» »

Excel - kako ločiti ulico in številko?

Excel - kako ločiti ulico in številko?

1Missy ::

Pozdravljeni!

Prosim pomoč v excelu. Imam tabelo z naslovi, kjer je ulica s hišno številko v enem stolpcu, jaz pa moram imeti ločeni. Na netu sem našla funkcijo, ki pa mi ne deluje in ne najdem napake, če morda kdo vidi, kaj bi lahko bilo narobe, ali ima kakšen drug predlog, kako si zadevo lahko olajšam.

Celica E4 ima vpisano Slomškova 30

funkcija v sosednji celici naj bi bila
=LEFT(E4;MIN(FIND({0,123456789};E4&"0123456789"))-1)

izpiše mi pa #VREDN!

Sicer nimam veze s programiranjem, sem bolj osnovni Excel uporabnik :-)

Vnaprej hvala in lep pozdrav,
Missy

mgermo ::

Izberi stolpec, pojdi v tab Data - Text to Column in kot delimeter izberi space.

gufy123 ::

uporabi tole, primer je za celidco a1
=MID(A1;FIND("@";SUBSTITUTE(A1;" ";"@";LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;" ";""))))+1;LEN(A1))

Invictus ::

Če gre za enkraten task boš najlažje bo uredil, če vse splitaš po spacu, kasneje pa združiš celice nazaj. Vse razen številke.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

gufy123 je izjavil:

uporabi tole, primer je za celidco a1
=MID(A1;FIND("@";SUBSTITUTE(A1;" ";"@";LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;" ";""))))+1;LEN(A1))

Gulfy hvala, tole deluje. Zdaj bi pa še kodo za tekst izvlečt potrebovala, če lahko lepo prosim :)

Lp M.

mgermo, Invictus, hvala za vajina odgovora, žal ne morem ločevati tako, ker imajo nekateri naslovi več presledkov. No, v bistvu bi lahko, če bi več kolonc naredila, potem urejala, ker eni bi imeli tri, eni ene, pa tko, skratka, dosti komplicirano bi bilo, tole je bilo pa tik-tak.

=MID(A1;1;FIND("@";SUBSTITUTE(A1;" ";"@";LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;" ";""))))-1)

vse deluje glede na zadnji presledek! pazi pri naslovih, kjer imaš dodatek (30A, 45A, ...), da vmes ne bo presledka. Prav tako bo napačno, če bo naslov brez številke

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gufy123 ()

nevone ::

mgermo, Invictus, hvala za vajina odgovora, žal ne morem ločevati tako, ker imajo nekateri naslovi več presledkov. No, v bistvu bi lahko, če bi več kolonc naredila, potem urejala, ker eni bi imeli tri, eni ene, pa tko, skratka, dosti komplicirano bi bilo, tole je bilo pa tik-tak.

Pravzaprav je to edina dobra (in tudi precej enostavna) varianta, ker ti pokriva vse primere in ne rabiš nobenih kompliciranih formul.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Za veliko količino podatkov je moja varianta še kar ok. vržeš v excel, vpišeš dve formuli in "potegneš" dol, da veljata za vse zapise. Še pregledaš in je.
Koliko časa bi rabil, da vsako besedo dam v svoj stolpec si ne predstavljam. Verjetno bi naslednji teden končal.

Super ste, najlepša hvala vsem, vse deluje in je že narejeno :-)

Lep dan! M.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Excel - dopolnitev polj z 0

Oddelek: Programska oprema
5872 (809) He-Man
»

Word macro: brisanje od določenega znaka naprej

Oddelek: Programiranje
61301 (1175) Simplon