::
Naredi takole: naloži divx5, xvid, ac3, ogg potem pa mogoče še kak ffdshow za posladek in ti mora delovat vse.
sash ::
kaj pa nardit če je slika cela zelena in vse kaj se premika temno zeleno
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
novi ::
Probi s tem kodekom: DivX_Total_Pack! Nisem še našel filma, ki nebi delal s tem kodekom.
Pa še ena fora je z MPEG Layer-3 Decorder Preportis, če tam nastvim pred gledanjem filma vse na minimum, mi veliko lepše dela, pa čeprab laufam Divx MPEG4. V kvaliteti pa ni nobrne razlike!?
Pa še ena fora je z MPEG Layer-3 Decorder Preportis, če tam nastvim pred gledanjem filma vse na minimum, mi veliko lepše dela, pa čeprab laufam Divx MPEG4. V kvaliteti pa ni nobrne razlike!?
BaRtMaN ::
Sam imam slabe izkušnje z raznoraznimi paketi kodekov, zato si namestim vsakega posebej, po percijevem nacelu.
Jz mam Celeron 800Mhz@1Ghz(8x125), Abit BE6-II, 256Mb CAS3 sd-ram obojestranski, Maxtor fireball3 40GB 7200rpm, ATI Rage Mobility 8Mb.
roCkY ::
Kot sem dons že v eni temi napisov povečej prioriteto predvajalnika. Sistem je na meji da dela čist normalno. Moja stara škatla je vsebovala nekaj podobnga z podobnimi problemčki pri nekaterih filmih.
Nisi napisov kater Windows imaš.
Ne vem kako imajo te svari rešene stare različice Winsow tko da ti le za XP lahko povem. Stare verzije majo to kolker se spomnim slabše narjeno ne spomnim seda bi kdaj okoli tega kaj počel. Če kdo ve naj napiše!
V XP najprej Ctrl+Alt+Del da ti odpre Task Manager potem Application in z desnim gumbom klikneš na ime aplikacije in izbereš “go to process” to te postavi na process, ki izvaja aplikacijo nato na tem procesu ponovno desen klik in izbereš "set priority". Le izjemoma pa nastavi “real time” ker se lahko zgodi, da ti zašteka. Ko maš kakšno aplikacijo na povečani prioriteti čimmanj šari po drugih aplikacijah.
Google mi je izplunu tole: http://www.divx-digest.com/software/div...
Sicer pa mislim, da je trenutno ffdshow boljša varjanta. Kje pa je link do namestitvene datoteke pa poišči npr. z googlom.
Ne vem kako imajo te svari rešene stare različice Winsow tko da ti le za XP lahko povem. Stare verzije majo to kolker se spomnim slabše narjeno ne spomnim seda bi kdaj okoli tega kaj počel. Če kdo ve naj napiše!
V XP najprej Ctrl+Alt+Del da ti odpre Task Manager potem Application in z desnim gumbom klikneš na ime aplikacije in izbereš “go to process” to te postavi na process, ki izvaja aplikacijo nato na tem procesu ponovno desen klik in izbereš "set priority". Le izjemoma pa nastavi “real time” ker se lahko zgodi, da ti zašteka. Ko maš kakšno aplikacijo na povečani prioriteti čimmanj šari po drugih aplikacijah.
Google mi je izplunu tole: http://www.divx-digest.com/software/div...
Sicer pa mislim, da je trenutno ffdshow boljša varjanta. Kje pa je link do namestitvene datoteke pa poišči npr. z googlom.
ginekolog ::
jaz sem tut mel bleme z nimotom, bla zelena slika v xvid.
Vse sem dol vrgel, dal gor: divx5.03, xvid, ac3, ogg in vse dela kot namazano :)
Vse sem dol vrgel, dal gor: divx5.03, xvid, ac3, ogg in vse dela kot namazano :)
Divers do it deeper.
Mam xp-je in sem nastavu realtime prioriti. Ne pomaga. Inštalirov divx total pack ne pomaga. Isto se zatiko kot z nimotom. Kaj je torej narobe?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
Kakšno maš zasedenost sistema, ko ti player ne dela? Izklop še čimveč aplikacij in servisov, ki niso nujni ter znižej zaslonsko resolucijo. Vse nastavitve codeca pa daj na minimum. Je pa skor sigurn ATI Rage Mobility 8Mb ključen faktor, da ne gre skoz tko kot bi moglo it. Filmi so kodirani v različni resoluciji in tud zarad tega različno zahtevni za hardware. A ti šteka samo ko imaš sliko čez cel zaslon al tud ko je slika manjša?
Ravno zato jz ne sumim hardwera, ker če zmanjšam okno na 2x2cm ali 5x5cm ali pa v celozaslonski način se enako zatika. Tko, da to jaz čist izključujem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kateri codec pack?Oddelek: Zvok in slika | 1229 (1168) | CaqKa |
» | Codec za Terminator3Oddelek: Pomoč in nasveti | 1750 (1368) | SasoS |
» | Kateri codec pack uporabljate?Oddelek: Zvok in slika | 2717 (2415) | Cokolesnik |
» | kateri divx codec packi/codeciOddelek: Zvok in slika | 3906 (3640) | ferjan |
⊘ | BS PlayerOddelek: Sedem umetnosti | 1669 (1425) | Tomi |