Forum » Sedem umetnosti » Poezija
Poezija
ameba ::
Živjo,
bi lahko kdo predlagal poezijo, ki je malo težja za razumevanje ?
Recimo
Thomas Hardy "The Man He Killed"
Phillis Levin "End of April"
Riding Jackson "The Elegy in a Spider's Web"
Lahko tudi v slovenščini
Hvala
bi lahko kdo predlagal poezijo, ki je malo težja za razumevanje ?
Recimo
Thomas Hardy "The Man He Killed"
Phillis Levin "End of April"
Riding Jackson "The Elegy in a Spider's Web"
Lahko tudi v slovenščini
Hvala
Zvezdica27 ::
lp,
mislim to je pa tako subjektivna zadeva... če bi rad razmišljal, vsekakor na 1. mestu Izgubljeni raj, Milton. Meni zelo sede tudi Iliada (Sovre). Torej meni sedejo bolj epske/pripovedne zadeve (tudi Krst pri Savici mi je fenomenalen, pa Dante...), izpovedne ne toliko, Od modernih pa... lej, robe kolikor češ in sploh ni nujno da gre za pisno poezijo... lahko je glasbeni mix itd.
boš moral malo v knjižnico pa nekje začeti... 33
zz
mislim to je pa tako subjektivna zadeva... če bi rad razmišljal, vsekakor na 1. mestu Izgubljeni raj, Milton. Meni zelo sede tudi Iliada (Sovre). Torej meni sedejo bolj epske/pripovedne zadeve (tudi Krst pri Savici mi je fenomenalen, pa Dante...), izpovedne ne toliko, Od modernih pa... lej, robe kolikor češ in sploh ni nujno da gre za pisno poezijo... lahko je glasbeni mix itd.
boš moral malo v knjižnico pa nekje začeti... 33
zz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poezija brez ritma ali rimeOddelek: Sedem umetnosti | 2486 (2021) | SomethingEls |
» | Po(d)vodni mož... kulturna dediščina?! (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 7107 (6388) | Mehmed |
» | Novi MacBook Pro izšli (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 23538 (20595) | zee |
» | Recenzije knjig!? Da ali ne?Oddelek: Sedem umetnosti | 5017 (4591) | STASI |
» | Sonetni venec - težave z akrostihomOddelek: Sedem umetnosti | 2907 (2567) | DoloresJane |