» »

Ocena strani: Klip.si

Ocena strani: Klip.si

slopuc ::

Pozdravljeni!

Pred slabim letom sem vam v eni izmed tem predstavil spletno stran klip.si. Takrat je bila stran še v prvi fazi razvoja, neizpopolnjena ter slabo pregledna. Ko se je našel čas, sem spletni strani zamenjal celoten dizajn ter postavitev, dodal par bonbončkov in uporabnih lastnosti.

Prosil bi vas za kritične ocene, kaj spremeniti ali dodati!

Vsem, ki si boste vzeli par minut za ogled, se iskreno zahvaljujem.

Povezava: Najboljši video posnetki

draciel ::

men se stran zdi vredu..

maticb492 ::

Pač prevečkrat oprana stran, zakaj bi rabili še eno stran za dodajat filme? pa še samo linke sprejema.

Drugače igleda vredu.

RockyS ::

Dizajn je meni zelo všeč. Edino zastavice ne vem če bi jih sam tja postavil, ker poskrbijo za preveč razmaka med menijem in vsebinami.
Naslovi na podstraneh so premali.
Forma za dodajanje videa bi lahko dobila malo fasade, ker res pokvari ostali dizajn.

Na tako stran bi se še vračal, izklop mi je všeč ampak ga ne obiskujem ravn ozaradi dizajna.

slopuc ::

@maticbla, že res, mogoče je kar nekaj strani s tako tematiko. Ampak moja logika je bila taka; če bom ponudil sveže, zanimive in aktualne zadeve, se bodo ljudje vračali. Če objavim video, ki je šele čez 2, 3, 4 dni na večjem portalu, bi načeloma obiskovalci zahajali tudi na mojo stran. In to se tudi dogaja, čeprav sem šele v začetku. Kaj misliš s tem, da sprejema samo linke? Verjetno to, da na strani en zaslediš ostalih funkcionalnosti? Prav to je namen, spletna stran, ki predstavlja samo video posnetke (ok, zraven je še klepet, šale itd..). Ne vem, zakaj bi potreboval več stvari, če ti pa že ime pove, za kaj se bo šlo :) Sicer pa hvala ti za tvoje mnenje!

@RockyS, hvala za pohvale. Pri dizajnu je na vrsti še nekaj popravkov, ki so že skoraj dokončani... Za zastavice sem veliko časa premišljeval, katera pozicija bi bila najbolj primerna, kar me je pripeljalo do tukaj. Imaš mogoče kakšen predlog, kam bi jih postavil ti?
Naslove bom najverjetneje povečal, hvala tudi za to opazko!
Hvala tudi za mnenje o formi za dodajanje videa. Dejansko niti nisem opazil, da je "fasada" še iz starega dizajna. Bom vsekakor popravil!

Nasploh še enkrat hvala vsem za mnenja, opazke, kritike!
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!

maticb492 ::

Mislil sem da bi lahko direktno na tvoj server dodal video(torej ne preko linka). Mogoče nekateri imajo kaj sami ali pa da ni na youtubu ali kje drugje, pa še zdaj imaš problem s to prikazno sliko, ki mora biti posebej, če pa imaš video na sererju pa lahko dobiš to sliko preko kode, brez da jo naredi uporabnik.
Drugače tam spodaj pri številkah strani, na prvi strani imaš samo številke lahko bi dodal še na koncu > in pa >>, za kasneje ko bo več kot 5 strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

slopuc ::

Aha ja, sedaj mi je razumljivo. Prvi problem pri tvojem načinu bi bil ta, da potem za vsak video potrebuješ prostor na strežniku. Posledično to pomeni velika poraba prostora, velika poraba prenosa podatkov, večji stroški s serverji, bolj počasno delovanje (načeloma). Stran sem spisal tako, da sprejema linke video posnetkov iz povsod, ne samo youtube. Naj si bo to vimeo, liveleak, genspot, prochan, itd.. V kolikor zasledim dodano povezavo, ki je moja stran še ne podpira, pred odobritvijo dopišem še par vrstic kode in stvar je pripravljena za objavo ;)
Zavedam se tega, da je prikazna slika veliko uporabnikom "trn v peti". Popolnoma resnično, a vendar, iz youtube se da že sedaj pridobiti prikazno sliko samo iz urlja. Težava se pojavi v tem, da je prikazna slika lahko "kar ena" in sploh ne prikazuje opisanega. Z lastno prikazno sliko lahko brez težav prikažem kar hočem ter kvalitetno prikažem sliko čez celotno vsebino (Za primer - Zadnje tri objave tukaj, uporabljajo sliko iz youtube. Razlika je več kot očitna, če se uporabljajo take slike. Prikazna slika naredi strani tudi piko na i glede kvalitete). Plus je tudi ta, da se pri lajkanju pod pogojem da je lastna slika, prikazuje lajkana objava pravilno.
Glede oštevilčevanja je dejansko že 107 strani, sistem pa deluje tako, da se v primeru ko si na 5 strani, prikazujejo strani v smislu [3] [4] [5] [6] [7]. Morda bi moral to spremeniti in bolj nazorno prikazati, da je več strani. Še enkrat hvala za mnenje ;)
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!

slopuc ::

Najprej se vam opravičujem za dvojni post. Tukaj sem dobil zelo pametne odzive in predloge, zatorej vam bom naštel spremembe. Upošteval sem skoraj vse vaše predloge, zamenjal sem menu, povečal pisavo po strani, dodal par bonbončkov (med drugim tudi čas video posnetka, v kolikor se z miško izvede hover nad videom), nova forma za dodajanje videa, bolj pregledno številčenje itd.

Vam spremembe delujejo na boljše? Če ima še kdo kakšne predloge pa kar na plan z njimi ;)
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!

petzup ::

Dizajn je kar okej malo me moti ker je naslov vsebine recimo pri http://klip.si/novice preveč preprost in nebi sploh porajtal da sem na novicah, najbolše da ga daš v nek div pa nek background nastaviš da bo bol padlo v oči kje se dejansko nahajaš. Malo še uredi te forme, ker te odvržejo bolj kot ne od uporabe + bolše da rešiš z kakšnim jquery glede nalaganja imiđa, ker dejansko sporoči šele da je fajel prevelik po shranjevanju, kar je pa malo nerodno glede uporabe, prav tako malo popravi pri registraciji uporabnikov, če vpišeš napačen mejl vrze napako Neznan email račun! Vrni se na registracijo! in moreš jovo nanovo vpisovat podatke, uporabi kakšno sejo za shranjevanje podatka , da ni potrebe po ponovnem vpisovanju, ali pa preverjaj napake direktno nad formo, da je uporabniku lažje... Še glede navigacije strani v footerju uredi tako ko maš 12345 naslednja runda prva 678910 zadnja , da lahko skočiš iz 107 strani na prvo ali iz prve na 107.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: petzup ()

slopuc ::

Super ideje! Bom vsekakor večino upošteval in uresničil. Zaenkrat hvala! ;)
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!

Tydek ::

Pozdravljen! Bom pa še jaz povedal kako se mi zdi. Upam, da še "zbiraš" predloge, pohvale ... :)

Prvo kot prvo moram pohvalit, če si to sam naredil. Sama barva na spletni strani mi je dokaj všeč. Vseeno se mi zdi, da je preveč sive barve. Menu se mi zdi vredu, precej enostaven in zelo dobro berljiv. Edino mogoče kar me malo moti je sidebar, ker je fixed pozicija in se premika glede na scrollanje miške in pogled se preusmeri v sidebar - facebook sliko.

To je bilo samo moje mnenje. Stran se mi zdi dobra, mogoče bi bilo lahko bolj barvito + sidebar fiksiran na enem mestu. Pa vso srečo, da boš imel čim več obiska! :D

slopuc ::

Vsekakor so zaželjeni predlogi ter kritike tudi v prihodnje!

Najprej se ti zahvaljujem za pohvale! Ja, mogoče je res, da bi moral stran malce popestriti z raznimi barvami. Bom delal na tem. Bom vsekakor tudi premislil o sidebaru in tem očitno ne preveč všečnim scrollanjem ;)

Najlepša hvala za tvoje predloge ter seveda prijazne želje! :)
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!

slopuc ::

Najprej se opravičujem za dvojni post.

@Tydek, nadležno scrollanje je sedaj odpravljeno oz. zamenjeno z manj motečim. Tvoje mnenje? :)

Sporočim vam lahko še to, da se te dni dela na modifikaciji komentarjev - torej omogočanje komentarjev video posnetkov iz strani registriranih uporabnikov. Ostalo naj ostane skrivnost :)
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!

kunigunda ::

Edino kar je bos moral spremljati brisanja na youtubu. Npr pes ki porine macko v banjo, "Removed by user".
Pomoje lahko skripto naredis ki preverja.

slopuc ::

Ja, večni problem embedanja. Sicer je skripta že deloma spisana (sicer ni za ta namen, a vendar se jo da izkoristiti tudi za ta) in bom verjetno uresničil tudi to.

Hvala ti za idejo, je vsekakor dodana na ToDo listo ;)
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!

švrk ::

Posnetki, ki so predlagani desno pod vredno_ogleda, naj se zamenjajo če sem posnetek že pogledal. Ravno kar sem vse pogledal in mi še vedno ponuja enake posnetke.

slopuc ::

Super ideja, čeprav malce kompleksna. Se bomo potrudili in v prihodnje tudi to idejo realizirali. Hvala ;)
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!

Tydek ::

slopuc je izjavil:

Najprej se opravičujem za dvojni post.

@Tydek, nadležno scrollanje je sedaj odpravljeno oz. zamenjeno z manj motečim. Tvoje mnenje? :)

Sporočim vam lahko še to, da se te dni dela na modifikaciji komentarjev - torej omogočanje komentarjev video posnetkov iz strani registriranih uporabnikov. Ostalo naj ostane skrivnost :)


Hey ! Nisem nič gledal tega posta. Tako, da se opravičujem. Mene vseeno moti tisti facebook, ko scrolla ne vem zakaj. Ampak tista nadležna barva + moteče scrollanje preusmeri ves fokus na desno. Probaj na hitro scrollati do dna. Pa poglej kako "ne-elegantno" se sidebar pomika. Drugače pa vidim, da ti gre :)

kunigunda ::

Glede na to da z vecih serverjev pobiras stvari, me moti zgolj to da imas dnevno le par (5,6) novih videov, medtem ko imajo ti sajti vsaj po 10 in vec

Tydek ::

Bolje zame 5-6 postov zanimivih kot pa na izlopu xD, ko ma od tega 10 - 5 bednih ali še več. Pa polno "neumnih" uporabnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tydek ()

kunigunda ::

Samo ne pobira samo iz izklopa kot je rekel ampak iz veliko strani, zato bi moral tok vec imeti potem. Jest osebno za 5 postov ne bom vsak dan gor, kot sem na drugih. Sicer pa ma folk razlicne okuse, kar je za enga zanimiv video za drugega ni.

slopuc ::

Najprej še enkrat moje opravičilo, da sem malce pozabil na vas. Imam res precej dela z vsem in kaj hitro na kakšen forum pozabim. No, da pridemo k odgovorom.

@Tydek, kateri brskalnik uporabljaš? Poizkusi v Mozzili. Žal tudi meni v Chromu deluje na momente s preskoki, pač problem brskalnika oziroma bi moral biti jquery drugače spisan. Bom vsekakor dodal v vrsto za delo, da se to odpravi. Glede barve pa je mogoče res malce moteča, bom verjetno spremenil na malce bolj ne-bodečo barvo ;) Je pa obenem to tudi moj namen, da se jasno izpostavi tudi facebook like plugin, da s tem pridobim mogoče všeček ali dva ;) Hvala za komentar!

@kunigunda, z večjih serverjev? Pod večje serverje misliš kaj? Če misliš to glede izklopa (ki za omembno deluje na isti princip kot moja spletna stran - na serverju nimajo gostovanih video posnetkov), bi te prosil, da si ogledaš datume prispevkov. Res, izberi si neke video posnetke, ki so na obeh straneh, nato pa primerjaj kdaj je bilo dodano eno in kdaj drugo. Zagotavljam ti, da boš prišel do zelo enostavne ugotovitve kdo prej nalaga video posnetke ter kdo komu "pobira" ;) Zanimivo je tudi to, da sem ogromno posnetkov odkril popolnoma po naklučju, nato pa so se z nekaj dnevno zamudo znašli še na Izklopu. Ravno v tem je poanta mojega protala, ponuditi kvaliteto v čim hitrejšem času ;)
Glede števila filmčkov pa tako. Pri meni deluje načelo KVALITETA IN NE KVANITITETA. Kar sem video posnetkov nalagal jaz, do sedaj nisem niti enega dupliciral z npr. Izklopom. Tudi če je isti dan že video naložen tam, ga raje ne naložim še na mojo stran (se zavedam, da je to slabo, ampak to počnem bolj kot ne iz principa), ravno zaradi takih kot si ti (ne mislim nič slabega, ampak da mi bo nekdo očital, češ, pobiraš posnetke iz Izklopa, zakaj bi hodil h tebi). Ogromno video posnetkov pobiram direktno iz youtuba (za omembno, subscriban na cca. 100 channel-ov, ki so kvalitetni). Če presodim, da nek video posnetek ne bo zanimiv širši publiki, ga prav tako ne naložim na stran iz prejšnega razloga - kvaliteta in ne kvanititeta. Nekomu bo pač ugajalo, da si ogleda vseh npr. 6 kvalitetnih posnetkov, ki mu bodo zanimivi, spet drugi imajo raje to, da si med 25 posnetki ogledajo 6 kvalitetnih. No in obenem še 10 nekvalitetnih zaradi katerih si na koncu rečejo "Brezveze, pa je šlo 10 minut za brezveze."

No, vsakemu svoje, jaz se bom verjetno še naprej držal tega načela, razen če me prepričaš v nasprotno ;) Hvala lepa tudi za tvoj komentar in se opravičujem, ker sem se malce preveč razpisal ;)
http://klip.si - Najboljši video posnetki na spletu!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Youtube (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
38383317 (1836) OK.d
»

galaxi nexus ali galaxy s2

Oddelek: Mobilne tehnologije
153246 (2906) Alessio983
»

Prosim za kritiko (oceno) spletne strani!

Oddelek: Izdelava spletišč
394500 (3230) Skatey
»

Chrome Web Store predstavljen, Chrome 9 novosti

Oddelek: Novice / Brskalniki
4112325 (10518) PARTyZAN
»

Podeljene nagrade za najboljšo znanstveno vizualizacijo leta 2009

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
63306 (2606) gzibret

Več podobnih tem