» »

kaj je narobe- občasni black screen

kaj je narobe- občasni black screen

Rainbow Dash ::

Dober dan,

zanima me v čem je problem.. Raćunalnik mi deva kkr se mu zljubi black screene, in sicer, nevem gledam video na youtube, in da kr black screen, in včasih se sam resetira, včasih ga moram jaz.. Ko resetiram, je vse vredu, in dela dokler se ne ponovi.
Imam računalnik:
GIGABYTE ga-78lmt-s2p
Club 3d hd radeon 6870
8 Gb rama pc1333 DDR3
AMD X4 965 processor 3.4 GHz/8Mb predpolnilnika
LC POWER- 600w, 25EUR je kostal--------> pomoje je napajalnik kriv, ker napetost niha (kako niha obrazločeno malo ospodaj)


Napetost pomoje niha, ker vrže vn kedi se mu zljubi, enkrat deluje nwm 4 dni, enkrat mi na dan naredi 2x! Pa tudi v slusalkah se cuje nek brcec zvok , ki sem ugotovil da je odvisen od fps-ja v igrah..! Naprimer, na namizju se ne čuje (namizje pomoje laufa z tam okol 30-fps-ja ce se nemotim), in na namizju se ne čuje tega zvoka.. Ko spilam battlefield 3 pri 30 fps- se cuje ze kr! Med igranjem battlefield-a mi se nikoli ni naredilo tega pac black screena! na battlefield-u se cuje, pac kr se grafika obremeni, in začne nihati napajalnik , ker ko je bolj obremenjena, porabi več toka, več energije... No vsaj tako se meni zdi... Uglaunem, ko sem spilal cod4, pri 250 fps-ja, se je zvok tako glasno cul, da nisem mogel igrati... In pri codu4 pri 250 fps-ja je game tudi freezal na kake 3 minute, in nato po 10 sekundah od-freezal... ko sem na cod4, dal da je 100fps-jev največ se je stvar razbremenila, in ni več game freezal, in pa tudi zvok ni bil tako močan..
____________________________________________________________________________________________________________________________
Ko naredi black screen:

--Kak je ta zvok: ---Kdaj je zvok, kdaj ga ni, black screen vedno, kak teden nazaj mi je naredilo white screen, se prej pa mi je 1 leto delalo blue screen.
:ko naredi brez zvoka:
:ko naredi z zvokom:

na youtube, sem našel tele posnetke, in pa pod komentarji vidite da dela to večim uporabnikom...
Z tem zvkom mi je naredilo 2x do sedaj, brez zvoka pa ene 30..

V GLAVNEM:
-----> Problem je, da ko grafično obremenim se pojavi nek zvok, kot neko brenčanje oz. kot zvok neke mašine. Naredi mi pa tudi black screen-e, in ko naredi je enkrat, z zvokom, enkrat brez.

Ko mi je prvič naredilo z zvokom, sem šel in grafično razstavil, in videl da je termalna pasta ki naj bi bila na čipu, razlita okoli po bližnjih elementih, in sem šel, in z razkužilu in vato to učistil, in dal skupi, in ni delalo več unega zvoka, ko naredi black screen. In to je držalo do včeraj (skoraj nevem 2 tedna), včeraj pa je naredilo spet z zvokom, s tem da zvok ni pribijal! bil je bolj blag...

Vem, da je mogoče kar sem upisal nerazumljivo, saj sem pomešal 2 problema:----buzzing sound, ko spilam igrice----black screen----


ZGODOVINA BLACK SCREENA NA MOJEMU RAČUNALNIKU:
-----> Problem se je začel pojavljati, ko sem si kupil ledike/ventilatorje, približno 1 leto nazaj. Prej je delalo 1/2 leta brez problema. No in ko sem kupil ledike, in ventilatorje, priklopim jaz to gor, in naredi tk prvič, pa drugič, pa tretjič, pa nesem grafo na popravilo, pa dobim novo, pa mi drži kak mesec, pa naredi spet prvič, pa drugič, pa nesem spet na popravilo pa dobim novo, pa drži kake 14 dni, pa naredi prvič, pa drugič, pa naprej to dela do danes... Ni smiselno dat grafe na popravilo, vsaj po moje.
Po moje je ko sem priklopil vse ledike/ventilatorje na računalnik, se kaj v napajalniku pokvarilo..


Kaj pa vi mislite?
Lp, Jan

temperature:
50 stopinj celzij, grafa
60 stopinj napajalnik

mrTwelveTrees ::

Kot prvo vprašanje, zakaj si to pisal v MALE OGLASE ?

drugače pa, imaš najnovejši bios ? najnovejše gonilnike za plato in vga ?
jaz bi na tvojem mestu, nekje si izposodil eno grafično in testiral z drugo grafično.

dzinks63 ::

Če imaš tisti cheap LC napajalnik kao 600W z
+ 12V (1) : 15 A
+ 12V (2) : 14 A
potem je res možno, da ti zaradi njega ven meče raznorazne screene. Nabavi novejšo verzijo, so jih pravkar prenovili, so precej močnejši od starih,
npr, LC Power Super Silent LC6600 V2.2 600 W :
+12V1: 23A
+12V2: 25A


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z R9 290

Oddelek: Pomoč in nasveti
386291 (5396) Napajalc
»

Računalnik zmrzuje pri obremenitvah

Oddelek: Pomoč in nasveti
152156 (1930) solatko
»

kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
995987 (4411) Rainbow Dash
»

ali je kriva intergrirana zvočna?

Oddelek: Strojna oprema
17915 (779) Rainbow Dash
»

Kaj je narobe- blue sreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
251193 (875) Rainbow Dash

Več podobnih tem