Forum » Šola » Matematično vprašanje
Matematično vprašanje
Miha1989 ::
Pozdrav!
Imam vprašanje glede nelinearne regresije. Imam množico podatkov y_i,x_i (i je indeks) in bi rad fital funkcijo oblike y=a/(1+(x*b)^2), kjer sta neznana parametra a in b. Gre za torej predoločen sistem (ki ga jaz ne znam linearizirati). Zanima me ali obstaja kak splošen pristop k temu? Ali kdo ve kako se zadevi streže v Mathematici ali Matlabu?
Hvala za odgovore!
Imam vprašanje glede nelinearne regresije. Imam množico podatkov y_i,x_i (i je indeks) in bi rad fital funkcijo oblike y=a/(1+(x*b)^2), kjer sta neznana parametra a in b. Gre za torej predoločen sistem (ki ga jaz ne znam linearizirati). Zanima me ali obstaja kak splošen pristop k temu? Ali kdo ve kako se zadevi streže v Mathematici ali Matlabu?
Hvala za odgovore!
Miha1989 ::
jup, šlo bo. Čeprav sm pol nekak pogruntal da se za linearizirat pa spravit v matrično obliko. Hvala, bo še kdaj prišlo prav=)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektroniki, na pomoc (NTC termistor vprasanje)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5315 (4654) | svizec75 |
» | problem s prekrivanjem likovOddelek: Programiranje | 1520 (1443) | McAjvar |
» | Naloga z elektro področja, ne znam rešitOddelek: Šola | 1421 (1148) | bili_39 |
» | Smisel življenja!Oddelek: Znanost in tehnologija | 1456 (1209) | McHusch |
» | Lineariziranje grafaOddelek: Loža | 2120 (2000) | Tomi |