» »

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka

1 2
3
»

NissanGTR ::

Eno laično vprašanje... Kaj se je v Sloveniji dogajalo recimo če nekdo ni hotel služiti vojaškega roka ? Vem, da so obstajale neke finte z delom v nekaterih ustanovah (se mi zdi), celo v šoli v naravi mislim, da je bil tam en od takih "vojakov". Sicer mene zanima kaj če je nekdo zavrnil vse možnosti ?? Kaj so ga poslali v keho ali kako drugače kaznovali ? Prisilt ga glih niso mogli ...


To, da nisi s puško v roki slušil Slovenske vojske, ni bila nobena finta, ampak ustavno pravno legalna možnost, ki so se je nekateri posluževali in teh je bilo v zadnjem obdobju naborništva pri nas vedno več. Zato so pri nas naredili modro potezo in ukinili naborništvo, ker jim je počasi nabornikov zmanjkovalo. Logično je, da je vseeno lažje 6 mesecev delati v nekem domu upokojencev po osem ur na dan in potem ostali del dneva preživeti normalno v svojem okolju in tudi vsak dan spati v svoji postelji, kot pa 24 ur na dan preživeti v kasarni. Če pa si odbil tako vojaško kot civilno služenje vojske, je bila pa zagrožena zaporna kazen. Ne vem pa, če so koga pri nas po letu 91 poslali v zapor, ker ni hotel služiti vojske, tudi če je imel možnost civilnega služenja.

V JLA je bila druga pesem, tam si lahko fasal zapor, če nisi šel v vojsko.
Jaz sem pa generacija, ki smo še JLA morali odslužiti in čeprav daleč od tega da bi bil nek pacifist, ki noče puške v roke, bi stokrat raje šel za eno leto delat v Dom upokojencev ali kakšno drugo humanitarno delo, za osem ur na dan eno leto, kot pa 365 dni preživeti v neki zabačeni kasarni na brdovitom balkanu. V moji kasarni so se nekateri posluževali raznih for, da imajo razne fizične ali psihične težave, nekateri so grozili, da si bodo na straži prestrelili koleno, si prerezali žile, vendar so jih potem samo za dve leti dali v status "privremeno nesposobnog", po dveh letih pa spet nazaj pred vojaško komisijo in je obstajala velika možnost, da so te spet poslali nazaj na dosluženje. Smo imeli enega Madžara, ki je kot "fazan" prišel v našo četo, v resnici je pa prišel na dosluženje za pol leta. V bistvu je dvakrat najebal... Saj prvega pol leta JLA je vedno bilo najtežje, druga polovica pa je bila malo bolj na izi...

To so bila sama sranja s to cigo JLA vojsko.... Jaz sem pač sisnil zobe, vsak dan pobarval en krogec na koledarčku in po 365 dneh odšel domov.

BigWhale ::

NissanGTR je izjavil:

Jaz sem pač sisnil zobe, vsak dan pobarval en krogec na koledarčku in po 365 dneh odšel domov.


Odlicen recept za neugodno pocutje za celo sluzenje vojaskega roka. Smo pa imeli taksne tudi v SLO vojski. Je rekel poveljnik, da imamo prvo popoldne prosto, da se spoznamo med seboj, pa se je tip usedel na postlo, potegnil ven koledar in obkrozil en dan ... Prvi dan. Groza.

Ce si prisel v vojsko in se zavedal, da jo bos najlazje odnesel skozi, ce naredis tisto kar ti recejo, si se lahko imel precej fajn. Jaz do kaksnih 14 dni pred koncem nisem 'stel dnevov'.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojaški rok in delovna doba?!

Oddelek: Loža
264017 (3427) zavajon
»

Macron želi uvesti obvezno enomesečno služenje državi za najstnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12018134 (15619) tryhard

Več podobnih tem