Forum » Programska oprema » [Pomoc] OO Calc Funkcija
[Pomoc] OO Calc Funkcija
qweasdfgh ::
Zdravo,
obdelujem podatke v OO Calc,.. zadeva je takšna, da imam recimo v stolpcu B podobne nize kot so to:
asddsa.imeimeime.nekaj.si.
zdaj pa moram v celico C prenesti to kar je med prvo piko in zadnjo piko (brez pike na začetku in koncu), torej:
imeimeime.nekaj.si
Bi mi znal kdo pomagati?
obdelujem podatke v OO Calc,.. zadeva je takšna, da imam recimo v stolpcu B podobne nize kot so to:
asddsa.imeimeime.nekaj.si.
zdaj pa moram v celico C prenesti to kar je med prvo piko in zadnjo piko (brez pike na začetku in koncu), torej:
imeimeime.nekaj.si
Bi mi znal kdo pomagati?
smetko ::
problem razdeliš na vač delov:
Predpostavka: pdatek imaš v celici A1. funkcije pišem z velikimi črkami, spremenljivke z malimi (spremenljivka pomeni: celica, kjer je funkcija vnešena ali pa jo enostavno zamenjaš z ustrezno funkcijo).
1. najdeš pozicijo prve pikez =FIND(".";A1)
2. uporabiš funkcijo =MID(string;začetek;število znakov)
začetek =FIND(".";A1)+1
-Če je zadnja pika vedno na koncu potem samo:
število znakov =LEN(A1)- začetek -2
-Če je zadnja pika kjerkoli drugje pa kompiciraš na spodni način:
število znakov =FIND("^";SUBSTITUTE(A1;".";"^";LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;".";""))))-začetek-2
pri tej formuli lahko "^" nadomestiš s katerimkoli znakom, katerega pa ne smeš imeti v string-u (lahko uporabiš tudi več znakov na primer "!!".
Predpostavka: pdatek imaš v celici A1. funkcije pišem z velikimi črkami, spremenljivke z malimi (spremenljivka pomeni: celica, kjer je funkcija vnešena ali pa jo enostavno zamenjaš z ustrezno funkcijo).
1. najdeš pozicijo prve pikez =FIND(".";A1)
2. uporabiš funkcijo =MID(string;začetek;število znakov)
začetek =FIND(".";A1)+1
-Če je zadnja pika vedno na koncu potem samo:
število znakov =LEN(A1)- začetek -2
-Če je zadnja pika kjerkoli drugje pa kompiciraš na spodni način:
število znakov =FIND("^";SUBSTITUTE(A1;".";"^";LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;".";""))))-začetek-2
pri tej formuli lahko "^" nadomestiš s katerimkoli znakom, katerega pa ne smeš imeti v string-u (lahko uporabiš tudi več znakov na primer "!!".
No comment
rok_p ::
Da ne odpiram nove teme:
torej kako bi z libre calc naredil sledeče:
0,30x + 3000 = 0,18x + 5000
Podatki za x so v stolpcu A, ostali pa v B
in da mi potem izračuna pri katerem x se funkciji srečata oz pri koliko komadih je kdo ugodnejši.
Hvala!
torej kako bi z libre calc naredil sledeče:
0,30x + 3000 = 0,18x + 5000
Podatki za x so v stolpcu A, ostali pa v B
in da mi potem izračuna pri katerem x se funkciji srečata oz pri koliko komadih je kdo ugodnejši.
Hvala!
rok
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9073 (3402) | omni-vor |
» | Excel - kako ločiti ulico in številko?Oddelek: Programiranje | 1381 (1196) | 1Missy |
» | Excel - dopolnitev polj z 0Oddelek: Programska oprema | 811 (748) | He-Man |
» | Word macro: brisanje od določenega znaka naprejOddelek: Programiranje | 1244 (1118) | Simplon |
» | EXCEL-VISUALBASICOddelek: Programiranje | 1111 (1014) | bm0267 |